Chelsea-Liverpool

Tir 06.12.05 kl 20.45 (Champions League, gruppespill) - SportN/VS1/TV3(ro)/
ITV1 / Tilskuere: 41.598 / Dommer: Herbert Fandel (GER) / Stamford Bridge / Skrevet av: Tore Hansen/Torbjørn Flatin (børs)

Liverpool har vunnet gruppe G etter uavgjort i London. Kampen ble som ventet et jevnt oppgjør uten de store målsjansene.

Traore

Et nytt prestisjeoppgjør mellom Chelsea og Liverpool. Begge lag er allerede videre i turneringen, men det avgjøres hvem som vinner gruppe G i Champions League. Det holder med uavgjort for de røde, for at de skal få hjemmekamp til slutt i neste runde.

Før kamp ble det spekulert i at Rafa kom til å spare spillere til oppgjøret. Det har manageren ikke gjort. Liverpool stiller med et så sterkt lag som mulig, minus skadede Alonso. Cissé fortsetter på benken, mens Crouchy fortsatt har tillit på topp.

1. min: Kampen er i gang.

6. min: De røde møter Chelsea høyt og setter dem delvis under press.

7. min: Slurvete tilbakespill fra Garcia blir snappet opp. Vi klarerer nesten, men får ikke ryddet skikkelig opp. Det gir et skuddforsøk til Lampard som Reina må slå til corner.

9. min: Crouch tar ned på brystet og spiller til en Gerrard på løp. Steven skyter, men et par meter til side for mål.

14. min: Stor sjanse til Garcia når han utnytter en feil i forsvaret. Han følger opp en feilpasning inn i feltet og blir dratt ned før han får avsluttet. Dommeren vinker spillet videre og mener spillerne har vært like gode.

22. min: Essien går knallhardt i Didi som blir liggende nede. Utrolig at spilleren ikke kommer i dommerens bok etter å ha satt knottene rett i kneet til tyskeren.

24. min: Litt over halvspilt førsteomgang. Liverpool har kontrollert og vært best innledningsvis.

26. min: Crouch vinner en luftduell mot Terry, men ballen går i en høy kurve og over tverrligger.

30. min: Kampens største sjanse når Riise spilles pent igjennom og får ballen på go'foten. Nordmannen treffer godt, men keeper gjør en god redning.

35. min: Lampard skyter fra lang avstand. Ballen spretter foran Reina, men han får likevel klypa rundt ballen. Chelsea litt mer med i kampen igjen og har for første gang i kampen presset de røde bakover på banen de siste minuttene.

41. min: Bra angrep av Chelsea når Gudjohnsen spiller igjennom Lampard. Forsvaret utspilt, men Reina er våkent ute og snapper ballen.

Pauserapport

En god og solid omgang av gjestene i London. Den første halvtimen nøytraliserte de fullstendig hjemmelaget og skapte omgangens største sjanse når Riise ble spilt igjennom og fikk treff med venstreslegga. Som ventet har det ikke blitt mange målsjanser til noen av lagene. Ett mål på de tre siste oppgjørene i Champions League har satt standarden. En godt kjempende og velspillende midtbane kontrollerte det meste de første 30 minuttene. Crouch har vært godt til å linke på topp. Bare de siste 10-12 minuttene av kampene har Chelsea klart å presse de røde bakover på banen og satt presse på forsvaret vårt. De har likevel enda ikke klart å spille seg til en skikkelig stor målsjanse. Holder resultatet seg er Liverpool gruppevinner. Bare seier er godt nok for de blå når det gjelder kampen om førsteplassen i gruppe G.

Garcia på vei igjennom. Terry tar et godt tak, og Garcia er også fremme med armen.

46. min: Del Horno inn for Ferreira i pausen.

55. min: Chelsea begynner der de slapp og har ballen mest, uten å skape noe av betydning foran Reina.

61. min: Første røde bytte når Kewell kommer inn for Riise.

65. min: Traore ligger ned etter stempling.

