Chelsea-Liverpool

Ons 27.04.05 kl.20.45 (Champions League) - TV3/svZTV/3+/Sky / Tilskuere: 40497 / Dommer: Alain Sars(Frankrike) / Stamford Bridge / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillerbørs: Tore Hansen

Målløst og et godt utgangspunkt for Liverpool foran returkampen på Anfield. Et malurt i begeret var at Xabi Alonso må miste hjemmekampen etter å ha fått gult kort.

ChelseaLiverpool
Mål
0-0 (0-0 til pause)
Lagoppstilling
Cech
Johnson
Carvalho
Terry
Gallas
Cole
(Kezman '78)
Makelele
Lampard
Tiago
(Robben '59)
Gudjohnson
Drogba
Jerzy Dudek
Steve Finnan
Jamie Carragher
Sami Hyypiä
Djimi Traore
Luis Garcia
(Vladimir Smicer '90)
Igor Biscan
(Harry Kewell '86)
Xabi Alonso
Steven Gerrard
John Arne Riise
Milan Baros
(Djibril Cissé '65)
Innbyttere
Cudicini
Huth
Geremi
Smertin
Forssell
Scott Carson
Stephen Warnock
Antonio Nunez
Anthony Le Tallec
Gule kort
Joe Cole
Mateja Kezman
Igor Biscan
Xabi Alonso

Da er det klart for den første semifinalen i Champions League mot Chelsea. Å få med seg et godt resultat, og gjerne et bortemål, fra Stamford Bridge, kan være av vital betydning for å nå finalen i Istanbul. Liverpool har også tre nederlag fra tidligere i sesongen å hevne på "pensjonistene" fra London.

Milan Baros er blitt friskmeldt i tide, og Rafa Benitez stiller med sitt beste tilgjengelige mannskap på "brua".  Hos vertene er Damien Duff skadet, mens Arjen Robben starter på benken.

1.omgang:

Det skal ha vært regn tidligere i London i dag, men værmeldingen forteller om mildt oppholdsvær under kampen.

Chelsea tar avsparket på Stamford Bridge - vi er i gang!

Gudjohnsen har startet dypt hos Chelsea, som har Drogba på topp.

Oppjaget stillingskrig de første fem minuttene.  Begge lag stiller med tre spillere som er et gult kort unna suspensjon(Alonso,Finnan,Carragher,Carvalho,Johnson,Gallas).

10.min:  Ingen sjanser å melde, men Liverpool har matchet Chelsea på midtbanen og vel så det.  Steven Gerrard ligger høyt oppe i sin rolle bak Milan Baros, men så langt har hjemmelaget virket farligere de få gangene de har kommet framover.

 14.min: Chelsea får den første sjansen da Didier Drogba får dratt seg inn i feltet, men skuddet/pasningen går et par meter utenfor den bortre stolpen.

 18.min:  John Arne Riise tar imot et langt fremspill, drar seg forbi to forsvarere, men avslutningen med høyrebenet går for rett på Cech.  God sjanse.

Regnværet har gjort gressmatta sleip.

Helt jevnt på Stamford Bridge, både når det gjelder sjanser og ballinnehav (49/51).

 22.min:  Galles blir spilt fram helt alene på venstrekanten, innlegget heades ned av Cole, og Lampard skyter over på volley fra fem meter.  Dagens desidert største sjanse så langt.  Phew!

Igor Biscan er heldig som ikke får gult da han holder igjen Eidur Gudjohnsen.  Islendingen har vært aktiv den første halvtimen.

31.min:  Didier Drogba kommer høyest på en av flere cornere for hjemmelaget, men hardt presset header han høyt over.

36.min:  Luis Garcia prøver seg fra 25 meter, men forsøket går langt utenfor.

 38.min:  En flott heading fra Milan Baros, på et innlegg fra høyre, gjør at Cech må strekke seg i hele sin lengde for å slå ballen til corner.

 43.min:  Tiago får sitt skutt fra hjørnet av straffefeltet delvis blokkert av Traore, Terry sender ballen inn i feltet igjen, men akkurat litt for langt for Tiago.  Hektisk foran Dudek.

Pauserapport:  Rafael Benitez mente det ville bli en ”Champions League kamp” på Stamford Bridge, men dette har samtidig vært et fullblods engelsk oppgjør med stor fart og høy aggressivitet.  Det var jevnt og sjansefattig i nesten et kvarter, før den sterke Drogba skaffet seg en mulighet inne i straffefeltet.  John Arne Riise svarte i den andre enden, og så langt hadde det vært jevnt på ”brua”.  En kjempesjanse for Lampard midtveis i omgangen ga imidlertid signalet til en timinutters periode hvor de røde ble presset over på defensiven.  Spesielt sentralt på midtbanen slet man med hurtige løp fra Gudjohnsen, Lampard & Co., og Steve Finnan på Liverpools høyreside hadde også en stri tørn.  Man fikk imidlertid ridd av stormen, og mot slutten telte vi en sjanse til for hvert lag.  En bra omgang av Liverpool, men vi tror likevel at Rafa prøver å gjøre et par justeringer i det defensive foran de siste 45 minuttene.

2.omgang:

Da er vi i gang med de siste 45 minuttene, uten at noen av lagene har foretatt noen bytter. 

50.min:  Joe Cole greier nesten å lure seg igjennom Liverpools forsvar, men en lang tå fra Hyypiä får ballen inn til Dudek.  I andre enden går Steven Gerrard på forsering, men får ikke frispark da han blir sendt i bakken. 

Liverpool har greid å stykke opp kampen, etter at vertene startet best i 2.omgang.

 Igor Biscan i boka for å ha kastet bort ballen.

 Joe Cole får gult får å felle Traore

 59.min:  Et ventet bytte da Arjen Robben kommer inn for Tiago.

