Blackburn-Liverpool

Lør 30.10.04 kl. 18.15 (Premier League) - C+Sport/SBO / Tilskuere: 26 314 / Dommer: Rob Styles / Ewood Park / Skrevet av: Tore Hansen/Torbjørn Flatin (børs)

Blackburn snudde 0-1 til 2-1 før pause. I andre omgang var det mer krig enn lite pent spill. Poengdeling var totalt sett rettferdig. Enda uvisst hvor alvorlig skaden til Cissé er.

Josemi

Den nybakte far Luis Garcia har pendlet mellom Liverpool og Spania den siste uken. Han ble far for bare noen dager siden. Familien ønsket å ha fødselen i hjemlandet, og den teknisk gode midtbanespilleren har fått noen dager ekstra fri i den forbindelse. Det er nok ikke bare derfor han er satt på benken i dag. Forklaringen er mer sansynlig et trekk for å kunne by frem mer muskler på fremmed jord. Bortsett fra de siste par kampene har Liverpool slitt på bortebane denne sesongen.

Rafa har kjørt inn Josemi på høyrebacken igjen. Han stod over Charlton på grunn av suspensjon. Finnan fortsetter på midtbanen, det gjør også John Arne Riise på motsatt side.

Liverpool har ikke tapt på de fem siste besøkene på Ewood. Forrige sesong vant vi 3-1, men kampen huskes nok best for skadene Carragher og Baros ble påført. De røde har ikke tapt borte mot Rovers siden november 1996. Det blir trolig ikke målløst i dag. På de 20 kampene lagene har spilt i Premier League har det blitt scoret 61 mål. Det gir et snitt på 3.05 mål per kamp.

1. min: Kampen er i gang.

3. min: Baros gjør grovarbeidet når Cissé kommer til med skudd fra drøyt 20 meter. Franskmannen får imidlertid ikke ordentlig klem på skuddet.

5. min: Rovers kommer fri på høyrekanten for får lagt inn en farlig cross. Jevnspilt de første fem på Ewood.

6. min: Riise spiller videre et oppspill direkte og Milan er på tur igjennom alene med keeper. Brad kommer imideritd ut of får blokkert.

John Arne Riise har god grunn til å juble over sin andre ligascoring på en uke. Nordmannen avsluttet et perfekt angrep.

7. min: En mønsterangrep av Liverpool når Alonso slår en perfekt ball opp mot John Arne. Normannen ligger hårfint onside, og planter ballen i motsatt hjørne. En fin scoring av Riise som etter måltørke scorer sitt andre på en uke!

15. min: Liverpool kontrollerer greit etter ledermålet. Kirkland har knapt nok vært borti ballen. Rovers sliter med å skape noe konstruktivt fremover.

16. min: På sin første store sjanse scorer Blackburn når forsvaret vårt ikke klarer å sette offsidelinja og hjemmelagets spillere står i kø foran Kirkland for å sette hans flate,  presise innlegg i nettet. Rovers friske etter utligningen.

21. min: Ballfordeling hittil i kampen: 52 - 48 % til hjemmelaget.

29. min: Langt mellom de store sjansene. Spissene våre blir ofte liggende altfor alene, kantene klarer sjelden å komme med helhjertede støtteløp.

32. min: Sami kommer høyt på en corner, men klarer ikke å presse ned ballen.

33. min: Ny avslutning når Baros spiller vegg med Hamann, og avslutter med et hardt skudd nokså rett på keeper.

35:min: Cisse går i bakken i det han forsøker å forsere. Det ser fryktelig vondt ut. Liverpools medisinske personell frykter tydeligvis et beinbrudd nede i leggen på måten de "pakker" han inn. Hva er det med Ewood Park...?

37. min: Luis Garcia kommer inn for den uheldige Cissé.

45. min: Det er lagt til 4 minutter.

45+. min: Josemi i dommerens bok etter en hard taklling bakfra på Dickov.

