Birmingham - Liverpool

Lør 24.09.05 Kl 13.45 (Premier League) - C+Sport/SBO / Tilskuere: 27 733 / Dommer: Steve Bennett / St. Andrews / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Etter en svak førsteomgang, fikk man servert et fyrverkeri av en andreomgang på St Andrews. Svakt keeperspill av Jose Reina kostet de røde alle tre poengene.

Kilkenny (82)

Birmingham har ikke fått noen god start denne sesongen, og står bokført uten hjemmepoeng før møtet med Liverpool på St Andrews. Dersom de røde får sving på borteformen denne sesongen, bør det være mulighet til å ta alle tre poengene.

Djibril Cissé er fortsatt ute av laget til Rafael Benitez, mens Josemi, Hamann og Sinama-Pongolle er blant dem som starter på St. Andrews.

I den første lagoppstillingen som ble offentliggjort var Djimi Traore satt opp som venstreback, med Warnock på venstreflanken. Dette har senere blitt endret. Warnock starter nå på venstrebacken, mens Zenden kommer inn på flanken. Det er mulig at noe har skjedd med Traore på oppvarmingen.

1.omgang:

1.min: Liverpool går rett i angrep, og skaper trøbbel for Taylor, når Zenden og Gerrard kombinerer inne i feltet. Brukbar mulighet for de røde.

9.min: Liverpool har så absolutt kommet best igang på St. Andrews, og har presset hjemmelaget bakover på banen. Men foruten sjansen i åpningsminuttet, har det ikke blitt skapt klare målsjanser. Et par bra angrep har vi likevel registrert. Blant annet var Gerrard nær ved å finne Crouch med et innlegg, etter at kapteinen ble frispilt av Carragher ute på kanten.

16.min: Statistikken viser 65% ballinnehav til Liverpool, og ergo bare 35% til Birmingham, det første kvarteret. Det sier det meste om kampen så langt, uten at Liverpool har hatt soleklare målsjanser.

25.min:  Hyypiä sover i timen, og slipper landsmannen Forssell inn bak seg. Carragher rydder imidlertid opp. Like etterpå taper Carra en duell med Heskey, og den den tidligere Liverpool-spissen får kampens største sjanse. Helt alene med Reina, skyter han i beina på spanjolen fra skrått hold.

29.min:  Flott kombinasjonsspill av Liverpool utenfor Birminghams 16-meter, ender med at Gerrard sender i vei en kanonkule fra 20 meters hold. Ballen smeller i stolpen bak Taylor og ut på banen igjen. Utrolig nær hva som ville ha vært en fortjent Liverpool-ledelse. Meget bra angrep, som hadde fortjent en bedre skjebne.

33.min: Zenden fyrer av et volleyskudd fra 25 meter. Bra skudd, men Taylor ser ut til å ha kontroll i det ballen går en meter til side for mål.

34.min:  Sinama-Pongolle får gult kort etter en merkelig situasjon, der han feller en Birmingham-forsvarer i det han faller inne i feltet. Meget strengt idømt av dommer Steve Bennett.

39.min:  Melchiot må ha behandling etter en duell med Alonso, men kommer seg på beina igjen. Birmingham får frispark.

44.min:  Jamie Clapham blir notert i dommerens bok, etter en stygg felling av Sinama-Pongolle. To minutter lagt til i første omgang.

45.min: Heskey får tilsnakk, etter å ha kommet seint inn i en duell med Alonso.

Pause

En stor sjanse til hvert av lagene er det som er å skrive hjem om fra St Andrews. Først fikk Heskey fritt leide mot Reina, men spanjolen reddet med beina da den store spissen fyrte av fra skrått hold. Deretter sendte Steven Gerrard et kanonskudd i stolpen, et skudd som absolutt hadde fortjent en bedre skjebne. Liverpool har dominert banespillet stort, men har fortsatt problemer med å skape klare målsjanser. Vi savner litt høyere tempo både på ball og løp, dersom vi skal ha reelt håp om at måltørken skal opphøre. Peter Crouch har nemlig blitt sørgelig alene på topp. Bevegelsen fra midtbanen har stort sett vært fraværende. Bakover på banen har de røde hatt bra kontroll, selv om Sami Hyypiä har vært usedvanlig rufsete ved et par anledninger.

