Manch City - Liverpool

Søn 28.12.03 kl 16:00 (Premier League) - / Tilskuere: 47.201 / Dommer: Mike Riley / City of Manchester Stadium / Skrevet av: Torbjørn Flatin/Magne Thoresen(i Manchester)

"Gamlegutta" Anelka og Fowler ødela seiersfesten, i en kamp hvor Smicer og Hamann nær hadde snudd en svak 1.omgang.

Igor Biscan

Liverpool spiller sin andre kamp på tre dager da man møter Manchester City i romjula.  Hos vertene vil gamle helter på Anfield som Robbie Fowler og Steve McManaman være spesielt opptatt av å overliste de rødes keeper Jerzy Dudek.  Noe overraskende er Florent Sinama-Pongolle henvist til benken til fordel for Emile Heskey, mens Bruno Cheyrou får en sjelden benkplass på bekostning av Anthony Le Tallec.

1.omgang:

Kampen er litt sent i gang p.g.a. et minutts stillhet, hvor man i Manchester bl.a. hedret Marc Vivien Foe foran årets siste kamp.

5 min:  Liverpool har hatt ballen et par ganger inne i straffefeltet foran David Seaman, men uten å greie å true den erfarne keeperen.

8 min:  Man City og Robbie Fowler har den første sjansen da angriperen skyter høyt over fra en bra posisjon.  Smicer ble liggende etter en kollisjon med Reyna, men var kjapt på beina igjen.

10 min:  Liverpool er trolig heldige da Fowler prøver å lure Biscan på kanten av 16-meteren, og kroaten synes å ta med seg ballen med hånden.

Robbie Fowler virker heltent mot sine gamle lagkamerater og har sørget for at Biscan og Sami Hyypiä har hatt nok å gjøre så langt.

14 min:  Dudek fomler med en corner, men tar ballen i det andre forsøket.  City har ført mye det første kvarteret, mot et slurvete Liverpool.

16 min:  Fowler kliner til igjen, men nok en gang over fra spiss vinkel.

20 min - rapport fra Manchester:  En forferdelig start for Liverpool, hvor man til tross for et par forsøk på angrep tidlig ikke har vært i nærheten av å skape problemer for David Seaman.  Et energisk og spillekåt hjemmelag vinner nesten alle duellene, mens Liverpool i tillegg har slurvet mye i eget forsvar.  Spesielt Igor Biscan har hatt en usikker innledning av kampen.  Heldigvis har Sami Hyypiä vært på plass og ryddet opp i midtforsvaret.  City har til tider dominert den første halve omgangen.

22 min:  Ny sjanse for Manchester City, men Wright-Phillips avslutter svakt

27 min:  Stephane Henchoz blir byttet inn for Jon Otsemobor.  Den unge høyrebacken går rett i garderoben sammen med Liverpools lege, med hva som synes å være en ankelskade.  Biscan går ut på høyrebacken, mens Henchoz er tilbake som partner for Hyypiä i midtforsvaret.

29 min:  1-0 til Manchester City.  Nicolas Anelka scorer på straffespark etter at Riise ble avblåst for å ha holdt Fowler inne i feltet etter en corner.

Ingen kan si at ledelsen ikke er fortjent til City.  Rett før målet gjorde Dudek en god redning da Anelka var igjennom.

35 min:  Wright-Phillips skyter like utenfor etter først å ha lurt Riise ute på kanten.

40 min:  Harry Kewell skyter, men skuddet går via en forsvarer og til corner.  Liverpool har vært en tanke bedre de siste fem minuttene.

44 min:  McManaman avslutter et nytt bra angrep for hjemmelaget med å skyte over.

Et minutt er lagt til.

46 min:  Danny Murphy sender avgårde et bra skudd og Seaman må gjøre sin første redning.

