Liverpool - Portsmouth

Søn 15.02.04 kl. 17:05 (FA-Cup 5.runde) - TV2Xtra/Sky Sports / Tilskuere: 34.669 / Dommer: Mark Halsey / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin

Liverpool måtte betale for å ikke å utnytte et klart overtak i spill og sjanser, og nå venter en omkamp i Portsmouth om en uke.

1.omgang:

1-0!  Owen   Liverpool får en kanonstart på Anfield da et herlig angrep involvert Cheyrou og Gerrard gjør at kapteinen finner Michael Owen helt ledig midt foran mål.  Toppscoreren skyter behersket nede ved høyre stolperot.

15.min:  Vi har hatt litt tekniske problemer i starten, men håper at det er løst nå.  En frisk åpning på Anfield har gitt et overtak til hjemmelaget med sitt hurtige pasningsspill, men også Portsmouth har vært frempå med nokså farlige angrep.  De røde tapte målvalget og spiller mot The Kop før pause.

16.min:  Michael Owen får vendt seg til en halvsjanse rett utenfor 16-meteren, men forsøket havner høyt oppe på The Kop.  St. Michael har imidlertid allerede fått bevist at formen nå er på gang for alvor.

20.min:  Heskey header fem meter utenfor etter et overlegg fra Cheyrou.  Tidligere hadde Portsmouth et farlig oppløp da Mornar kom bak forsvaret, men Hyypiä ryddet unna den flate crossen.

23.min:  Liverpool har tre cornere i rask rekkefølge, men det blir bare nesten foran Hislop.

26.min:  Mornar header fra 16-meteren, men nokså ufarlig utenfor.  Det er overraskende nok ikke fullsatt på Anfield.

33.min:  Emile Heskey kliner til fra 16-meteren, etter at Kewell prøver å bryte igjennom, men Hislop gjør en ypperlig redning helt nede ved stolperota.

37.min:  De Zeeuw header en corner rett på Dudek.  Liverpool har trillet mye ball de siste minuttene, men uten å skape noen sjanser.

41.min:  Carragher og Heskey setter opp Hamann på 20 meter, men en tysker med ryggsekk skyter høyt over.

43.min:  Et bra angrep fra Liverpool gjør at Owen nesten får avsluttet fra omlag straffemerket.

45.min:  Cheyrou får en smell fra Smertin, som får advarsel, men i neste minutt drar en sint franskmann til fra drøyt 20 meter.  Ballen fyker et par meter over tverrliggeren.

Pauserapport:  En spillemessig bra omgang fra Liverpool, etter at en fin scoring fra Michael Owen etter 69 sekunder har bidratt til fartfylte og offensive 45 minutter.  En diamant på midtbanen, hvor Cheyrou og Gerrard bytter på å spille sentralt foran Hamann eller til høyre, har vært bevegelig og spilt hurtig pasningsspill langs bakken.  Lengst fremme har også Heskey og Owen jobbet hardt, men litt manglende besluttsomhet og kynisme i kontringene og ved en rekke dødballer har gjort at det kun er blitt med det ene målet.  Både Kewell, Gerrard og Cheyrou har tenkt mest offensivt, og det har vært anledninger hvor Hyypiä og Henchoz i midtforsvaret har virket sårbare mot hurtige spisser hos gjestene.  Dette må Liverpool gardere seg mot i 2.omgang, men samtidig er det viktig at man nå går for den andre og trolig avgjørende scoringen mot et lag som ikke har vunnet en bortekamp i ligaen denne sesongen.

2.omgang:

Vi er i gang igjen på ei nokså bløt og slitt Anfield-matte, selv om den er plan.

47.min:  Et klikk-klakk angrep med Gerrard, Cheyrou og Owen gjør at Heskey kommer fram i en flott posisjon ved 16-meteren.  Avslutningen er imidlertid svak og et løst skudd går et par meter utenfor.

55.min:  Liverpool har eid ballen fullstendig etter pause og "bodd" like utenfor 16-meteren til Portsmouth.  Man har imidlertid ikke greid å bryte igjennom gjestenes massive forsvarsmur.

58.min:  Portsmouth kontror med et høyt stående Liverpool, Yakubu skyter over.  Småskummelt.  I andre enden skyter Hamann lavt fem meter utenfor i det neste angrepet.

64.min:  Mesteparten av Anfield roper på straffe da Gerrard blir lagt ned dypt inne i straffefeltet.  Et nydelig fremspill av Cheyrou gjør at kapteinen kjemper med Stefanovic om å nå ballen først.  Dommeren er trolig i sin fulle rett når han ikke blåser.

