Liverpool - Birmingham

Søn 30.11.03 kl 16:00 (Premier League) - / Tilskuere: 42.683 / Dommer: Neale Barry / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin/Runar H. Larsen (på Anfield)

Et straffespark fra Steven Gerrard, samt to flotte mål av Harry Kewell og Emile Heskey, snudde kampen og ga tre viktige hjemmepoeng for de røde.

Salif Diao

Med både Michael Owen og Milan Baros skadet får ikke uventet 19-åringen Florent Sinama-Pongolle en ny sjanse fra start.  Emile Heskey er angrepspartner mot Birmingham, som er et av ligaens mest gjerrige lag med bare fire innslupne mål på seks bortekamper denne sesongen.

1.omgang:

Stevie G vant målvalget og Liverpool angriper mot Anfield Road End i 1.omgang.  Nesten konstant regnvær de to siste dagene har gjort matta tung og bløt.

1 min:  Liverpool går nesten direkte i angrep og Harry Kewell kommer inn i feltet fra sin venstreving posisjon.  Skuddet går imidlertid over og utenfor den nærmeste stolpen.

9 min:  Kewell legger inn fra høyrekanten, og det flate overlegget når Diouf på motsatt hjørne av 16-meteren.  Skuddet blir imidlertid blokkert av Johnson.  Liverpool har ligget klart over spillemessig, men uten å komme til klare sjanser.

10 min:  Biscan får hodet på et frispark fra Kewell, men headingen går bare på tvers av straffefeltet.  Likevel en farlig situasjon.

Birmingham har "bemerket" seg med noen stygge tacklinger.  Både Gerrard og Sinama-Pongolle har vært nede for behandling.

15 min:  Et forferdelig tilbakespill gjør at Dugarry kommer alene mot Kirkland.  Liverpools keeper gjør imidlertid nok til at franskmannen avslutter utenfor fra kort hold.  Stor sjanse.

16 min:  Et nytt angrep fra gjestene, og Kirky må strekke seg for å redde en heading fra Lazaridis.

Liverpool har hatt ballen en del, men har sjelden truet Taylor i målet til gjestene.  Bakover har man hatt full kontroll, men unntak av en periode hvor Birmingham hadde to sjanser på to minutter.

25 min:  Johnson får endelig gult kort etter å ha meid ned Harry Kewell på Liverpools venstrekant.  Frisparket header Kewell via en forsvarer og ut til en resultatløs corner.  De røde sliter med å finne løsninger på å bryte ned et defensivt og fysiskt sterkt Birmingham.  Det har oftest vært farlig når Harry Kewell har hatt ballen så langt.

30 min:  Diouf får til et fint innlegg fra høyrekanten, og Sinama-Pongolle når nesten fram på første stolpe.

31 min:  Salif Diao

1-0  Salif Diao er nær ved å gi fra seg et straffespark da han meier ned Lazaridis og får gult kort.  Mickael Forssell straffer imidlertid Liverpool likevel da han header et presist frispark rett i mål etter 32 minutter.  Finnen kommer seg fri inne i feltet og kan umarkert heade inn legget fra Savage.

1-1  Liverpool svar nesten umiddelbart da Sinama-Pongolle blir felt inne i feltet.  Steven Gerrard tar selv ansvaret som kaptein og setter straffen sikkert lavt ned til venstre for keeper, som gjetter riktig.

Pauserapport: Liverpool har stort sett kontrollert den sentrale midtbanen, hvor Hamann er sikker og Gerrard drivende, men man sliter med å skape sjanser mot et robust Birmingham. Kewell har vært ujevn og Diouf nokså anonym på flankene, og det gir spissene dårlige arbeidsforhold.  Det har knapt vært skapt en stor sjanse fra de helrøde før pause.  Sinama-Pongolle skaffet imidlertid igjen Liverpool et straffespark, og gjør nok en livlig omgang.  I motsatt ende har Salif Diao hatt store problemer med den direkte Stan Lazaridis, og det var en felling fra afrikaneren som banet vei for åpningsmålet.  Hjemmelaget behøver å løfte seg minst et hakk dersom man skal ha forhåpninger om å sikre seg en kjærkomment seier foran eget publikum.

2.omgang:

47 min:  Hyypiä prøver et langt oppspill men Sinama-Pongolle er i offside.  Liverpool har spilt nokså mye langt i denne kampen, men uten særlig suksess.

49 min:  Sinama-Pongolle lurer Upson ut i pølsebua ute på høyrekanten.  Innlegget når først nesten Kewell, og siden Gerrard, men Birmingham forsvarer seg resolutt.

54 min:  Smicer kommer inn for den anonyme Diouf.  Liverpool spiller nå med Harry Kewell lenger frem, mens Emile Heskey trekker mer ut mot venstrekanten.

57 min:  Et sugende løp fra Steven Gerrard ender med at han blir sendt i bakken rett innenfor 16-meteren.  Dommeren vinker imidlertid spillet videre.  The Kop var ikke enig!

58 min:  Frispark fra Savage, men Clemence header et par meter utenfor ved bortre stolpe.

63 min:  Djimi Traore slåser bort en corner da han sender ballen inn i The Kop etter å ha fått en kort pasning fra Gerrard.  Corneren kom etter et fint raid av Smicer.