Pauserapport:  Det regner, er kaldt og surt i Manchester, og de tilreisende fra Merseyside har bare blitt enda mer utilpass etter en forferdelig svak første omgang av Liverpool.  46 minutter var det gått da Murphy sendte avgårde lagets eneste skudd på mål før pause.  Det er City som vinner alle tacklinger, alle andreballer, og i det hele tatt kjører hele kampen.  Angrepet til de helrøde har vært helt ufarlig, midtbanen greier ikke å komme inn i kampen, mens forsvaret med unntak av Sami Hyypiä har slitt voldsomt.  Ifølge Official Site ble Jon Otsemobor byttet ut p.g.a. en ankelskade, mens andre rapporterer at det ikke er tilfellet.  Hjemmelaget tok en meget fortjent ledelse da Riise rev ned Fowler inne i feltet på en corner, noe som visstnok var en grei avgjørelse.  Nicolas Anelka scoret mot tidligere lagkamerater.  Den eneste trøsten før andre omgang er at det bare er et baklengs, og at man umulig kan spille like svakt de neste 45 minuttene!

2.omgang:

46 min:  Heskey har en sjanse etter 17 sekunder av omgangen, men forsøket blir blokkert.  Houllier har ikke gjort ytterligere bytter.

48 min:  Kewell prøver seg, men ballen går ut til en resultatløs corner.  Liverpool har gjort mer offensivt på de tre første minuttene av 2.omgang enn man gjorde i hele den første.

53 min:  Fin kombinasjon Kewell-Smicer ender med at Seaman slår forsøket fra tsjekkeren på yttersiden av nettveggen.  På corneren burde Heskey gjort det mye bedre enn å heade over.

54 min:  Dudek redder i andre forsøk et skudd fra Fowler.  Liverpool er mer med framover, men virker fortsatt skjøre defensivt.  El-Hadji Diouf gjør seg klar til å komme inn.

56 min:  Et dårlig tilbakespill fra Riise gjør at Dudek må reagere raskt for å nå ballen før Fowler.

58 min:  Steven Gerrard halter ut og blir erstattet av El-Hadji Diouf.

64 min:  1-1 Vladimir Smicer!  Kewell har først et bra forsøk som ender i corner.  Murphy slår inn og ballen ender i nettet.  Smicer blir kreditert å ha fått den avgjørende touchen.

71 min:  Murphy legger inn og Kewell bredsider ballen i nærmeste stolpe.  Stor sjanse på et godt angrep.

72 min - rapport fra Manchester:  Et Liverpool med mye høyre tempo på ball og ben og løftet seg flere hakk fra den begredelige 1.omgangen, og utligningen var derfor ikke helt ufortjent.  De røde har vært et hakk bedre etter pause og skapt en god del, men det er fortsatt ikke patent bakover mot et City som også skaper sjanser.  Motoren Steven Gerrard måtte altså også ut med skade.  Det skal bli spennende å se hvor mye Liverpool nå tør framover i det siste kvarteret.

76 min - Florent Sinama-Pongolle kommer inn for Vladimir Smicer.  Bortefansen har sunget "Olé, olé - Sinama-Pongollay" gjennom mesteparten av 2.omgang!

80 min: 1-2 Dietmar Hamann!  Et fantastisk mål fra tyskeren, som får ballen spilt opp til seg etter en corner.  Ballen borer seg inn i hjørnet av nettmaskene fra venstrebenet til Didi.

85 min:  Sinama-Pongolle spiller fram Diouf, men afrikaneren sender ballen på feil side av stolpen.  En kjempesjanse!

Det synges "You'll Never Walk Alone" på City of Manchester Stadium når vi går inn i to minutters overtid.

90 min:  Liverpools supportere setter seiersangen i halsen da Robbie Fowler scorer på overtid av overtiden.  Scouseren virket å være i en offsideposisjon da han utlignet.  Dudek reddet først fra Anelka, Sinclair får returen, og spiller inn til Fowler foran mål.

