Portsm. - Liverpool

Lør 18.10.03 kl. 16.00 (Premier League) - / Tilskuere: 20.123 / Dommer: Steve Dunn / Fratton Park / Skrevet av: Torbjørn Flatin/Runar H. Larsen (i Portsmouth)

En meget svak kamp av Liverpool da man tapte sin tredje ligakamp på rad. Patrik Berger ble matchvinner mot gamle lagkamerater.

Biscan

Liverpool og deres ferske kaptein Steven Gerrard reiser til Portsmouth for å snu en negativ trend, etter to strake tap i ligaen.

Stephane Henchoz er tilbake i midtforsvaret, og Igor Biscan er flyttet frem på i ankerrollen på midtbanen.  Det betyr at de franske tenåringene Anthony Le Tallec og Florent Sinama-Pongolle begge starter på benken.

Vi oppdaterer fra kampstart kl 16.00, og legger hurtig pause- og sluttrapport samt spillervurdering fra vår mann på en solfylt sørkyst.

Kampen er i gang i solskinnet på Fratton Park.  Liverpool spiller i sine hvite bortetrøye.

1 min:  Finnan spiller igjennom Heskey, som setter ballen i stolpen!  Liverpool har også hatt et par tidlige cornere og har startet godt i sør.

1-0: Patrik Berger!  Etter en god åpning sover Liverpools forsvar da Schemmel legger inn og Berger får lov til å lade kanonen fra 6-7 meter.

Liverpool prøver å komme raskt inn i kampen igjen, men et frispark fra Kewell og en avslutning fra Diouf gir ikke tellende resultater.  Gjestene har hatt banespillet, men elendig markering gjorde at den tidligere røde Patrik Berger nokså enkelt kunne gi Portsmouth ledelsen.

15.min:  Et fullsatt Fratton Park er høyt oppe etter den tidlige gavepakken og et entusiastisk hjemmelag har hindret Liverpool å komme til klare sjanser.

20.min:  Portsmouth har etterhvert fått initiativet også i spill, anført av en opplagt Patrik Berger på midtbanen.  Det "nye" stopperparet Henchoz/Hyypiä har ikke startet kampen bra.

22 min:  Flott raid av Kewell, som runder to mann men ikke helt greier å komme forbi den tredje.  Liverpool har ikke funnet noen rytme i en kamp hvor Portsmouth har vært på høyden og vel så det med gjestene.

29 min:  Et frispark fra Steven Gerrard blir reddet på streken.  Emile Heskey var tidligere nede og fikk behandling.

30 min:  Diouf vinner ballen og spiller til Kewell, men australieren skyter utenfor.  Liverpool synes endelig å begynne å få mer tak på kampen.

35 min:  Portsmouth må bytte ut en skadet midtstopper Stefanovic.  Hjemmelaget har igjen hatt en bra periode og nesten kommet til farlige sjanser ved et par anledninger.

37 min:  Yakubu har en god sjanse, men skyter like utenfor.

39 min:  Henchoz blir lurt ute på siden, men Portsmouth får ikke noe ut av innlegget.  Stephane har ikke hatt noe bra "come-back" i midtforsvaret, ifølge kommentatoren på Official Site.

45 min:  Dommeren har lagt til tre minutter da Berger prøver seg igjen.  Sammen med Teddy Sheringham har tsjekkeren vært sentrale hos hjemmelaget.

Pauserapport:  Dødt, kjedelig, meget skuffende, er inntrykket fra Fratton Park.  Emile Heskey hadde en stor sjanse etter et drøyt minutt, men siden har det vært et stillestående Liverpool uten glød eller initiativ.  Harry Kewell prøver å dra i gang noe, men har fått svært liten hjelp så langt.  Den nye kapteinen Steven Gerrard har vært langt under pari i de første 45 minuttene.  Det er tafatt og det er ukonsentrert.  Man sløser med dødballer, og gir også Portsmouth sjanser med usikkert forsvarsspill.  Hjemmelaget har gladelig tatt en del av initiativet, men selv ikke de har skapt mange gode muligheter i en meget tam 1.omgang.  Ironisk nok var det Patrik Berger som er den eneste som har tatt vare på muligheten han ble presentert etter kun tre minutter.  Gérard Houllier vil definitivt gi en tordentale i pausen, for hva som har skjedd så langt på sørkysten er ikke akseptabelt.

Liverpool har ikke gjort noen bytter fra den meget unge benken som Houllier har til rådighet i ettermiddag.

50 min:  Riise har en god sjanse, men skyter over etter at Diouf hadde lagt inn.  Liverpool har vist en mer positiv tendens etter pause.

53 min:  Diouf får ikke den avgjørende toucen på et frispark fra Steven Gerrard.

55 min:  Dudek rydder opp da Yakubu er fremme og lukter på en sjanse.  Liverpool har ballen mer, men er fortsatt nesten helt ufarlige uten Owen på topp.  Borteseksjonen på tribunen er også uvanlig tamme og misnøyen har begynt å gjøre seg gjeldende.  Spesielt Heskey får gjennomgå.

60 min:  Le Tallec kommer inn for Smicer.  Sinama-Pongolle synes også være i ferd med å gjøre seg klar.

61 min:  El-Hadji Diouf får en advarsel.  Dermed vil afrikaneren måtte sone suspensjon mot Fulham i ligaen.  Diouf blir ikke lenge etterpå byttet ut med Florent Sinama-Pongolle.