 61.min:  John Terry satser alt inne i feltet, men headingen går en meter utenfor.

 65.min:  Djibril Cissé inn for Milan Baros.

68.min:  Et flott angrep som Djibril Cissé kanskje avslutter for tidlig ved å dælja ballen høyt over fra hjørnet av 16-meteren.

 Luis Garcia er nede etter en stygg stempling av John Terry, men den franske dommeren gir ikke engang frispark.

Liverpool har fått kampen inn i sitt spor, og et stadig mer frustrert Chelsea har planer om å sette inn Kezman også.

 78.min:  Mateja Kezman inn for Joe Cole.

 79.min:  Kezman meier ned Traore bakfra et minutt etter at han er kommet inn.

Høyt tempo fortsatt men få sjanser, noe som passer det røde bortelaget bra.

 86.min:  Harry Kewell er tilbake, og kommer inn for Igor Biscan.

 87.min:  Xabi Alonso får et noe billig gult kort, og det betyr at han er ute i returkampen.

Djibril Cissé utfordrer Carvalho på farten, noe som medfører et resultatløst hjørnespark.

Tre minutter er lagt til.

 90.min: Taktisk bytte da Vladimir Smicer kommer inn for Luis Garcia.

Sluttrapport
Liverpool fikk etter hvert meget god kontroll defensivt, og Chelsea greide stadig sjeldnere å true en nesten arbeidsledig Jerzy Dudek.  Rafa fikk tettet igjen de hullene som var før pause, og selv om gjestene heller ikke skapte noe nevneverdig ble det etter hvert en taktisk meget bra gjennomført kamp.  Midtforsvaret, godt assistert av Djimi Traore, taklet så det luktet svidd, og høyere opp på banen så vant de røde stadig oftere igjen ballen tidlig.  Selv om Chelsea totalt sett hadde de fleste sjansene, kunne Liverpool hatt et straffespark da Carragher ble dratt ned i feltet før pause, og mot slutten fikk Xabi Alonso et gult kort som gjør at han mister returkampen.  En kan derfor heller ikke si at marginene var med bortelaget i dette oppgjøret.  Men nå gleder vi oss over et godt resultat, og ser fram mot en elektrisk ladet stemning på Anfield til tirsdag.

Spillerbørs

Dudek 7
Faktisk nesten ikke en eneste redning i løpet av denne kvelden. Rolig dag på Stamford Bridge. Gjør et par bra inngrep i feltet, stod frem som besluttsom og rutinert i en viktig kamp som dette.

Finnan 7
Sliter defensivt en periode i førsteomgang. Taper mot Drogba og blir lurt på kanten. Spiller seg opp, flink til å løfte blikket finne pasningsalternativer og vri spillet. Fullfører bra.

Carragher 9
En general på banen i dag og vår bestemann. Vinner alle viktige dueller, kjemper, fighter og inspirerer. Viser igjen at han har blitt en av Englands beste midtstoppere.

 

Hyypiä 8
Sami leverer også inn en god søknad om å være vår bestemann. Trygg, solid og full kontroll i alt han befatter seg med. En herlig lang tå tidlig i andre omgang forhindret kjempesjanse for Chelsea.

 

Traore 8

Svært bra defensiv kamp av Djimi. Har vokst seg stor denne sesongen. Timingen og takling sitter – gjør en kjempetakling på en Cole på vei igjennom i første. Gjør også helhjertet forsøk på å bidra offensivt, men sliter fortsatt med stor feilprosent på pasningene.

 

Garcia 6
Er en trussel med sin teknikk og blikk for spillet og får for en gangs skyld godkjent i en vanskelig bortekamp på engelsk jord. Prestasjonene varierer, men er en av de få spillerne som bidrar konstruktivt fremover og som man føler ”kan gjøre noe”.

 

Biscan 6
Kommer litt tregt i gang, da Chelsea fikk mye bevegelsesfrihet i mellomrommet. Slet med å finne posisjonen sin ved siden av Xabi. Spiller seg opp og er slik vi kjenner ham fra Champions League denne sesongen i andre omgang. Blir en viktig mann i returen.

 

Alonso 7
Bortsett fra de første 20 fikk han sjeldent tid og rom til å slå de fantastiske langpasningsballene sine. Blir hardt straffet for en ”profesjonell” takling i andre omgang og kommer i dommerens bok. Med nytt gult kan han dermed ikke spille i returkampen. En eller to slurvefeil på vår halvdel fører til overgangsmuligheter for Chelsea.

 

Riise 7
Med en god høyrefot ville vi kanskje ha hatt et mål i første? Blir tvunget til å avslutte med feil fot må en stor sjanse midtveis i omgang og setter den litt halvhjerte midt på keeper. Kommer til et par gode forseringer på kanten og får slått inn. Ofte uten spillere foran Czech.

 

Gerrard 8
Starter høyt og ligger helt i hæla på Baros som en spiss nummer to. Faller av og til for dypt til at vi har nok trøkk når vi kan gå fremover. Vi fikk egentlig aldri utnyttet hans offensive utgangsposisjon. I andre omgang er han mer borti ballen og en medvirkende årsak til at vi tettet igjen på midtbanen. Treffer ikke på alle fremspillene sine, slet spesielt da han forsøkte å slå raskt på direkten, men gjør en av sine beste Chelsea-kamper denne sesongen. Er en motor gjennom nitti minutter og en viktig mann for laget.

 

Baros 5
En god heading i første omgang var alt i alt vår største sjanse til å score. Bortsett fra det ble han mye borte og klarte aldri å utfordre alene på topp. Vanskelig kamp for tsjekkeren, men Milan spiller sjeldent best når han må være et oppspillspunkt og invitere til samspill. Ikke uventet at han ble byttet ut først.