Marseille - Liverpool

Tors 25.03.04 Kl 21.00 (UEFA-Cup) - FIVE / Tilskuere: 57.000 / Dommer: Ibanez (Spania) / Stade Velodrome / Skrevet av: Tore Hansen

De røde er utslått av UEFA-Cupen etter et forsmedelig nederlag i Frankrike. En omdiskutert utvisningen av Biscan forseglet på mange måter Liverpools sjebne.

Biscan

Marseille fikk med seg et viktig bortemål fra Anfield, og Liverpool må score på Stade Velodrome for å avansere i UEFA-cupen. For at de røde skal gå videre til kvartfinalen må de enten vinne eller spille uavgjort med å score to mål eller mer. Liverpool er altså videre på flere scoret bortemål med resultatet 2-2, 3-3, etc.
Bare ved resultatet 1-1 vil lagene stå helt likt. Da vil det bli ekstraomganger. Skulle et av lagene score i 1. ekstraomgang vil de gå videre på såkalt "Silver Goal". Bortemålsregelen gjelder ikke her. Dersom lagene fortsatt ikke kan skilles vil 2. ekstraomgang bli spilt. Dersom lagene fortsatt står likt avgjøres alt på straffespark.

Houllier har tatt ut samme lag som vant 1-0 mot Wolves i helgen. Det betyr at Henchoz og Baros fortsetter på benken. John Arne Riise spiller på venstrebacken, mens Carra fortsetter på høyresiden av forsvaret.
Det er ca 1.800 tilreisende røde i Marseille i kveld. Liverpool spiller i helrøde drakter uten Carlsberg-logo på draktene.

1. min: Hjemmelaget tar avspark. Vanvittig stemning på stadion Stade Velodrome.

6. min: Nervøs og begivenhetsløs start på kampen. En typisk Cup-kamp uten mye konstruktivt spill - og hvor begge vet at det står mye på spill. Barthez tar telling etter å ha kollidert med egen spiller. Han har fått et kutt i nesa, og det jobbes for å stoppe blødningen.

10. min: Hjemmelagets keeper bli lappet sammen og fortsetter med et stort plaster på nesa. Her bør det ligge an til mange tilleggsminutter.

14. min: Marseille gjør mest med ballen. Vi har enda ikke kommet i gang i en litt merkelig oppstilling med Murphy og Gerrard på henholdsvis venstre og høyrekanten. Kewell har startet i en sentral rolle.

15. min: På sitt første skikkelig angrep scorer Liverpool når Kewell vinner ballen på midten og Gerrard spiller en perfekt ball igjennom til en Heskey på løp gjennom midten. Emile kommer alene med keeper og skyter knallhardt i nettet! Hans første mål siden janaur har gitt oss en perfekt start.

Heskey jubler etter scoringen sin

Heskey slipper jubelen løs etter å ha gitt de røde ledelsen

24. min: Et bra angrep av Liverpool som starter med at Heskey vinner en hodeduell. Owen snapper ballen og finner etterhvert Murphy som drar seg forbi sin oppasser og forsøker å skru motsatt. Et godt forsøk av Danny, men ballen lander på nettaket. Marseille har enda ikke skapt problemer for Dudek.

37. min: De røde tror knapt det de ser når dommeren viser ut Biscan etter angivelig å ha felt sistemann. Samtidig får Marseille straffespark, og toppscorer Drogda scorer sikkert. Situasjonen starter når Marlet kommer en halvmeter foran Biscan på løp igjennom midten. Kroaten drar klart spissen i buksa, utenfor 16-meteren, spilleren faller innenfor, og dommeren viser ut Liverpoolspilleren og peker på straffemerket. Knalltøft for gjestene som hadde full kontroll på dette.

Igor må av banen etter utvisning

En skuffet Igor Biscan blir vist av banen etter felling som sistemann

45+ min: Marseille scorer på overtid i første omgang, men dommeren annullerer på grunn av en dytt i ryggen på Hyypiä.

