Liverpool - Steaua B

Tors 27.11.03 Kl 21:00 (UEFA-Cup, 2. runde) - TV3 (O), FIVE / Tilskuere: 42.837 / Dommer: Florian Meyer (Tyskland) / Anfield / Skrevet av: Runar H. Larsen(i Liverpool)/Torbjørn Flatin

En heading fra Harry Kewell tidlig i 2.omgang ga seier og avansement til 3.runde i UEFA-Cupen.

LiverpoolSteaua B
Mål
1-0 (0-0 til pause)
1-0: Harry Kewell '48
Lagoppstilling
Chris Kirkland
Salif Diao
Igor Biscan
Sami Hyypiä
Djimi Traore
El-Hadji Diouf
(Vladimir Smicer '69)
Dietmar Hamann
Steven Gerrard
Harry Kewell
Florent Sinama-Pongolle
(Emile Heskey '69)
Michael Owen
(Danny Murphy '88)
Khomutvski
Dumitru
Stoica
Radoi
Rachita
Falemi
(Pitu '80)
Aliuta
(Paraschiv '59)
Mutica
Bostina
Raducanu
Oprita
(Dinita '80)
Innbyttere
Jerzy Dudek
Jon Otsemobor
John Arne Riise
Anthony Le Tallec
Ogararu
Curt
Tudor
Neaga
Gule kort
Rachita
Mutica

Liverpool scoret viktig bortemål og har en liten fordel når returkampen på Anfield spilles. Florent Sinama-Pongolle får endelig mulighet fra start, og like gledelig er det nå at Dietmar Hamann også er tilbake på laget.

1.omgang:

Liverpool har vunnet målvalget og angriper mot Anfield Road End før pause.

2 min:  Frisk start på Anfield.  Først har Diouf en farlig cross som keeper tar var på før Steaua nesten scorer i andre enden.  Raducanu er helt igjennom, men skyter over en utrusende Kirkland.  Skummelt øyeblikk for hjemmelaget.

5 min:  Et utmerket frispark av Steven Gerrard nede fra sidelinjen finner Owen ved det nærmeste hjørnet av 5-meteren.  Toppscoreren header imidlertid noen centimetere over tverrliggeren.

6 min:  En mer offensiv Steven Gerrard, med Hamann bak som anker, drar til fra omlag tyve meter.  Skuddet går imidlertid et par meter utenfor den høyre stolpen til keeper.  En veldig frisk start på Anfield.

8 min:  Stevie G kommer på et løp inn i feltet, men heading går rett på keeper.

10 min:  Diouf skaffer seg plass ved bortre stolpe på et frispark fra Kewell.  Hans heading inn i feltet blir imidlertid plukket opp av keeper med Michael Owen nære ved.  Liverpool har vært en trussel på dødballene så langt.

15 min:  Aliuta sender et flatt skudd noen centimetere utenfor Kirklands venstre stolpe.  En god sjanse.

19 min:  Steaua får et frispark på 18 meter, men Rachita skyter rett på Chris Kirkland.  Etter et nokså klart rødt overtak i de første drøyt ti minuttene har spillet jevnet seg ut.

22 min:  Diouf kommer seg fri på høyrekanten, og slår et farlig innlegg.  Khomutvski tar imidlertid ballen igjen rett foran Owen.

23 min:  Steven Gerrard får nok en skuddsjanse, men ballen suser noen meter utenfor keeperens høyre stolperot.  Kapteinen nærmer seg...

25 min:  En glimrende vending av Sinama-Pongolle gjør at den rutinerte midtstopperen Rachita må felle tenåringen stygt.  Lille Florent har stort sett vært den møtende spissen og vist bra tendenser også i det oppbyggende spillet.

34 min:  Nok en god forsering fra Diouf på høyrekanten, men dessverre er den avgjørende pasningen igjen litt upresis.  Sinama-Pongolle får likevel en fot på ballen, som går over.

36 min:  Bostina får lov til å heade fra omlag straffemerket helt umarkert.  Heldigvis for Liverpool header han svakt flere meter utenfor.

39 min:  Steven Gerrard er på vei igjennom med nok et sugende løp, men Opita meier ham ned.  Dommeren drar opp det gule kortet, men det kunne kanskje ha vært rødt...

Pauserapport:  Sinama-Pongolle har igjen gjort en livlig omgang, Diouf har kommet en del fram på høyrekanten, og Gerrard har kunnet drive mer framover.  Likevel har det vært lite med gode muligheter for det røde hjemmelaget.  Et par farlige headinger fra Owen og Gerrard har vært det nærmeste.  De har ballen en del, men det er ofte for slurvete og unøyaktig.  Bakover virker man sårbare med to backer som stadig er ute av posisjon, og spesielt Salif Diao sliter på høyrekanten.  Resultatet er at bortelaget Steaua har hatt minst like klare muligheter til å ta ledelsen.  Rumenerne slo altså ut Southampton i forrige runde og er en vrien motstander.  Det kan bli noen nervepirrende siste 45 minutter...

2.omgang:

Liverpool har ikke gjort noen bytter før de skal angripe mot The Kop.

47 min:  Igor Biscan er nære ved å gi fra seg et straffespark med klønete opptreden like innenfor straffefeltet.

