Middlesbr - Liverpool

Lør 22.11.03 kl 16:00 (Premier League) - / Tilskuere: 34268 / Dommer: Phil Dowd / Riverside / Skrevet av: Torbjørn Flatin (i England)/Tore Hansen

Kjedelig og tam kamp på Riverside hvor LFC var minst dårlige. Pongolle blir igjen snytt for et straffespark. Kirkland tok over for Dudek i mål! Liverpool er nå nr 9 på tabellen.

Murphy

Da Southgate lurte inn en ball bak en fomlende Jerzy Dudek åtte minutter før slutt for et år siden, markerte det begynnelsen på Liverpools dårligste ”run” i ligaen siden 1954/55 sesongen. ”Black November” var igjen et faktum! Denne gangen er Liverpools spillere og ledere ute etter motsatt effekt. Etter en litt nølende start på ligasesongen, hvor man allerede har fem nederlag på samvittigheten, har man ikke råd til et nytt nederlag. Det skal imidlertid bli tøft mot et hjemmelag som både har selvtillit og er i form for tiden.

Michael Owen, Steven Gerrard og Steve Finnan har alle ristet av seg skadeproblemer og stiller fra start. Den store nyheten er likevel at Houllier har vraket Jerzy Dudek til fordel for Chris Kirkland. Kirky gjorde et solid inntrykk på reservelaget mot Middlesbrough mandag, og Dudeks innsats mot United har dermed fått konsekvenser. Heller ikke Smicer har fått fornyet tillitt. Kirkland spiller dermed sin første ligakamp for de røde siden januar!

Fra bortefans tribunen på Riverside får vi melding om at skadede Jamie Carragher står sammen med sine kompiser for å overvære kampen. Etter langtidsskaden hans i september har han brukt mye tid foran videoen. - En venn av meg var innom med en pose gamle LFC-taper fra 80-tallet, uttalte Carra nylig til Liverpool fanzinet "The Liverpool Way"!

1. min: Liverpool tar avspark.

6. min: Zenden snapper opp en feilpasning fra Murphy på midten, setter fart og får lempet ballen inn i feltet. Forsvaret får til slutt klarert. Litt rotete start på kampen og lite spill på et ikke alttfor godt underlag.

12. min: Mye frem og tilbake uten av kampen har fått satt seg. Få sjanser foran målene å rapportere om. Gjestene starter med å spille tradisjonelt 4-4-2 med Diouf på venstre og Kewell på høyre. Murphy ligger som vanlig foran Gerrard.

15. min: Med varierende kvalitet på pasningene sliter Liverpool med å komme skikkelig i gang. Owen kommer til vår første mulighet foran mål på et gjennomspill. Southgate klarerer til corner.

20. min: Diouf har ligget nede skadet etter en takling fra backen. Tempoet har falt en del og det skjer for øyeblikket lite. Kewell og Diouf bytter plass på kanten.

23. min: Traore gjør en viktig inngrepen med en heading som hindrer høyrekantspilleren Mendieta et løp mot mål.

Traore takler en Mendieta på vei igjennom.

28. min: Kirkland ligger nede og får behandling i kneet sitt etter å ha fått en smell på et gjennomspill fra midten. Mendieta får ballen innenfor 16-meteren og Traore kommer igjen til med et langt bein. Hjemmefansen roper på straffe, og Kirky blir liggende etter sammenstøtet. Keeperen reiser seg og fortsetter etter et par minutter. Ny viktig inngripen av Djimi Traore.

37. min: Diouf bryter og en heading av Kewell sender Owen igjennom. Michael får imidlertid en dårlig første touch og sjansen er spolert. Fortsatt har ingen av lagene produsert en eneste skikkelig målsjanse!

39. min: Diouf legger inn fra venstre, Heskey header utenfor.

