Liverpool-Aston Villa

lør 10.01.04 kl 16:00 (Premier League) - C+Zap / Tilskuere: 43.771 / Dommer: Graham Barber / Anfield / Skrevet av: Tore Hansen

Liverpool vinner sin tredje seier på de fire siste ligakampene og er i ferd med å skaffe seg mange viktige poeng.

Hitzlsperger

Ikke helt overraskende valgte Houllier å gå for det sikre i keepervalget, selv om dette også betyr en forbigåelse av at Patrice Luzi. Uansett synpynkter er det i hvert fall duket for debut for Liverpool-supporteren Paul Jones mellom stengene. 36-åringen blir dermed den eldste debutanten etter krigen. Bare en annen keeperveteran, Ted Doig, har vært eldre i sin første kamp for klubben. Det skjedde imidlertid så langt tilbake som i 1904!

Helten fra Stamford Bridge, Bruno Cheyrou, er satt på benken. Michael Owen og John Arne Riise er nye i startoppstillingen. Formsterke Heskey får dermed med seg St. Michael på topp mot laget vi kun har vunnet én av de fem siste mot på Anfield i ligaen. Henchoz fortsetter på høyrebacken. Heller ikke i dag er Otsemobor å finne på benken. I skadefraværet til Steven Gerrard fortsetter Hamann og Murphy sentralt på midtbanen. Diouf og Kewell holder som vanlig kantene. Førstnevnte er i faresonen for å måtte stå over to kamper på grunn av mange gule kort. Dersom han får kort i dag, er han oppe i ti totalt, og må sone kamper mens han likevel er opptatt med African Nations Cup!

På dagens benk sitter fem franskmenn - ingen spillere fra Houlliers hjemland begynner dette oppgjøret. Uten tvil det sterkeste laget kan mønstrer på lenge. Skal Liverpool klare å ta sin tredje strake seier på seks dager?

Det avholdes ett minutts stillhet før avspark til minne om den trofaste klubbtjeneren og speideren Jim Aspinall som døde tidligere i uken.

1. min: Liverpool tar avspark og angriper Anfield Road End i første omgang. Murphy drar seg inn fra kanten og finner en nesten umarkert Hamann som kommer til med et tungt skudd. Ballen går en liten meter utenfor stolpen.

6. min: Rolig start. Kampen har enda ikke fått satt seg. Kewell starter på venstre og Diouf på høyre. Skudd langt over fra Kewell med venstra.

12. min: Utrolig sekvens innenfor Villa 5-meter som ender med at Owen kliner til i tverrligger fra et par meter! Det starter med et innlegg fra Diouf, som Heskey vinner i kamp med Sørensen. Ballen går ut mot dødlinja der Kewell får slått tilbake til Owen. Fra meget kort holdt, men med mye fart i ballen, klemmer han til. På blank goal går ballen altså i treverket.

16. min: Bra slått frispark inn i feltet fra Villa. Ballen blir klarert, men fanges opp av Hendrie som skyter en del meter over. I neste angrep lurer Owen seg forbi Dublin på et gjennomspill og avslutter med et skudd like utenfor keepers bortre stolpe. Hjemmelaget har bra kontroll, selv om Villa har spilt seg til et par cornere.

26. min: Biscan feiler grovt når han skal rydde opp en ball inne i feltet. Vassell får stå alene å skyte fra skrå vinkel. Jones viser hvorfor han ble hentet inn i går og redder bra. Landslagssjef Mark Hughes sitter på tribunen. På påfølgende corner header Dublin bra, men ballen går utenfor.

28. min: Didi Hamann kommer igjen til på skudd, men treffer ikke godt nok og keeper redder enkelt. Til tider labert tempo og lite fart på ballen. Jevnt oppgjør så langt.

37. min: MÅL! Akkurat da man begynte å lure på hvordan de røde skulle score i dag, skjer det: Et innlegg fra Kewell blir stusset videre av Heskey. Delany som er oppasser til Murphy foran mål, får ballen i ryggen og klarer ikke å unngå at ballen ruller over streken.

Pauserapport
Liverpool er forlengst inne i en fase av sesongen hvor det er viktig å sanke poeng, og ikke minst: Vinne sine hjemmekamper. Av den grunn kan de også være fornøyd med å gå til pause med et litt heldig ledermål. Kampen har i store perioder fordelt sjanser og spill så noegenlunde likt. Lagene har hatt én stor målsjanse hver. Igor var nær ved å gi bort et mål da han rotet bort ballen til Vassell, mens Owen skulle tatt bedre vare på kjempesjansen sin. Vi savner litt mer besluttsomhet og fart når Liverpool går fremover. Spillere som Kewell og Diouf er ikke i sin beste form, selv om førstnevnte har fått inn et par gode innlegg. Heskey er igjen toneangivende sammen med en litt mer rusten Owen. St. Michael har ikke gjort det så værst. Han har kommet til et par gode muligheter, men avslutningene røper at han har vært ute en stund. Hamann er igjen sjef på midtbanen. Forsvaret har sjeldent blitt satt under press, bortsett fra på dødballer. På streken har debutant Jones gjort en tillitsvekkende opptreden.

46. min: Vassell har pådratt seg en hamtring, og Villa må sette inn 20-årige Moore fra avspark i andre omgang.

47. min: Diouf gjør et bra raid på høyre og legger inn i midten. Owen er på ballen, men det er også Sørensen som såvidt får ryddet opp. Bra angrep.

52. min: Endelig får også Kewell vist frem litt driblekunster når han fra sin posisjon på venstre finner Heskey foran mål. Spissen klarer imidlertid ikke å presse skuddet mellom stengene.