Riise, Cisse og Garcia har varmet opp i pausen på St Andrews. Det kan tyde på at Benitez vurderer tidlige bytter om man ikke får hull på byllen.

46.min: Liverpool sparker i gang andre omgang.

47.min: Frisk start på andre omgang. Først er Birmingham på en farlig visitt inne i Liverpool-feltet, men Forssell er uheldig med mottaket når han skal ta ned ballen helt alene med Reina. Bare sekunder senere er Gerrard frempå med et friskt raid, med påfølgende skuddforsøk som går over.

57.min: Birmingham er bedre med på notene i andre omgang. Hjemmelaget har skrudd opp både tempo og intensiteten i sitt spill, og det hele har utviklet seg til en midtbanekrig. Luis Garcia er på vei inn for Liverpool.

59.min: Jose Reina gjør en stygg bom når han skal bokse ballen i en duell inne i feltet. Situasjonen var nær ved å gi Forssell en gratissjanse. Birmingham har tatt over føringen nå, og trykker Liverpool bakover på banen.

60.min:  Luis Garcia kommer inn for Florent Sinama-Pongolle.

62.min: Flott Liverpool-angrep, når Stephen Warnock kombinerer med Steven Gerrard, og får avsluttet med et godt skudd som Taylor må gi corner på. Friskt raid og god avslutning av Warnock.

63.min:  Gray må ha behandling, etter å ha fått armen til Josemi i ansiktet i en duell. Birmingham-vingen kommer seg imidlertid raskt til hektene igjen.

65.min:  Luis Garcia pådrar seg et unødvendig gult kort, etter å ha kastet bort ballen etter at dommeren har blåst. Benitez gir Cisse instruksjoner på sidelinja. Franskmannen er snart klar for innhopp.

67.min:  Kenny Cunningham får gult kort, etter å ha tacklet Steven Gerrard stygt.

67.min:  0-1 Frisparket blir tatt opp til Crouch. Han bryster ballen til Gerrard på løp. Kapteinen finner innbytter Luis Garcia, som scorer sikker. Vakkert angrep - vakker scoring. Endelig hull på byllen!

69.min:
 Djibril Cisse kommer inn for Boudewijn Zenden.

70.min:  Warnock feller Melchiot, og får gult kort.

72.min:  1-1 Jose Reina er på skovtur ute i feltet på et innlegg. Ballen går ut på kanten, til nytt innlegg. Dette stusser Stephen Warnock i eget nett.

73.min:
 Forssell ut og Pandiani inn for hjemmelaget.

74.min:  Kjempesjanser til Liverpool like etter utligningen. Crouch gjør et raid som skaper fullstendig panikk i Birmingham-forsvaret, men etter to-tre avslutningsforsøk fra kort hold ender det hele med en corner.

75.min:  2-1 Reina må gi en retur, og innbytter Pandiani putter ballen i mål fra kort hold. Svakt keeperspill av Reina.

79.min:
John Arne Riise kommer inn for Dietmar Hamann.

80.min: Flott Liverpool-angrep, der Gerrard finner Cisse ute på kanten. Ingen når innlegget.

81.min:  Jamie Clapham redder en Liverpool-heading på streken, etter corner.

82.min:   Jamie Carragher header knallhardt i tverrliggeren, og ballen slår ned på mållinja før den treffer keeper Taylor i hælen. Neil Kilkenny redder deretter ballen fra å gå i nettmaskene med hånden. Birmingham-debutanten blir korrekt utvist.

83.min:  2-2 Innbytter Djibril Cisse setter straffesparket sikkert i mål.

87.min:
 Enorm sjanse til Peter Crouch, som presterer å heade et perfekt innlegg fra Djibril Cisse over mål fra kloss hold. Crouch var totalt umarkert inne i feltet, og burde sant og si ha scoret her.

