Crewe - Liverpool

19.07.03 Kl 16:00 (Pre-season) - / Tilskuere: 10.500 / Dommer: Tony Bates / Gresty Road / Skrevet av: Torbjørn Flatin/Bård Thoresen (i Crewe)

Spillesmessig brukbart, men inneffektivt mot Crewe. Owen scoret, Gerrard var best, mens Kewell gikk ut med skade.

Michael Owen
(Florent Sinama-Pongolle '46, Neil Mellor '71)
McAuley
Smith
Robinson
Moses
Patrice Luzi
Neil Mellor

Liverpool forsetter sin sesongoppkjøring med treningskamp mot sine venner fra Crewe.  De røde har et spennende lag i 1.omgang, med offensive spillere som Smicer, Kewell, Owen og Baros fra start.

Lag 2.omgang:  Kirkland, Diao, Traore, Henchoz, Vignal; Diouf, Gerrard, Le Tallec, Cheyrou; Sinama-Pongolle, Heskey.

1.omgang:

Kampen er i gang på Gresty Road.  Danny Murphy bærer kapteinsbindet til Liverpool i den første omgangen.

5 minutter:  Hjemmelagets keeper måtte gjøre en god redning for å tippe et frispark fra Riise over i åpningsminuttene.  Kewell synes å spille en fri rolle rett bak spissene Owen og Baros.  Gjestene spiller i sine nye bortedrakter, med hvite trøyer, sorte bukser og hvite strømper.

10 minutter:  Liverpool har hatt et par bra angrep til.  Ince måtte gjøre en ny bra redning da Baros avsluttet et fint opplegg som involverte Smicer, Kewell og og Owen.  Harry Kewell skjøt deretter over fra hjørnet av straffefeltet etter at Hamann og Owen hadde gjort forarbeidet.  Milan Baros har også hatt en sterk forsering, som endte med et skudd rett på keeper.

15 minutter: Owen og Baros skaper fortsatt brukbare sjanser for gjestene, men spesielt en aktiv Milan Baros har manglet effektivitet.

1-0:  Crewe tar ledelsen helt mot spillets gang.  David Wright får lagt inn mot en passiv John Arne Riise på hjemmelagets høyreside, og David Vaughan stusser ballen videre med hodet og inn i nettet.  Et lite spørsmålstegn kan kanskje også settes ved keeperarbeidet til Jerzy Dudek.  Det var et langt overlegg som synes å lure alle, men det er altså mulig at Vaughan fikk noen hårstrå på ballen.

Rapport fra Crewe, 25 minutter:  Liverpool har vært livlige framover, uten å helt legge inn det raskeste giret.  Det mest positive er at Harry Kewell har løftet seg mange hakk fra kampen i Køln og står bak en hel del av Liverpools offensive spill.  Australieren spiller for det meste rett bak spissene, men søker også av og til ut mot venstresiden.  Smicer er bevegelig, men så langt nokså inneffektiv.  Milan Baros har vært den største trusselen, men keeper Ince hos Crewe har hatt en meget god kamp så langt.  Carragher spiller midtstopper sammen med Hyypiä, mens Babbel er høyre back.

40 minutter: Kewell har hatt to gode forsøk som har endt i tverrliggeren.  Owen har også hatt et par gode muligheter.  Første skjøt han like utenfor, før Ince gjør en ny god redning etter et flott raid av St.Michael.  Liverpool har hatt et tosifret antall gode sjanser og det er nesten utrolig at man ikke har scoret.

Harry Kewell blir tatt av banen rett før pause etter å ha fått en skade.  Nykomlingen hinker inn i garderoben.

1-1: Michael Owen - Michael header inn en corner fra John Arne Riise.  Keeperen gjør sin første feil i kampen da han lar ballen gå imellom henda og Owen kan sette inn ballen ved bortre stolpe.

