Liverpool - Leeds

Lør 25.10.03 kl 13:30 (Premier League) - / Tilskuere: 43.599 / Dommer: Jeff Winter / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin/Runar H. Larsen (på Anfield)

Scoringer fra Michael Owen, Danny Murphy, og et første mål fra Florent Sinama-Pongolle, gjorde at de røde fikk en kjærkommen hjemmeseier.

Nick Barmby

Harry Kewell møter sine gamle lagkamerater for første gang da Liverpool tar imot Leeds på tidlig lørdag ettermiddag.

Michael Owen er friskmeldt, og spiller fra start til tross for at han ikke har en skikkelig balløkt bak seg siden han ble skadet mot Arsenal.  Igor Biscan er tilbake i midtforsvaret for å gi mer fart i de bakre rekker, og det gjør at Stephane Henchoz er blitt henvist til benken.

1.omgang:

Stevie G har tapt målvalget og Liverpool angriper mot The Kop før pause.  Etter kraftig regnvær skinner nå sola på Merseyside.

2 min:  Hjemmelaget får den første sjansen da en ypperlig cross finner Heskey inne i feltet.  Forsøket til store Emile går via en Leeds-spiller og til en resultatløs corner.

4 min:  Smicer vinner ballen på midten og Diouf fyrer av et godt skudd fra sentral midtbaneposisjon.  Robinson slår til corner, som Biscan nesten scorer på.  Liverpool og spesielt El-Hadji Diouf har fått en frisk start.

9 min:  Harry Kewell kjører slalåm med Leeds-forsvaret, men får ikke avsluttet skikkelig.

14 min:  Smicer forserer framover i midten, men skuddet går utenfor.  Kampen har jevnet seg ut litt etter at Liverpool dominerte i åpningsminuttene.

17 min:  Leeds er farlig frempå etter at ballen først går via Riise og nettveggen.  På corneren header Viduka like utenfor.

19 min:  Steven Gerrard ligger nede med store smerter...

Scoringene:

1-0:  Riise får headet et overlegg tilbake i feltet, Owen vender fint og sender ballen kontant i nettaket.

1-1:  Diouf skulle hatt frispark, men Leeds får lov til å angripe ved Pennant.  Vingen lurer John Arne Riise, og Alan Smith kan score fra kort hold på det flate overlegget.

2-1:  Danny Murphy slår et frispark lavt inn i feltet ute fra venstrekanten.  Ballen går forbi det som er av forsvarere og keeper Robinson får ikke hindret at kula sniker seg inn ved bortre stolperot.

3-1:  Emile Heskey flikker ballen videre med hodet, og Florent Sinama-Pongolle scorer behersket da han flukter ballen over keeper.  Flott første scoring i den røde trøya av 19-åringen.

Sluttrapport:  En liten følelse av ”ikke nå igjen” bredte seg nok hos en del røde da Alan Smith utnyttet både dommer- og forsvarsfeil ved å utligne til 1-1 tre minutter før pause.  Liverpool hadde hatt de fleste angrepene, men likevel ikke greid å sette inn noe fast grep verken spille- eller sjansemessig.  I likhet med tidligere i sesongen viste man ikke nok kynisme i hvert straffefelt, og en del bra kombinasjonsspill ute på midtbanen endte sjelden i gode sjanser.  Det var likevel et unntak.  Michael Owen viste hvorfor Houllier tok ham med uten en eneste fellestrening etter sitt skadeavbrekk, da han vendte på en femøring og banket ballen i nettet foran The Kop.  Leeds hadde ikke mange sjansene, men en del av de oppløpene de hadde var likevel ikke ufarlige.

