Liverpool - Fulham

Lør 17.04.04 kl 16:00 (Premier League) - Canal+ Zap / Tilskuere: 42 042 / Dommer: Steve Bennett / Anfield / Skrevet av: Tore Hansen

Gerrard misset straffespark og Kewell og Heskey skjøt i stanga. Det holdt likevel ikke til mer enn ett poeng. Frustrerende uke på Anfield, med kun 1 poeng av 6 mulige.

Goma

Hjemmekamper som denne må nå vinnes dersom Liverpool skal greie 4.plass i Premier League. Plassen gir som kjent kvalifisering til Champions League.  Motstander Fulham har etterhvert blitt en middelhavsfarer ute av kampen om Europa eller nedrykk - men er likevel et mer enn godt nok lag til å kunne utfordre De Rødes dårlige hjemmestatistikk.

Houllier har som vanlig gjort et par endringer på laget. Heskey og Murphy er tilbake igjen på benken, mens Smicer og Cheyrou starter. Det er usikkert hvordan oppstillinge på midtbanen blir. De fleste spillerne er anvendelige og kan spille på flere plasser. Vi kommer tilbake til det etter avspark.

Etter det vi erfarer er kampen så godt som utsolgt. I går var det i hvert fall kun noen få billetter igjen på billettkontoret. Det bør betyr 43-44,000 tilskuere. På de siste ligakampene har det som kjent vært 3-4.000 ledige billetter - noe som er veldig uvanlig.

Før kampstart ble det avholdt 1 minutts stillhet til minne om de 96 omkomne på Hillsborough den 15. april 1989. They will Never Walk Alone!

1. min: Fulham, som aldri har vunnet på Anfield (!), tar avspark i vårsola. Liverpool spiller mot Anfield R End i første omgang.

6. min: Smicer og Kewell legger seg på hver sin kant, mens Bruno spiller i en slags sentral rolle. Systemmessig ser det ut som 4-2-3-1 med to defensive midtbanespillere, og tre spillere bak Michael. Åpen kamp hittil. Begge lag våger og tørr en del fremover. Fulham vinner en del viktige dueller de første minuttene.

11. min: Kampens første store sjanse når Vladi finner Cheyrou, franskmanne legger igjen til Smicer som kommer bakfra og avslutter  med et dårlig plassert skudd fra god posisjon.

14. min: Skudd fra Kewell blir blokkert til corner. Harry kommer skrått på Van Der Sar og prøver å presse et skudd mellom stengene.

22. min: Liverpool har tatt over banespillet, og er farligst foran keeper. Mye nesten og gode forsøk, men foreløpig har det blitt kun med det. Gerrard har begynt veldig bra og slår noen fabelaktige lissepasninger. Smicer og Kewell bytter kant innimellom.

25. min: Owen skyter et par meter utenfor venstre stolpe etter å ha tatt i mot et oppspill og avansert.

27. min: Kewell forsøker å kopiere målet borte mot Leeds med å løfte ballen over keeper fra venstrekanten, men VDS redder enkelt.

29. min: Fulham skyter via Henchoz og i tverrligger på en av de få besøkene innenfor vår 16-meter. På påfølgende corner header Pearce like utenfor.

40. min: Boar Morte skyter skyter hardt og ballen ser ut til å få en liten touch, noe som gjør at Dudek må gjøre en litt merkelig klarering. Ballen havner på nettaket. Mer åpen kamp igjen enn i en periode hvor vi hadde mange gode tilløp. Vi savner et forfriende åpningsmål!

44. min: Boa Morte legger til en helt fri John foran mål. Dudek får avverget skuddet, men returen havner hos Malbranque. Riise redder franskmannens skudd på streken. Normannen sørger for at vi unngår å gå i garderoben med et dårlig pauseresultat.

Pauserapport

Fulham har hatt den største sjansen og skulle kanskje ha ledet da de fikk en eventyrlig dobbeltsjanse minuttet før pause. Da var Liverpool både gode og heldige som unngikk å tystlegge et Anfield som har vært pinlig taust i denne viktige innspurtskampen. Kort fortalt: Vi savner desperat et forløsende mål og har heller ikke vært så veldig nær scoring heller. Dessverre. Spillet har ikke vært håpløst. Med en tilnærmet 4-2-3-1 formasjon hvor Kewell, Smicer og Cheyrou opererer foran to i utgangspunktet defensive midtbanespillere, har det til tider vært både begavelse og flere gode halvsjanser. Det har imidlertid blitt for mye nesten. Enten har ikke den siste pasningen riktig adresse eller så stemmer ikke bevegelsene i avgjørende øyeblikk. I en periode midtveis i omgangen virket det som Liverpool skulle ta over helt i en kamp som i utgangspunktet har vært åpen, men Londonerne kom sterkt på slutten og har vært på et par virkelig farlige visitter. Klarer vi å holde tett igjen bak, og bli mer giftigere fremover, kan det gå veien. Mye vil nok likevel avhenge av om vi klarer å roe nervene med et relativt tidlig ledermål. Hvis ikke kan det bli en ny frustrerende ettermiddag på Anfield…

46. min: De siste 45 minuttene i er gang.

51. min: Dramatikken er til å føl og ta på når kaptein Gerrard brenner et straffespark! Selv om det tydeligvis var avtalt på forhånd at Stevie G skulle ta straffa i stedet for Owen. Forsøket er ikke elendig, men likevel altfor dårlig plassert når Gerrard forsøker å plassere det nede i venstre hjørne.

Van Der Sar redder straffesparket fra Stevie G.

Dramatisk på Anfield når Steven Gerrards straffespark blir reddet av Van Der Sar.