65. min: Diouf, som har vært mye bedre denne omgangen, går gult kort, har da ti totalt og må sone to kampers suspensjon. Dette får likevel ingen praktisk betydning, da han spiller i African Nations Cup når soningen skjer (Newcastle og Everton).

68. min: Villa setter inn Johnsen og kjører opp Dublin på topp. Dion har en stygg uvane med å score mot nettopp oss...

73. min: Pongolle kommer inn for Owen. Etter å ha dominert perioder sliter Liverpool med å avgjøre oppgjøret.

76. min: Pongolle kontrer og finner Kewell på vei igjen på venstre. Avleveringen av franskmannen er litt løs, Harry må delvis stoppe opp og dette ødelegger et ypperlig angrep. Liverpools nummer 7 tråkler seg likevel videre, men skyter himmelhøyt over fra god posisjon.

84. min: Det koker litt i sluttminuttene Hamann blir nummer tre i dommerens bok. Villa presser på for utligning. Liverpool blir altfor ofte stående å feie unna.

89. min: Nydelig opprulling når Cheyrou fører an. Pongolles løp på tvers åpner forsvaret, og Bruno kan fortsette til han finner Kewell omtrent alene med keeper. Igjen skyter han høyt over. Dette er ikke hans dag. Tre minutter er lagt til.

Houllier takker Paul Jones for kampen og innsatsen

Sluttrapport
Liverpool vant og har nå tatt 10 poeng av 12 mulige på de fire siste ligakampen. Det er den viktigste beholdningen etter kampslutt på Anfield i dag. Dette ble aldri noe fyrverkeri av en fotballkamp. Liverpool overbeviste kanskje ikke mange. Det ble på nytt en god arbeidsinnsats fra samtlige 11 som avgjorde for oss i en kamp som i lange perioder var jevnspilt. Liverpool var dog farligere foran mål. I andre omgang ødela vi for mange overgangsmuligheter for oss selv. Når formkurven vipper enda mer i vår favør kommer vi til åutnytte slike sjanser langt mer effektivt. Debutant Paul Jones måtte vel egentlig bare i aksjon én eneste gang i løpet av nitti minutter. Aston Villa skapte ikke mye, og med spillere som Kewell, Diouf og Owen i virkelig slag kunne seieren blitt større. Vi holdt tett bakover i andre kampen på rad i ligaen. Henchoz har brakt mer stabilitet inn i forsvaret. Hamann fortsetter det gode spillet på midten, og Heskey er fortsatt i bra slag fremover. Vi er i ferd med å jobbe oss opp en passe pen seiersrekke, bringe mer selvtillit inn i laget, og har fått en slags fasong både på forsvar og midtbane. Det har løftet oss, og kan også bringe oss videre denne sesongen med hodet høyt hevet. Da kommer vi også etterhvert til å spille bedre fotballkamper.

Paul Jones (7)

Leiesoldaten kan sove godt i natt etter å ha gjort en utmerket innsats som vikar for Kirkland og Dudek. Trygg og sikker på det lille som kom. God redning i første omgang da Vassell plutselig fikk en gratissjanse.

Stephen Hencoz  (7)
Mange har stusset over bruken av sveitseren på backen. Men det funker. I dag var han vår beste utespiller i forsvaret. Fysisk sterk, trygg og sikker – aldri i tvil om hva han skal gjøre hver gang han har ballen.

Igor Biscan (6)
Et par slurvefeil og en stygg tabbe i første omgang trekker ned. Men han reiser seg og står kampen ut og gjør også et par viktige inngrep. Seks minus til Igor i dag.

Sami Hyypiä (6)
Ikke helt topp som sjef for de bakre troppene. Taper flere dueller enn normalt på en dag vi er lite presset. Likevel ingen dårlig kamp av finnen.

John Arne Riise (6)

Seks minus også til Riise. Spiller fortsatt uten selvtillit og trua på seg selv fremover. Klarer bedre defensivt enn på lenge.

El-Hadji Diouf (7)
To vidt forskjellige omganger av El-Hadji. Etter å ha vært langt under pari før pause, spiller han seg stort opp og er drivkraften fremover på midtbanen når vi forsøker å sette inn støtet midtveis i siste omgang. Har som alltid stort arbeidsfelt.

Dietmar Hamann (8)

Gjør igjen det aller meste riktig, og bestemmer det meste på midtbanen. Stopper og bryte mange av Villas forsøk. Er også i dag en av våre farligste angripere med 2-3 virkelige gode forsøk på langskudd.

Danny Murphy (6)
Igjen varierer prestasjonene til Danny. Han spiller likevel bedre enn på en stund og er flink til å dukke opp på de riktige tidspunktene. Blir igjen borte i perioder, men er på vei til å spille seg i form?

Harry Kewell (5)
På mange måter dagens skuffelse, selv om han fikk lagt inn en del ganger – spesielt i første omgang. Har hatt en dalende formkurve den siste tiden, og det er ikke samme frekkhet og driblevilje og fart i spillet hans. Misbrukte et par gode skuddforsøk med håpløse avslutninger. Ansiktsuttrykket hans var ikke til å ta feil av.

Emile Heskey (7)
Er sammen med Diouf best for oss fremover i dag. Bedre venn med ballen enn på lenge og kanskje har alt snakket om Cissé den siste tiden gitt ham ny giv. Igjen er han nest sist på målet som avgjorde kampen. Han spiller bedre enn på lenge.

Michael Owen (6)
Vanskelig å sette karakter på. Ble trøtt og ble byttet ut. Han hadde våre to største sjanser i første omgang, og misbrukte dem. Det trekker ned, men han gjorde ofte de riktige løpene og viste spillerglede i sitt comeback. Normalt bruker han tid på å spille seg i form etter lange skadeavbrekk. Vi håper første nettkjenning kommer raskt!