Liverpool - Olimpija Ljubljana

Ons 15.10.03 kl 21:00 (UEFA-Cup) - Five/TV3 / Tilskuere: 42 880 / Dommer: Stefan Messner, Østerrike / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande

Liverpool vant komfortabelt 3-0 over Olimpija Ljubljana, og er klare for 2.runde i UEFA-cupen. Le Tallec, Heskey og Kewell scoret. Straffebom av Diouf.

Puc (80)

Liverpool tar i mot slovenske Olimpija Ljubljana til returmøte i UEFA-Cupen etter å ha spilt uavgjort 1-1 i første kamp. Houllier har før kampen lettet Sami Hyypiä for kapteinsbindet, og utnevnt Steven Gerrard som ny klubbkaptein for Liverpool FC. Dermed er det igjen en ekte scouser som leder Liverpool ute på banen, noe som helt sikkert faller i smak på The Kop.

Kampen er i gang på Anfield. Liverpool angriper mot Anfield Road End, og åpner med å presse slovenerne på defensiven. Fire minutter er gått når Heskey får vendt opp, men keeper redder skuddet. Like etter er slovenerne frampå med en farlig kontring, men Dudek får slått til corner.

Slovenernes taktikk er helt tydelig å ligge dypt og satse på kontringer.

Etter 11 minutter spiller Le Tallec nydelig fri Heskey, men avslutningen litt presset alene med keeper går dessverre utenfor.

Harry Kewell har blitt tatt hardt et par ganger allerede. Liverpool har spilt seg frem til flere frisparkmuligheter og cornere.

Snart halvspilt 1.omgang og Liverpool sliter med å få hull på Olimpija-forsvaret. Kewell prøver med et skuddforsøk. Tegninga er at Liverpool presser på, men blir stoppet kontant 20 meter fra mål.

26 minutter, og Riise, som har åpnet friskt, forserer seg frem på venstrekanten og får lagt inn til Kewell. Australieren avslutter med et hardt volleyskudd som keeper såvidt får stoppet. Godt angrep og nære på for de røde. Kewell har vært meget toneangivende den første snaue halvtimen.

1-0 Le Tallec (29) Keeper slår et innlegg fra Diouf ut i feltet, og Le Tallec lobber enkelt returen i det tomme buret.

33 minutter spilt, og Emile Heskey misbruker sin tredje store sjanse, etter et godt innlegg av Gerrard. Kun minuttet etter får vi samme kombinasjon, og denne gangen avslutter Heskey med en god heading som keeper såvidt klarer å holde i fast grep.

2-0 Heskey (37) Bruno styrer et lurt innlegg fra Smicer i mål, etter flott kombinasjonsspill av de røde.

Frisk, offensiv fotball av de røde nå, og Smicer er like ved å øke ledelsen noen minutter senere.

Tre minutter før pause får Olimpija sin største sjanse, men en strålende tackling av Biscan får berget unna til corner. En corner som holdt på å skape panikk i Liverpool-forsvaret.

PAUSE

Liverpool slet en halvtime med å få hull på et bastant Olimpija-forsvar, men etter at Le Tallec fant veien til nettmaskene vartet vertene til tider opp med frisk, offensiv fotball. Spesielt har Kewell, Le Tallec og Riise vært tongeangivende. Heskey har jobbet som en galeislave på topp, men selv om han har scoret sliter han med uttellingen. Også Smicer og Diouf må få godkjent førsteomgang. Litt mer rufsete har det vært i de bakre rekker, der spesielt Biscan har slitt med en rekke feilpasninger.

3-0 Kewell (47) Strålende innlegg av Heskey, og Kewell setter ballen kontant i mål på volley fra et par meters hold. Liverpool avgjør sannsynligvis oppgjøret før publikum nesten har rukket å finne tilbake til setene sine etter pause.

Liverpool holder lekestue de første fem minuttene av andre omgang, før de tar foten av gasspedalen.

Etter 61 minuter må en haltende Le Tallec forlate banen etter å ha fått en hard tackling. Inn kommer kompisen Sinama-Pongolle, som dermed får sin offisielle debut for Liverpool. Den unge franskmannen gjør seg umiddelbart bemerket med flere dirbleserier.

Etter 70 minutter gjør gjestenes keeper en fantomredning, på en volley fra Biscan. Kroaten har blitt flyttet opp på midtbanen etter at Henchoz kom inn for Smicer.

78 minutter: Diouf bommer på straffe, etter at Finnan har blitt felt innenfor 16-meteren. Keeper kaster seg riktig vei, og redder skuddet som kommer i keeper-høyde.

