Liverpool - Manch. City

Ons 11.02.04 kl 21:00 (Premier League) - / Tilskuere: 43.257 / Dommer: Mike Riley / Anfield / Skrevet av: Trym Oust Sonstad/Torbjørn Flatin (på Anfield)

Seier, fjerdeplass og første Michael Owen-mål siden oktober - det var beholdningen onsdag kveld. Spillemessig gikk det trått.

LiverpoolManchester C.
2-1 (1-0 til pause)
Owen (3.), Gerrard (51.)Wright-Phillips (49.)
Stephen Elliot

Liverpool møter mange gamle kjente da de tar imot Manchester City til kveldskamp på Anfield. I tillegg til Manchester Citys manager Kevin Keegan, har Robbie Fowler, Nicolas Anelka, David James og Steve McManaman en fortid i Liverpool. Sistnevnte spiller sin første kamp mot de røde siden han forlot Liverpool til fordel for Real Madrid i 1999. Nicolas Anelka og Robbie Fowler scoret som kjent begge hjemmelagets to mål da de to lagene møttes på City of Manchester tidligere i sesongen (2-2).

Kampen er i gang! Av Manchester City-spillerne med fortid i Liverpool, er det bare Nicolas Anelka som er skadet og ikke starter. John Arne Riise er ikke på benken for hjemmelaget, og det går rykter om at også han er skadet.

1-0! Michael Owen scorer etter bare tre minutter. Etter at Bruno Cheyrou først ble felt, fikk Dietmar Hamann ballen. Han pirket den til Owen, som avanserte og sendte ballen over David James med venstre bein. En god start for Liverpool, også spillemessig!

Rapport 15. minutt: Liverpool spiller et slags 4-2-2-2-system. Steven Gerrard og Dietmar Hamann ligger dypt og Anthony Le Tallec og Bruno Cheyrou opptrer som tilnærmede vinger. Harry Kewell er så godt som ren spiss sammen med Owen. Liverpool har startet friskt og vært på flere visiter i bortelagets sekstenmeter. Akkurat idet vi fikk siste rapport, hadde Hamann et godt forsøk fra langt hold, men skuddet gikk utenfor. For de lyseblå er det Robbie Fowler som har vært friskest.

Rapport 30. minutt: Etter en god start, med fart på både ball og bein, har det blitt daffere de siste ti minuttene. Det er ikke nok trykk framover, og i mangelen på et oppspillspunkt er hjemmelaget avhengig av et høyere tempo enn det som er tilfelle nå. Likevel kom Liverpools nest største sjanse rett før halvtimen. Kewell spilte til Owen, som fikk passet videre til Gerrard. Midtbanespilleren skjøt godt, men dessverre et par meter til side for mål. De få sjansene som bortelaget har skapt, er effektivt tatt hånd om av Jerzy Dudek.

Pauserapport: Forsåvidt fortjent med ledelse til Liverpool, men bortsett fra de ti første minuttene har det gått trått. Største sjanse bortsett fra målet var et langskudd fra Steven Gerrard. Ellers har det bare vært noen halvsjanser. Trøsten får være at Manchester City skaper enda mindre. Eneste gangen det var tendenser til farlighet fra den kanten, skuslet Steve McManaman det bort med en førsteklasses feilpasning. Den hjemvendte helten får for øvrig verken pipekonsert eller stående ovasjoner foreløpig. Defensivt har hjemmelaget full kontroll, men framover trenger de røde å løfte seg og satse mer helhjertet i andre omgang. Ved halvtid er det, foruten ledelsen, mulig å glede seg over at Liverpool i øyeblikket holder fjerdeplassen, samt selvfølgelig at Michael Owen har scoret mål igjen.

Andre omgang er begynt! David James får applaus når han entrer målet, mens et par bannere på tribunen sammenligner Steve McManaman med Judas. Stor sjanse etter bare to minutter, da Owen først blir felt i feltet, før Steven Gerrard får et skudd blokkert. Livlig åpning igjen!

1-1 og 2-1! Først scorer Shaun Wright-Phillips tidlig i andre omgang, etter godt forarbeid av McManaman. Liverpool mister ballen på vei framover, og blir tatt på senga. Men rett etterpå fører Steven Gerrard Liverpool tilbake i ledelsen. Det skjer etter at Owen først har fått et skudd reddet av David James, som mister ballen. Kapteinen kan enkelt knalle ballen i det åpne målet.

