Liverpool-Monaco

Ons 15.09.04 kl 20:45 (Champions League) - TV3/SSE / Tilskuere: 33 517 / Dommer: Terje Hauge (Norge) / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin/Tore Hansen

Scoringer av Djibril Cissé og innbytter Milan Baros sikret tre fortjente poeng i en kamp hvor Liverpool var klart bedre enn Monaco. De røde topper nå gruppe A.

Steven GerrardAkis Zikos Gael Givet

Djibril Cissé møter landsmenn fra Monaco da Liverpool spiller sin første kamp i årets gruppespill i Champions League.  Det er bare en forandring fra det laget som slo WBA med 3-0 på lørdag.  Xabi Alonso erstatter Dietmar Hamann, og spanjolen starter dermed sin første kamp foran The Kop.  Det er også hyggelig å se Chris Kirkland tilbake på benken etter skade.  En merker seg i tillegg at verken Florent Sinama-Pongolle eller Stephane Henchoz er på den syv mann sterke reservebenken.

1.omgang:

Monaco stiller med samme lag som forventet, med tre midtstoppere og to vingbacker som trolig vil danne mer et 5-3-2 enn 3-5-2 under innledningen av kampen.

Liverpool tapte målvalget og angriper mot The Kop i 1.omgang.  Forøvrig en rekke tomme seter på Anfield.

Kallon prøver seg omtrent fra midtbanen mot en Dudek som står langt ute, men ballen seiler atskillig metere utenfor.  En litt tam åpning de første fire minuttene.

6.min:  Tilløp til et bra angrep starter med en flott vending og langpasning av Alonso, men kombinasjoner fra Josemi og Finnen ender bare i et resultatløst innkast nede ved cornerflagget.

8.min:  Harry Kewell slår en corner, uten at Liverpool greier å true Roma i målet.  Xabi Alonso har startet glimrende sentralt på midtbanen med flere lissepasninger og stort overblikk.

14.min:  Alonso til Cissé, som prøver å finne Garcia med en ambisiøs flikk.  Lykkes ikke helt, og Liverpool har ikke greid å skape noen sjanser til tross for overtak i banespill.

Zikos er for sen i en duell med Garcia.

18.min:  Lekker detalj av Luis Garcia, som tar nydelig ned ballen og klinker til fra nesten 30 meter.  Ballen går en meter utenfor bortre kryss.

Djibril Cissé - 1-0, 22 min:  En glimrende kombinasjon Alonso, Garcia og Gerrard ender med at Djibril Cisse kommer igjennom på blank goal.  Franskmannen scorer uten vanskeligheter alene med keeper.  Hurtig og presist pasningspill var foranledning til scoringen.

25.min:  Et høyt overlegg fra Monacos høyreside blir enkelt plukket ned av Jerzy Dudek.

28.min:  Cissé vinner et langt oppspill i lufta, header ned til Kewell, som igjen finner Garcia.  Spanjolen skyter kjapt og hardt, men rett på keeper fra en litt skrå posisjon.  Godt angrep av hjemmelaget.

35.min:  Steven Gerrard blir klippet ned, men er snart oppe igjen.  Liverpool har kontroll, uten å ha turboen helt på.

37.min:  Adebayor vinner en hodeduell med Carragher på et langt fremspill, men det er ingen medspillere mindre enn tretti meter unna.

41.min:  Et langt innkast fra Josemi ender på hodet til Garcia, som ikke får skikkelig dreis på headingen.

43.min:  Kewell header ut en corner, før Monaco har noen sjeldne sekunder hvor de har ballen inne på Liverpools halvdel.

44.min:  Et flott forsøk på vegg mellom Cissé og Garcia, men den siste pasningen blir litt for lang for franskmannen.

To minutter er lagt til.

46.min:  En glimrende langpasning fra Gerrard sniker seg bak forsvaret, men Garcia får ikke headet på mål fra sin trange posisjon.

