Pongolle skadet i reservelagskamp

Man 23.02.04 kl 20:00 (Reserveligaen) - / Tilskuere: 643 / Dommer: A.R. Hendley / Deva Stadium / Skrevet av: Runar H. Larsen (i Chester)

Sinama-Pongolle måtte forlate banen med forstuet ankel da reservene spilte 1-1 mot Blackburn i kveld. Les kamprapporten og spillerbørs her.

Liverpool resBlackburn res
Mål
1-1 (1-1 til pause)
1-1 Mark Smyth 15'0-1 Jemal Johnson 4'
Lagoppstilling
Patrice Luzi
Stephen Vaughan
David Raven
Carl Medjani
Djimi Traore
Andy Wright
Robbie Foy
(Ryan Wilkie 83')
Adam Flynn
El Hadji Diouf
Florent Sinama-Pongolle
(Steven Gillespie 48')
Mark Smyth
Peter Enckelman
Ciaran Donnelly
Ian Black
(Stuart Cummings 58')
Martin Andresen
Michael Taylor
Nils-Eric Johansson
Gary Harkins
Jemal Johnson
Matt Jansen
Adam Nelson
Jerome Watt
Innbyttere
Paul Willis
Jason Massie
Danny Guthrie
David Yelldell
Gary Stopforth
Barr
Gule kort
Djimi TraoreMichael Taylor

Florent Sinama-Pongolle (bildet) ble bært av banen med ankelskade etter at han ble brutalt sparket ned i kveldens reserverlagskamp mot Blackburn (1-1 )og er neppe spilleklar til torsdagens UEFA-cup kamp mot Levski Sofia på Anfield. Det er trolig snakk om en kraftig forstuelse i den høyre ankelen, og unggutten skal inn til videre undersøkelser i løpet av tirsdag. Den kjappe spissen hadde skapt problemer for Blackburn gjennom hele kampen, og stod selv bak utligningsmålet med målgivende pasning til Mark Smyth midtveis i første omgang. Før det hadde Andrew Wright gitt gjestene en gavepakke i form av et løst tilbakespill som Jemal Johnson omsatte i 0-1 scoring.

Liverpool åpnet med Diouf og Pongolle som spisspar. Kaptein Djimi Traore bekledde venstrebacken, mens ungguttene Carl Medjani og David Raven dannet midtstopperduoen. Blackburn internasjonale kapasiteter som Vlatislav Gresko, Martin Andresen, Nils-Eric Johansson og Matt Jansen sjansen til å overbevise for de nest beste.

Gerard Houllier var selv fraværende på Deva Stadium i kveld etter at han tok seg frihet til en ferietur i Frankrike umiddelbart etter kampslutt mot Portsmouth søndag ettermiddag. Han er forventet å være tilbake i løpet av tirsdag for å starte forberedelsene til UEFA-cup kampen senere i uka. Sammy Lee, Phil Thompson og Christian Damiano var imidlertid ringside for å sjekke opp på Diouf og Traore som har være ute av førstelagsbildet den siste tiden. John Welsh var ikke involvert, og mye tyder på at den engelske U21-landslagsspilleren vil være involvert mot Levski Sofia.

Kamprapport minutt for minutt:

To min: Diouf kombinerer fint med Pongolle og Traore, Senegaleseren får rom på 20-meter men det løse skuddet går rett på Enckelman.

Fire min: 0-1 Andy Wright mister ballen like utenfor 16-meteren i et forsøk på å spille tilbake til egen keeper, Jemal Johnson er plutselig alene med Luzi og har ingen porblemer med å overliste franskmannen.

Ni min: Godt innlegg fra Foy på høyre, Smyth stiger høyest på bakre stolpe og enkelmann redder til corner.

11 min: Kaotisk i Blackburns 16-meter. Pongolle med et flott brassespark som keeper avverger, Diouf står klar på returen men skyter rett i en midtstopper fra fem meter. Ballen havner igjen i beina til Diouf, men denne gangen blir skuddforsøket skikkelig blokkert og Blackburn slipper unna.

15 min: 1-1: Fantastisk scoring til Liverpool. Mark Smyth får æren av å være sist på ballen etter at Diouf og Pongolle nok en gang har kombinert flott på venstrekanten. Pongo får slått ballen langs bakken mot motsatt stolpe hvor Smyth sklir inn og ekspederer ballen i mål fra skrått hold.

26 min: Gary Harkins legger inn fra gjestenes venstrekant og ballen smeller i tverrliggeren bak en feilplassert Luzi som selv plukker opp returen.

28: Ny Blackburn sjanse. Målscorer Jemal Johnson setter fart fra midtbanen og fyrer løs fra 25-meter. Luzi får kastet seg ned og blokkert skuddet med hånda.

