Liverpool - Tottenham

Ons 27.08.03 Kl 21:00 (Premier League) - / Tilskuere: 43.778 / Dommer: Uriah Rennie / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin/Magne Thoresen(på Anfield)

Målløst på Anfield og Liverpool står fortsatt uten seier i en frusterende åpning av sesongen 2003-04.

LiverpoolTottenham
Mål
0-0 (0-0 til pause)
Lagoppstilling
Jerzy Dudek
Steve Finnan
Sami Hyypiä
Igor Biscan
Jamie Carragher
El-Hadji Diouf
Steven Gerrard
Vladimir Smicer
(Danny Murphy '70)
Harry Kewell
Milan Baros
Michael Owen
Kasey Keller
Stephen Carr
Anthony Gardner
Dean Richards
Ledley King
Mauricio Taricco
Simon Davies
Jamie Redknapp
Rohan Ricketts
Helder Postiga
(Darren Anderton '86)
Bobby Zamora
(Frederic Kanoute '66)
Innbyttere
Chris Kirkland
John Arne Riise
Anthony Le Tallec
Salif Diao
Neil Sullivan
Goran Bunjevcevic
Dean Marney
Gule kort
El-Hadji Diouf
Steve Finnan
Ledley King
Dean Richards
Stephen Carr
Anthony Gardner
Jamie Redknapp

Henchoz og Heskey er skadet til hjemmekampen mot Spurs.  I tillegg er John Arne Riise og Danny Murphy vraket fra laget som startet mot Aston Villa.  Det betyr at Steve Finnan spiller sin første kamp fra start siden overgangen fra Fulham.

1.omgang:

Liverpools spillere danner en ring ved midtstreken før avspark, noe de ikke har gjort før denne sesongen.  Et godt tegn?

Vladimir Smicer har den første halvsjansen i det første minuttet, da han får skudd fra 25 meter men skuddet går rett på keeper.

El-Hadji Diouf har startet på høyrekanten, mens Smicer og Kewell vandrer mer sentralt.  Steven Gerrard sender et frispark høyt over etter åtte minutter.  Ledley King fikk et gult kort for å forårsake frisparket, da han felte Owen.

Kewell sløser bort nok et frispark fra god posisjon da han skyter i muren fra 20 meter, mens Baros ikke får glem på et skutt minuttet etter(11).

I andre enden har Spurs en sjanse etter 12 minutter da Ricketts skyter, Dudek gir retur, men Stephen Carr får ikke noe ut av mulighet nr.2.  Sløvt forsvarsspill fra hjemmelaget.

Hyypiä går ned for telling etter å ha fått en smell i hodet etter en duell med Richards.

Dudek redder bra til corner fra Postiga etter 18 minutter, før Gardner skyter utenfor fra bra posisjon etter corneren.  Et offensivt Liverpool sliter med å finne noe rytme.

22.minutter spilt da Smicer skyter over etter et godt angrep hvor Diouf og Kewell var involvert.  Tre minutter senere skyter tsjekkeren på vei mot nettmaskene, men treffer lagkamerat Baros!  Stor sjanse etter at Owen og Kewell hadde åpnet opp på venstresiden.

Liverpool sliter med å skape sjanser når det nærmer seg 40 minutter, selv om Tottenham har fått tre av sine forsvarsspillerne i dommerens bok.  Biscan skapte stemning med en forsering som nesten lyktes helt fram.

Diouf og Smicer har skuddforsøk etterhvert som Liverpool prøver seg med en aldri så liten sluttspurt i 1.omgang.

Pauserapport fra Anfield:  En offensiv lagoppstilling har skapt offensiv fotball på Anfield, men det har likevel aldri blitt noe mer enn brukbare sjanser.  Kewell, Smicer og Diouf har fosset framover i perioder, og hatt avslutninger fra drøyt tyve meter, men de store mulighetene inne i feltet har manglet.  Baros og Owen har f.eks. knapt hatt en mulighet foran Kasey Keller.  Steven Gerrard har vært god i sin ankerrolle på midten, bak en trio der Smicer i utgangspunktet er på venstre, Kewell spiller sentralt, mens Diouf ligger mest på høyre.  Tottenham har hatt en del trøbbel med kjappe midtbanespillere hos de røde, og tre av forsvarsspillerne har fått gult kort, men det blir likevel litt for tilfeldig det hele.  Bakover har Tottenham hatt få sjanser, men de har til gjengjeld vært nokså store.  Positive tendenser, men fortsatt sliter laget med å finne den riktige fasongen og rytmen.

2.omgang:

Sami Hyypiä får annulert et mål etter 53 for dytting, da han header inn en corner.  De helrøde angriper nå The Kop.  Diouf fikk booking rett før pause, hans tredje på tre kamper!

Timen passeres, og selv om Stevie G jager sine lagkamerater framover sliter man med å skape de store åpningene.  Det har begynt å bli mer virksomhet på Liverpools benk og Houllier vil trolig få inn noe friskt blod snart.

Diouf stuper frem og header over fra en godt frispark fra Gerrard, før Smicer sender ballen en meter utenfor stolperota på et langskudd.  To av Liverpools bedre muligher. 