Pauserapport

Liverpool har vært det beste laget og leder fortjent ved pause. Etter å ha ristet av seg Champions League premierenervene de første femten minuttene, scoret Cissé ledermålet på kampens første store sjanse etter halvspilt omgang. Målet kom da et frispark ble slått raskt og Garcia og Gerrard kombinerte utenfor 16-meteren og kapteinen til slutt frispilte den store franske oksen som dundret ballen i mål med høyrefoten alene med keeper. En giftig avslutning på et perfekt angrep. Monaco har forsøkt å stoppe Liverpool med mange folk på midtbanen i sin 3-5-2 oppstilling, men har ikke lykkes. Til det har både Alonso, Gerrard og ikke minst Louis Garcia vært både for gode og raske i bevegelsene. Med Houllier tilstede på Main Stand har Liverpool vært flinke til å bevege seg i lengderetningen når anledningen byr seg. Fikse kombinasjoner og bra pasningspill har åpnet opp på kantene. Ofte blir det imidlertid litt for mye strekk i laget, og ikke nok trøkk bakfra og folk foran kassa. Likevel en bra åpningsomgang i gruppespillet mot en god motstander.

2.omgang:

Camara kommer inn for Evra ved starten av 2.omgang.  En angriper inn for et back og et klart offensivt bytte av et Monaco som ikke skapte noe før pause.

Steven Gerrard kommer litt sent inn i en duell, og får et litt billig gult kort.  50 minutter spilt.

55.min:  Alonso spiller frem Garcia i en indre høyre posisjon, men fremspillet til Cissé inne i midten blir for upresist.

Givet holder igjen Josemi til et klart gult kort.

56.min:  John Arne Riise kliner til på et frispark, men ballen går i et fransk ben og ut til corner.  Hjørnesparket avslutter Kewell med å skyte høyt over.

58.min:  Cissé blir spilt igjennom av Harry Kewell.  Franskmannen går for kraft fra ca ti meter, og keeper gjør en god redning.  En stor sjanse.

60.min:  Alonso starter igjen med en flott pasning, før Josemi finner Finnan nede langs linja.  Innlegget havner hos Gerrard, som skyter svakt over fra brukbar posisjon utenfor 16-meteren.

62.min:  Et hjelpeløst forsøk fra Monaco ender med en ball langt unna innbytter Camara.  Monaco er fortsatt ikke i nærheten av å score, men så lenge det står 1-0 er nerven der...

68.min:  Et bra angrepsforsøk ender med en langpasning fra Gerrard til Kewell, men australieren får ikke skikkelig kontroll på bakre stolpe.

Milan Baros kommer inn for Djibril Cissé.  Begge spissene får stor applaus.

71.min:  Monaco header etter corner, og Dudek må i alle fall strekke seg litt.

74.min:  Baros får et skudd blokkert etter bra kombinasjonspill mellom Alonso og Kewell i forkant.  Det er likevel tendenser til at Monaco kommer litt mer frem på banen.  Bør gi Liverpool gode kontringsmuligheter.

Warnock inn for Kewell.  Tydelig at Benitez vil demme mer opp på Liverpools venstreside, hvor Monaco oftest kommer frem.

Hassan El Fakiri inn for Gael Givet, som tidligere fikk gult kort.

80.min:  Et langt fremspill blir headet inn i feltet av Steve Finnan.  Luis Garcia er helt alene like utenfor 5-meteren, men skyter vilt og svakt utenfor.

2-0 Milan Baros, 84.min!  Tsjekkeren utnytter maksimalt et langt fremspill, da han skaffer seg rom nede ved dødlinja omgitt av forsvarere, og løfter ballen nydelig inn i lengste hjørne.

Baros kom inn og to punkterte kampen seks minutter før slutt.

Igor Biscan inn for Luis Garcia.  Seieren skal sikres inn...

87.min:  Milan Baros rykker seg fri igjen, men får ikke helt avsluttet skikkelig alene med keeper.

Tre minutter er lagt til idet "You'll Never Walk Alone" runger utover Anfield.

