Liverpool - Manchester City

Lør 21.08.04 Kl 16:00 (Premier League) - Canal+Sport / Tilskuere: 42 831 / Dommer: Graham Poll / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin

Hjemmelaget snudde kampen i 2.omgang etter scoringer av Milan Baros og Steven Gerrard, i den første kampen under ledelse av Rafael Benitez på Anfield.

Røde kort

Årets første kamp på Anfield, der Liverpool tar imot Manchester City.  Manager Rafael Benitez har valgt å starte med det samme mannskapet som spilte uavgjort mot Tottenham i siste kamp, i noe som altså blir spanjolens første kamp foran The Kop.  Det samme gjelder for Josemi og Djibril Cissé.  Xabi Alonso og Luis Garcia vil nok også være tilstede på kampen.  Joey Barton, som har vært sterkt linket til LFC denne uka, starter på benken for City.  Stephane Henchoz er ikke på benken til Liverpool, etter å ha fått en smell i en landskamp for Sveits sist uke.

1.omgang:  Liverpool tar avspark i solskinnet på Anfield, og angriper mot Anfield Road End før pause.  Både Alonso, Garcia og Nunez har inntatt sine plasser i direktørboksen.

5.min:  Rolig start på Anfield.  Liverpool har ballen mest, men ingen sjanser så langt.

7.min:  Hyypiä header ut kampens første corner, Cissé går på et rått løp, men Kewell får ikke helt kontroll på innlegget.  God kontring.

11.min:  Stevie G skyter fra drøyt 25 meter, men uten særlige problemer for David James.

15.min:  Mye balltrilling, og skuffende lite action i straffefeltet foran David James.  Dudek har på sin side knapt vært nær ballen.

17.min:  Kewell slår en farlig corner som skrur innover, men ingen får en touch på ballen inne i feltet.

25.min:  Lite å melde fra Anfield.  Cissé og Baros finner hverandre ikke på topp, og det er lite eller ingen flyt.

Ben Thatcher komme i boka etter å ha meiet ned Josemi.

28.min:  Bra forsøk fra Harry Kewell på volley fra langt hold, men ballen går en meter over.

32.min:  Endelig litt press fra Liverpool, etter at et skudd fra Kewell først endte i corner.  Hyppiä sender til slutt ballen over, etter å ha vært litt i ubalanse.

36.min:  Sami header et farlig overlegg ut til corner.  Sibierski får hodet på hjørnesparket, men ballen går utenfor.

En brutal "takling" ute ved sidelinja fra Dunne sender Milan Baros i bakken med et smell.

39.min:  Kewell setter et frispark fra 25 meter rett på keeper.

0-1 - 44.min:  Shaun Wright-Phillips vinner en duell med Steven Gerrard på midten.  Overlegget burde imidlertid ikke vært noe problem, men Carragher får en stuss på ballen og Jerzy Dudek mister ballen foran føttene på Nicolas Anelka.  Fra skrå vinkel kan den tidligere Liverpool-spilleren plassere ballen i det åpne målet.

Pauserapport:  Lenge så det ut til at velkomstfesten for Rafael Benitez skulle bli et nyttårselskap hvor verten hadde glemt å kjøpe inn rakettene.  Isteden fikk det The Kop en smell rett i fleisen noen sekunder før pause.  Carragher gjør det vanskeligere for Jerzy Dudek da han stusser fremspillet til Wright-Phillips, men det er likevel polakken som må ta brorparten av skylda da han mister ballen og gir Anelka sjansen til å score fra skrått hold.
Inntil da hadde Liverpool trillet ball, men aldri truet David James i særlig grad.  Cissé ble borte etter en brukbar start, og Baros har aldri vært venn med ballen.  Steven Gerrard har glimtet til med noen langpasninger, men stort sett er det altfor lite trykk og nesten ikke noe rytme i det Liverpool foretar seg.  Det var uansett et sjokk da City tok ledelsen, siden de ikke hadde hatt et forsøk mellom stengene i de første 44 minuttene.  De røde må uansett vise noe helt annet i 2.omgang dersom ikke dette skal bli et gravøl istedenfor den spanske velkomsthilsenen som man så gjerne hadde ønsket.

2.omgang:

46.min:  Liverpool får en tidlig corner foran The Kop, men Hamann skyter svakt utenfor.

1-1 47.min:  Drømmestart for Liverpool på 2.omgang da en pasning fra Gerrard finner Baros rett innenfor 16-meteren.  Tsjekkeren avanserer et par meter før han kontant skyter forbi James.

54.min:  Josemi ligger nede og får behandling.  Liverpool har vært langt mer aggressive så langt i 2.omgang enn hva tilfellet var før pause.

58.min:  Josemi skjærer grimaser på høyrebacken.  Baros nære et straffespark for noen minutter siden.

61.min:  Kewell gir Gerrard en skuddsjanse, et knallhardt forsøk nærmest treffer James i skulderen, men heldigvis for ham er det ingen røde som kan ta seg av returen.

61.min:  Salif Diao inn for Josemi.  Afrikaneren går inn i midtforsvaret(!), mens Carragher overtar høyrebacken.

65.min:  Gerrard og Cissé skaper en god sjanse for Steve Finnan, men iren skyter svakt over fra 10-12 meter.