38 min: Djimi Traore snurrer rundt med Martin Andresen utenfor Blackburns 16-meter. En tunnell på normannen påfølges av et susende skudd med venstrebeinet som går like over krysset bak Enckelman.

43 min: En veldig aktiv Florent Sinama-Pongolle mottar ballen feilvendt i feltet, vender bort sin markør men avslutningen går direkte på keeper.

Pauserapport: En rekke flotte angrep fra hjemmelaget før hvilen. Diouf og Pongolle har vært aktive, med sistnevnte som den største trusselen mot et rutinert Blackburn-forsvar. U19-kvartetten på midten for Liverpool fungerer brukbart framover på banen og bevegelsesmønsteret mellom denne gjengen skulle vi også sett hos et førstelag som for tiden sliter med svakt samspill og manglende kreativitet. Medjani og Raven har kontrollert Matt Jansen utmerket, og gjestenes sjanser har kommet som et resultat av personlige feil..

2. omgang:

47 min: Pongolle valser rundt med Blackburns forsvarsrekke, og blir i tur og orden felt ureglementert. Til slutt er det Michael Taylor som blir lei av ungguttens triks, og feier ned Pongo bakfra helt unødvendig så kraftig at spissen må bæres av banen med kraftige smerter i høyrebeinet.

49 min: Diouf setter ballen i mål etter det påfølfølgende frisparket, men det blir korrekt avblåst for offside. Stephen Gillespie kommer inn for en skadet Sinama-Pongolle.

56 min: En presis kontring fra Blackburn ender med at Blackburns bestemann Jemal Johnson får plass til å skyte innenfor Liverpools 16-meter. Luzi står imidlertid i veien for det brukbare forsøket.

67: Diouf tråkler seg fri i feltet, slår tilbake til Smyth, men kantspilleren skyter rett på keeper fra åtte meter.

90. min: Medjani bryter på egen halvdel, fosser framover mot Blackburns 16-meter og slår etter hvert en flott ball til Smyth som skyter med sin første touch. Enckelman avverger imidlertid uten store vansker.

Sluttrapport: En brukbar førsteomgang ble påfulgt av svakt spill fra begge sider etter hvilen. Blackburn kom mer inn i kampen, og Liverpool virket tannløse framover etter at Pongolle måtte gå av banen med skade få minutter ut i omgangen. Blackburn dominerte banespillet, men en meget god kamp av stopperparet Medjani/Raven temmet både Jemal Johnson og Matt Jansen.

Slik spilte Liverpool:

Patrice Luzi - 6: Typisk kamp fra tredjekeeperen. Redder det meste som kommer i form av skudd, men oser på ingen måte trygghet. Sparker ballen konsekvent over linja på enkle tilbakespill.

Stephen Vaughan - 6:  Problemer med Blackburns gode venstrekant Jerome Watt gjennom hele kampen. Likevel et friskt pust framover på banen mot slutten av kampen.

David Raven - 7: Markerte ut selveste Matt Jansen gjennom 90 minutter og trådte knapt feil sammen med makker Medjani. God kamp.

Carl Medjani - 8: Gjennomført solid. Kompanserer manglende hurtighet med god spilleforståelse og plasseringsevne. God i lufta og konstruktig langs bakken. Har utviklet seg voldomst etter en treg start i LFC, kveldens bestemann.

Djimi Traore - 5: I ett ord; variabel. Varter opp med finter Maradona ville vært stolt av til de mest hårreisende pasninger som bakerste mann. Opererte usedvanlig langt opp på banen, og trives ikke på backen

Robbie Foy - 5: Stort sett usynlig og blir byttet ut. Skotten viser likevel hvorfor han spåes en stor framtid med små glimt, men dessverre altfor sjelden.

Andrew Wright - 7: Dominerer i "Hamann-rollen". Unggutten stort sett sjef på midten mot blant andre Martin Andresen.

Adam Flynn - 6: Ryddig opptreden som playmaker, men når Diouf faller ned for å hente ballen til stadighet blir det vanskelig å få konstruert stort.

Mark Smyth - 6: God innsats med scoringen samt et par halvsjanser. Presterer ikke stabilt nok.

El Hadji Diouf - 6: Spiller seg på ingen måte inn på førstelaget og må nok være fornøyd om han er i troppen på torsdag. Prøver kanskje for hardt, og faller dermed for lavt ned og stykker opp spillet med for mange touch. Kombinerer imidlertid brukbart med Pongolle før hvilen.

Florent Sinama-Pongolle - 7: Meget bra så lenge han er på banen. Irriterer på seg forsvarspillerne med rykk og finter, og blir som et resultat stygt sparket ned.  

Stephen Gillespie - 5: Klarer ikke å sette sitt preg på kampen den drøye omgangen han er på banen for Pongolle.