Galatasaray-Liverpool

Søn 03.08.03 kl 18:30 (Pre-season) - / Tilskuere: / Dommer: / Amsterdam Arena / Skrevet av: Trym Oust Sonstad/Torbjørn Flatin (spillerbørs)

En kamp som Liverpool ikke fikk annet ut av enn tap, to røde kort, og en skade på lagets beste, Vladimir Smicer.

Gerrard (85.)

Liverpool spiller sin andre og siste kamp i Amsterdam tournament mot tyrkiske Galatasaray, som fredag tapte 3-0 for Inter Milan.

Av Liverpools nye spillere, er det bare Harry Kewell som starter. En skadefri Steve Finnan sitter på benken, sammen med de to unge franskmennene Anthony Le Tallec og Florent Sinama-Pongolle.

MÅL! Galatasaray og Jaoa Baptista scorte i det 20. minutt, på sin første sjanse. Ballen ble spilt skrått igjennom på Liverpools venstre side, og Galatasarays nummer fire kom seg skrått inn foran mål. Skuddet ble løsnet fra 7-8 meter og gikk inn lavt til høyre for Kirkland.

Rapport 20. min.: Om vi ser bort fra målet, Liverpool så langt vært best varmen. En vandrende Harry Kewell har, sammen med Emile Heskey, vært en dominerende skikkelse. De røde klart å holde på ballen, men ikke skapt store sjanser.

MÅL! Pent spilt av Liverpool i det 35. min. Owen spiller støtte til Smicer, som slår inn på en-touch. Heskey header ballen i mål fra straffemerket.

MÅL! Tre minutter senere slår tyrkerne tilbake på et frispark fra 17-18 meter. Cesar Prates utnytter at Chris Kirkland tar et skritt til venstre, og setter ballen motsatt.

Pause: Spillet har begynt å bølge fram og tilbake etter en slapp åpning. Sjansene tilsier at det like gjerne kunne stått 1-2, som 2-1. For Liverpools del kunne det dessuten sett bedre ut om laget hadde unngått slurvete pasninger i overgangsfasen, særlig mot slutten av omgangen. I stedet har det blitt mye nesten.

Rapport 65. min.: Spillet fortsetter å bølge fram og tilbake, selv om det er noe slapt og sjansefattig over forestillingen. Nærmest har kanskje Prates vært med et nytt frispark som strøk tverrliggeren. Innbyttede Sinama-Pongolle kunne også fått en stor scoringssjanse i det 65. minutt, men Heskeys pasning ble feilaktig avblåst for offside. Av Liverpools stjerner er det Vladimir Smicer som skinner mest. Derfor var det selvfølgelig bare et tidsspørsmål før tsjekkeren igjen skulle bli skadd. I det 58. minutt måtte han forlate banen etter å blitt offer for en sen takling. Usikkert hvor alvorlig.

Sluttrapport: Liverpools største sjanse i andre omgang kom i det 65 minutt. En kjempeball av Steven Gerrard åpnet for Sinama-Pongolle, som gjorde alt riktig, men ballen ble reddt på streken. I det 73. minutt skapte Steven Gerrard og Igor Biscan furore i felleskap. Etter en takling av kroaten var snart 20 spillere innblandet i en aldri så liten disputt. Både Gerrard og Biscan fikk kort. Og det skulle bli flere. Andre omgang har egentlig bare blitt rot, men stadige bytter, kort og andre avbrudd. Ikke minst i det 85. minutt, da Mellor først ble utvist for en "oransje" takling, hvorpå Gerrard fulgte etter. Hans andre gule kort for munnbruk... Alt i alt var dette en kamp som Liverpool fikk all verden ut av, annet enn røde kort og en uheldig skade på Smicer.

SPILLERBØRS:

Kirkland - 7: I bra slag, glimrende redning i første omgang. Ttrekk for frisparkmålet, da han tok en sjanse på å lese utfallet og mislyktes.

Babbel - 5: Ikke store feil, men sliter med en rask motstander. Gjør kun det han må. Uengasjert.

Hyypiä - 6: Grei match. Litt varierende pasninger.

Traore - 7: Forsvarets beste. Rydder opp med farten et par ganger. Viktig klarering i feltet i 2. omgang. Litt for stor feilprosent i pasningsspillet.

Riise - 5: Ingen spesielt bra match. Slurvete og uvanlig lite med framover. Ingen gnist.

Kewell - 6: Bevegelig, prøver fikse ting uten å lykkes. Mangler kamptrening. Spilte mest til høyre, men ble flyttet litt rundt.

Biscan - 4: Tok ikke vare på sjansen. Sein og upresis. Dårlig søknad for jobben som vikar for skadde Dietmar Hamann.

Cheyrou - 5: God til å holde på ballen, men ikke mye med framover. Del av en svak sentral midtbane.

Smicer - 7: Liverpools beste. Aktiv og bevegelig. Spesielt herlig raid i først omgang.

Owen - 6: Kom ikke til mange avslutninger, og trakk litt ut til venstre. Et stykke igjen til toppformen.

Heskey - 7: Bra, spesielt i starten. Tok initiativ og gjorde en flott scoring. Mindre synlig etter hvert. Kjemper for en plass på topp.

Pongolle - 6: Frisk med en gang han kom inn, scoret nesten. Hadde også et par gode gjenvinninger, men ble snart borte i kaoset.