88.min:  Flott framspill til Cisse i god posisjon, men ballen sklir av foten når franskmannen fyrer av fra 20 meters hold.

91.min:  3 minutter lagt til på St Andrews, og et minutt ut i denne perioden redder Jamie Clapham igjen på streken, når Peter Crouch header en corner mot mål.

92.min:  Heskey ut, Tebily inn for hjemmelaget.

Slutt

Etter en kjedelig førsteomgang, fikk man servert et fyrverkeri av en andreomgang på St Andrews. Spesielt var den siste halvtimen utrolig hendelsesrik. Liverpool åpnet scoringene med et utrolig vakkert angrep, og flott scoring av Garcia. Men deretter roter Reina det kraftig til ved to anledninger, og er den direkte årsaken til at Birmingham snur kampen til 2-1. Spanjolen hadde en rekke skovturer i denne kampen, og spesielt var han totalt ute å sykle i forkant av den første scoringen. Reinas feltarbeid var mildest talt elendig etter pause, men ved Birminghams siste scoring var det arbeidet på streken han slurvet med, da han var alt for slepphendt på Heskeys heading. Alt i alt en meget svak kamp av Liverpools burvokter, som nok må ta skylden for at Liverpool ikke fikk med seg alle tre poengene hjem til Anfield. Mot slutten kjørte de røde kampen fullstendig, og Peter Crouch burde ha avgjort det hele da han headet svakt over noen minutter før slutt.

SPILLERBØRS:

JOSÉ REINA - 4: Keeperen vil få hovedskylden for at de røde ikke tok sin første borteseier for sesongen. Var famlende i momentet før Warnock scoret selvmål og også passiv da backen header i eget nett. En svak retur noen minutter etter gjorde at Liverpool måtte jakte i en kamp de lenge hadde kontroll over defensivt.

JOSEMI - 5: Går inn i dueller han ikke skal, rufsete i pasningspillet, og det er merkelig at han blir prioritert isteden for Finnan.

SAMI HYYPIÄ- 7: Sami er som vanlig sterk i lufta, solid i det meste av det han foretar seg, og tar også initiativ framover.

JAMIE CARRAGHER- 7: Ble grunnlurt av vanskelige Pennant ved en anledning men bretter opp ermene og viser sin vanlige helhjertede innstilling.

STEPHEN WARNOCK- 5: Vil nok gjerne glemme denne kampen fortest mulig. Lager et noe klønete selvmål og virker stresset i sitt spill.

FLORENT SINAMA-PONGOLLE - 6: Viser små fikse glimt, og var tydelig misfornøyd med å bli byttet ut, men det blir lite ut av forsøkene.

DIETMAR HAMANN - 6: Gjør en grei jobb som anker mot en middelmådig motstander i midtbanen til Birmingham.

XABI ALONSO - 6: Xabi kommer ikke skikkelig i gang denne sesongen og har en uvanlig høy feilprosent på pasningene sine også i dag.

STEVEN GERRARD - 8: Kapteinen gikk i bresjen da Liverpool endelig begynte å angripe for fullt mot slutten av kampen. Har stangskudd, målgivende, og flere gode forsøk på fremspill og avslutninger.

BOLO ZENDEN - 5: Syntes å skulle være en kreativ kraft som varierte med å ligge ute på venstrekanten og trekke inn i midten, men effekten ble mer som en kinaputt enn den raketten Liverpool hadde behøvd.

PETER CROUCH - 6: Er en håndfull for motstanderens forsvar, og da Garcia endelig kom på løp bak ham ble det også mål. Burde ha scoret på overlegget fra Cissé helt mot slutten.

LUIS GARCIA - 6: Flott scoring, selv om han fortsatt virker mer som en playmaker enn en spisspartner for store Crouch.

DJIBRIL CISSÉ: Positivt innhopp på et tidspunkt hvor kampen åpnet seg. Var en trussel med sin fart ute på kanten og hadde et par flotte innlegg, i tillegg til en sikker straffe.

JOHN ARNE RIISE: Kom aldri inn i kampen i de få minuttene han spilte og huskes best for et håpløst skuddforsøk.