Crystal Palace - Liverpool

Tirs 25.10.05 Kl 20.45 (Carling Cup) - VS1/Sky / Tilskuere: 19.673 / Dommer: Phil Dowd / Selhurst Park / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Tore Hansen(spillervurdering)

Liverpool fortjent ute av Carling Cup etter at en meget svak 2.omgang ga hjemmelaget muligheten til å avgjøre til sin fordel.

David Raven

Åtte forandringer fra det laget som startet mot Fulham. Carson, Raven, Whitbread og Potter er kommet inn, men det er likevel bra med rutine som de røde kan vise til på Selhurst Park.

Liverpool stiller i helhvitt i London.

1.omgang:

3.min: Den livlige Warnock legger inn fra venstre, Crouch går i hodeduell, men returen som følger skytes høyt over.

5.min - Crouch går høyt på corneren til Gerrard, og header knallhardt.  Ballen blir stoppet på streken, men den lange spissen blir uansett avblåst for frispark.

Liverpool med overtaket i de ti første minuttene med høyt tempo, men har ikke vært presise nok til å skape sjanser.

11.min: Et flott angrep da Gerrard spiller fram til Morientes inne i feltet, og spanjolen slår tilbake til Kewell.  Skuddet til australieren fra 16-meter blir slått ut av Speroni i full lengde og Potter avslutter svakt over og utenfor.

14.min:  Clinton Morrison "skøyter på" et frispark, men ballen går rett i fanget til Carson.

16.min:  Fitz Hall får stå helt umarkert og heade fra omtrent straffemerket etter corner.  Hardt, men rett på Scott Carson.

17.min: Litt tilfeldig får Morientes ballen i beina etter et frispark, og spanjolen vender fint bort sin oppasser på kanten av 5-meteren.  Keeper Speroni er imidlertid hurtig ute og blokkerer.  I neste trekk skyter Kewell svakt over fra motsatt side.

20.min:  Crouch får hodet på en corner, men hardt presset går ballen høyt over.

Åpen kamp som Liverpool dominerer - det ligger en scoring i lufta.

22.min:  Bra skudd fra Gerrard fra 20 meter som keeper slår til corner.  Corneren blir klarert nesten helt inne på streken.

28.min:  Freedman header på et frispark, men igjen rett på Carson.  Liverpool heldig i forkant da Whitbread ble lurt og Palace er på vei igjennom med dommeren stopper spillet ved å blåse frispark.

32.min:  Et lang cross fra høyre finner Kewell helt umarkert på motsatt side, inne i feltet.  Harry brenner til på volley, men en halvmeter over.

36.min: Gerrard og Potter legger opp til at Raven kan slå inn fra høyre.  Morientes stusser ballen en meter utenfor med hodet.

37.min - 1-0:  Helt mot spillets gang lurer Doug Freedman seg bak Zak Whitbread og styrer et langt innlegg bakfra inn med hodet.

40.min - 1-1: Steven Gerrard utnytter et dårlig forsøk på å klarere fra Palace på egen 16-meter, og sender ballen kontrollert ned til venstre for keeper.

David Raven er førstemann som må i dommerens bok.

Kewell lurer seg forbi to mann, og blir klippet ned av Reich.

45.min:  Steven Gerrard skrur frisparket en liten meter på utsiden av det nærmeste krysset.

En underholdende 1.omgang hvor Hamann og Gerrard har styrt den sentrale midtbanen, men hvor Liverpools spillere viser svært ujevne prestasjoner.  Unge Darren Potter på høyresiden har for eksempel vært svak og Peter Crouch er også kantete og upresis.  Kewell og Morientes har kommet til de største sjansene, men effektiviteten er fortsatt ikke i høysetet.  Crystal Palace har kommet litt for lett til med headinger etter dødballer, selv om det var etter åpent spill at man helt mot spillets gang tok ledelsen.  Litt mer trykk foran mål, kanskje et innbytte av Luis Garcia, og avansement til 4.runde bør greit være innenfor rekkevidde.

2.omgang:

46.min: Palace skriker halvhjertet på hands da Morrison sender et innlegg i albuen til Whitbread.  Ingen bytter i pausen.

50.min: Gerrard spiller frem Potter helt ute på høyrekanten, men Morientes header innlegget over.

Hudson meier ned Morientes og får et kort han har spart lenge til.

56.min:  Gerrard slår fram til Morientes, Nando vender opp men skuddet ble blokkert.

Palace er på et par visitter inne i Liverpools straffefelt uten å komme til avslutninger.  Skuffende start på 2.omgang av gjestene, som ikke har styrt på midtbanen slik de gjorde i perioder før pause.