Liverpool vant komfortabelt 3-0 over Olimpija Ljubljana, og er klare for 2.runde i UEFA-cupen. Le Tallec, Heskey og Kewell scoret, mens Diouf bommet på straffe på stillingen 3-0. De røde slet i en halvtime med å få hull på byllen. Det siste kvarteret av første omgang, og de første ti minuttene av andre omgang vartet de røde opp med festfotball. Deretter tok de foten av gasspedalen, og tempoet sank betraktelig. Tankene gikk nok da til Portsmouth på lørdag.

Ved siden av Le Tallecs første scoring før de røde og Sinama-Pongolles friske debut-innhopp, varmet Kewells blendende oppvisning mest. Han var vår Man of The Match "by miles".

Spillervurdering:

Jerzy Dudek (7)

Blir satt på veldig få prøver i dag, men det lille han har å gjøre tar han seg greit av. En feilfri opptreden med andre ord, men hadde nok størst jobb med å holde seg varm.

Steve Finnan (7)

Meget frisk fremover på banen i dag, og skaffet straffespark på et av sine mange raid mot slutten av kampen. Hadde full kontroll defensivt.

Igor Biscan (5)

Vår svakeste spiller i dag etter vår mening. Meget rufsete i pasningsspillet i første omgang, og da hjelper det ikke med en og annen fantom-tackling. Var faktisk bedre og friskere da han ble flyttet frem på midtbanen, og hans volleyskudd hadde endt opp i nettmaskene hadde det ikke vært for en fantomredning av gjestenes keeper.

Sami Hyypiä (6)

Samspillet med Biscan fungerte slett ikke før pause. Hvem sin feil det var kan diskuteres. Tok seg opp i andre omgang, og virket mye tryggere etter at hans vante partner Henchoz kom inn. Var da plutselig konge i lufta igjen. Aner vi H+H i midtforsvaret mot Portsmouth?

John Arne Riise (6)

Meget frisk i første omgang. Kom rundt på kanten flere ganger, og fikk lagt flere gode innlegg. Etter pause ble John Arne rett og slett borte. Hadde han holdt stimen fra de første 45 hadde han spilt til en klar 7’er.

Vladimir Smicer (6)

Her kan vi nesten bare trykke copy og paste fra Riise. Meget toneangivende før pause. Intelligent kombinasjons-spill og flotte stikk-pasninger. Flott målgivende til Heskey. Svinner hen etter hvilen, og blir erstattet med Henchoz. Merket nok at han hadde vært ute med skade.

Steven Gerrard (6)

Vi har sett Gerrard langt bedre enn i sin debut-kamp som klubbkaptein. Glimtet av og til med sine sedvanlige presise lang-pasninger. Trakk en del i trådene, men var mye ut og inn av kampen. Ble byttet med Diao, trolig for å spares til lørdag.

Anthony Le Tallec (6)

Scoret sitt første mål for de røde, og spilte en meget bra førsteomgang. Men i likhet med flere andre ble han borte når Liverpool tok foten av gasspedalen. Fikk seg en smell etter en sen tackling, og haltet av banen etter 60 minutter.

El-Hadji Diouf (6)

Enda en som var bedre før pause enn etter. Skapte mye hodebry ute på kanten mens Liverpool ennå trykket på. Ble deretter mer og mer usynlig utover i matchen, og bommet på et straffespark som han satte i typisk keeperhøyde.

Harry Kewell (9)

”Star Man” i dag. Helt konge. Før pause var han bare ”breath-taking”. Driblet, fintet, skjøt og kombinerte flott med sine medspillere. Kronen på verket kom med en flott scoring på Heskeys gode innlegg tidlig i andre omgang. Var en av få som holdt koken helt inn i dag.

Emile Heskey (8)

Kjempet som en løve i samfulle 90 minutter. Var hele tiden en håndfull for Olimpija-forsvaret, og  bidro sterkt til at Kewell fikk rom og tid. Scoret et mål med en flott touch, selv om han nok var på grensen av offside. I andre omgang fikk han også vist hva som bor i han som tilrettelegger. Flott innlegg til Kewells 3-0 scoring. Hadde det ikke vært for skral uttelling på tre opplagte sjanser de første 25 minuttene hadde han ikke vært langt unna 9’eren.

Florent Sinama-Pongolle (7)

Friskt innhopp. Flotte dribleserier og overstegsfinter. Kjemper også bra mot langt tyngre motstandere. Var ikke like synlig i de siste 10 minuttene, men må være fornøyd med Liverpool-debuten. Ankepunktet er nok at han kan bli litt lett når kraftige engelske midstoppere setter inn sine susende tacklinger på frosne vinterbaner.

Stephane Henchoz

Spilte ikke lenge nok til å bli gitt børs-poeng, men var solid i alt han foretok seg. Vi spår en snarlig ”reunion” med makker Hyyppiä.

Salif Diao

Fikk bare 12 minutter på banen, og rakk aldri å vise seg fram. Må nok belage seg på mye benkesliting framover.