Liverpool - Gillingham

Tirs 18.11.03 (FA Youth Cup) - / Tilskuere: / Dommer: / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin (på Anfield)/Tore Hansen

For tredje året på rad ryker Liverpool U-18 ut av FA Youth Cup i den første runden de er involvert. Skuffende forestilling på Anfield i kveld.

LiverpoolGillingham
Mål
0-1 (0-1 til pause)
Edusei '25
Lagoppstilling
Willis
Peltier
(Holmes '89)
O'Donnell
J.Smith (kapt)
D.Smith
Guthrie
Jones
(Townley '70)
Kelly
Wilkie
Noon
Foy
Innbyttere
Lancaster
Hitchen
Platt

Mannix ble ikke klart til kveldens kamp. Den talentfulle midtbanespilleren, som nettopp har gjort comeback, må regne mer tålmodighet før han er tilbake for fullt.

10. min: Nervøs start av Liverpool, og derfor ikke overraskende at gjestene kommer til kveldens største sjanse. Et skudd unngår såvidt å havne midt i krysset. Et veldig godt skuddforsøk.

11. min: JP Kelly tenner håpet på hjemmepublikummet med et løp på over 40 meter. Han starter angrepet med å gi ballen til Guthrie på midten. Han får gå langt med ballen og finner igjen Kelly omtrent på 5-meteren. Keeper redder imidlertid skuddet.

15. min: Gillinghams gode høyreving trekker innover og får avslutte med et godt skudd. Forsvaret har hatt problemer med den gode kantspilleren innledningsvis.

MÅL: Gillingham tar ikke helt ufortjent ledelse ved Akwasi Edusei etter 25 minutters spill. Et frispark fra 18 meter skrur seg rundt muren, og keeper må gi retur. Ballen blir slått inn i feltet igjen og ballen blir headet inn utakbart for keeper.

Mye mer fart i kampen etter målet. Robbie Foy tråklet seg fri like etter målet og lyktes nesten med å utligne.

Pauserapport
Pausesignalet har gått, og vi aner at kampen har kommet inn i et vanskelig spor for hjemmelaget. Etter at Gillingham startet best, og skapte de første sjansene har Liverpool hatt ballen mest de siste 25 minuttene. De har likevel aldri klart å svare på gjestenes ledermål, og sliter med å spille seg til de store sjansene. Midtbanen virker til tider overbefolket og det blir både trangt og lite oppfinnsomhet. Guthrie, som spiller på høyrekanten i kveld, trekker ofte innover og spissene blir lite involvert. De halvsjansene vi har hatt kom fra soloprestasjoner ved JP Kelly og Robbie Foy. Det kollektive svikter foreløpig. I andre omgang kan Gillingham ligger mer bakpå og satse på lange poler opp mot sine raske spillere på topp. De har flere spillere fremover på banen som har imponert.

72. min: Gillingham skaper fortsatt de største sjansene i kampen. De kommer kommer igjen igjennom på høyre og skyter et skudd Wallis må gi retur på..

73. min: Peltier er heldig som ikke får se det røde kortet. Han reagerer helt feil etter å ha fått en albue. Dommeren lar utrolig nok forsøket på å skalle ned Gillingham-spilleren gå ubemerket hen...

76. min: Det er på høyrekanten det skjer igjen når banens beste, Javis hos Gillingham, smeller et skudd i krysset. På returen klarer utrolig nok keeperen vår å få ei tå på ballen som målscorer Edusei bare skal putte enkelt!

88. min: En halvsjanse til de røde når Gurthire kommer rundt på kanten å får lagt inn. Keeper redder foran beina til Noon. Liverpool skaper skuffende lite i denne omgangen også.

Sluttrapport
Igjen er vi ute av FA Youth Cup før turneringen har kommet ordentlig i gang for de antatt beste lagene. Igjen ryker vi ut på hjemmebane etter en langt fra overbevisende forestilling. Lite å glede seg over, altså, etter to tafatte omganger mot Gillingham. Liverpool hadde i perioder ballen en del, men det er også det beste man kan si om kveldens lag. Gjestene gikk respektløst til angrep - skapte de største sjansene og scoret ikke ufortjent det eneste målet. Liverpool kom aldri i gang med spillet sitt og fant aldri rytmen eller roen. De kom nesten ikke til avsluttninger og da er det heller ikke noe å si på at Gillingham ligger i hatten når neste runde skal trekkes.