68.min:  Herlig fremstøt fra Djibril Cissé, som snapper ballen og setter full fart.  James greier imidlertid å komme for tett innpå ham til at han kan få løftet ballen over den utrusende keeperen.

70.min:  En pasning fra Hamann finner Baros, som er alene med James.  Tsjekkeren skyter imidlertid rett på keeper.  Meget stor sjanse.

71.min:  James er på skovtur for å ta et overlegg.  Finnan header utover istedenfor mot et åpent mål, og sjansen løper ut i sanden.  Det er bare Liverpool nå.

Paul Bosvelt er for sent ute da han skal takle Steve Finnan.

2-1 74.min:  Et langt fremspill fra Dietmar Hamann tar Milan Baros pent ned, i duellen med David James blir ballen fri og en Steven Gerrard med sjumilstøvler kliner ballen i det åpne nettet.

77.min: Stephen Warnock inn for Steve Finnan.

82.min:  Dobbeltbytte for City.  Sibierski og Bosvelt ut, Barton og Sinclair inn.

84.min:  Richard Dunne får rødt kort etter å ha holdt igjen Djibril Cissé som sistemann.

86.min:  Dietmar Hamann feller Shaun Wright-Phillips.

87.min:  Liverpools supportere har hjertet i halsen da Anelka får lov til å slå inn upresset, og Diao sender forsøket fra Mills ut til corner.

90.min:  Taktisk bytte da Igor Biscan kommer inn for Harry Kewell.  Tre minutter er lagt til.

93.min:  En herlig soloprestasjon fra Cissé nede ved dødlinjen skaper nesten en stor sjanse.

Sluttrapport:  Liverpool dominerte stort i 2.omgang mot et Manchester City, som til slutt ble så svimle at midtstopper Richard Dunne fikk et fortjent rødt kort for å holde igjen Djibril Cissé.  Anført av Steven Gerrard og Milan Baros tok et mer aggressivt hjemmelag over kommandoen etter hvilen, og fikk altså en tidligere uttelling da den nevnte duoen skar gjennom gjestenes forsvar.  Etter noen minutter hvor City greide å demme opp hadde Liverpool en periode midtveis i omgangen hvor det bare var David James som holdt dem inne i kampen.  Presset endte med et fremspill fra Hamann, mot Baros, som tsjekkeren tok nesten vare på.  Ballen falt til slutt inviterende til en Steven Gerrard, som i velkjente kliv var først framme til å banke ballen i nettet.  Ingen kan si at det ikke er fortjent, selv om det er en del rusk i det maskineriet som Rafael Benitez besitter.  En 2-1 seier i sin første kamp på Anfield er vi imidlertid sikker på at både den spanske sjefen, og hans supportere, sier seg fornøyd med.

SPILLERVURDERING

Jerzy Dudek 6 – Jerzy er nok en av de aller gladeste på Merseyside i dag, etter at hans tabbe mot slutten av 1.omgang ikke viste seg skjebnesvanger.  Ellers solid i en lite arbeidsom kamp.

Josemi 6  – Skapte et brus på Anfield da han krummet nakken og tok en forsering midtveis i 2.omgang.  Har potensial til å bli en stor publikumsfavoritt, men måtte i dag kaste inn håndkleet etter å ha fått en smell i ryggen.

Jamie Carragher 7 – Hvis Dudek ikke ropte på baklengsmålet fratar vi Carra all skyld for den.  Spiller hele tiden med hjertet og gjør en god kamp.

Sami Hyypiä 7 – Suveren i luftrommet og stødig på banken.  Liverpools midtforsvar hadde en grei dag på jobben i dag.

John Arne Riise 7 – John Arne våknet til liv etter pause, da han var aktivt med fremover.  Kom også bra ut av duellen med Wright-Phillips.

Steve Finnan 6  -  Gjør en stødig jobb som flankespiller, men heller ikke mer.  Viste ved et par anledninger at han verken er mannen for avslutninger eller de giftige fremspillene.  Er midtbanespiller på lånt tid.

Dietmar Hamann 6 – Tyskeren var en av dem som kom mer med etter pause.  Skal ha honnør for fremspillet i forkant av 2-1, men må føle plassen truet nå som Alonso snart er spilleklar.

Steven Gerrard 8 – Bra 1.omgang, ”Captain fantastic” etter pause.  En målgivende, i tillegg til å bli matchvinner, for strategen.  Ååå, hvor glade vi er for at han ikke spiller i helblått denne sesongen!

Harry Kewell 6 – Harry var mye involvert, og fikk vist fram sitt venstreben både i åpent spill og på dødballer.  Er imidlertid veldig svak i en mot en situasjoner.  Aner vi likevel at formen ikke er så langt unna?

Milan Baros 7 – Fikk nesten ikke noe til i de første 45 minuttene, da han var ineffektiv og klønete med ballen i beina.  Etter pause var han imidlertid den farlige ”jordfreser’n” som vi liker og er glad i.

Djibril Ciisé 6 – Stod for to raid og en teknisk lekkerbisken som varmet The Kop.  Er imidlertid mye borte, og må gis noe tid til å tilvenne seg Premier League helt?  Potensialet er det imidlertid ikke tvil om.