Aston Villa - Liverpool

Lør 05.11.05 kl 13.45 (Premier League) - C+Sport/SBO / Tilskuere: 42.551 / Dommer: Steve Bennett / Villa Park / Skrevet av: Tore Hansen/
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Sene scoringer fra Gerrard og Alonso sikret sesongens første borteseier. Det var totalt en fortjent seier til laget som skapte de største sjansene på Villa Park i dag.

Alonso (80)

Harry Kewell scoret sitt eneste ligamål mot Aston Villa forrige sesong, og den nå skadefrie australieneren er aktuell.  Både han og Liverpool vil imidlertid håpe på et bedre resultat enn 1-1 for et Liverpool som behøver seire for å klatre på tabellen.

Kewell starter imidlertid på benken i dag. Rafa har gjort en eneste endring på laget som slo Anderlecht tirsdag: Djibril Cissé har kommet inn for Peter Crouch.

1. min: Kampen er i gang.

5. min: Fint kombinasjonsspill mellom Alonso og Gerrard. Ballen ender hos Garcia som rett foran mål fra 16 mewter snur seg og skyter. Ballen går et par meter til siden.

10. min: Rolige 10 første minutter på Villa Park. Gjestene har hatt ballen mest og Villa har knapt vært innenfor vår 16-meter.

13. min: Barry river ned Stevie G utenfor 16-meteren og får dagens første kort.

20. min: Banespillet har jevnet seg ut, men det skjer fortsatt ingenting foran målene. LFC spiller i samme formasjon på midtbanen som i de siste kampene med en Steven Gerrard som i utgangspunktet opererer fra høyrekanten.

21. min: Strålende takling bakfra fra Carragher på Baros. Villa utnyttet en feil på midtbanen og satte plutselig fart. Baros var nesten alene med keeper da Carra timing godt med en viktig inngripen.

24. min: McCann kommer for sent inn i en takling mot Riise.

25. min: Sissoko takler Baros bakfra.

26. min: Phillips kommer høyest på et frispark og header noen meter utenfra. Villa mye mer frem på banen enn det første kvarteret, men går mye i offside.

32. min: Gerrard slår tidlig mot Cissé som løper fra alt og kommer helt alene med Sørensen. Fra 7-8 meter skyter han litt halvhjertet midt i beina på dansken og misbruker en eventyrlig mulighet til å gi oss ledelsen.

40. min: Fortsatt ingen store målsjanser bortsett fra kjempesjansen til Cissé.

41. min: Cissé vinner en duell ved hjørneflagget og stormer innover. Innlegget er bra, men Morientes virker ikke til å ha fart til å komme i posisjon.

42. min: Gerrard setter ballen i mål, men blir korrekt avvinket for offside.

44. min: Morientes klemmer til fra 16-17 meter. Skuddet går rett på keeper.

Baros har blitt godt passet på i første omgang. Tsjekkeren har vært ute med skade i seks uker før dagens kamp.

PAUSERAPPORT

Ingen av lagene har våget å ta den helt ut i første omgang. Liverpool startet best og det var nesten spilt 20 minutter før hjemmelaget var innenfor vår 16-meter. Villa hadde sin beste periode midtveis i omgangen, men ble nesten hele tiden satt i offside. Jamie Carragher har hatt Milan Baros i lomma og har stoppet alt tsjekkeren har prøvd seg på. Omgangen største sjanse kom ved Cissé. Det skjer som regel alltid noe rundt franskmannen, men han velger ikke alltid de beste alternativene foran kassa. Helt alene med keeper, etter å ha fått en langpasning fra Steven, venter han for lenge med å avslutte og får for dårlig vinkel. Skuddet går rett i beina på Sørensen. Kanskje skulle han forsøkt å runde? Et lite overtak til Liverpool før pause.

45. min: Andre omgang er i gang.

50. min: Kampen fortsetter i samme spor som de første 45. Ingen har gått ut for å ta kontrollen.

57. min: Zenden kommer inn for en Garcia som ikke har vært like konstruktiv som i de siste kampene.

58. min: Sørensen roter når han ikke får klarert en høy ball inn i feltet. Cissé får lagt ut til Morientes. Spanjolen kommer etterhvert i posisjon og skyter en markkryper keeper må nesten i full lengden for å redde.

61. min: Hjemmelaget bytter også offensive spillere når Angell kommer inn for Phillips.

66. min: Dobbeltsjanse til Angell og Baros etter litt frem og tilbake i forsvaret.

68. min: Rafa setter inn Crouch for Morientes.

71. min: Kjempesjanse når Crouch et langt løp, går mot mål fra spiss vinkel og legger skrått ut til Gerrard. Kapteinen klemmer til på direkten og Sørensen redder bra nede ved nærmeste stolpe. Like etter stopper Liverpoolforsvaret delvis opp på en offsidesituasjon og Villa er nær ved å score.

