Reservelagskamp:Liverpool - Aston Villa

Tor 12.03.04 kl. 20:00 (Reserveligaen) - / Tilskuere: / Dommer: P. Bramley / Deva Stadium / Skrevet av: Trym Oust Sonstad/Tore Hansen (i Liverpool)

Liverpool vant fortjent i en kamp der Milan Baros scoret et flott mål. Chris Kirkland ble byttet ut. Les også nyheter om reservelagspillerne!

Liverpool res.Aston Villa res.
3-2 (2-0 til pause)
Foley-Sheridan (11.), Welsh (str. 23.), Baros (55.)
Potter (90.)Cormell (90.)

(Se bunnen av siden for nyheter om reservelagsspillere!)

Chris Kirkland er tilbake etter skade, og spiller fra start på Deva Stadium (bildet). Det samme gjelder Milan Baros, som former et spennende spisspar sammen med Florent Sinama-Pongolle. En kuriositet er at Michael Foley-Sheridan har en bror som spiller for motlaget, Aston Villa. Sist de to lagene møttes, i Birmingham, endte det med 3-1 seier til Villa. Bortelaget er soleklare ligaledere, men fikk sitt første tap med 3-0 for Manchester United i forrige kamp. Liverpool har på sin side ikke tapt siden oktober.

(Vi oppdaterer mål og målscorere kontinuerlig, samt legger ut pause-, sluttrapport og spillervurderinger!)

Kampen er i gang!

1-0! Michael Foley-Sheridan sender Liverpool reserves i ledelsen med et frispark etter elleve minutter. Skuddet fra 16-17 meter var hardt, men gikk rett på keeper, som fomlet ballen i mål.

2-0! Jon Welsh dobler ledelsen på et sikkert straffespark i det 23. minutt, etter at Robbie Foy er blitt felt.

Pauserapport: Brukbar første omgang av Liverpool. Det er egentlig ingen spillere som stikker seg fram, men jevnt over god laginnsats ser ut til å være nok til at seiersrekka fortsetter. Ledelsen er fortjent, men det er kanskje litt flatterende med tomålsledelse. Av de to førstelagsspillerne som er på vei tilbake fra skade, Milan Baros og Chris Kirkland, har en gjort det bra og en mindre bra. Baros har skapt problemer for Villa-forsvaret og virker å være på full fart tilbake i form. Chris Kirkland har på sin side hatt større problemer. I det 38. minutt var han på en skikkelig skovtur, som tillot spissen Crouch å tilrive seg ballen. Utrolig nok klarte han ikke å sette ballen i det åpne målet! Ved siden av det hadde bortelaget sin største sjanse to minutter før pause. Igjen var en Villa-spiller alene for blankt mål, men denne gangen kom Djimi Traore imellom med en vellykket blokkering.

Andre omgang er begynt! Chris Kirkland er byttet ut fordel Patrice Luzi. Årsaken er usikker, men Kirkland har ikke spilt godt.

3-0! Milan Baros putter på til tremålsledelse etter et godt gjennomspill fra gode John Welsh. Med flere forsvarere i ryggen bruker han fart og teknikk til å komme seg løs og sette ballen kontrollert nede til venstre for keeper. Ti minutter spilt av andre omgang.

3-1! Midtforsvaret kollapser fullstendig i det 85. minutt, men Luzi er ute og gjør en god redning. Han blir likevel nødt til å gi en retur, og bortespillerne står i kø for å score.

3-2! Tre minutter før slutt reduserer Aston Villa enda en gang! Det skjer etter nok en feil i forsvaret, samtidig som Patrice Luzi "gjør en David James". Aston Villa har ingen problemer med å putte ballen i mål.

Sluttrapport: Liverpool hadde lenge full kontroll, men rot i forsvaret og personlige feil slapp Aston Villa inn i kampen. Djimi Traore, som spilte så godt i første omgang, fikk skikkelig trøbbel i den andre. Dermed forsvant tryggheten som hadde vært der. Lenge beholdt hjemmelaget likevel en viss kontroll over kampen, og hadde en stor sjanse i det 81. minutt: Venstreback Wright avanserte til sekstenmeteren og løsnet et knallhardt skudd som keeper såvidt fikk slått til corner. De siste ti minuttene så det skummelt ut, da Villa reduserte to ganger på to minutter. På slutten ble det dessuten aggressivt og et rødt kort til hvert lag etter tilløp til slåssing. For de røde var det Potter som måtte forlate banen, men også Pongolle var innblandet i en annen disputt. Men etter fem minutter med overtid, kunne Liverpool innkassere det som alt i alt var en fortjent seier.

Spillervurdering:

Chris Kirkland - 5: To skikkelige skovturer. Spiller uten selvtillit og virket rusten. Ble byttet ut ved pause.

Stephen Vaughan - 6: Jobber hardt og gjør en god jobb. Av forsvarerne er det han som gjør færrest feil i lagdelens svake andreomgang.

Andy Wright - 6: Til å være høyrebeint spiller på venstre back gjør han en bra kamp, selv om han ikke imponerer voldsomt. Det gjorde derimot skuddet i det 84. minutt, som holdt på å gå inn.

Carl Medjani - 6: Som type stikker han seg sjelden fram. Gjør få feil og en bra innsats. Viser god plasseringsevne.

Djimi Traore - 5: En god og en dårlig omgang. I den andre gjør han mye rart. Vi forventer mer av en spiller med førstelagserfaring.

Darren Potter - 6: Begynte bra, men datt litt fra. Gjør et godt grovarbeid, og viser klare framskritt.

John Welsh - 6: Også han begynte bra og dabbet av etter hvert. Spilte ikke dårlig, men dårligere enn forventet.

Michael Foley-Sheridan - 6: Nesten usynlig store deler av kampen. Er lite konstruktiv. Har skuffet denne sesongen.

Robbie Foy - 5: Vekslende uttelling. Litt av og på.

Florent Sinama-Pongolle - 7: Spilte seg stort opp i andre omgang. Involvert i fikse kombinasjoner og er med på det meste. Leverte varene.

Milan Baros - 8: Liverpools beste. To gode omganger, men best i den andre. Flott mål. På vei mot formen.

(Patrice Luzi) - 4: Gjør både "en James" og "en Grobbelaar". Har mot, men mislykkes totalt i et par avgjørende situasjoner.

---------------------------------------------------------------------

Nyheter om reservelagsspillere

*Neil Mellor kan være klar for spill Liverpools reservelag allerede til uka dersom West Ham taper FA-cupkampen mot Fulham i helga. Manager Alan Pardew har nektet frigi Mellor fra låneoppholdet på grunn av at han få spisser tilgjengelig cupkampen. Det har vanligvis ikke vært problemet for Pardew, som har kjøpt tre spisser siden han kom til klubben, så Mellor har fått spille lite. Ironisk nok kan unggutten få spille sin første viktige kamp på lenge for West Ham til helga, for deretter å forlate klubben.

*Florent Simama-Pongolle, som spiller i kveld etter at han var ubenyttet innbytter i førstelagskampen onsdag, er sammen med Anthony Le Tallec uttatt til Frankrikes U 21-landslag. Anledningen er en kamp mot Belgia.

*Michael Foley-Sheridan og Darren Potter er tatt ut til en kamp for det irske U-21 landslaget. Irland skal møte Portugal, Italia og Madeira mellom 24. og 27. februar.

*Også Robbie Foy tatt ut til sitt U 21-landslag, Skottland. Motstander er Ungarn neste onsdag.