45+ min: Blackburn bruker overtiden etter Cissé sin skade til å legge på til 2-1. Rot og slurv i eget forsvar gjør at vi ikke får klarert ballen. Hyypiä spiller kort i stedet for langt, og Emerton får etterhvert ballen og styrer ei lumpe rundt Kirkland. Hjemmelaget har plutselig snudd kampen.

Pauserapport:  Det så veldig komfortabelt ut.  Milan Baros scoret nesten, før John Arne Riise sa ja takk på en superpasning fra Xabi Alonso og klinket inn 1-0 til gjestene.  Blackburn gnagde seg imidlertid inn i kampen igjen, sakte men sikkert.  Ut av det blå lurte Brett Emerton Liverpools høye forsvarslinje, og Bothroyd fikk en lett jobb med å sette inn ballen med et forsvar halsende bak seg.  Framover var det Milan Baros som hele tiden var den største trusselen, men han og Djibril Cissé ble ofte isolerte med Riise og Finnan lite engasjerte i det offensive på kantene.  Det gikk så kaldt nedover ryggen på røde fans da man formelig kunne se leggen til Djibril Cissé knekke i en duell med Eveley.  De røde virket rystet etter at £14.5M spissen ble båret ut, og slurv av både Josemi og Hyypiä gjorde at Emerton dypt inne på overtid kunne bredside inn 2-1 fra utenfor 16-meteren.  Rafa Benitez må nå få løftet stemningen i garderoben før 2.omgang.

Liverpools offisielle nettsted bekrefter at man frykter beinbrudd på Cissé. Spissen forlot banen med store smerter og det gikk også tydelig frem av repetisjonen at skaden var alvorlig. Han er nå på sykehus for nærmere sjekk.

46. min: 2. omgang er i gang.

51. min: Alonso skyter et frispark langt over. Liverpool sliter med å finne rytmen og roen etter kalddusjen med Cissé sin skade.

54. min: Milan Baros scorer sitt 4. ligakamp for sesongen og er både kald og sterk i kroppen når han styrer ballen forbi keeper med en mann i ryggen. Det er en lang ball fra Garcia som skaper muligheten for Liverpools toppscorer.

Milan Baros var kampens store profil og vår beste spiller. Her jubler han over utligning. Tsjekkeren er i ferd med å finne storformen.

54. min: Kewell kommer inn for Finnan.

59. min: Kewell bryter og sender ballen til Riise som klemmer til. Ballen går rett i ryggen på en forsvarer. Liverpool er lettere å finne i farlige situasjoner foran mål enn før utligningen. De røde er i ferd med å løfte seg igjen.

60. min: Tugay går med knøttene høyt i kroppen på Baros.

65. min: John Stead kommer inn for Bothroyd.

66. min: Milan går nesten over hele banen, vinner duellen mot Neill, men klarer ikke å avslutte. Sekunder senere er Kewell på farten. Skaffer seg selv rom og slår motsatt. Riise er et halvt sekund for sent ute.

69. min: Stead får kort etter felling av Alonso bakfra.

71. min: Kampen preges av hardt spill og mange dueller for øyeblikket.

73. min: Kewell forsøker å skru ballen rundt Friedel, og lykkes nesten. Sekunder senere er Stead frempå med et hardt skudd Kirky må slå til corner.

78. min: Garcia retter på streken! etter en god heading fra Short på corner. Like etter får Dickov en kjempesjanse når vi igjen mister kontrollen innenfor 16-meteren. Kirkland redder bra.

81. min: Diao kommer inn for Hamann. Salif har scoret totalt tre mål for Liverpool - alle i oktober måned.

85. min: Helt åpen kampen. Etter en god Blackburn-periode har det jevnet seg ut igjen. Dette kan gå begge veier.

87. min: Kewell spiller fri Riise på venstre. John Arne vender av og drar til med venstra. Friedel stopper det harde skuddet, Garcia plukker nesten opp returen.

90. min: Dommeren legger kun til to minutter.

90+ min: Farlig corner fra Kewell som nesten stusses i mål...

