Liverpool - Bolton

Ons 03.12.03 kl 21:00 (Carling Cup 4.runde) - / Tilskuere: 33.185 / Dommer: Mike Riley / Anfield / Skrevet av: Anders Christensen/Runar H. Larsen (børs)

Liverpool er utslått av Carling Cup etter en høydramatisk kamp mot Bolton på Anfield.

Per Frandsen

Liverpool gjør hele seks forandringer fra laget som slo Birmingham på søndag, med Dudek, Otsemobor, Riise, Murphy, Smicer og Le Tallec inn i startelleveren. Danny Murphy er kaptein for anledningen.

1. omgang

Liverpool spiller mot Anfield Road end i 1. omgang.

4 min: Liverpool-Bolton 0-1. Jardel får stå umarkert og heade inn en corner. Svak markering av Liverpools forsvar.

5 min: Smicer misbruker en kjempesjanse og skyter rett på keeper fra to meters hold.

7 min: Heskey skyter over på volley etter godt forarbeid av Smicer.

15 min: Frispark fra Murphy går rett i armene på Poole.

16 min: Bra løp og skudd fra Riise. Skuddet går via Thome og ut til corner.

21 min: Bra angrep av Bolton, men Biscan forstyrrer, og skuddet går utenfor.

22 min: Frispark til Liverpool i farlig posisjon, men skuddet til Riise går via en motspiller og ut til corner.

28 min: Kjemperaid av Otsemobor på høyrekanten gir Le Tallec en stor mulighet, men skuddet blir blokkert.

29 min: Frispark fra Murphy går over mål.

33 min: Dudek fomler et skudd fra 50 meter til corner. Flaks at den ikke gikk inn!

43 min: Enorm sjanse for Bolton og Pedersen, hvis heading stryker stanga til Dudek. Her kunne det fort stått 2-0.

Pauserapport: Lite å skrive hjem om hittil. Liverpool har vært svake og har til tider blitt spilt ut av Bolton, som tok ledelsen allerede etter 4 minutter. Savnet av Hyypiä var tydelig da Jardel fikk stå fullstendig umarkert og heade inn ledermålet. Liverpool svarte umiddelbart, og Smicer misbrukte en enorm sjanse minuttet etter da han skjøt rett på keeper fra to meter. Etter dette har Liverpool slitt med å komme til sjanser. Midtbanen har ikke kommet med i kampen i det hele tatt, og man skaper overhodet ingenting framover. Kanske kommer både Kewell og Gerrard innpå fra starten av neste omgang. Noe må i hvert fall skje dersom Liverpool skal klare å komme inn i denne kampen igjen.

2. omgang

Ingen forandringer på noen av lagene ennå.

46 min: Campo skyter like over fra god posisjon inne i feltet.

Liverpool presser, men klarer ikke å komme til de helt store sjansene.

52 min: To store sjanser for Pool. Først klarer ikke Diouf å avslutte fra glimrende posisjon, og like etter får Heskey et skudd reddet på streken.

57 min: Traore sklir og Jardel får en kjemesjanse alene med Dudek. Polakken er imidlertid raskt ute og redder mesterlig.

59 min: Kewell og Pongolle inn for Diouf og Le Tallec.

60 min: Riises skudd fra skrått hold stryker tverrliggeren.

66 min: Liverpool-Bolton 1-1. Danny Murphy scorer på heading etter innlegg fra Salif Diao. Glimrende mål av Danny Boy.

67 min: Steven Gerrard kommer inn for Djimi Traore og får øyeblikkelig kapteinsbindet fra Danny Murphy.

73 min: Pogolle header over fra god posisjon.

77 min: ”Alle” tror Djorkaeff har scoret for Bolton, men målet annuleres for hands på franskmannen.

79 min: Jay-Jay Okocha scorer på et fantastisk frispark, og Bolton leder 2-1!

88 min: Smicer scorer for Liverpool på et fantastisk langskudd. 2-2!!!

90 min: Liverpool-Bolton 2-3!!! Djorkaeff scorer på straffe etter en meningsløs felling av Kevin Davis fra Salif Diao.