Dommeren har skapt noe mer temperatur på Anfield ved noen høyst besynderlige avgjørelser.  Den siste var et frispark og en advarsel mot Didi Hamann.  Traore blir tatt av til fordel for John Arne Riise.

2-1 Gerrard legger tilbake til John Arne Riise, som slår et flott innlegg inn i feltet.  Der kommer Harry Kewell flyvende å sender en glimrende stupheading i nettet foran The Kop.  67 minutter spilt.

70 min:  Hamann setter ballen i tverrliggeren etter en corner, men Clapham får klart på streken.  Minuttet etter sender først Gerrard et frispark som keeper får reddet, før Smicer header like utenfor.  Endelig har Liverpool våknet for alvor!  Og The Kop har rensket røstene også...

3-1 En fantastisk scoring av Emile Heskey da han vipper opp ballen, vender, og klinker ballen i nettet!  78 minutter spilt.

87 min:  Kewell spiller opp Smicer, som smeller ballen i tverrliggeren!  Liverpool kan være meget godt fornøyd med den siste halve omgangen av denne kampen.

Sluttrapport:  I åpningsminuttene av 2.omgang var det stort sett en svak dommer i Neale Barry som skapte temperatur på tribunene.  Liverpool kom til innleggsmuligheter, men greide aldri å komme skikkelig bak et resolutt Birmingham-forsvar.  En scoring midtveis i 2.omgang fikk imidlertid hull på byllen.  Gerrard la tilbake til Riise, som traff skikkelig i sitt ”comeback” som innbytter.  Crossen begravde Harry Kewell med en stupheading.  Midtbanen hadde vært god etter pause, med Gerrard fortsatt som sjef og en langt bedre Kewell.  Vladi Smicer hadde også vært positiv som reserve for den svake Diouf.  Hamann satte snart ballen i tverrliggeren, og Smicer var nære på.  Det var vel likevel ikke mange som likevel trodde at Emile Heskey skulle gjøre et lite teknisk kunststykke inne i straffefeltet, før han dunket ballen i nettet!  Game, set and match, selv om også Smicer sendte kula i aluminiumen innen det hele var ferdig.  En oppløftende kamp, først og fremst takket være den siste halve omgangen, og de røde er nå på 6.plass i Premier League.  Kun et poeng bak den berømte 4.plassen…

Spillervurdering:

Chris Kirkland 7 – Keeperen ble bare satt på to store prøver, og bestod begge forsøkene fra Dugarry.  Spesielt viktig var det da han hindret franskmannen å score etter bare et kvarter.  Hadde ellers mest å gjøre med tilbakespill, noe han håndterte godt.

Salif Diao 5 – Salif fikk en ortodoks venstreving mot seg i Lazaridis, og hang ikke med på farten.  Det gjorde at han kom på etterskudd og forårsaket tre frispark i farlige posisjoner.  Det ene ga 0-1.

Sami Hyypiä 7 – Finnen gjorde en stygg feil, ellers hadde han en ny solid kamp.  Det at ”hans” spiss Dugarry ble byttet ut forteller en del om hvor god kontroll han hadde.

Igor Biscan 7 -  Igor spiller ofte med små marginer, men i dag holdt det fint.  Kroaten er også flink til å komme ut og rydde opp når backer som sliter med plasseringene behøver hjelp.

Djimi Traore 6 – Mannen med de lange beina var klart bedre enn Diao defensivt, men oppspillene var til tider nesten under enhver kritikk.

El-Hadji Diouf 5 – Anonym i store deler av kampen, og de få gangene han kommer fram på høyrekanten er det dårlig med effektiviteten.  Dioufy var aldri noen trussel i dag, og er rett og slett ikke i form.

Dietmar Hamann 7 – Ryddig, sikker, og bidrar sterkt til at Gerrard kan konsentrere seg om det offensive.  En typisk kamp av Didi Hamann med andre ord.

Steven Gerrard 8 – Kapteinen legger ned bøttevis med svette, og stortrives i sin mer offensive rolle.  Er konstruktiv, energisk, og ganske enkelt sjef.

Harry Kewell 8 – En fantastisk 2.omgang av australieren etter at han var noe ujevn før pause.  Skapte stadig sjanser fra sin venstreflanke, og hans viktige 2-1 mål var en perle.

Florent Sinama-Pongolle 8 – Flo løper på alt, og vinner 80% av mulige og umulige baller.  En utrolig holdning og energi i den kroppen, som dessuten er som en magnet for straffespark.  Ble dødsliten byttet ut til stående applaus på Anfield.  Vi synes han fortjener tittelen Liverpools beste.

Emile Heskey 7 –Store Emile startet bra, fortsatte svakt, før han dukket opp og scoret et av sesongens mål foran The Kop!  Sjekk den goalen på Canal+ i morgen!!

Vladimir Smicer 7 – Tsjekkeren kom inn på ”riktig” tidspunkt, da Liverpool var i ferd med å få flyt i sitt spill.  Da trivdes Vladi og han bidro med atskillig den siste halvtimen, ikke minst ved en suser i tverrliggeren.

John Arne Riise – Sunnmøringen var et friskt pust da han kom inn på venstrebacken, og starter kanskje neste kamp?