Yeovil - Liverpool

Søn 04.01.04 kl 14:00 (FA-Cup 3.runde) - / Tilskuere: 9.348 / Dommer: / Huish Park / Skrevet av: Tore Hansen/Torbjørn Flatin (i Yeovil)

De røde sikre avansement til 4. runde av FA-Cupen etter en svak kamp mot 3. divisjonslaget Yeovil Town.

Le Tallec

Det er mye tåke i Yeovil før avspark i vår første kamp i 2004. Gressmatta ser imidlertid veldig bra ut. Den dårlige sikten er ikke så påtakelig at kamp står i fare for å bli utsatt.

Ingen Michael Owen verken på laget eller på benken, til tross for antydninger om at spissen som har trent normalt den siste uken er på vei tilbake. Owen reister sammen med resten av laget til Yeovil, men inntar kampen fra tribunen. Houllier rokkerer litt på forsvaret i det han setter inn Henchoz på høyrebacken! Han starter dermed sin første kamp siden slutten av oktober, men overraskende nok på backen altfor. Igor Biscan forsetter med Sami i midtforsvaret. Som venter spiller Hamann og Murphy sentralt på midten med Smicer og Diouf på hver kant. Pongolle er tilbake på topp sammen med Kewell.

1. min: Kampen er i gang. Dudek må ha behandling etter et sammenstøtt rett etter avspark. Ingen alvorlige problemer med polakken.

2. min: Kewell kommer til med et skudd meed venstrefoten. Keeper redder imidlertid enkelt. Henchoz spiller høyreback!

9. min: Etter Yevoil corner, hvor Sami Hyypiä vant over ligaens høyeste spiller (Rodrigues) i lufta, bryter de røde og Pongolle er nær ved å kontre inn et mål. Etter en litt rolig start har det blitt mer tempo i kampen de siste minuttene.

15. min: Dudek får slått unna et frispark fra god posisjon fra Johnson etter en "vill" takling fra Biscan.

17. min: Way sjonglerer med ballen og fyrer av på volley. Skuddet er ikke langt unna Dudeks stenger. Liverpool sliter med å skape gode sjanser mot 3. divisjonslaget.

19. min: Bra spill av Murphy finner Pongolle inne i feltet. Hjemmelaget får ryddet opp før den unge franskmannen klarer å fyre av.

23. min: Liverpools beste sjanse da Diouf slår inn foran kassa og finner Smicer på nærmeste stolpe. Keeper får såvidt en hånd på tsjekkerens heading.

26. min: Yeovil leder 4-0 på cornere, og har fått lov til å stå høyt på vår halvdel. Williams var nær scoring da han litt upresset fikk skyte. Dudek måtte ut i full lengde for å stoppe skuddet. Med Pongolle og Kewell på topp er vi avhengig av mer presisjon på oppspillene og mer fart på kula for å åpne hjemmelagets forsvar.

37. min: Murphy går ned i feltet, men dommer vinker bare spillet videre.

39. min: Diouf får kort for å ha forsøkt å filme seg til straffe.

42. min: Vår beste sjanse i omgangen når Smicer, som har byttet side med Diouf, slår 45 grader ut og finner senegaleseren. Diouf skyter på nesten åpent mål, men dessverre en halv meter utenfor.

Pauserapport
En ny svak førsteomgang av Liverpool i en omgang hvor begge lag hadde et par gode forsøk hver. All honnør til 3. divisjonslaget som kjemper godt og gir alt i alle duellene, men det er likevel skuffende å se de røde ikke klarer å heve tempoet, tørre mer fremover og slippe seg mer løs mot denne type motstand. Ballen går for tregt og spiller vårt blir igjen for forutsigbart. Det går på innlegg inn i feltet og forsøk på induviduelle prestasjoner. Smicer hadde en god heading, og Diouf kom til et skudd foran nesten blank goal. Våre raske folk på topp får ikke de riktige oppspillene og god nok støtte bakfra. Totalt sett for dårlig av Houlliers mannskap, som må heve seg attskillig i siste omgang for å ikke bli en ny skalp i beltet til  Yeovil Town.

46. min: Ingen endring på lagene når 2. omgang blir sparket i gang.

47. min: Yeovil skaper omgangens første store sjanse da de etter litt "ping-pong" inne i feltet, etter dårlig klarering av Riise, får avslutte fra 5-meteren. Skudde går imidlertid i en av våre forsvarsspillere og ut av faresonen!

51. min: Ikke populært på tribunen når Pongolle er den som må vike plassen når Heskey kommer innpå.

53. min: Den krafitge spissen markerer seg med en gang med et skudd fra god posisjon.

57. min: Liverpool har hevet spillet litt og skaper flere sjanser enn i første. Ny god mulighet når et godt innlegg fra Diouf treffer hodet til Heskey. Ballen går imidlertid over.