64 min:  Schemmel har et forsøk i tverrliggeren.  Så langt har dette vært en forferdelig dårlig kamp fra Liverpool.

81 min:  Igor Biscan kommer også i dommerens bok da han lager et frispark rett utenfor 16-meteren.  Frisparket fra Sheringham går imidlertid i muren.

85 min:  Et Liverpool helt uten glød og initiativ greier ikke å få noe tak på denne kampen, og det ser alt annet en bra ut før de siste minuttene...

Florent Sinama-Pongolle skyter over etterhvert som Liverpool gjør et siste desperat forsøk på å få noe ut av denne kampen.

Fem minutter igjen å spille.  Official Site har lurt oss litt med klokka...

Yakubu sender ballen i tverrliggeren, før Sinama-Pongolle nesten scorer i andre enden.  Står vi foran noen dramatiske sluttminutter?

Ligadebutant Florent Sinama-Pongolle sender nok en sjanse på feil side av stolpen!

Sluttrapport:  En kunne nesten legge blåpapir på de to omgangene.  Et svært uinspirert Liverpool var blodfattige og uten initiativ, og bortsett fra et par muligheter helt i hver ende av kampen greide man aldri å være en offensiv trussel mot et ordinært hjemmelag.  Heskey satte et skudd i stolpen i åpningsminuttet, mens debutanten Sinama-Pongolle burde ha nettet på overtid.  Det ville imidlertid ikke vært fortjent da Portsmouth også hadde et par forsøk i tverrliggeren og var totalt sett nærmere 2-0 enn hva Liverpool var utligning.  Gérard Houlliers trekk med å sette inn Henchoz i midtforsvaret, og kjøre Biscan fram for å skape større defensiv trygghet og samtidig gi Steven Gerrard bedre muligheter offensivt, var ikke vellykket.  Det var imidlertid svært lite som var vellykket for Liverpool på Fratton Park.  Tre tap på rad gjør at man for alvor kan begynne å si farvel til muligheter om å kunne kjempe om en medalje i Premier League.

Spillervurdering:

Jerzy Dudek 6 – Kan ikke lastes for baklengsmålet så vidt vi kunne se, og har et par bra redninger på en ikke altfor strevsom dag.  Grei jobb.

Steve Finnan 4 – Sliter med Patrik Berger på sin kant og er ofte ute av posisjon.  Holdt heller ikke vanlig standard offensivt.

Sami Hyypiä 5 – Portsmouth pøste ikke mye inn i midten og finnen hadde sjelden store problemer.  Han inga imidlertid heller ikke tillit med antydninger til slurv.  Løftet seg definitivt ikke etter at han ”slapp” å være kapteinsbindet.

Stephane Henchoz 5 – Mye av det samme som kollega Hyypiä.  Slet noe med farten til Yakubu og var ikke av vanlig defensiv standard.  90 minutter vil forhåpentligvis ha gjort ham godt.

John Arne Riise 3 – Hvor er det blitt av den freske sunnmøringen som kom fra Monaco?  Hadde problemer både på bakken og i lufta mot en så ordinær spiller som Steve Stone.  Riise tok et frispark i bra posisjon som gikk til innkast på motsatt side.  Du summerte opp hans dag…

Igor Biscan 5 – Gjør en del taktisk dårlige valg, og er veldig anonym framover.  Defensivt stod han rimelig støtt i sin ankerrolle sentralt på midtbanen.

Steven Gerrard 7 – Tar kapteinsrollen alvorlig, og etter en under pari 1.omgang løfter han seg opp etter nakkeårene i de siste 45 minuttene.  Prøvde i hvert fall å gjøre et helhjertet forsøk selv om vi også har sett Stevie G langt bedre enn dette.  Liverpools beste.

Vladimir Smicer 4 – Åpnet noenlunde brukbart, og var involvert i et par angrep før pause.  Dette var imidlertid en helsvart dag for Liverpool hvor det var behov for å brette opp ermene, noe som ikke helt er Vladi’s greie.  Forsvant helt etter pause og ble korrekt nok byttet ut.

El-Hadji Diouf 3 – Hadde en dag da nær sagt alt han prøvde på mislyktes.  Vi kan ærlig talt ikke huske en eneste driblingsforsøk hvor han kom seg forbi sin mann.  Helsvart.

Harry Kewell 7 – Den eneste framover som var noe i nærheten av en trussel for Portsmouth.  Alle Liverpools angrep som det var verdt å skrive hjem om kom etter at Harry var involvert.  Han er heller ikke den luksusspilleren noen antydet før overgangen fra Leeds, men var en av dem som ble mest svett på ryggen.

Emile Heskey 4 – Burde ha scoret helt i starten av kampen, men traff stolpen.  Ble ellers tatt alt for lett vare på av robuste forsvarere, og gir enten bort ballen eller faller da han skal prøve å holde kula oppe.

Anthony Le Tallec 5 – 19-åringen skal inn å redde kampen da det gjenstår en halvtime, men blir plassert ute på høyrekanten.  En utakknemlig oppgave for en unggutt som uten tvil trives best sentralt.  Viser enkelte tekniske detaljer, men greier aldri å sette sitt preg på hendelsene.

Florent Sinama-Pongolle – Burde nok ha sørget for utligning helt mot slutten, men brente muligheten.  Tenåringen kom i det minste til sjanser, og får et pluss i boka blant mange skuffende medspillere.