Olimpija Ljubljana - Liverpool

Ons 24.09.03 kl 20.15 (UEFA-Cup 1.runde) - Five / Tilskuere: / Dommer: Julian Rodrigues Santiago (Spania) / / Skrevet av: Knut Sundfjord/Torbjørn Flatin(spillervurdering)

De røde imponerte ikke i Slovenia, men Michael Owen sikret et bra utgangspunkt før returmatchen på Anfield.

Kewell

Vi beklager manglende oppdateringer av kampreferatet og treghet på liverpool.no i kveld. Dette skyldes en enorm trafikk på serveren.

Som varslet får Anthony Le Tallec sin debut fra start i kveld, som erstatter for en suspendert El-Hadji Diouf. Steven Gerrard hviles også som ventet, med Danny Murphy på midtbanen istedet. Noe overraskende er Salif Diao inne på høyrebacken i kveld - Steve Finnan sitter på benken.

1. omgang

Det står 0-0 ved pause i Ljubljana, etter en førsteomgang med få store sjanser. Liverpool har hatt en ball i nettet, men Owens "mål" ble annullert for offside.

Ljubljana biter godt fra seg, og spesielt høyreback Diao sliter. Debutant fra start Le Tallec har vært en del involvert med både sjansegivende pasninger og egne avslutninger.

Murphy måtte gi seg tidlig, allerede etter 15 minutter ble han erstattet av Gerrard som egentlig skulle hviles i dag. Hjemmelaget har forøvrig vært nødt til å bytte ut tre(!) av sine forsvarere pga skader.

Spørsmålet foran 2. omgang er om de røde klarer å skaffe seg et saliggjørende bortemål foran returoppgjøret på Anfield.

2. omgang

De røde er i ferd med å ta over og skaper mer nå.

1-0 65 min: Mot spillets gang tar Olimpija ledelsen med et mål fra kloss hold.

Med drøyt 20 minutter igjen kommer Finnan innpå for en heller uheldig Diao.

Like etter misbruker Heskey bortelagets kanskje største sjanse med en heading som bommer på mål.

1-1 77 min: Rekord-Owen scorer et uhyre viktig bortemål med en heading etter innlegg fra Riise. Kanskje de røde tross alt kan komme seg hjem igjen med et brukbart resultat.

Noen minutter før full tid får John Welsh også prøve seg - han erstatter Le Tallec.

Det lignet litt på en gammel og klassisk bortekamp i E-Cupen bak jernteppet, med spartanske forhold for spillere og publikum.  Resultatet var ikke helt ulikt heller, hvor en historisk scoring fra Michael Owen sikret 1-1 og et godt utgangspunkt foran returkampen.  Liverpools supportere vil likevel være skuffet over at man ikke slo en motstander som var så underlegne i spill og sjanser.  De røde hadde en bra periode drøyt midtveis i 1.omgang, og et sterkt første kvarter etter pause, men ellers gjorde slurv at man tillot Olimpija Ljubljana alt for mange halvsjanser.  Slovenerne kom seg fram på sidene, og de fikk også lov til å skyte upresset alt for ofte fra rundt 20 meter.  En slik sjanse ga resultater etter 65 minutter da den gode Jusufbeaovic fikk bra treff og ballen gikk forbi Dudek og traff innsiden av stanga.  Anton Zlogar reagerte raskest på returen og kunne enkelt bredside inn kula.  Scoringen var helt mot kampens gang.  Liverpool brukte drøyt ti minutter på å gi en passende respons, da det glimrende og lange innlegget fra John Arne Riise ble ”headet” inn fra Michael Owen med en kombinasjon av hode og skulder.

Liverpool slurvet i forsvar, men så var i like stor grad tilfellet framover.  Hvor den siste eller nest siste pasningen gjerne ble upresis på den humpete banen.  Avslutningene var heller ikke all verden å skryte av, selv om hjemmelagets keeper bidro sterkt til resultatet med et par redninger av høy klasse.  En kan likevel ikke underslå at man skulle straffet forsvaret til Olimpija hardere, ikke minst etter at de fikk tre av sine bakre menn skadet i 1.omang(!) Liverpools ”nye” midtbane fikk sjelden noe rytme eller flyt i sitt spill, selv om Vladimir Smicer viste at han har alvorlige hensikter i sin søken etter en fast plass denne sesongen.  Anthony Le Tallec fikk sin etterlengtede debut, og selv om unggutten etter hvert mistet humøret viste han små tegn på at han er et helt spesielt talent.  Humøret til Liverpool FC bør imidlertid være brukbart, etter at man fikk sitt bortemål takket være den 21 scoringen til Michael Owen ute i Europa.

Spillervurdering:

Jerzy Dudek 7 – Får litt å pusle med mot skuddvillige slovenere, og er våken og bra på alt bortsett fra en halvmiss i 1.omgang da han ga en farlig retur.

Salif Diao 5 – Trår til skikkelig et par ganger i starten, men blir etter hvert brutalt avslørt med dårlig plasseringsevne og svake fremspill.  Er ingen høyreback.

Sami Hyypiä 6 – Regjerer bra i luftrommet, både defensivt og på dødballer fremover.  Er imidlertid del av et midtforsvar som lar motstanderne få ladet kanonen litt for ofte rundt Liverpools straffefelt.

Igor Biscan 6 – En grei kamp av Igor, som nær hadde headet inn en corner i 1.omgang.  Får trekk for en stygg tverroverpasning på egen halvdel før pause.

John Arne Riise 7 – Begynte famlende på den siden hvor motstanderne la inn mest skyts, men spilte seg opp og virket piggere enn på en stund.  Stort pluss for gode dødballer og målgivende pasning.

Anthony Le Tallec 5 – 18-åringen begynte brukbart, da han ville ha ballen og var involvert i flere angrep.  Et av dem avsluttet han med å brenne en god sjanse.  Syntes å miste humøret etter hvert som han ikke lyktes i særlig grad og var veldig lite synlig etter pause.

Steven Gerrard 7 – Stevie G viser i perioder muskler, og en av de få som greide å bryte opp spillet gjennom noen gode langpasninger på den humpete banen.  Varierte imidlertid i prestasjonene.

Harry Kewell 6 – Prøvde seg stadig med initiativ, og vandret mye.  Var best da han holdt seg mest på venstrekanten tidlig i 2.omgang, men lyktes totalt sett ikke i særlig stor grad.

Vladimir Smicer 8 – Løp, kjempet, driblet og skapte.  Tsjekkeren ville noe i Ljubljana, selv om prikken over i’en manglet.  Liverpools beste.

Emile Heskey 5 – Tar imot de fleste oppspill med ryggen mot mål, og er ikke flink nok til å få kontroll på kula mot aggressive verter.  De gangene han får muligheten rettvent sløser han med sjansene.

Michael Owen 6 – St.Michael fikk svært få muligheter til å utfordre en shaky motstander med nesa mot mål.  Rekordscoringen var imidlertid et overlegg som han tok godt vare på.