Liverpool - Leicester

Lør 20.09 Kl 16:00 (Premier League) - Canal+ / Tilskuere: 44.094 / Dommer: Mark Halsey (Lancashire) / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin

Mål nr.6 for sesongen fra Owen, samt en ny fulltreffer fra Heskey mot sin gamle klubb, ga sesongens første hjemmeseier.

Andy Impey

Michael Owen har scoret 15 mål på sine siste 15 kamper i Premier League, før dagens kamp mot Leicester.  Den tidligere klubben til dagens spisspartner Emile Heskey.  Igor Biscan vil spille sin kamp nr.50 i den røde trøya, mens Jerzy Dudek spiller sin kamp nr.100 fra start.

1.omgang:

Sami har vunnet målvalget og de røde angriper mot Anfield Road End i 1.omgang.

5.min - Tam åpning på Anfield.  Hignett hos gjestene har fått en strekk bak i låret og det kan være duket for et tidlig bytte.  Kewell på venstre og Diouf på høyre er hva Liverpool starter med på flankene.

Harry Kewell får til Liverpools første avslutning etter 14.minutter, men Walker redder greit på forsøket på halv volley.  De røde har slitt med å skape åpninger mot kompakte gjester.

17 minutter og Liverpool er svært nære.  Smicer legger pent inn fra venstre, Owen får avsluttet fra kort hold, men en god og heldig Walker får såvidt holdt ballen på rett side av streken.

1-0 - Michael Owen blir først felt, dommer vinker fordel og Vladi Smicer blir lagt ned i neste trekk.  Klart straffespark, som Michael setter sikkert inn nede til venstre for Walker som går til feil side.  20 minutter tok det hjemmelaget å få hull på Leicesters godt befolkede forsvarsbyll.

Liverpools tre offensive midtbanemusketerer, Diouf, Smicer og Kewell, begynner å komme mer og mer inn i kampen mot et ultra defensivt Leicester.  23 minutter og det er Harry som header videre et innlegg fra El-Hadji, men keeper redder.  I samme minutt har gjestene sitt første tamme forsøk på mål.  Litt senere greier nesten Heskey og Owen å brodere seg gjennom motstanderens forsvar.  Etter en litt skuffende åpning ser det mye bedre ut nå.

Leicester har kommet mer med i kampen etter at omlag halvtimen er spilt, og Phil Thompson maner de røde til å skru opp intensiteten igjen.

El-Hadji Diouf viser seg fram med et par forseringer på høyrekanten.  Effektiviteten er imidlertid fortsatt ikke afrikanerens sterkeste side.

Liverpool har løftet seg noe igjen når det nærmer seg pause, men det er langt mellom de gode sjansene.

Pauserapport:  De helrøde fikk den viktige første scoringen da en "dobbeltfelling" endte med at dommeren pekte på merket etter at Smicer var blitt meiet ned rett innenfor streken.  Ledelsen ved halvtid er fortjent, men det er likevel bare blitt vist tendenser til det "nye" Liverpool med den offensive midtbanetrioen Diouf, Kewell og Smicer.  Sammen med en aktiv Michael Owen har de svirret en del rundt straffefeltet til et overbefolket forsvar hos Leicester, men har sjelden greid å komme seg fram til klare åpninger.  De gangene en har slått langt og høyt til Heskey har man blitt stoppet av midtstoppere med hår på brøstet.  Leicester har jobbet hardt, og mot slutten av 1.omgang yppet man seg også litt framover på banen.  Hyypiä og Biscan har imidlertid greid seg bra de gangene gjestene har fått muligheten til å dunke høye baller inn i feltet foran Jerzy Dudek.

2.omgang:

Liverpool er i gang med å angripe mot The Kop etter pause.

Ikke mye å sette på blokka under de første minuttene etter hvilen.  Liverpool virker litt nervøse og forsiktige, tydelig oppsatt på at man i hvert fall ikke skal by inn Leicester gjennom en utligning.

Dommer Halsey snyter de røde for en mulig målsjanse da han står i veien for et skudd fra Kewell.  7'eren fikk muligheten fra drøyt 20 meter etter at et sjeldent fremstøt fra Riise hadde medført en "klarering".  Drøyt ti minutter spilt av 2.omgang på Anfield.

En lynhurtig forsering fra Harry Kewell på venstresiden etter 58 minutter ender med et innlegg foran mål.  Ingen fra Liverpool er imidlertid langt nok fremme til å utnytte det.  Hjemmelaget har fortsatt et par gir å gå på.

65 minutter og Liverpool har skapt veldig lite framover etter pause.  En litt anspent stemning både på og utenfor banen, mot en motstander som fort kan ha kapasitet til å skape noe på en dødball.

