Liverpool - West Bromwich

Lør 11.09.04 kl 16:00 (Premier League) - / Tilskuere: 42947 / Dommer: Steve Dunn / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin/Magne Thoresen (på Anfield)

Scoringer av Steven Gerrard, Steve Finnan og Luis Garcia ga en hyggelig ettermiddag på Anfield. Målene til Finnan og Garcia var deres første i den røde trøya.

Scott Dobie

Rafa Benitez har overrasket med sitt laguttak.  Forsvaret ble som ventet, men Steve Finnan har fått plass på midtbanens høyreside og Xabi Alonso starter kampen på benken.  Luis Garcia får sin første kamp fra start på Anfield, og vil etter rapportene spille bak Djibril Cissé.  Milan Baros er nemlig også ute av startoppstillingen.
Gjestene fra West Bromwich har på sin side satt nyinnkjøpte Cosmin Contra og Rob Earnshaw på benken.

1.omgang:

Steven Gerrard prøver på et gjennomspill som nesten når Luis Garcia.

Steve Finnan legger inn med venstrebenet, og Cissé stusser ballen utenfor med hodet.

8.min:  Horsfield går i offside på et fremspill fra Kanu.  Lite action inne i straffefeltene så langt.

13.min:  Hamann, Gerrard og Finnan kombinerer og ballen ender ute hos Cissé langt ute på siden.  Angriperen prøver et skudd, som går via en forsvarer og triller inn til keeper.

14.min:  Kewell sender ballen videre til Garcia, som skyter utenfor.  Bra angrep som startet med Finnan på høyrebacken.

15.min:  Et nytt angrep som igjen blir startet ute hos Steve Finnan på høyrekanten.  Forsøket ender i corner.  Et mye bedre og mer aggressivt Liverpool de siste minuttene.

1-0 Steven Gerrard!  Gerrard kombinerer med Garcia, får den siste pasningen litt bak seg, men greier likevel å avslutte glimrende.  17 minutter spilt.

Rapport fra Anfield - 25 minutter:  Liverpool har tatt mer kontroll i kampen etter en rolig start, selv om turboen ikke helt er på.  Luis Garcia har kommet mer med i kampen og det har etterhvert kommet noen muligheter, selv om WBA med sine lange oppspill og direkte stil også har vært i nærheten av å bryte igjennom.  Scoringen kom etter veggspill mellom Garcia og Gerrard, hvor Steven behersket sende ballen i mål med bredsiden fra 13-14 meter.  Noen minutter senere var Liverpool farlig frempå igjen, da først et skudd fra Kewell ble slått over, mens Hyypiä headet hjørnesparket hardt men rett på Russell Hoult.

28.min:  WBA tilriver seg en corner, som blir resultatløs.  Det er faktisk noen tomme seter på Anfield i dag.

32.min:  Luis Garcia holder seg til kneet, men fortsetter tilsynelatende uten særlige problemer.

33.min:  Jason Koumas sender i vei en suser fra langt hold, som går via Didi Hamann og ut til corner.  Dudek tar corneren komfortabelt ute i feltet.  Gjestene spiller med mange mann i forsvar, men har ikke vært helt ufarlige når de kommer fremover.

34.min:  Stor sjanse da Luis Garcia header utenfor fra et innlegg fra Steven Gerrard.  Spanjolen burde ha fått hodestøtet på mål.

36.min:  Corner til Liverpool, som går til en ny corner.  De røde trykker på mot The Kop.  Muligheten avsluttes da John Arne Riise prøver et skudd som går langt over og utenfor.

38.min:  WBA roper på straffe etter en takling på 16-meter streken, men dommeren vifter spillet videre.  Gjestene har gått fra å spille med tre midtstoppere til et mer tradisjonelt 4-4-2.

2-0 Steve Finnan - Fantastisk scoring av Steve Finnan.  En tversoverpasning fra John Arne Riise på 50 meter gjør at han kan ta ned ballen på brystet, før han runder en mann og setter kula i nærmest hjørne med venstrebenet.

Pauserapport:  Tendenser til mye bra spill av Liverpool, hvor det har vært fine kombinasjoner med spesielt Gerrard, Kewell og Garcia involvert.  Det har imidlertid ikke blitt så mange farlige sjanser av det, og 2-0 er kanskje litt flatterende.  WBA har yppet seg litt framover, uten at de har hatt ballen særlig mye.

2.omgang:

Da er vi i gang igjen.  De røde spiller altså mot Anfield Road End i denne omgangen, på en ettermiddag på Merseyside hvor det nå har begynt å regne.

Mulighet til en god kontring da Djibril Cissé satte fart og hadde Luis Garcia med seg, men franskmannen sløser bort sjansen.

53.min: WBA setter inn sin nyervervelse Rob Earnshaw for Geoff Horsfield.

En flott pasning fra Hamann finner Cissé som igjen legger ballen til Garcia.  Spanjolen burde imidlertid ha sentret til Gerrard, og muligheten blir resultatløs.

57.min:  Farlig sjanse da en WBA-spiller for lov til å heade uten press fra en corner.

3-0 Luis Garcia!  Steven Gerrard og Garcia kombinerer for n'te gang i kampen, da Steven sender spanjolen avgårde langs venstresiden med en perfekt pasning.  Luis drar til fra skrått hold, keeper gir retur, og Garcia sender selv returen i nettet.  Liverpools nr.10 har hatt en glimrende hjemmedebut!