Pauserapport
En sjelden tam og kjedelig omgang på Riverside etter de første 45 minuttene er unnagjort. Ingen avsluttninger mellom stengene, eller en eneste stor målsjanse fra noen av lagene sender Houllier i garderoben med hodebry i pausen. Vår såkalte offensive midtbane funker ikke. Pasningene og løpene stemmer ikke. Tempoet blir for lavt og bortsett fra en god Sami Hyypiä og Djimi Traore i forsvar har det vært få prestasjoner verdt å nevne. Middlesbrough har vært like dårlige. Følelsen er at Liverpool må sette opp tempoet, ta tak i kampen og begynne å skape noe. Dersom de ikke styer dette selv, kan det fort gå begge veier. Vanlig "Middlesbrough-standard" med andre ord...

46. min: 2. omgang er i gang.

47. min:  Steve Finnan må kaste inn håndkleet etter halvannet minutt. Iren fikk beskjed om å forsøke å fortsatte etter å ha fått behandling i pausen. Det gikk ikke, og Diao har gått inn på backen.

48. min: Owen går forbi tre forsvarere og finner Kewell. Harry spiller inn lavt til Heskey som ikke får stokket beina, men keeper får såvidt klarert til corner.

52. min: Keeper redder en heading fra Diouf i etterkant etter en corner fra Kewell. Litt mer positiv start fra Liverpool. Vi kommer oftere i farlige posisjoner både innenfor og utenfor feltet.

63. min: Liverpool er det førende laget og fortsetter å "sverme" rundt Boro-målet. Diouf snapper en pasning inne i feltet og kommer til dødlinja. Innlegget blir klarert av keeper rett før Kewell skal til å sette hodet på den.

68. min: Pongolle kommer inn for Owen og markerer seg straks. Med sitt første spark på ballen smeller han til på volley fra kort avstand, men klarer ikke å presse skuddet under tverrligger.

71. min: Mendieta skyter over på Boros første forsøk mellom stengene i omgangen.

73. min: Godt forarbeid av Pongolle - Diouf skyter langt over! Han blir byttet ut med Smicer sekunder senere.

77. min: Kewells forsøk blir reddet på streken av Boateng. Liverpool har utvilsomt tatt tak i kampen og presser for ledermål.

78. min: Et godt løp av kaptein Gerrard ender med pasning til Pongolle. Skuddet blir imidlertid for svakt.

80. min: Pongolle har satt fart i Liverpool og kommer på et nytt raid inn i feltet. Han blir taklet av Queudrue og går i bakken. Mange mener Liverpool igjen blir snytt for et klart straffespark. Pongolle holder seg til legger og hinker.

82. min: Traore gjør først en feil, men kommer tilbake og takler Juninho før brassilieneren rekker å avslutte. Boro har våknet litt de siste minuttene. Diao gjør en god takling sekunder senere.

Sluttrapport

Etter en elendig førsteomgang klarte Liverpool å pøse på med litt mer kull, og skapte et par gode muligheter utover de siste 45 minuttene. Et blekt hjemmelag klarte imidlertid å stå i mot det som kom - og kampen ebbet ut med poengdeling 0-0. Dette opplevde nok Houllier & Co. mer som 2 poeng tapt enn ett vunnet. Spesielt da innbytter Sinama-Pongolle igjen ble lagt ned i feltet etter å ha brukt farten sin til å runde en forsvarsspiller. Dommeren vinket imidlertid spillet videre - en mann vi for øvrig ikke fikk noe gratis fra gjennom hele kampen. Sinama-Pongolle gjorde igjen et positivt innhopp, og var nær ved å score på en volley på sitt første spark på ballen! Til tross for en brukbar andre omgang var vi igjennom hele kampen både slurvete og unøyaktige - spesielt med den siste pasningen foran kassa. Det ble litt for mange tilfeldigheter. Etter poenget på Riverside falt de røde ned til 9. plass på tabellen - 15 poeng bak ledende Arsenal. Avstanden opp til Champions League plassen er imidlertid fortsatt ikke mer enn 4 poeng. Dette til tross: Følelsen er fortsatt at Liverpool Football Club fortsatt er kun et dårlig resultat fra katastrofe! Laget som avsluttet i dag inneholdt spillere som Salif Diao, Djimi Traore, Igor Biscan, Vladimir Smicer, Danny Murphy og Emile Heskey. Flere og flere er i tvil om disse spillerne vil vinne ligamesterskapet for de helrøde fra Anfield!