90+ min: Overlegg fra Garcia finner Kewell, som skyter. Ballen går noen meter til side for mål, men Sami - som henger igjen i feltet, er kun centimetere fra å få kontakt med lærkula.

Sluttrapport:  Liverpool tok den kommandoen man etterlyste i begynnelsen av 2.omgangen, og energibunten Milan Baros utlignet til 2-2 på fart, kløkt og ren skjær vilje.  Da Harry Kewell også kom inn hadde man noen minutter hvor en følte at større offensiv kraft kunne vippe dette til bortelagets favør.  Bunnlaget Blackburn hadde imidlertid blodig poengsmak i munnen og fra å være et aggressivt hjemmelag nærmet de seg det brutale en periode.  De greide etter hvert å få kampen dit de ville, hvor det ble mer krig enn spill, og man hadde nær kjempet seg til alle tre poengene.  Bare en redning på streken fra Garcia, og en viktig inngripen av Kirkland inne i feltet, hindret at Liverpool igjen kom under.  De røde yppet seg litt mot slutten igjen, men litt for få stod fram med brystkassa til at man helt fikk kontroll på denne kampen.  Totalt sett var dermed et poeng til hvert lag greit nok, og en får se framover med hjemmekamper mot Birmingham og Crystal Palace de to neste helgene.

SPILLERVURDERING

Chris Kirkland 7 – Kan ikke lastes for noen av målene, men oste heller ikke av autoritet ute i feltet.  Får et solid pluss for å være våken og raskt fremme da Dickov avsluttet fra kort hold på stillingen 2-2.

Josemi 5  – Virket tung og treg i dag og fikk store problemer med løpsterke Brett Emerton.  Er med og slurver i forkant til 1-2 målet også, i tillegg til et nytt gult kort.  Behøver å stramme seg opp.

Jamie Carragher 6 – Carra gjemmer seg aldri, men også hadde enkelte problemer mot aggressive angripere i en heller rufsete bakre firer på Ewood Park.

Sami Hyypiä 6 – Har en stygg feil som foranledning til 1-2.  Vinner atskillige dueller, men lar seg også stresse noe mer enn hva som er vanlig.

Djimi Traore 6 – Blandet sterke brytninger med versjoner av Bambi på isen.  Etter å ha vist fin form i det siste var dette et skritt tilbake for franskmannen.

Steve Finnan 5 – En anonym kamp av iren, som aldri bidrar med noe framover og heller ikke gir særlig med hjelp til Josemi defensivt.

Xabi Alonso 7 – Glimter til med en del lekre detaljer, ikke minst da han spiller fram Riise til 1-0.  Når han blir så mye presset som i dag går også feilprosenten til spanjolen noe ned.  Har likevel en finger med i mye av den kreative som Liverpool skapte.

Dietmar Hamann 6 – Ryddig og sikker i de periodene hvor Liverpool styrte, og bra til å holde på ballen.  Mangler tempo og tæl nok til å bidra særlig mye når laget er på hæla.

John Arne Riise 7 – Varierer en del i prestasjonene, men løper mye og er positiv hele tiden.  Flott scoring hadde han også.

Milan Baros 8 – En evighetsmaskin som er veldig vanskelig å stoppe når han setter inn det høyeste giret.  En skikkelig håndfull for Blackburns forsvar gjennom nitti minutter, og fikk sin velfortjente utligning.  Liverpools klart beste.

Djibril Ciisé 6 – Et stygt benbrudd for spissen ødela mye av ettermiddagen.  Slet med å komme skikkelig inn i kampen før uhellet var ute.

Luis Garcia 6  -  Småpent heter det vel i hoppbakken.  Glimter etter hvert til med noen pene detaljer og bra forsøk, men blir også for lett i en del situasjoner.

Harry Kewell 6  -  Ligner en del på Garcia, kanskje litt for mye når en møter en slåsskjempe på fremmed grunn.  Viste små tegn på at han trives i linkrollen bak spissen, og får nå en sjanse til å spille seg inn der når Cissé er ute?