64.min:  Gerrard takker for seg, og blir erstattet av Xabi Alonso.  Steven er ikke skadet såvidt vi kan se.

65 min:  Gera inn for Haas hos WBA.

67.min:  Baros inn for Kewell.

73.min:  Luis Garcia forlater banen til trampeklapp da Djimi Traore går inn på venstrebacken og Riise blir flyttet fram.

Rapport fra Anfield - 75.min:  De røde har full kontroll og det har vært veldig komfortabelt å være Liverpool-supporter i 2.omgang.  Luis Garcia kronet en meget god kamp ved å score et fint mål.

79.min:  Xabi Alonso legger ut til John Arne Riise som sender i vei et bra skudd, men utenfor.

82.min:  Milan Baros utfordrer WBA-forsvaret på egenhånd, uten helt å lykkes.  Neppe tilfeldig at Rafa har byttet ut tre av sine beste spillere i denne kampen, i Gerrard, Kewell og Garcia.  Hyypiä har hatt innbytter Rob Earnshaw i lomma.

86.min:  Baros fosser inn i straffefeltet igjen, og skulle trolig hatt et straffespark da han ble lagt ned.

88.min:  The Kop har begynt på partysangene!

89.min:  Djibril Cissé er nære på å score, men Hoult gjør en god redning.

90.min:  Earnshaw kommer til slutt fri, men Dudek gjør en meget bra redning.

90.min:  Djibril Cissé skyter over.

Sluttrapport:  Totalt sett en meget oppløftende kamp av de røde.  I 1.omgang var det stadig tendenser til flotte kombinasjoner mellom Gerrard, Kewell og Garcia, i en 4-4-1-1 formasjon som fungerte stadig bedre.  Hjemmelaget kom likevel ikke til så veldig mange klare sjanser, men Steven Gerrard og Steve Finnan tok pent vare på hver sin mulighet.  WBA yppet seg litt i de første 45 minuttene, men etter pause var det lite å se til gjestene og da Luis Garcia satte inn 3-0 var kampen punktert.  Spanjolen var utmerket i sin første kamp foran The Kop og kan bli en ny helt på Merseyside.  I den siste halve timen var det veldig komfortabelt for mannskapet til Benitez, som benyttet muligheten til å hvile tre av sine beste spillere utover i omgangen.

SPILLERVURDERING

Jerzy Dudek 7 – Fikk vist seg litt fram, spesielt på slutten, da han måtte redde godt fra bl.a. Earnshaw.  Hadde også et par bra inngripner på dødballer.  Solid, på en nokså rolig dag.

Josemi 6  – Har god oversikt og er stødig i taklingene.  Defensivt solid, men blir aldri med framover.

Jamie Carragher 7 – Trives i spann med Hyypiä i midtforsvaret, og hadde full kontroll.  Vinner et par viktige hodedueller på en ellers komfortabel dag.

Sami Hyypiä 7 – Ble mest utfordret av en dyptliggende Kanu i lufta, og der var han suveren.  Var også farlig frempå med den lyse luggen på et par dødballer foran målet til WBA.

John Arne Riise 6 – Varierer i prestasjonene, og selv om han ble med en del framover på venstreflanken blir det mye nesten.  Pasningspillet er heller ikke av helt godkjent kvalitet.

Steve Finnan 6  -  Får et stort pluss for en behersket og kald scoring.  Prøver å engasjere seg på vingen, men er borte i perioder, ikke minst utover i 2.omgang.

Dietmar Hamann 7 – Påliteligheten selv som midtbaneanker.  Gjør ting enkelt og greit.  Ble med fram på et par kontringer sent i kampen, og kunne da med fordel ha avsluttet istedenfor for å spille frem dårligere plasserte medspillere.

Steven Gerrard 7 – Igjen en markant skikkelse på banen, dog uten å dominere helt.  Turboen var ikke helt trimmet i dag.  Pluss for en ny og flott scoring.

Harry Kewell 6 – Et skritt framover for Harry.  Gjør en del positivt, men det blir fortsatt litt for sjelden.  Er likevel på gang?

Luis Garcia 8 – Kvikk, foretaksom, og helhjertet.  Sper man på med at han var god med ballen, og skaffet flere farlige frispark, blir summen en meget god hjemmedebut for spanjolen.  Fin scoring også på ham.  Liverpools beste.

Djibril Ciisé 6 – Glimtet til mot slutten, da han fikk mer rom.  Da anta man kapasiteten han har i farten og en mot en.  Ble litt for puslete i duellspillet, og tapte bl.a. alt i lufta.

Xabi Alonso – Oser ro og oversikt da han kommer innpå.  Slår lissepasninger til høyre og venstre, langt og kort.  En kvalitetspiller som nok snart er fast fra start.

Milan Baros  – Ble en håndfull for Boltons forsvar da han kom inn.  Skulle hatt straffe med sin direkte stil, og gjorde et positivt innhopp.

Djimi Traore – Grei jobb på venstrebacken det kvarteret han spilte.  Skapte latter på The Kop da han fiklet bort ballen etter et raid langs kanten, men bakover hadde han kontroll.