67. min: Strekk i forsvaret vårt når Duff ligger inn til Lampard som skyter høyt over.

68. min: Morientes inn for Crouch.

73. min: Dobbeltbytte når Cole kommer inn for Robben og Wright-Phillips erstatter Duff.

74. min: Traore feier under beina til Wright-Phillips og får en advarsel.

75. min: Lampard protesterer veldig på en offside avgjørelse for får gult.

80. min: Morientes klippes ned av Carvalho.

81. min: Sinama inn for Garcia.

Sluttrapport
De røde la ned en solid innsats på Stamford og ikke uventet endte oppgjøret uavgjort – et resultat som gjør Liverpool til gruppevinnere. Etter en førsteomgang hvor vi lå hakket over ble vi liggende litt dypere de siste 45. Chelsea hadde mer av ballen, men bortsett fra noen halvsjanser skapte de knapt noe som helst foran Reina. Totalt sett var uavgjort et rettferdig resultat og Liverpool står dermed som fortjente vinnere av gruppe G. Chelsea forsøkte å sette opp tempoet og få mer strekk i forsvaret vårt, men lyktes sjeldent. Igjen holder vi nullen og spiller med stor defensiv trygghet. Fremover forsvant litt av trøkket etter hvert som Crouch og Garcia gikk ut. Fokuset ble etter hvert rettet mot poenget og puljeseieren. Det holdt med god margin ettersom hjemmelaget aldri var nær scoring.

Tre krigere - Sissoko, Hyypiä og Carragher feirer tabellseieren etter uavgjort mot Chelsea.

SPILLERVURDERING

Pepe Reina 7 – Lot stort sett sine forsvarere ta seg av ballene i feltet, og tok greit det som han måtte ordne opp på streken.  Ni kamper uten baklengs på rad nå…

Steve Finnan 7  –Chelsea lot vingene bytte side, de byttet vingene, men fikk lite til på flankene uansett.  Solid kamp av Finnan, selv om han sov i forkant av den store sjansen til Robben.

Jamie Carragher 9 – Chelsea i Champions League synes å ta ut det aller beste i Carra.  Synes å være over alt og med suveren timing i taklinger og evnen til å lese spillet.  Banens beste spiller.

Sami Hyypiä 8 – Finsk granitt som stod fjellstøtt, ikke minst da Chelsea skjønte at de aldri greide å spille seg igjennom men måtte pøse baller inn i feltet.

Djimi Traore 7  - Rafa liker å bruke farten til Traore mot de kvikke flankespillerne til Chelsea.  Uryddig og ujevn, men hadde flere viktige taklinger også.

Steven Gerrard 8 – Stort driv og ubegrenset vilje.  Greier ikke å styre spillet like godt fra høyrekanten som inne i midten, men gjør likevel kapteinens jobb da gruppa ble vunnet.

Dietmar Hamann 8 – Taktisk glitrende, og svært viktig når Liverpool måtte omgruppere ved kontringer fra Chelsea på røde feil.  Holder alltid roen.

Momo Sissoko 8 – Kolossal arbeidskapasitet og glefser i beina på Chelseas midtbane gjennom 90 minutter.  Har en del å gå på offensivt, men i dag var det viktigst og holde motstanderen fra livet.

John Arne Riise 6 – Kunne blitt helten på sjansen i 1.omgang, men traff ikke like godt som mot City.  Løper mye, men har i en skuffende stor feilprosent på innleggene.

Luis Garcia 6 – Var ikke langt fra straffespark før pause, og er sleip i mange situasjoner selv om ikke greide å markere seg særlig offensivt.  Opphevet offside da han sov ved stolpen på et frispark, noe som kunne blitt skjebnesvangert.

Peter Crouch 7 – Et viktig oppspillspunkt og bidrar til at Liverpool spesielt i de første 45 minuttene er ganske komfortable defensivt.  Jobber hele tiden utrettelig for laget.

Harry Kewell 7 – Gjør en bra jobb med å holde på ballen da han fikk spille den siste halvtimen, og prøver alltid å finne konstruktive løsninger.