Thailand-Liverpool

24.07.03 kl 13.30 (Pre-season) - / Tilskuere: 50.000 / Dommer: Panya Hanlumyuang / Rajamangala National Stadium / Skrevet av: Knut Sundfjord/Trym Oust Sonstad

Liverpool vant komfortabelt etter mål av Emile Heskey og Vladimir Smicer (2). Delvis god kombinasjonsfotball var den øvrige beholdningen.

(Whitbread 70.)

Liverpool startet sin "turne" i Østen med en kamp mot Thailand.

1. omgang:

Thailand kom best igang, men Liverpool tok over etter hvert. Flere spillere har vist fine finesser, deriblant ferske Anthony Le Tallec på sentral midtbane.

Spillet har bølget fram og tilbake, med sjanser begge veier. Det ble bortelaget som scoret først, da Emile Heskey banket ballen i mål med venstre bein fra skrå vinkel. Dette skjedde etter halvtimen.

I mellomtiden har de røde forsøkt seg på flere frekke kombinasjoner, men det gav ikke utelling annen grad enn nesten. Thailand har på sin side testet Chris Kirkland med en god del skudd fra langt hold.

I det 45. minutt glapp det totalt for nylig restituerte Djimi Traore, som opphevet offsidefellen. Dette ga fri adgang for Somjet Sattabout. Lobben over en utrustende Kirkland var det ingenting å si på.

Men da var det enda ti minutter igjen å spille: Etter mange spørsmål fra begge lags spillere, valgte dommeren til slutt å sende lagene til pause - i det 56. spilleminutt..!

2. omgang:

Hele laget ble skiftet ut i pausen. Liverpool har nå tre spisser i Milan Baros, Sinama Florent-Pongolle og Neil Mellor - med Vladimir Smicer som tilbaketrukket spiss!

Det gir uttelling umiddelbart! Godt arbeid av Baros gir Smicer sjansen til å score mellom beina til Thailands keeper innen 30 sekunder har gått.

Nytt langskudd mot Liverpools mål sju minutter ut i omgangen, men ballen sneier stanga til debutant Patrice Luzi - merseysidernes nye tredjekeeper.

Fra fra ti spilte minutter fram mot kvarteret skjer det masse, og Neil Mellor er involvert i det meste. Først da han går over ende i sekstenmeteren, uten å få straffe. Dette skjedde for øvrig etter nytt godt forarbeid av Baros.

Deretter får Mellor to store sjanser, en med beinet fra kloss hold og en med hodet, men uten at han klarer å score. Men Mellor er iallfall mye involvert!

Pongolle og Baros får også svære sjanser fram mot det syttiende minutt, før Mellor endelig får ballen i mål, men da er det offside. Liverpools angrepskavaleri bombarderer Thailands keeper!

Til slutt er det Smicer som finner veien til nettmaskende igjen i det 72. minutt. Etter et innlegg fra Riise - som nå er flyttet fram på venstre flanke etter byttet av Mellor for debuterende Whitbread - tar tsjekkieren ballen ned på brystet og knaller den i mål med venstre bein. En pen scoring!

I det 77. minutt putter Thailand ballen i mål etter godt spill, men målet blir annulert for offside. Babbel reiser seg etter en smell, og samtidig kommer det tilskuere på banen, som blir tatt hånd om av sikkerhetsvaktene.

Mot slutten var det tilbake til taktene fra første omgang, en del fram og tilbake og noen skumle skuddforsøk fra de thailandske spillerne.

Slutt:

Liverpool vant komfortabelt 1-3. Thailand var ikke ufarlige, men alt i alt speiler resultatet kampen. Spesielt en periode tidlig i andre omgang burde Liverpool ha scoret flere mål. Neil Mellor, Milan Baros og Vladimir Smicer viste seg som særlig sjanseskapende i dag. Med unntak av små glipper gjorde også resten av spillerne en god innsats.