Pauserapport

Dette så lenge til å bli en perfekt gjennomført omgang av gjestene fra Merseyside. De jobbet hardt, spilte klokt og klarte å involvere både Heskey og Owen både på oppspill og spill i bakrommet og ville tydelig mer enn hjemmelaget. Liverpool kontrollerte og spilt mer direkte enn Marseille som knapt nok hadde en eneste sjanse inntil Marlet faller inne i feltet etter angivelig å ha blitt dratt ned av Biscan. Utvisningen og straffesparket var knallhardt straff for en forseelse som helt klart startet utenfor 16-meteren. Spissen falt innenfor, og avgjørelsen kommer nok til å bli diskutert heftig de neste dagene. Biscan forsøkte å gjøre en profesjonell jobb da han kom på etterskudd, begge brukte armene flittig i løpsduellen, men Igor burde ha sluppet buksa til Marlet da de kom innenfor streken. Det var tydelig det dommeren dømte på. Slik stillingen står nå står lagene helt likt. Liverpool får imidlertid en tøff 2. omgang i en vanskelig bortekamp med en mann mindre på banen.

46. min: Gerrrard blir trukket ned i forsvaret. Henchoz sitter fortsatt utbrukt på benken. En oppgitt Houllier studerte TV-bildene fra utvisningen i pausen.

52. min: Hyypiäs heading fra corner blir reddet på streken. Liverpool spiller i en 3-4-2 formasjon der Gerrard på høyrekanten har fått mye ansvar både fremover og bakover på banen.

58. min: Markeringen svikter fullstendig på corner. Det er Gerrard som ikke kommer høyt nok opp og forsvarsspilleren Meite scorer sitt første mål for Marseille. Liverpool er utslått, slik stillingen står nå.

62. min: Baros kommer inn for Owen. Michael har sliter med hamtringen i venstre fot.

65. min: Etter en brukbar start på omgangen blir vi drevet på defensiven. Målene har virkelig preget denne kampen.

67. min: Drogba header like utenfor fra corner. En god sjanse for Marseille.

76. min: Tempoet har falt litt og kampen har jevnet seg mer ut. Liverpool trenger kun ett mål for å gå videre. Foreløpig har det blitt litt tynt fremover og litt halvhjertet når anledningen har kommet.

84. min: Cheyrou skyter over fra brukbar distanse. Liverpool forsøker å sette inn en sluttspurt og har klart å presse hjemmelaget bakover. De store sjansene uteblir imidlertid enda...

Sluttrapport

Liverpool er utslått fra UEFA-Cupen etter et omdiskutert straffemål og utvisning av Igor Biscan. Denne kampen vil garantert ikke bli glemt med det første, og det skal bli spennende å høre managerens kommentar! Utvisningen kan nok forsvares av den spanske dommeren. Han nølte ikke et sekund da han dro frem det røde fordi Igor felte Marlet som sistemann. Mange vil imidertid på at han samtidig pekte på straffemerket for en forseelse som skjedde klart utenfor feltet. Situasjonen ødela en ellers fin omgang, hvor Liverpool kontrollerte så å si alt. Etter hvilen fortsatte vi i en 3-4-2 formasjon, hvor Gerrard ble et arbeidsjern med fri lisens til å gå fremover på høyresiden. Det fungerte til en viss grad, selv om det gav hjemmelaget mer rom og flere sjanser. Mange ville imidlertid ha satt inn Henchoz og kjørt en viktig spiller som Stevie G. enda lenger frem. Problemstillingen var jo at vi måtte forsvare oss samtidig som å score mål. Da kunne vi ikke kunne tillate oss å bli liggende for dypt. Imidlertid var det delvis det som skjedde. Når vi fikk overgangsmuligheter, kom vi sjeldent helhjertet og raskt nok fremover med nok folk. Nærmest var Hyypiä med en heading som ble reddet på streken i begynnelsen av 2. omgang. Liverpool skal ha for at de aldri gav opp og forsøkte å gjøre det beste ut av en vanskelig situasjon. Vi manglet tross alt kun ei scoring for å gå videre. Det var likevel ikke nok, og vi truet sjeldent Barthez utover siste omgangen. En og en halv personlige feil avgjorde dermed sesongens E-Cup eventyr. Først ødela Igor for seg selv og laget ved utvisningen. Dernest kom aldri Gerrard høyt nok opp på corneren hvor Marseille avgjorde kampen med 2-1 scoringen. Dette var absolutt et lag vi kunne ha slått ut, spesielt hvis vi hadde levert bedre saker på hjemmebane. Men det gjorde vi ikke, og situasjonen vi nå har havnet i oppsummerer på mange måter sesongen 2003/04 for Liverpool Football Club…