53. min: The Kop skriker på nytt straffe når Bocanegra fller Smicer  etter et innlegg fra venstre.

57. min: Boa Morte ruller nesten ballen i nettet etter et god løp på vår venstreside.

62. min: Kewell skyter over og via en spiller fra bare 2-3 meter etter litt frem og tilbake inn i feltet.

66. min: Kewell skyter hardt i stanga fra 5-6 meter. Sekunder senere får Malbranque avsluttet på en volley etter en kontring.

77. min: TV-kamera fokuserer på David Moores og Rick Parry, som vanlig plassert på 1. rad i direktørboksen.

79. min: Baros ruller opp på høyre og drar av seg en forsvarsspiller før han alene kommer inn i feltet og finner Owen foran kassa. Skuddet fra nummer 10 blir blokkert i siste øyeblikket, Vårt beste angrep i kampen.

80. min: Ny opprulling på høyre, denne gangen ved Gerrard. Han finner Heskey som fra skrå vinkel skyter i stolpen. Hele laget fortviler over en ny spolert sjanse.

85. min: Kjempesjanse for gjestene etter at Sami blir lurt av Malbranque ute på kanten. Petta står helt umarkert og skyter heldigvis høyt over fra fem meter. Igjen er Fulham nær ved å skrive historie.

Sluttrapport

Svak buing og mye oppgitthet ved slutt på Anfield. Det er lett å skjønne frustrasjonen etter en ny dårlig kamp og et nytt dårlig resultat på hjemmebane. Med kun ett poeng på de to siste hjemmekampene og like mye på de tre siste ligakampene totalt er de røde nå helt avhengige av andre lags resultater for å kunne komme til Champions League. Vi ligger nå ett poeng foran Newcastle som har to kamper mindre spilt enn oss. Skjærene spiller borte mot Aston Villa i morgen – et annet lag som godt kan komme havne oss på tabellen. Det er ikke lett å være optimist på egne vegne, men muligheten for Champions League er naturligvis fortsatt til stede hvis Newcastle ikke skulle ta full pott i morgen. Det er imidlertid mer og mer sannsynlighet for at vi må slå dem på eget gress i sesongens siste kamp for at så skal skje.

Kampen i dag var åpen og seieren kunne gått begge veier. Fulham hadde et par feite sjanser på tampen av hver omgang, og kunne ha blitt historisk ved å ta sin første seier i Liverpool noensinne. Det ville ikke vært helt fortjent. Vi løftet oss litt i andre omgang og klarte tidvis å få til mer ut av småspillet vårt og skapte noen farlige sjanser foran Van Der Sar. Straffesparket til Gerrard skal være mål, og hvordan vi igjen klarer å misse fra krittstreken er nesten ufattelig. Man følte moralen falt to hakk da Van Der Sar plukket opp forsøket. Hvem skal ta neste? Skudd i treverket fra Kewell og Heskey var også nærme. Det samme var en god sjanse fra Owen etter godt spill av Baros på høyre. Likevel: Bortsett fra noen glimt og gode tendenser var dette langt fra godt nok. En presset manager og en presset klubb har dessverre fått flere bekymringer og et tyngre lass å bære frem mot kampen på Old Trafford neste lørdag. Kampen om en plass i Champions League er for alvor i ferd med å glippe.

En presset Houllier sammen med resten av teamet hans

En presset Houllier sammen med Sammy og Thommo kan bare konstantere at vi har tapt to nye poeng.

Dudek (6)

Bortsett fra en litt merkelig redning på et skudd fra Boa Morte gjør polakken den jobben han skal gjøre.

Carragher (6)

Vi har sett han bedre og mer innbitt i den røde trøya. Står som vanlig kampen ut uten å gi seg.

Henchoz (7)

Vinner mange viktige dueller og er god på å støte og frustrere sine motstandere. Vet at han spiller mot raske angripere med utnytter sine egenskaper eminent.

Hyypiä (6)

Har en bra kamp, men blir av og til tatt på en løpetur og blir lurt. Det var han for øvrig ikke den eneste av forsvarsspillerne som ble i dag når Fulham valgte å sette fart.

Riise (6)

I en periode ble det mye gjennomspill på høyrekanten hos Fulham. John Arne kan ikke lastes for alt for leverte en kamp på det jevne gjennom 90 minutter.

Smicer (8)

Etter langt skadeavbrekk var han tilbake i godt slag og var totalt vår bestemann i dag. Kreativ og toneangivende er han en av få positive overraskelser i denne kampen. Han trives bedre i et slikt system enn i en tradisjonell 4-4-2.

Hamann (6)

Spiller på det sikre og gjør jobben sin uten å makere seg spesielt på andre måter.

Gerrard (7)

Kapteinen kunne blitt dagens store helt. I stedet ble han en slags syndebukk når han brenner straffesparket. Han begynte kampen med et par presise langpasninger, og var tydeligvis ute etter å ta kontroll. Etter hvert varierte det mer og mer. Likevel er Stevie vår viktigste spiller på laget.

Cheyrou (5)

Det blir totalt sett for lite konstruktivt og for veikt at Bruno som igjen får spiller der han helst vil på midtbanen. Det er vanskelig å se at franskmannen har kvaliteter som kan løfte laget på sikt.

Kewell (6)

Er lenge spillbar og positiv – men vi har sett han atskillig bedre. Savner en litt mer giftig Kewell foran mål, slev om det primært ikke er hans jobb å score mål.

Owen (6)

Våget ikke å ta straffesparket, kanskje var det også avtalt? Ble aldri en kamp på hans premisser og var ofte ut for å plukke opp ballen langt utenfor Fulhams 16-meter.