66.min:  Nå kommer imidlertid Stevie G igjennom, men avslutningen settes en liten meter utenfor den bortre stolpen.  En meget stor sjanse.

67.min:  Et frispark fra Gerrard ender i returrommet hos Jamie Carragher.  Carra kliner til, men Hislop redder godt til corner.  Trolig ble de røde snytt for straffe da fellingen fra Pasanen så ut til å være rett innenfor hjørnet av 16-meteren.  Stort press fra Liverpool nå.

77.min:  1-1 - Smertin får lagt inn fra høyre, Henchoz får under press bare dyttet ballen ut i straffefeltet, og innbytter Matthew Taylor gjør en god første berøring før han dunker ballen i nettaket.  Blodig urettferdig ut fra spillets gang.

83.min:  Houllier kaster innpå sine offensive kort ved å bytte først inn Sinama-Pongolle og så Le Tallec.

85.min:  En kjempesjanse for Liverpool da Steven Gerrard fosser nedover venstresiden, men Le Tallec setter innlegget over fra kort hold.

88.min:  Hislop tar ballen i andre forsøk etter en corner.  Liverpool trykker på, men skaper fortsatt ikke mye.

Tre minutter overtid...

Sluttrapport:  Liverpool måtte betale dyrt for ikke å utnytte et spillemessig klart overtak da innbytter Matthew Taylor klinte ballen opp i nettaket foran The Kop.  Når sant skal sies greide hjemmelaget sjelden å spille seg til de store sjansene, og det ble sløst grovt med et stort ballinnehav og en rekke dødballer.  Trolig ble laget også snytt for et straffespark da Pasanen syntes å felle banens beste Steven Gerrard noen centimeter innenfor hjørnet av 16-meteren.  I perioder var dette et Liverpool som spilte bra pasningsspill, og hadde bra bevegelse, men som regel var det foran et godt organisert og mannsterkt Portsmouth.  I 2.omgang hadde Portsmouth knapt et opplegg før man fikk den ene sjansen som ble utnyttet maksimalt.  Det at man nå må reise til Portsmouth for å spille omkamp om en uke (søndag 22/2 kl 16:00) virket veldig unødvendig.

Spillervurdering

Jerzy Dudek 6 – Hadde ikke så mye annet å gjøre enn å plukke en ball ut av nettet.  Gjør en bra redning da Portsmouth utrolig nok kunne ha vunnet kampen.

Steve Finnan 6 – Viste tegn i 2.omgang på at han er den offensive høyrebacken vi så gjerne vil ha.  Sluttproduktet var imidlertid så som så, og burde vært raskere inne i Taylor ved scoringen?

Sami Hyypiä 6 – Slurver uvanlig mye før pause, og har lite å forsvare i de siste 45 minuttene.  Dessverre var det han og ikke Henchoz som gikk ut for å støte da innlegget kom som ga 1-1, det gjorde at det var Stephane som måtte ta hodeduellen inne i feltet.

Stephane Henchoz 7 -  Nok en gang solid forsvarsspill av sveitseren, i en kamp hvor han ikke fikk alt for mye å bryne seg på.

Jamie Carragher 6 – Carra ble dessverre sugd for høyt opp på banen i forkant av scoringen, da scouseren aldri ville tillatt et slikt innlegg.  Solid, men heller ikke noe mer i dag.

Dietmar Hamann 6 – Stødig og rasjonell, men slurver med skuddmulighetene i overkant av hva man forventer selv fra Didi.

Steven Gerrard 8 – Banens beste spiller.  Er overalt, og prøver på nær sagt alt uten helt å lykkes bestandig.  En scoring på hans store sjanse i 2.omgang hadde gitt prikken over i’en.

Harry Kewell 6 – Australieren viste tegn på at han var litt piggere i dag.  Mye bra pasningsspill og detaljer, men fortsatt er innlegg og avslutninger ikke av vanlig kaliber.

Bruno Cheyrou 6 – Vi synes franskmannen gjorde en bra 1.omgang, hvor han var involvert i flere gode angrep og også det som ga 1-0.  Bidro imidlertid også til lagets manglende giftighet og besluttsomhet, og ble dessuten dyktig sliten utover i 2.omgang.

Emile Heskey 6  – Tok solide defensive tak, og fikk brukt kreftene en del i 1.omgang hvor han også nesten scoret.  Da Liverpool trykket på for å få 2-0 etter pause var han imidlertid aldri noe angrepsvåpen.

Michael Owen 7 – Fin scoring, og flere gode initiativ spesielt tidlig i kampen.  Etter hvert ble det veldig trangt for en spiss som elsker et bakrom å jobbe i.