Newcastle res - Liverpool res

Tor 28.08.03 (Reserveligaen) - / Tilskuere: / Dommer: / Kingston Park / Skrevet av: Torbjørn Flatin/Dave Usher(i nordøst)

Mannskapet til Hugh McAuley tapte fortjent i nordøst, etter en lovende start.

Mark Jones

Newcastle vant fortjent 1-0 i en kamp mellom to unge mannskap.  Gjestene startet klart best og Darren Potter og John Welsh dominerte midtbanen de første tyve minuttene.  Spesielt Potter(bildet), som denne sesongen er blitt flyttet opp i førstelagstroppen, viste seg fram og stod bak de fleste av Liverpools angrep.  Laget til Hugh McAuley hadde tre sjanser i disse første tyve minuttene, hvorav to store.  Lille og lynhurtige Robbie Foy ble først spilt igjennom i midten, men avslutningen ble alt for tam.  Litt senere fikk Florent Sinama-Pongolle en lignende sjanse, men skjøt rett på keeper.

Newcastle begynte imidlertid å ta mer og mer over, og i den siste halvdelen av 1.omgang var det de som var i kontroll.  Unge Paul Harrison i Liverpools mål gjorde imidlertid alt man kunne forvente og hadde en rekke bra redninger.

Den avgjørende scoringen kom fem minutter ut i 2.omgang, da hurtige Michael Chopra først rundet David Raven på utsiden, skar inn, og sendte ballen mellom bena på Harrison nede ved venstre stolpe.  Den samme Chopra hadde en enda større sjanse et par minutter etterpå, men brente mulighten.  Vertene var det klart beste laget etter pause, og det eneste Liverpool hadde å by på var et par halvsjanser som falt til innbytter Steven Gillespie.

Av spillerne var keeper Paul Harrison Liverpools beste.  Potter og Welsh startet altså bra, men falt merkbart av etter hvert.  Sinama-Pongolle var også aktiv under innledningen før han også ble mer og mer anonym.  Franskmannen startet på topp sammen med Robbie Foy, før Foy gikk ut på vingen da Gillespie kom innpå.  Den unge skotten er ingen senter, og gjorde seg da også mest bemerket ute på flanken.  Innbytter Steven Gillespie greide seg for øvrig bra i en periode da det var lite støtte til de lengst fremme.  Den mest skuffende hos de helrøde var Djimi Traore, som virket nonchalant og slurvet mye i midtforsvaret.  Ut fra kveldens kamp har han i øyeblikket en nokså lang vei fram mot førstelaget igjen.