74. min: Bra innlegg fra Zenden som finner hodet til Crouch. Spissen er nær ved å score mot sin gamle klubb, men header rett på keeper. Mye mer fart i kampen enn tidligere i omgangen.

76. min: Kewell inn for Cissé.

80. min: Alonso får gult for holding.

82. min: Hendrie inn for Bakke.

85. min: Crouch blir dratt ned i feltet av Ridgewell og dommeren peker på krittmerket. Steven Gerrard tar ansvaret og scorer sikkert nede til venstre for keeper. En særdeles viktig scoring for Liverpool!

88. min: Kewell kommer fri på venstrekanten og legger inn en god ball til Crouch. Spissen er nær ved å score, men blokkeres i skuddøyblikket. Returen går ut til Alonso som får treff fra 16-17 meter. Sørensen er på ballen, men klarer ikke å stoppe spanjolens tredje ligamål for sesongen.

SLUTTRAPPORT

Endelig! Sesongen første borteseier og det attpåtil etter at vi har spilt Champions League i midtuken. Lenge så det ut til å ende 0-0 og uavgjort på Villa Park. Ingen av lagene presterte noe mer enn middels, men Liverpool skapte mest og virket farligst fra avspark. Cissé’ kjempesjanse i første omgang skulle ha endt med nettkjenning. I stedet måtte vi vente til fem minutter før slutt og en nedrivning av Crouch før nullen sprakk. Gerrards straffemål vant på mange måter kampen. Det var spikeren i kisten for hjemmelaget som lenge viket fornøyd bare med ”å henge med Liverpool”. Målet til Alonso kom også etter at Crouch hadde involvert seg foran mål. Spissen var dermed viktig i to situasjoner som vendte kampen vår vei. På den siste situasjonen var han svært nær ved å score før ballen spratt ut til Alonso.

Deilig med tre nye poeng i ligaen. Spesielt viktig å ta full pott på en dag hvor ikke alt stemmer 100 %, men hvor vi er profesjonelle, spiller konsentrert og tvinger inn et par viktige goaler mot slutten.

SPILLERVURDERING

Pepe Reina 6 – Har lite å gjøre på streken, men noe mer i feltet.  Er våkent framme i et par situasjoner, men er også ute og sykler ved enkelte anledninger.

Steve Finnan 6  – Gjør jobben ute på høyrebacken, men blir lite involvert framover.  Gjør et viktig bidrag da han får forstyrret Angel inne i feltet på stillingen 0-0.

Jamie Carragher 9 – Carra puttet Milan Baros i lomma da dommeren blåste i gang kampen, og slapp han forhåpentligvis ut tidsnok til at tsjekkeren fikk en dusj.  Suveren stopperjobb, hvor han også dirigerte offsidefella uten plett og lyte..

Sami Hyypiä 7 – Solid kamp av Sami, som vinner de fleste duellene både i lufta og på bakken.

John Arne Riise 6  - Greier seg bra bakover, men slår ofte langt og upresist i en kamp hvor han sjelden kom fram på sin kant.

Steven Gerrard 8 – Begynte og sluttet glimrende, selv om han også hadde en periode hvor han fikk satt lite preg på kampen.  Tok ansvar fra straffemerket da Cissé var byttet ut.

Momo Sissoko 6 – Viktig som ballvinner og bidrar til å skape balanse, men som pasningspiller har han et godt stykke igjen til å være det man er vant til på Liverpools sentrale midtbane.

Xabi Alonso 7 – Varierer mellom presise og lure løsninger til også å gjøre noen enkle feil.  Fikk nok en nettkjenning.

Luis Garcia 5 – En bra avslutning tidlig i kampen, ellers så kom Luis aldri i gang fra sin posisjon på venstrekanten.  Sliter fortsatt med å markere seg i en del bortekamper i ligaen.

Fernando Morientes 5 – Liverpool lå ofte ganske dypt, og da kom Nando aldri i særlig kontakt verken med midtbanen eller fikk støttet Cissé på topp.  Må vise mer enn dette hvis han skal erobre en regelmessig startplass.

Djibril Cissé 6 – Har farten som et konstant farlig våpen, men manglende teknikk og taktiske kunnskaper gjør at han dessverre ikke får utnyttet så ofte som man skulle ønske.  Er en trussel, men gjør samtidig håpløst enkle feil.

Boudewijn Zenden 7 – Kom inn for Garcia på venstrekanten og gjorde en klar positiv forskjell.  Endelig hadde man en ving som kunne slå innlegg, og var involvert i begge scoringene.

Cissé i aksjon før han ble byttet ut. Franskmannen var lenge den mest livlige fremover for oss, men var for upresis foran mål i dag.