Sluttrapport

Liverpool topper gruppe A alene etter å ha utkjempet Monaco 2-0 på hjemmebane, samtidig som Olympiakos holdt 0-0 mot Deportivo La Coruna. En perfekt kveld for de røde i Europa med andre ord! Andre omgang falt kanskje litt i kvalitet i forhold til første. I en periode midt i omgangen ble det for lite konstruktivt og litt for mye tilfeldigheter fremover. Samtidig må det legges til at Prins Albert nesten ikke fikk se en eneste fransk målsjanse fra direktørboksen på Main Stand. Liverpool var uvanlig komfortable bakover og hadde full kontroll på gjestene fra start til slutt. Benitez fortsatte med Garcia som hengende spiss, noe som igjen gav laget en god balanse og mange spennende kombinasjoner fremover. Spanjolen var kanskje vår beste i første omgang. Gøy var det også å se Gerrard og Alonso i tospann på midtbanen. En sjelden stø og kreativ duo – som kan bli to sjeldne diamanter for Rafas videre planer med dette laget. Sjansene kom mot slutten av omgangen. Baros var kommet inn for Cissé, og sørget for 1-1 i spisskampen da han punkterte kampen seks minutter før slutt. Det var en god enkeltmannsprestasjon da han tok i mot Josemis lange oppspill og fintet ut et par motspillere helt nede ved stolperota før han løftet ballen perfekt i lengste. Før det hadde Cissé misset alene med keeper i en nesten identisk situasjon som da han scoret. Garcia brente en enda større sjanse, og alle trodde han skulle sende ballen i nettet, da han upresset og med god tid sendte kula et par meter utenfor. Seieren kunne og skulle vært større. Betryggende kamp av Liverpool mot sterk motstander i Champions League.

Dudek (5)

En rolig dag på jobben mot god motstand. Men er svært nølende på et par situasjoner og avslører igjen dårlig feltarbeid da kampen stod og vippet. The Kop overøste Kirkland med applaus da han varmet opp. En Dudek ute av form skal ikke gjøre mange feilvurderingene mot United før han ryker ut, tror vi…

Josemi (7)

En ny imponerende kamp av vår nye høyreback. Trygg og solid defensiv, og flere gode raid fremover. Beviser igjen at vi har fått mye for pengene. En spiller som passer perfekt inn i opplegget til Benitez.

Hyppiä (6)

Er som vanlig god og gjør jobben sin på en rolig kveld i forsvaret. Blir nesten ikke utfordret på farten og rydder på i kjent stil.

Carragher (6)

Kommunikasjonen med keeper var ikke alltid som den skulle for vår omskolerte midtstopper. Gjør ellers det som forventes og er som vanlig sterk i duellene.

Riise (5)

En svak førsteomgang hvor han blir tatt på farten et par ganger og velger feil løsninger de gangene han forsøker å gå fremover. Løfter seg litt, men klarer aldri å sette preg på kampen. Tvinges ofte til å slå lange oppspill uten adresse.

Finnan (6)

Iren markerer seg med få feil og gjør igjen en manns jobb på midtbanen. Får ballen inn foran kassa et par ganger og gjør nesten mer enn forventet som vikar.

Alonso (8)

Det er nesten gøy å seg han slå en tversoverpasning! En utrolig kontroll på alt han foretar seg, og viser at han er verdt hver eneste kroner vi betalte for ham. Spanjolen har en god fotballhjerne, to gode bein og gjør omtrent ingen feil ved siden av Gerrard. Alonso er vår bestemann i dag – og blir utvilsomt spennende å følge videre.

Gerrard (8)

Kapteinen vil nyte godt av å ha spillere rundt seg som kan avlaste ham. Både Garcia og Alonso er slike typer. Stevie G. setter likevel preg på kampen og viser igjen både styrke og kreativitet.

Kewell (7)

Dette spillet passer mye bedre stilen til Harry – og det var tydelig at han trivdes i dag. Er mer målrettet og får mer uttelling på det han prøver på. Er med på kombinasjoner, gjør gode løp og viser at formen endelig er på vei.

Garcia (8)

En meget god førsteomgang, hvor han spiller en nesten perfekt rolle bak Cissé. Kommer til mange gode avslutninger og skulle hatt minst en scoring på samvittigheten. Glimrende teknisk, kreativ og passer godt inn i den rollen manageren har gitt ham. Spanjolen er i ferd med å bli en ny helt på The Kop.

Cissé (7)

Scorer et mål og gjør den jobben han skal gjøre. Misser en nesten tilsvarende situasjon i andre omgang, men får totalt sett mer enn godkjent.

Milan Baros kom inn og scoret og viser at han ønsker å utfordre Cissé. Et godt innhopp av tsjekkeren. Warnock bemerker seg også positivt de minuttene han får spille i stedet for Kewell.