48 min:  1-0 HARRY KEWELL!  Diouf legger tilbake til Steven Gerrard på høyrekanten, som går ned til dødlinja og slår presist inn i feltet.  Kewell viser ypperlig spenst og timing da han møter perfekt ved 5-meteren, og sender ballen med et hodestøt i bakken og opp i motsatt hjørne.

57 min:  Et kjapt tatt frispark fra Steven Gerrard blir tatt av den gode keeperen Khomutvski.  Liverpool har prøvd å få igjen noen kjappe angrep, men spesielt Sinama-Pongolle har blitt avblåst en rekke ganger for offside.

61 min:  Den farlige Raducano skyter langt utenfor da han får en mulighet inne i straffefeltet.  Tre minutter senere må Kirkland reagere raskt for å snappe et fremspill foran spissen.

64 min:  Kewell slår en god pasning inn mot Michael Owen, men St. Michael sender ballen utenfor.

68 min:  Owen har våknet litt til og slår et innlegg fra like innenfor hjørnet av 16-meteren, men forsøket går i en forsvarer og ut til corner.

69 min:  Smicer og Heskey kommer inn for Diouf og Sinama-Pongolle.

70 min:  Michael Owen brenner en gylden sjanse da han kommer alene igjennom, men løfter ballen forbi keeper og like utenfor.  Emile Heskey hadde også en stor sjanse med sin første touch noen sekunder før.

71 min:  Didi Hamann er ikke langt unna med et skuddforsøk.  Liverpool har vært nære ved å punktere kampen de siste minuttene.

76 min:  Vladimir Smicer viser seg fram, men Owen når ikke helt fram til innlegget mot bortre stolpe.

80 min:  Steaua Bucuresti bytter ut to spillere i et forsøk på å komme mer inn i kampen igjen.

87 min:  Dinita skyter like utenfor fra bra posisjon etter at Traore først og blitt kjørt rundt med på venstresiden.  Steven Gerrard halter lett etter å ha strukket seg etter en ball nede ved sidelinjen.

Sluttrapport:  Liverpool løftet seg noe etter pause, men møtte en motstander som var godt organisert bakover og slue framover.  De røde slapp seg likevel litt for ofte ned på et nivå som gjorde at de ikke kunne styre kampen så godt som en må forvente foran eget publikum.  Seieren var fortjent, men Steaua kunne også meget lett hatt en scoring.  Ikke minst da de nok ble snytt for et straffespark rett etter vinnermålet.  Det viktigste er uansett at Liverpool nå er i hatten til trekningen 12.desember.  Det var også positivt å se Dietmar Hamann tilbake, og Florent Sinama-Pongolle gjorde nok en gang et godt inntrykk.

Spillervurdering:

Chris Kirkland 6 – En svært rolig dag på jobben, og ble aldri satt på noen skikkelige prøver.

 

Salif Diao 5 – Afrikaneren hadde store plasseringsvansker, spesielt før pause, og viser igjen at han ikke er noen høyreback.  Bidrar også minimalt fremover.

 

Sami Hyypiä 7 – Sami har full kontroll defensivt, både i lufta og på bakken, og er også sikker i pasningsspillet uten å bli presset særlig.

 

Igor Biscan 7 -  I likhet med midtstopperkollega Sami slapp han ikke igjennom noe i midten, og hadde en del bra initiativ fremover på banen også.  En snill dommer bidro til en hyggelig kveld for kroaten da han unnlot å blåse for straffe under situasjonen tidlig i 2.omgang.

 

Djimi Traore 6 – Mye av de samme som Diao, hvor han kommer ut av posisjon for ofte.  Er likevel en bedre defensiv spiller som i tillegg løfter seg noe etter pause.

 

El-Hadji Diouf 6 – Dioufy er anonym i deler av kampen, og da han kommer seg fram på høyrekanten ved noen tilfeller utover i hver omgang blir innleggene for upresise.

 

Dietmar Hamann 8 – Godt å se midtbaneankeret tilbake, ikke minst fordi det ga Stevie G anledningen til å gå mer framover.  Ryddig og rasjonell, og vil ha godt av 90 solid gjennomførte minutter.

 

Steven Gerrard 8 – Trivdes med å få være mer kreativ og offensiv, og hadde flere helhjertede forseringer lik den som åpnet for scoringen.  Liverpools beste spiller.

 

Harry Kewell 6 – Vi synes australieren var veldig variabel i kveld.  Har en del fine forseringer, og et flott mål, men kommer aldri nok inn i kampen til å styre den slik han gjør på sitt beste.

 

Florent Sinama-Pongolle 7 – En av lagets beste i 1.omgang.  19-åringen er en energibunt som jobber hardt og stadig skaper trøbbel for motstanderne.  I dag førte det mer til stygge taklinger enn farlige sjanser, men Florent vil må mer spilletid framover.  En artig spiller.

 

Michael Owen 6 – Toppscoreren viste antydninger til at han er på gang igjen.  Forseringen midtveis i 2.omgang hvor han vippet ballen like utenfor minnet om den gode gamle Michael.  Blir borte i perioder, og går for mye i offside, men i forhold til Middlesbrough var dette et skritt framover.