Danny Murphy kommer inn for Smicer.  Tror nok at The Kop gjerne ville hatt Anthony Le Tallec på banen...

Gerrard skyter et skudd som Keller halvklarer, men setter selv returen utenfor.  God sjanse.  Like etter stryker et skudd fra Danny Murphy tverrliggeren.  Det nærmer seg, men samtidig er tiden så smått i ferd med å renne ut...

Steven Gerrard må ha behandling etter en smell, men er snart på beina igjen.  80 minutter passeres.

Harry Kewell skyter utenfor etter 83 minutter.  Like etterpå setter Tottenham inn Anderton for Postiga.  Gjestene vil gjerne trygge et poeng...

Sluttrapport fra Anfield:  Liverpool dominerte stort i banespillet, spesielt etter pause, men samtidig behøvde gjestene Kasey Keller knapt å ta fram en eneste virkelig kvalifisert redning.  Fram til 16-meteren var det mye bra kombinasjonsspill, men da man skulle åpne forsvarsboksen til Tottenham hadde man bare ikke de rette redskapene.  Det ble for tilfeldig, gikk mye på enkeltmannsprestasjoner, og typisk nok endte det da med en rekke forsøk fra lagets midtbanespillere fra om lag 20 meters hold.  Med litt flaks kunne man ha scoret en goal eller to, men man kom for sjelden til de store scoringsjansene til å kunne si at det var blodig urettferdig at gjestene fra London kunne reise hjem med et poeng.  Spissene Milan Baros og Michael Owen hadde for eksempel svært få farlige forsøk mot mål, og de måtte også i stor grad jobbe utenfor straffefeltet.

Steven Gerrard jobbet steinhardt på midtbanen, men fikk seg en smell mot slutten og kan få problemer med å bli friskmeldt til derbyet på lørdag.  Det er en kamp røde supportere ikke ser fram mot med veldig stor optimisme etter at man fortsatt har til gode å vinne i ligasesongen 2003-04.

 

Spillervurdering:

 

Dudek   6 – Hadde et par fine inngripener før pause, etter hvilen var han nærmest totalt arbeidsledig.  Virket stødig og sikker i det lille han hadde å gjøre.

 

Finnan 6 – Grei nok debut.  Dessverre ble mye av det oppbyggende spillet konsentrert om venstresida, slik at iren sjelden hadde mulighet til å engasjere seg framover.  Bakover var han stødig.

 

Biscan  6 – Igor var litt ute og svømte i de første tyve minuttene, og ”stod bak” en av de to sjansene som Spurs hadde.  Fikk imidlertid etter hvert grei kontroll og kom også til en med av sine ”berømte” forseringer etter hvert.

 

Hyypiä  6 – Stod støtt i den perioden av kampen hvor Tottenham bydde på litt framover.  Utover i oppgjøret fikk han en nokså grei jobb, men det var likevel godt å se ham reise seg igjen etter å ha fått en solid smell i hodet.

 

Carragher 5 – Carra var stadig med et stykke framover fra sin venstreback, men fullførte nesten aldri.  Isteden for å legge inn eller prøve å forsere ytterligere ble det en støttepasning til Hyypiä.  Frustrerende å se på.

 

Gerrard 8 – Har fått tilbake det drivet og den kraften som preget ham på sitt beste tidligere.  Er motoren og samlingspunktet på midtbanen, og det vil være veldig viktig at han kommer seg fra smellen han fikk i ankelen til lørdagens kamp mot Everton.  Liverpools beste i dag etter vår mening.

 

Diouf 7 – Løper og jobber i nitti minutter.  Det er ikke alltid like effektivt, men afrikaneren prøver da i det minst å få ting til å skje.  Kan kanskje bli litt vel energisk i perioder, og pådro seg altså sitt tredje gule kort på tre kamper.

 

Kewell 6 – Harry var klart bedre i dag enn mot Villa.  Livlig og engasjert, selv om han kom seg til skuffende få avslutninger.  Spilte lengst framme i diamanten på midten, noe som fungerte bare sånn delvis.

 

Smicer 6 – Vladi startet bra og hadde nok totalt sett flest avslutninger på mål av samtlige spillere på Anfield.  Sluknet noe utover i 2.omgang, og selv om publikum pep over at han ble byttet ut var det ikke helt ulogisk.

 

Owen 5 – Goalgetteren synes ikke å trives om dagen.  Var i perioder helt anonym, og selv om servicen ikke er på topp var det også skuffende lite initiativ fra St.Michael.  Lå fremme og truet bakrommet til motstanderen i dag, men lyktes aldri med å komme til en skikkelig sjanse.

 

Baros  6 – Mer energisk og langt flere initiativ fra Baros enn makker Owen.  Tsjekkeren går stadig på løp, men fikk dessverre ballen for lite.  Ut av all jobbingen ble det imidlertid kun et par halvsjanser for Milan.

 

Murphy  – Et skuffende innbytte, hvor inntrykket en satt igjen med var mange feilpasninger og et elendig frispark.