Pauserapport fra Crewe:  Liverpool har dominert midtbanespillet i Crewe, og hvor Hamann, Murphy og Smicer har eid ballen i store deler av 1.omgang.  Framover blir det imidlertid litt mye enkeltmannsprestasjoner, og selv om både Kewell, Owen og Baros har vært livlige har man ikke greid å utnytte en rekke bra sjanser.  Harry Kewell har vært positiv, men ble altså byttet like før pause da han holdt seg til leggen.  Det tyder ikke på at det er noe alvorlig.  Det gjorde at Anthony Le Tallec allerede er på banen og har fått sin debut.  Den 18-årige franskmannen skal også spille hele 2.omgang sammen med sin kamerat Florent Sinama-Pongolle.  Ellers har det vært bra stemning i Crewe, på et godt besatt stadion i det varme været.

2.omgang:

50 minutter:  En nokså rolig innledning på omgangen, selv om unggutta Le Tallec og Sinama-Pongolle allerede har glimtet litt til.

55 minutter:  Florent Sinama-Pongolle brenner en gylden mulighet til å raskt debutmål da han sender ballen i tverrliggeren etter forarbeid av Anthony Le Tallec og Emile Heskey.

60 minutter:  Begge keeperne har vært i aksjon.  Clayton Ince gjorde nok en fin prestasjon på et skuffforsøk fra Bruno Cheyrou, før Chris Kirkland måtte ta fram en bra redning på et sjeldent forsøk fra Crewe og Dean Ashton.

Rapport fra Crewe, 65 minutter:  Spillet er fortsatt mest på banehalvdelen til Crewe, og spesielt Steven Gerrard dominerer på midtbanen.  Det skapes imidlertid ikke fullt så mange sjanser som Owen & Co gjorde før pause.  Le Tallec og Sinama-Pongolle har vist prov på utmerket teknikk, selv om det går litt i rykk og napp.  Bakover har midtstopperparet Traore/Henchoz god kontroll, mens Vignal igjen sliter på venstrebacken slik han gjorde mot Køln sist.

Neil Mellor kommer inn for Sinama-Pongolle da det er tyve minutter igjen av kampen.

80 minutter: Hjemmelaget har etterhvert også byttet ut en rekke spillere, mens Liverpool synes å slite med å finne noen rytme utover i 2.omgang.

85 minutter:  Liverpool sliter med å finne åpninger som kan gi seiersmålet og Crewe er godt med.  Hjemmelagets keeper ble kåret til banens beste av en lokal jury, fortjent nok.

87 minutter:  Emile Heskey burde ha scoret seiersmålet, men setter ballen i stanga da han er alene med keeper.  Le Tallec stod bak fremspillet.

Sluttrapport fra Crewe:  Liverpool hadde over tretti skudd på mål, hvorav omlag halvparten kan betegnes som sjanser.  En ny solid gjennomkjøring, men hvor en god keeper og inneffektivitet hindre seier.  På midtbanen dominerte de for anledningen hvite og sorte, og hvor man holdt ballen bra i laget.  Atmosfæren i kampen kan imidlertid belyses med at da Steven Gerrard tro til med et par susende tacklinger midtveis i 2.omgang begynte publikum å pipe.

Litt om enkeltspillere:  Steven Gerrard var Liverpools bestemann med en sterk 2.omgang sentralt på midtbanen.  Suveren i duellspillet og med mange lekre pasninger.  Michael Owen var igjen fremtredene blant angriperne, og kom altså nok en gang på scoringslista.  Det var i det hele tatt de rutinerte gutta som i stor grad dominerte.  Sami Hyypiä og Stephane Henchoz var også et hakk vassere enn de andre forsvaret.  John Arne Riise var solid på venstrebacken og får også pluss for et par gode cornere, bl.a. ved scoringen.  Harry Kewell var langt bedre enn i Køln, og er helt tydelig i ferd med å finne seg til rette i laget.  Positiv omtalte også til Anthony Le Tallec og Florent Sinama-Pongolle.  De franske unggutta viste prov på utmerket teknikk og god spilleforståelse, selv om det i enkelte situasjoner kom frem at de ikke er vant til aggresiviteten i det duellspillet som hersker i engelsk fotball.