60.min:  Kewell prøver å bende ballen ned i bortre hjørne, men Speroni er fortsatt på høyden i målet til Palace.

63.min:  En alvorlig Rafa bytter inn Sinama-Pongolle for Morientes.

65.min: Luis Garcia inn for Harry Kewell.

66.min - 2-1: Liverpools forsvar står og sover etter en dødball og Reich kan sette inn et overlegg som blir lagt mot bortre stolpe.

Etter et noe overraskende dobbeltbytte kommer altså Liverpool igjen under.  Morientes og Kewell har ikke vært dårligst hos gjestene, men er muligens merket av at de har lite med kamptrening.

71.min:  Hughes finter seg plass på venstresiden, og slår motsatt hvor Reich igjen har plass til å avslutte.  Denne gang går forsøket utenfor.  Liverpool virker rystet.

74.min:  Andrews inn for Morrison.

76.min:  Reich er igjen først på en dødball, denne gangen med en heading.

77.min:  Traore inn for Warnock.  Black inn for Freedman.

82.min:  Hughes fyrer løs fra 18 meter etter at en corner er blitt klarert, men Carson er nede og redder.

84.min: Crouch stuper inn på et innlegg fra Gerrard, men treffer ikke skikkelig og via skulderen går forsøket utenfor.

85.min:  Togwell inn for Reich.

Liverpool har lite eller ingenting å by på i sluttminuttene.

90.min:  Luis Garcia tupper løst ballen inn til keeper fra 16-meter, etter at Raven hadde kommet frem.  Typisk for et meget svakt Liverpool i 2.omgang.

Rafael Benitez valgte å benytte et mer rutinert mannskap enn det han gjorde i de første rundene i Carling Cup forrige sesong, tydelig oppsatt på å få et godt resultat i en skuffende høstsesong i ligaen.  Ved sluttsignalet var rynkene enda mer tydelige i managerens panne.  Etter en brukbar 1.omgang hvor Liverpool hadde overtaket og de fleste sjansene, trodde nok mange at laget fra Premier League skulle avgjøre dette etter pause.  Det var de i realiteten aldri i nærheten av.  Isteden var det Palace som grep initiativet mot et usedvanlig tafatt Liverpool, og som til slutt fikk uttelling på en av sine mange dødballer.  Det var fortjent nok.  Gjestene fra M'side skapte knapt en sjanse etter pause, og nærmest var Harry Kewell med et langskudd.  Han ble imidlertid snart byttet ut, i tillegg til Morientes og Warnock.  Ingen av dem var etter vår oppfatning blant lagets svakeste.  Isteden lot Rafa svake Potter og ufarlige Crouch være på banen.  En dårlig dag på jobben, både for laget og manageren.

SPILLERBØRS

Carson (6)

Blir satt på en del prøver og løser de på bra måte. Kan ikke stoppe noen av målene og kanskje ingen kjemperedninger, men er totalt en av våre beste spillere i kveld.

Raven (6)

Unggutten får totalt sett godkjent selv om han ikke spiller en kjempekamp. Ikke heldig med alle fremspillene, men leverer en ryddig kamp og gjør få feil.

Whitbread (5)

Blir et nummer for liten, bokstavelig talt, når Palace scorer det første. Gjør enkelte bra inngrep, men overbeviser ikke etter kveldens kamp.

Hyppiä (6)

Totalt sett vår bestemann i dag. Spiller to jevne omganger og er en viktig mann med så mange urutinerte spillere rundt seg.

Warnock (5)
Virker ikke helt konsentrert og mister litt av plasseringsevnen utover i kampen. Kampen under pari av scouseren.

Potter (4)
De fleste trodde iren var på vei ut da Garcia varmet opp. Rett og slett ingen god kamp. Bidrar med nesten ingenting og er helt anonym. Mangler det som skal til på dette nivået?

Hamann (6)
Den mest stabile på midten, men tyskeren har spilt langt bedre kamper enn dette.

Gerrard (5)
Scorer et mål i sitt comeback og viser tendenser i første. I andre omgang mistet han grepet, gikk tom og ble aldri den inspirasjonen vi hadde håpet på. Skuffende kamp av Stevie G.

Kewell (6)
Er bra i det offensive spillet i første. Kommer til 2-3 gode avslutninger og er totalt sett positiv. Skaper problemer for Palace-forsvaret og skulle ikke ha blitt tatt av.

Crouch (4)

11 kamper uten mål. Statistikken er ikke bra for Crouchy og de neste dagene og ukene må han være sterk i hodet for å komme tilbake i den formen han viste for Southampton i fjor. Manglet selvtillit og stod frem som keitete i mange situasjoner.