Liverpool - Marseille

Tor 11.03.04 kl.21:00 (UEFA-Cup 4.runde) - FIVE / Tilskuere: 41270 / Dommer: Baskakov (RUS) / Anfield / Skrevet av: Tore Hansen

Houllier konkluderte med at dette var en skuffende kveld etter kampslutt. - Resultatet vil gjøre det vanskelig, men langt fra umulig i returen, uttalte han.

Barthez

Ingen stor overraskelser på lagoppstillingen. Med Milan Baros tilbake i startoppstillingen har Houllier tatt ut det laget de aller fleste mener er Liverpools beste for tiden. En sterk offensiv benk, med profiler som Diouf, Pongolle, Cheyrou, Heskey og Riise, tyder på at de røde ønsker et best mulig utgangspunkt foran returoppgjøret.

Kveldens mosaikk er en hyllest til manager Houllier. Valget av motiv har skapt diskusjoner blant supporterne. Liverpools manager har ikke lenger støtte fra alle.

1. min: Marseille tar avspark og spiller mot The Kop i første omgang. Barthez bues første gang han er borti ballen...

7. min: Gjestene ligger og presser Liverpool høyt og er tydeligvis ikke interessert i å legge seg bakpå. Ingen store sjanser til noen av lagene enda.

11. min: Kampens første store sjanse kommer som resultat av Marseilles vedvarende høye press. En ball spilles opp mot Drogba, som i kamp med Henchoz kolliderer med en Kirkland på vei ut i feltet. De to faller og ballen er fri. Marlet kommer til med skudd, men bommer for omtrent åpent mål.

22. min: Marseille er klart det beste laget vi har møtt hittil i turneringen. De lykkes forsatt godt med sin taktikk hvor de presser oss høyt, er aggressive i midtbaneleddet og har raske og teknisk gode spisser som ikke er redde for å avslutte. På en imponerende måte har de hittil også hatt god balanse i laget.

24. min: Vår første sjanse kommer etter at Murphy og Kewell kombinerer på venstrekanten. Sistnevnte finner en dårlig markert Owen inne i felt. Michael treffer dessverre ikke godt nok og avslutter nærmest med ei lompe inn til keeper.

34. min: Lite konstruktivt spill fra begge lag de siste minuttene. Gjestene har imidlertid ballen mest og har vært minst dårlige.

45. min: Vårt beste angrep kom på overtid i første omgang, da Carragher kjemper seg til dødlinjen og får lagt inn. Owen får et hode på ballen, men styrer den en drøy meter utenfor.

Pauserapport
Ingen god gjennomført omgang av de røde som for lett har latt seg stresse og gjort for mange feil når de først får kontroll over ballen. Marseille gikk allerede fra avspark ut og markerte seg med høyt press og gode ballvinnere på midten. Etter 11 minutter var det nettopp slikt spill som førte til kampens største sjanse hittil. Marlet bommet på åpent mål etter at Kirkland og Droga gikk overende i en duell. Utover omgangen har vi latt oss frustrere av en klart sterkere motstander enn vi har møtt hittil i turneringen. Marseille har hatt ballen mest i en omgang hvor det totalt sett ble skapt lite sjanser foran målene. Skuffende at vi må vente omtrent til overtid for å se et skikkelig Liverpoolangrep. Mye å rette på i andre omgang.

46. min: Liverpool spiller mot The Kop i andre omgang. Fra benken rapporteres fra via FIVEs medarbeider at 1. prioritet er å ikke slippe inn mål.

53. min: Didi header en perfekt innsvinger fra et Gerrard frispark like over tverrligger. Liverpool har åpnet friskere i andre omgang og har truet og utfordret Marseille på egen banehalvdel på en helt annen måte enn i første.

55. min: Michael Owen (!) sender et oppspill mot en Steven Gerrard på løp. Stevie utnytter dårlig forsvarsarbeid, vinner ballen, og får lagt inn mot Baros på motsatt. I kamp med høyrebacken kjemper MILAN BAROS ballen i mål. Gerrard lå lenge nede i feltet etter et sammenstøt med Barthez. Heldigvis er kapteinen på beina igjen.

68. min: Langt tungt skudd av Hamann et par meter utenfor stolpen etter at Baros gjorde forarbeidet og Owen la igjen til tyskeren. De røde spiller med mye mer selvtillit, presisjon og plan over spillet sitt enn før pause. Uten å ha lagt inn toppgearet kontrollerer de nå kampen.

78. min: Vi klarer ikke å få ballen skikkelig ut av feltet, og Marseille får til slutt vippet den inn til toppscorer Drogba som utligner etter å ha dratt unna Finnan. Litt enkel utligning. 1-1 er flatterende for Marseille på dette tidspunktet.

80. min: Kjempeangrep når Kewell elegant flikker ballen videre til Gerrard som skjærer inn i feltet på venstresiden. Fra skrå vinkel, og med innsiden av foten, skyter Stevie hardt, men rett på keeper.

82. min: Finnan gjør et viktig inngrep når han får blokkert et godt forsøk fra målscorer Drogba som så ut til å være på vei forbi Kirkland.

90+: Frispark fra Gerrard som Hyypiä header mot stolperota. En forsvarer klarer til corner. Sekunder senere skyter Baros godt, men keeper klarerer igjen.