62. min: Etter et lite løft da Heskey kom innpå, gjør Liverpool igjen de mest elementære feil overalt på banen. Didi skaper kamnpens beste sjanse med et skudd lite utenfor feltet. Skuddet treffer innsiden av stolpen, ruller på streken bak keeperen!, og ut via bortre stolpe. Dette ser ikke ut til å være vår dag!

66. min: Williams gjør et nytt bra løp, og avslutter med skudd. Igjen redde Dudek.

68. min: Nytt skudd av Hamann, som går via en forsvarsspiller og til corner.

MÅL: 0-1 (70 min). Emile Heskey spiller trekant med Danny Murphy. Han får igjen ballen og setter den i nettet fra 7-8 meter fra litt skrå vinkel. Endelig løsnet det!

MÅL: 0-2 (76 min). Kewell blir felt, og Danny Murphy viser seg igjen å være sikkerheten selv fra straffemerket. Murphy setter ballen lavt nede til venstre for keeper, som går riktig vei. Avansement til 4. runde synes sikker.

81. min: Cheyrou kommer inn for Smicer.

84. min: Gode muligheter i begge ender av banen. Murphy avsluttet med et skudd, mens Yeovil nær fikk en redusering.

Sluttrapport
Totalt sett en svak kamp av Liverpool, hvor bare sentrallinjen (Dudek, Biscan, Hyypiä og Hamann) får godkjent mot tredjedivisjonslaget Yeovil Town. To mål på syv minutter et stykke ut i andre omgang, hvor kampen stod og vippet, var likevel nok til avansement til 4. runde. Liverpool hadde bra kontroll bakover. Yeovil bar også preg av alt oppstyret før kampen, og leverte heller ingen god fotballkamp. De klarte likevel å gjøre seg bemerket med et par gode skudd, og noen farlige cornere. Med litt flaks kunne de ha scoret før oss. Kampen hadde imidlertid lenge god tradisjonell cupnerve – da Murphys 2-0 scoring ikke kom før 13 minutter før full tid. Det positive i dag er at vi fortsatt henger med i FA-Cupen. Det negative er at altfor mange enkeltspillere spiller under pari, og at vi ikke står frem som en slagkraftig enhet. Igjennom hele kampen var det altfor lav fart på ballen, små bevegelser og for lite helhjertet innsats. Ingen skal i hvert fall beskylde spillere og manager for å ha gitt oss falske forhåpninger for 2004….

Spillervurdering
Dudek (8)
Er god og trygg å ha på streken i dag. Gjør ingen feil, tar et par vanskelig skudd og er til å stole på!

Henchoz (6)
Otsemobor blir litt overraskende vraket og er ikke en gang i troppen. Med Stephane som vikar på backen vet man hva man får. God defensiv, men bidrar med ingenting fremover.

Biscan (6)

Markerer seg lite, men gjør heller ikke de store feilene. Støter ikke så mye vi hadde ønsket, men vinner de duellene han må.

Hyypiä (7)

Er kaptein og sjef i forsvaret. Står frem med pondus når han må og leverer en god kamp.

Riise (5)
Nordmannen er ikke i form. Riise virker altfor defensiv i tankegangen, stopper for ofte opp når han får ballen. Han slurver også på dødballer og enkle pasninger. Vi savner knisten!

Diouf (5)
En annen spiller tydelig ute av form. Det viser han med hele sitt kroppsspråk. Klarer sjeldent å fullføre det han prøver på.

Hamann (8)
Har full kontroll på det han foretar seg og er vår bestemann. Har kommandoen på midten og var lenge vårt farligste våpen fremover på banen!

Murphy (6)
Veldig ujevn, men er samtidig involvert i begge målene. Mobbeoffer nummer 1 på tribunen sammen med Vladi. Hever seg litt i andre omgang, og er igjen trygg på straffespark.

Smicer (5)
Vil gjerne ha ballen og prøver seg på mye. Det meste mislyktes hans imidlertid med mot en motstander den tsjekkiske landslagsspilleren absolutt burde kunne vise seg frem mot.

Kewell (6)
En svak 6-er til Harry. Gjør enkelte bra ting, tar gode initiativ. I likhet med andre røde går det for mye på enkeltmannsprestasjoner. Han klarer sjeldent å komme til avslutning.

Pongolle (6)
Litt skuffende å se at Sinama ikke klarer å få bedre tak på oppasseren sin enn det han gjør. Gjør noen gode løp, og kommer til en eller to avslutninger, men har ingen stor kamp.

Heskey (7)
Kommer inn og gjør en forskjell. Spillet hevet seg litt, og vi fikk de to målene vi trengte etter Emiles inntreden.