Sluttrapport:  Liverpool reiste seg stort etter pause, etter hva som må ha vært en tordentale fra Gérard Houllier i etterkant av de kanskje de dårligste første 45 minuttene denne sesongen.  Et gjestelag med initiativ og bevegelse begynte å skape de fleste og beste sjansene, og det var ikke unaturlig at Vladimir Smicer kunne redusere da han fikk den avgjørende touchen inne i feltet etter en corner.  Florent Sinama-Pongolle satte ytterligere fart i de helrøde som innbytter, og da Didi Hamann fikk sitt årlige lykketreff forandret sinnstemningen til de hutrende fra Merseyside seg radikalt.  Hamanns kanonmål var for øvrig en halv volley med venstra, og ikke med høyrebenet som vi først skrev! Liverpool kunne ha punktert kampen før Emile Heskey ikke fikk kvittet seg med ballen, Manchester City kunne kontre og det var Robbie Fowler som scorte sitt første mål mot gamleklubben på overtid av overtiden.  En scoring som i tillegg skulle ha vært avblåst for offside.  Stort surere kan det vanskelig bli, men 2.omgangen var tross alt positiv.

Spillervurdering:

Jerzy Dudek 6 – Jerzy hadde flere unødvendige returer og inga ikke trygghet.  Retter opp noe av inntrykket ved også å ha flere redninger av godt kaliber på en travel dag.

Sami Hyypiä 7 – Den eneste som stod noenlunde stand da Liverpools forsvar ble overkjørt før pause.  Etter pause hadde både han og kollegaene noe mer kontroll.  Bestemann i den bakre fireren.

Igor Biscan 5 -  Var bokstavelig talt ute på en eneste stor bærtur i 1.omgang.  I de siste 45 minuttene ble det noe bedre fra kroatens side, og han spilte altså høyreback i en drøy time.  Offensivt var han helt anonym.

Stephane Henchoz 7 – Fikk en tøff innledning som innbytter da han kom inn midt i en periode hvor de røde hadde ryggen mot veggen.  Stephane fant imidlertid snart posisjonen og var solid etter pause.  Starter sammen med Hyypiä neste gang?

John Arne Riise 5 – Sunnmøringen hadde trøbbel med Wright-Phillips gjennom hele kampen og hadde en frustrerende ettermiddag.  Et par tendenser til offensive fremstøt i 2.omgang, men det var også alt.

Danny Murphy 5 – Danny er ikke venn med ballen om dagen, og bena går bare ikke like raskt som det hjernen vil at de skal.  Fikk nok en målgivende på dødball, men det var også alt.

Dietmar Hamann 8 – En av de få som kan si at de gjorde en manns jobb før pause.  Etter hvilen er han med og snur kampen, og kunne altså blitt matchvinner med en lekkerbisken av en scoring.  Liverpools beste.

Steven Gerrard 6 – Stevie G greide aldri å få tatt noe initiativ i de ”berømte” første 45 minuttene, og slet muligens noe med skaden som gjorde at han måtte ut et snaut kvarter etter pause?

Harry Kewell 5 – Australieren spilte mest på midtbanen i dag, og bortsett fra en situasjon hvor han dro seg fri og avsluttet med skudd i forkant av utligningen var det lite man fikk se offensivt fra Liverpools nr.7.  En sjeldent dårlig dag på jobben.

Vladimir Smicer 6 – Virret rundt uten særlig mål og mening lenge, men løftet seg sammen med mange andre utover i 2.omgang.  Scoret igjen, men det var en goal av den litt heldige sorten.

Emile Heskey 5  – Store Emile vant knapt en eneste hodeduell gjennom hele kampen, og ble effektivt pakket inn av de bastante stopperne til City.  Det at han rotet bort ballen i forkant av utligningen til Fowler på overtid summerte egentlig opp dagen for ham.

El-Hadji Diouf 6 – El-Hadji gjorde et brukbart innhopp, og kombinerte fint med Sinama-Pongolle ved flere anledninger.  Kunne ha avgjort kampen på stillingen 2-1 til Liverpool.

Jon Otsemobor – Unggutten ble byttet ut etter en snau halvtime, trolig p.g.a. en skade.  Hadde det tøft på sin side han også, men var definitivt ikke noe dårligere enn Riise og Biscan.

Florent Sinama-Pongolle – Flo skapte igjen en forskjell da han kom inn, og det ble straks mer punch i angrepet til de helrøde med hans fart og energi.  Det vil bli opprør i den røde delen på Merseyside dersom han vrakes til fordel for Heskey også i neste kamp!