Sluttrapport: Det så ut til at kampen skulle gå mot ekstraomganger etter Smicers nydelige utligning to minutter før slutt, men den gang ei. I det neste angrepet forærte Salif Diao Bolton et helt unødvendig straffespark da han felte Kevin Davies, og Djorkaeff ble matchvinner i kampens siste minutt. Liverpool startet andreomgangen brukbart og hadde to store sjanser ved Diouf og Heskey, som dessverre ikke resulterte i noen ting. Etter dette mistet hjemmelaget grepet om kampen, og Bolton tok over. Jerzy Dudek hindret Jardel i å score da han kom alene gjennom etter en feil av Traore. Så kom Kewell og Pongolle inn, og med ett ble det litt mer fart i Liverpools angrepsspill. Etter 66 minutter utlignet Danny Murphy på en glimrende heading etter innlegg av Diao fra høyre. Dette skulle etter hvert vise seg å bli første gang Liverpool taper en match hvor Danny Boy scorer. Steven Gerrard kom så innpå for å styrke midtbanen i siste halvdel av kampen, men etter hvert fikk Bolton overtaket igjen, og det var ikke ufortjent at Jay-Jay Okocha sendte dem i føringen i det 79. minutt på et utsøkt frispark, helt oppe i krysset. Salif Diao var forøvrig også her synderen som skaffet Bolton frisparket. Liverpool så ikke ut til å skulle klare å komme tilbake, og Bolton hadde fått en vitamininnsprøytning etter målet. Veldig overraskende og kanskje ikke helt fortjent var det da at Vladimir Smicer slo til med en perle av en scoring to minutter før slutt. Kevin Poole var sjanseløs på skuddet fra 25 meter, og da de fleste belaget seg på ekstraomganger, skjedde det som ikke skulle skje. I det neste angrepet ble Kevin Davies felt av Salif Diao inennfor 16-meteren, og Youri Djorkaeff takket for gaven og satte straffen i mål via stolpen utagbart for Jerzy Dudek.

Spillervurdering:

Jerzy Dudek 7- Kan ikke lastes for noen av målene. Er ellers solid og gjør en fantastisk redning når Jardel kommer alene gjennom.

Jon Otsemobor 7- 9 offensivt og 5 defensivt! Bidro med mange gode offensive raid framover på høyreflanken, og var skikkelig frisk utover i kampen. Slet imidlertid defensivt og hadde problemer med plasseringen.

Djimi Traore 6- Slet skikkelig med Jardel og mistet blant annet markeringen ved det første målet. Ble utspilt flere ganger av kjappe og tekniske motstandere.

Igor Biscan 8- Liverpools bestemann. Ruver i lufta og er også bunnsolid langs bakken. Er sjef i forsvaret og bidrar med mye konstruktivt framover på banen også.

John Arne Riise 6- Har en brukbar førsteomgang, men blir veldig anonym etter pause. Har et par brukbare skuddforsøk, men alt i alt en middelmådig kamp av sunnmøringen.

El-Hadji Diouf 5- Senegaleseren er definitivt ikke i form, og i dag leverte han en ny svak kamp. Er veldig anonym og får ingenting til. Misbrukte en stor sjanse da han brukte alfor lang tid alene med keeper. Benken neste for Dioufy?

Salif Diao 6- Har egentlig god kontroll i ”Hamann-rollen”, men blir likevel syndebukk i dag. Forårsaket både frisparket som ga Bolton 2-1 og det avgjørende straffesparket i sluttminuttene. Slet med farta etter at han ble flyttet ned i midtforsvaret mot slutten av kampen. Serverte innlegget til Murphys scoring.

Vladimir Smicer 6: Som regel involvert når Liverpool skaper noe framover. Målet er en kopi av forsøket mot B'ham, men denne gangen går den i krysset! Variabel kvalitet, og forsvinner ut av kampen i for store perioder.

Danny Murphy 6: Som med Smicer, flott scoring, men det holder ikke over 90 minutter. Som kaptein klarer han ikke holde den standarden man burde forvente, noe pasningskvaliteten bekrefter. Danny kan spille den beste gjennombruddsball for så å gi bort en enkel timeterspasning, litt for ofte. I dag er det for labert.

Anthony Le Tallec 5- Totalt anonym, og det var ingen overraskelse at han ble byttet ut.

Emile Heskey 6- Fikk en veldig vanskelig jobb på topp, og det var liten støtte å få fra lagkameratene. Ble aldri noen trussel for motstanderne.

Harry Kewell 6- Var involvert i et par angrep rett etter innhoppet, men forsvant fort ut av kampen.

Florent Sinama-Pogolle 5- Ble liggende mye på bakken, og han må være forsiktig så han ikke får et stempel, ufortjent eller ikke.

Steven Gerrard– Var positiv da han kom inn uten at det hjalp nevneverdig.