Houllier: - Dommeren hjalp Marseille videre!

En tydelig opphisset Gérard Houllier ga et kort intervju til FIVE sekunder etter kampslutt. Rød i kinnene etter et dramatisk oppgjør mot Marseille der kveldens spanske dommer kom i fokus, fikk manageren til å lirke av seg følgende lekse:

- Straffesparket var klart feil avgjørelse av dommeren. Jeg har sett TV-bildene og kan som alle andre se at forseelsen skjer klart utenfor 16-meterstreken. Inne i feltet skjer det ikke noe ureglementert. Dommeren ville ikke dømt straffe på noe slikt motsatt vei. Dommeren hjalp Marseille til videre i kveld!

Dudek (7)

Jerzy kan ikke lastes for noen av målene og gjorde en prikkfri kamp. God og trygg da Marseille satte presset i slutten av første omgang og i starten på andre.

Carragher (7)
Kjemper som de fleste andre bra gjennom hele kampen og er en av våre beste spillere i dag. Viser seg igjen nyttig for laget da han blir trukket inn i midten.

Biscan (5)

Kanskje ble han straffet for hardt? Imidlertid gjorde han en feil ved å holde Marlet så lenge som han gjorde. Det tvang frem en dommeravgjørelse. Kroaten har dessuten gjort feil i andre i kamper som han ikke har blitt straffet for, og kveldens kamp setter igjen spørsmålstegn ved bruken av ham som midtstopper.

Hyypiä (6)
Varierer i prestasjonene. Vinner mange viktige baller, men blir også lurt en del ganger. Finnen har spilt bedre kamper.

Riise (6)

Står kampen ut uten å markere seg spesielt verken fremover eller bakover. Er med på ”dugnaden” etter av Biscan fikk marsjordre.

Gerrard (7)

Tunga hang som et slips da en skuffet kaptein gikk av banen. Han jobbet knallhardt og ledet an da Heskey scoret et perfekt åpningsmål. Fikk store og tunge arbeidsoppgaver i andre omgang. Det ble i meste laget, selv for Stevie, men han gir som vanlig 120 %.

Hamann (7)

Vinner dueller og takler så det suser.  En viktig mann for oss på en dag som dette.

Murphy (5)
Den dårlige formen hans hittil i sesongen ser ikke ut til å være over – 8 uker før sommerferien kommer. Langt mellom de gode kampene for Danny, men føyer seg inn i rekken av skuffelser, selv om han lenge spilte i en uvant rolle på venstrekanten.

Kewell (6)

En svak sekser på nummer 7 som leverte en brukbar 1. omgang, og ble byttet ut omtrent når han var i ferd med å løfte seg i siste omgang. Har likevel langt mer å gå på.

Owen (6)

Er Owen skadet igjen? I hvert gikk han av banen med en vond hamstring. Jobbet godt så lenge han var på banen.

Heskey (6)

En sterk kamp av Emile som jobbet hardt gjennom 90 minutter. Scoret et bra mål og vant mange dueller, selv om han falt av utover i andre omgang.

Baros (6)

Kom inn på et vanskelig tidspunkt. Få baller å jobbe med på et lag som ofte ble liggende for dypt utover i kampen. Kom til et par halvsjanser, og var god med ballen de gangene han fikk prøve seg.