- Krystallklart straffespark!
Gérard Houllier ble intervjuet noen minutter etter sluttsignalet, og var helt klar i sin dom over straffesparket Sinama-Pongolle ikke fikk: - Jeg har sett situasjonen om igjen på TV, og det er ingen tvil. Vi ble snytt for et klart straffespark. Sinama kommer igjennom og forsvarsspilleren går i leggen på ham, uten å være borti ballen (se bildet under).

Fra Sky Sport sitt studio sa Charlie Nicholas seg enig i dette. - Straffesparket var udiskutabelt. Men i dag er jeg ikke sikker på om Liverpool hadde fortjent det...

Her avgjøres kanskje kampen når innbytter Sinama-Pongolle igjen snytes for straffespark!

- Owen er okay

Svarte Houllier på spørsmål om Michael Owens skade. Spissen forsvant rett i garderoben til behandling etter å ha blitt byttet ut etter en drøy time på Riverside. Manager sa at de på forhånd ikke hadde regnet med å kunne bruke Michael lengre og at dette var i henhold til planen.

Kirkland – 6

Utvilsomt den store overraskelsen da laget ble tatt ut. Våken og på hugget. Blir aldri satt på noen store prøver og gjør en helt grei kamp. Det skal bli spennende å følge unggutten videre.

Finnan – 5

Ingen god omgang av iren i dag. Muligens preget av skaden sin (?) gjorde han et par stygge feil og var langt fra patent. Fornuftig å bytte han ut så tidlig i andre omgang etter å ha fått behandling i pausen.

Hyypiä – 7

Den store finnen var sjef i første og totalt sett vår bestemann. Har kontroll på alt han foretar seg. Stødig og sikker.

Biscan – 7

Beste for Liverpool etter pause i dag. Kroaten har alltid hatt mye fotball i seg. I dag får vi se en forsvarer som aldri blir presset skikkelig, og han opptrer med både stil og eleganse. I tillegg gjør han omtrent ikke feil.

Traore – 6

Djimi er omtrent som han bruker. Han gjør et par bra klareringer, men roter det for ofte til for seg selv i neste trekk. Igjen varierer det for mye i prestasjonene.

Diouf – 6

I likhet med de fleste på midten var han under pari. Han var altfor inneffektiv selv om han våknet litt etter pause. Kanskje litt ufortjent å bli byttet ut.

Gerrard – 7

I likhet med de fleste var han ikke god nok de første 45. Han hevet seg betraktelig og tar ansvar – selv om han er både ujevn og upresis. Gjør en kapteinsjobb!

Murphy – 5

Dårlig uttelling på pasningene – og ingen kreativitet. Danny Boy er inne i et blindspor!

Kewell – 6

Etter å ha vandret og byttet mye med Diouf, spiller han hele andre omgang på venstre. Det var et klokt valg for en av de få som klarer å skape noe konstruktiv og sette press på hjemmelagets forsvar.

Heskey – 5

Nok en skuffende kamp av kjempen på topp. Igjen vinner han noen dueller – men som ofte før: Det blir for lite ut av det! En del angrep og oppspill stopper i tillegg opp når de skal innom nummer 8. Mannen har krefter nok – og tillegg mye fart i kroppen. Egenskaper som normalt er plussfaktorer. Bruk dem!

Owen – 5

Etter en bra start ble han mer og mer borte fra kampbildet. Gikk rett i garderoben for behandling da han ble byttet ut.

Diao – 6

Solid defensiv når han kommer inn på høyreback. Trekk for dårlige fremspill og gode bidrag fremover.

--------------------------------------

Sinama-Pongolle kom igjen inn – og leverte nesten en kopi av United-kampen. Snytt for klart straffespark, og gjorde en forskjell de minuttene han fikk.

Smicer – leverte en svak kamp da han kom inn.