Så gnistret det litt til!  Først en dribleserie fra Diouf, hvor ballen etter hvert ender hos Kewell.  Hans gode innlegg blir heading utenfor av Smicer.  Like etterpå sover midtforsvaret til Leicester, og Steven Gerrard kan stikke igjennom.  Midtbanespilleren greier imidlertid ikke å få den sprettende ballen under tverrliggeren fra kort hold.  En stor sjanse.

72 minutter og Walker halvklarerer et hardt skudd fra Owen, returen fra Kewell "sparker" keeperen ut til corner.  Endelig begynner hjemmelaget å trykke Leicester over på defensiven etter pause.

2-0 - Heskey.  El-Hadji Diouf får god plass på høyrekanten, og slår et godt innlegg inn mot hjørnet av 5-meteren.  Der har Emile Heskey kommet foran sin forsvarer og styrer ballen pent inn i motsatt hjørne.  Ny goal av Emile mot sin gamle klubb, altså.

Et godt frispark av Harry Kewell etter 84 minutter går en snau halvmeter på feil side av krysset.  Liverpool har full kontroll nå.

2-1 - Bent.  Brian Deane vinner en hodeduell, Riise følger ikke med inn i midten, og plutselig har Marcus Bent fri bane mot mål.  Spissen dunker kula i nettmaskene bak Jerzy.

Sluttrapport:  Det var utvilsomt poengene som gledet mest på Anfield.  Før pause scoret nesten Owen på en sprellende Walker, før spissen satte inn sesongens 6.mål like etterpå fra straffemerket.  Det var likevel et Liverpool som bare ved enkelte anledninger satte på turboen i de første 45 minuttene.  Stormløpet man kanskje forventet i 2.omgang kom imidlertid ikke.  Ikke før man hadde halvspilt omgangen i alle fall.  Etter et par-tre gode sjanser kom Diouf nok en gang til innleggsmulighet, og denne gang var crossen fra afrikaneren presis.  Heskey styrte pent inn i lengste hjørnet og alt så bra ut.  Innbytter Brian Deane hadde imidlertid begynt å vinne i lufta, og da forsvaret samtidig ukarakteristisk sov litt i timen kunne Bent stikke igjennom å redusere.  Et par nervøse minutter fulgte da Leicester ante et lite ran, men ledelsen holdt inn.  Diouf og Kewell viste smakebiter av det nye og mer kreative Liverpool, og Michael Owen var som vanlig en trussel, men det var likevel sjelden man greide å skape regelmessig flyt og rytme i sitt offensive spill.  Dette i en kamp man ofte vil få på Anfield, mot en svært defensiv motstander.  Ingen overbevisende forestilling fra Liverpool altså, som uansett kunne bokføre sitt tredje seier på rad i Premier League.

Spillervurdering:

Jerzy Dudek 6 – Hadde en rimelig rolig dag på jobben, selv om det ble litt temperatur helt på slutten.  Gjør en solid jobb, men er veldig venstrebeint på utspillene.

Steve Finnan 7 – Får et stort pluss for mange gode initiativ etter pause.  Gjør også enkelte feil, men er en fin type som Liverpool vil få mye glede av.

Sami Hyypiä 8 – Kapteinen stod fram som et fjell mot en motstander som satset på at du kunne gjøre noe med sin fysikk og luftstyrke.  Liverpools beste.

Igor Biscan 7 – En fin kamp av Igor som midtstopper.  Bryter bra og har flere fine fremspill, i tillegg til at han kommer greit fra duellspillet også.

John Arne Riise 6 – John Arne begynte å komme litt fram på sin side helt mot slutten av kampen, men hvorfor skjedde det ikke før.  Halvsov på reduseringen og er fortsatt et stykke fra toppformen.

El-Hadji Diouf 7 – Dioufy gjør enkelte håpløse taktiske valg, men samtidig skaper han også mye på sin side men herlig balanse og teknikk.  En målgivende ble det også, selv om effektiviteten på hans innlegg kan bli langt bedre.

Steven Gerrard 7 – Stevie G gjør en disiplinert og solid jobb i en krevende rolle bak tre så offensive midtbanekollegaer.  Litt varierende pasningskvalitet og burde også ha scoret i 2.omgang.

Harry Kewell 7 – Harry var den som tok mest tak framover da det kladdet som verst under den første halvdelen av 2.omgang.  Litt ut og inn av kampen, men har alltid potensial til å få skapt noe.

Vladimir Smicer 6 – Vladi skaffet straffe, headet like utenfor, og gjør enkelte fine ting.  Blir likevel litt for mye ”borte” i kampen.

Emile Heskey 6 – Greide ikke å få noe tak på et par brytere av noen midtstoppere, og fungerte aldri de gangene Liverpool brukte ham som target man.  Skal imidlertid ha stor honnør for en fin og avgjørende scoring.

Michael Owen 7 – St.Michael var aktiv og god før pause, da han ofte kom seg rettvent.  Var hele tiden den største trusselen for Leicester, selv om scoringen kom på ei ny straffe.  Har han endelig lært kunsten fra 11-meteren for alvor nå?