Etter pause famlet fortsatt Liverpool en del de første minuttene.  Faktisk kunne det sett riktig ille ut hvis ikke Jerzy Dudek hadde gjort en stor redning da Viduka var alene igjennom etter 52 minutter.  Et ledermål syntes imidlertid å få skuldrene ned hos hjemmelaget.  Keeper burde ha tatt det som var ment som et innlegg fra Danny Murphy, og dommeren annullerte først etter markering for linjemannen.  Trolig for en offside inne i feltet, på en spiller som dommeren mente ikke influerte.  Leeds var ikke særlig enig i den avgjørelsen!  De røde begynte nå å dominere, og en pigg Florent Sinama-Pongolle var et inspirert innbytte for en langt fra matchfit Michael Owen.  En fortjent seier ble sikret da Sinama-Pongolle kunne score sitt første mål for førstelaget da han gjorde maksimalt ut av et fremspill fra Emile Heskey.  Et fornøyd The Kop kunne endelig slippe seg løs og feire en velkommen seier.

Spillervurdering:

Jerzy Dudek 7 – Redningen polakken gjorde fra Viduka var like viktig som noen scoring, på stillingen 1-1.   Er ellers sikker og trygg.

Steve Finnan 6 – Glimter til, men er samtidig ujevn både offensivt og defensivt.  Slet litt med unge Milner hos Leeds.

Sami Hyypiä 7 – Har god kontroll både i lufta og på bakken, og gjør en av sine beste kamper for sesongen så langt.  Angrepsparet Smith og Viduka kom sjelden til.

Igor Biscan 7 -  Igor spiller av og til på ganske små marginer, men lykkes i dag med unntak av en liten sleiv.  Viljen til å være konstruktiv og spillende gjorde at han med gode pasninger startet flere angrep.

John Arne Riise 7 – Et stort hakk opp på formkurven for sunnmøringen.  Han får et minus ved scoringen, da han slapp fram pasningslegger Pennant, men har likevel brukbar kontroll bakover.  Offensivt var han bedre enn på lenge med mange gode initiativ.

Steven Gerrard 8 – Kapteinen tok kommandoen fra start.  Vinner taklinger, driver fremover, og har stor uttelling på sine langpasninger.  En Stevie G slik vi vil se ham.  Liverpools og banens beste.

Vladimir Smicer 5 – Bortsett fra et par angrepsforsøk tidlig i kampen hadde tsjekkeren en av sine anonyme dager.  Ble haltende byttet ut tidlig i 2.omgang.

El-Hadji Diouf 7 – Er et kontant uromoment for motstanderne med blendende teknikk og balanse.  Var også nær ”årets pasning” da han spilte fram Le Tallec helt mot slutten.  Dessverre er han fortsatt litt for glad i å ta en avdribling eller en touch for mye, og burde for eksempel ha scoret i 2.omgang da et litt for ambisiøst raid ikke endte med tellende resultat.

Harry Kewell 7 – Taklet bra en stadig hets fra Leeds-fansen, som var mer opptatt av det enn å støtte sine egne.  Gir Gary Kelly en travel ettermiddag på Liverpools venstreflanke, og skaper mye.

Danny Murphy 6 – Spiller litt innenfor Kewell, og virker litt rusten med en litt for høy feilprosent på pasningene.  Kom tilbake med scoring, men den meste av ”æren” for det må nok gå til bortelagets keeper.

Emile Heskey 7 – En annen som løfter seg mange hakk fra fadesen i Portsmouth.  Vinner mange dueller i dag, og får også gjort en god del ut av det gjennom enten å holde på ballen eller flikke videre til medspillere.  Positiv kamp.

Michael Owen 6 – Manglet helt tydelig både trening og matchtrening, og var uvenn med ballen de få gangene han var delaktig.  Han fikk imidlertid nok en gang vist hvilken avslutter av klasse han er, da han satte sin eneste sjanse.

Florent Sinama-Pongolle 8 – Uredd, energisk, og med stor fart.  Unggutten skapte mye trøbbel for Leeds-forsvaret, og fikk sin helt fortjente belønning i form av sin første scoring for de helrøde.  The Kop har fått en ny helt!

NB  Vi kan bare beklage at serveren ikke tålte trafikken et stykke ut i 1.omgang, og det ikke lot seg gjøre å oppdatere.