Sluttrapport
Marseille kom til Anfield og gjorde det vanskelig for oss gjennom de første 45 minuttene. Det var i sannhet lenge et blekt Liverpool, som aldri kom skikkelig inn i kampen, og som aldri var i nærheten av å score mål før hvilen. De røde måtte lenger frem på banen, vinne flere baller på midten og våge mer offensivt. Den innstillingen tok de med ut fra garderoben, og klarte til å snu kampbildet uten å ta frem storspillet. Marseille ble springende mer i mellom, og vi fikk i tillegg et tidlig mål. Typisk nok involverte scoringen våre to desidert beste spillere i dag. Steven Gerrard gjorde et godt forarbeid, og Milan Baros viser igjen både instinkt og målteft når han tupper ballen i mål. Lenge så det ut som Liverpool har kontroll og gikk mot et godkjent resultat, inntil gjestene utlignet. Kanskje var det litt ufortjent – det var i hvert fall et helt unødvendig mål etter at forsvaret ikke klarte å få ballen ut av egen sone. Ballen ble lempet ut og returnert flere ganger og havnet til slutt hos lagets toppscorer som lurer av seg Finnan og scorer fra 5-6 meter. De siste drøye ti minuttene ble helt åpne. Gerrard og Hyypiä kunne sikret seier med gode forsøk. Da fløyta gikk hang Liverpoolspillerne med hodet, og hadde grunn til det. Dette ble aldri en god nok fotballkamp fra deres side. De spilte seg opp og viste vilje til å snu kampen etter pausen, men var langt fra å legge inn noe toppgear. Et fillemål ødela også et godt resultat.

Houllier skuffet
Det var en tydelig skuffet manager som tok en kort prat med FIVE like etter kampslutt. Han mente spillerne hadde latt seg frustrere for lenge av Marseille i første omgang, og antydet at de burde ha taklet det på en bedre måte. Han var fornøyd med måten vi gikk ut og snudde kampen på etter hvilen, men innrømmet at sluttresultatet ville gjøre det vanskelig for oss i den franske havnebyen. Han pekte imidlertid på vår gode bortestatistikk før han konkluderte med at det totalt sett hadde vært en skuffende kveld for Liverpool FC.

En glad Baros har nettopp scoret mot Marseille!

SPILLERVURDERING

Kirkland (5)

Virket usikker ved flere anledninger, hadde noen dårlige utspill og oste ikke av nødvendig selvtillit. Normalt dominerer han straffefeltet. I dag var han ikke autoritær nok. Kan ikke lastes for målet.

Finnan (5)
Hadde en svært viktig inngripen like etter Marseille utlignet. Bortsett fra det noterte vi mer på minussiden enn på plussiden for iren. Var sjeldent god fremover, og gjorde uvanlig mange feil valg defensivt.

Henchoz (6)
Lar seg sjeldent vippe av pinnen, selv om han var nær ved å rote det til etter 11 minutter av første omgang. Han fikk imidlertid forstyrret såpass mye at Marseille gikk til pause uten scoring. Stort sett stødig resten av kampen.

Hyypiä (7)
Er vår bestemann bakerst selv han lenge spilte under pari i første omgang. Svak 7-er. Gjorde et par feilpasninger i førsteomgang som raskt kunne ha kostet oss dyrt, men står frem på slutten som god både i egen og motstanderens 16-meter.

Carragher (6)

Scorer igjen på innsats og en god jevn kamp uten de store feilene defensivt. Markerer seg også med et par gode løp fremover.

Murphy (5)

Totalt sett blir det igjen ikke godt nok for Danny. Kanskje er det rollen på laget som er feil? I første omgang ble han liggende altfor nær Gerrard og bare sjeldent fikk han vist frem hvilken fotballhjerne han er i besittelse av.

Hamann (6)

Tyskeren gjør sjeldent noe helt utenom det vanlige. Ikke like god som vi har sett han tidligere i sesongen. Velger ofte feil løsninger i førsteomgang, men spiller seg opp.

Gerrard (8)

Veiviseren skuffer sjeldent. Igjen er han alfa og omega for de røde. Er nest sist på scoringen og setter nesten et mål selv når Kewell spiller han igjennom. Ny solid kamp, selv om vi har sett ham enda bedre.

Kewell (6)

Harry har løftet spillet litt de siste ukene og viser igjen at han har mange kvaliteter. Gjør et par glimrende ting, men blir igjen ofte satt ut av kampen for lenge om gangen. Savnet i tillegg en mer målfarlig Kewell – slik han har vist seg frem ved et par anledninger.

Baros (8)
Ta vekk Gerrard og Baros fra dette laget, og vi sitter igjen med skremmende lite. Milan gjør igjen en ny sterk kamp. Er også sterk med mann i ryggen, selv om han er desider farligst når han kan utfordre med fart og teknikk. Bevegelig og flink til å søke løp i tillegg til en viktig scoring!

Owen (4)

Man prøver gjerne å fremheve det positive i slike vurderinger. Dette var imidlertid ingen stor dag for Michael. Nesten total anonym, og lite flink til å søke det rommet Marseilles høye press i første omgang gav. Virker unektelig helt ute av form.

Heskey – kom inn for Murphy de ti minuttene uten å markere seg.

Biscan – Kom inn i sluttminuttene for Finnan som fikk seg en liten smell.