Rapport 60. minutt: Harry Kewell, som sliter med en vond ankel, er blitt byttet ut til fordel for Emile Heskey. Liverpool er inne i en god stim i øyeblikket. Etter en times spilletid får Liverpool to skudd reddet på streken. Først fra Owen og så fra Anthony Le Tallec. McManaman stoppet Le Tallecs heading, mens Hamann uforskyldt kom i veien for Owens forsøk. Manchester City har vært heldig nå!

Rapport 75. minutt: Det har vært mer fart etter de to målene. Michael Owen viser prov på gryende form, og har hatt nok en stor sjanse: Le Tallec ble spilt fint gjennom av Sami Hyypiä, men fikk ikke avsluttet. Ballen spratt i stedet ut til Owen, som satte ballen over mål. Det er minst like fortjent med ledelse nå, som ved pause! Le Tallec og Bruno Cheyrou har ikke funnet seg helt til rette på kantene, mens den sentrale midtbanen har vært imponerende. Le Tallec ble da også tatt av i det 68. minutt - Danny Murphy kom inn. For Manchester City kom scouseren Joey Barton (Everton-supporter) på for Claudio Reyna.

Sluttrapport: Det ble tre poeng, Michael Owen har endelig scoret mål igjen og Liverpool ligger på fjerdeplass. Det er beholdningen i dag. Spillet var ikke like overbevisende. Store deler av kampen, og særlig mot slutten, var hjemmelaget for feige og ga fra seg initiativet. Supporterne markerte dette ved taktfast å rope "attack, attack, attack-attack-attack", samt synge om Florent Simama-Pongolle. I stedet fikk de Igor Biscan (på høyre midtbane) for Cheyrou - til spredt pipekonsert på The Kop. Den defensive holdningen holdt da også på å straffe seg ved et par situasjoner rundt det åttiende spilleminutt, og særlig da Daniel van Buyten nesten fikk nepa på et overlegg, samt ved en situasjon som ble avblåst for offside. Alt i alt er det likevel fortjent med seier, for Liverpool dominerte stort i begynnelsen av begge omgangene, hadde mest ballbesittelse og flest sjanser.

Jerzy Dudek - 6: Rolig dag, måtte ikke ta fram noe ekstra. Minus for et par dårlige utspill. Kan ikke klandres for målet.

Jamie Carragher - 6: Har tidvis småtrøbbel med Shaun Wright-Phillips. Blir lurt et par ganger, men totalt sett er det ok. Viser rutine og ro mot slutten.

Stephane Henchoz - 7: Typisk Henchoz-match! Vant de viktige duellene og er kompromissløs.

Sami Hyypiä - 7: Suveren i lufta, kontroll på bakken. Kunne bidratt mer offensivt.

Steve Finnan - 6: Begynte bra med fine initiativ offensivt. Mindre med etter hvert, da han konsentrerte seg om det defensive. Grei jobb.

Anthony Le Tallec - 6: Greier ikke å sette sitt stempel på begivenhetene. Spilte på høyre kant, uvant. Ble byttet ut.

Dietmar Hamann - 7: Business as usual fra tyskeren: Vinner dueller og gjør få feil. Sammen med Gerrard, kontrollerte han den sentrale midtbanen.

Steven Gerrard - 8: Liverpools beste - igjen. Avgjør kampen til de rødes fordel - igjen. Slår i tillegg en del fantastiske gjennomspill, så da må vi bære over med en del slurv.

Bruno Cheyrou - 6: Legger opp til et ambisiøst spill, med mye fiksfakserier og entouch-forsøk, men lykkes for sjelden.

Harry Kewell - 6: Begynte brukbart, men - enten det skyldes ankelskaden eller noe annet - australieren er ikke seg selv om dagen. Gjør mye rart.

Michael Owen - 7: Mangler forsatt en del på toppformen, særlig kynisme. Likevel er dette en jubeldag for hans vedkommende. Er invovert i begge målene, jobber en del på egen hånd, begynner å få selvtillit og var Liverpools viktigste våpen i dag. Kunne fått mer hjelp fra medspillerne.

Emile Heskey - 6: Det var da Heskey kom inn, at det defensive omslaget kom, uten at vi skal gi Emile hele skylda for det. Jobber som vanlig hardt, og gjør manns jobb i duellene, men offensivt er det intet.