CSKA Sofia - Liverpool

Ons 10.08.05 kl 20:45 (Champions League, 3.kvalifiserende runde, 1.kamp) - Sky Sports 1 / Tilskuere: 16512 / Dommer: Jan W. Wegereef (HOL) / Vasil Levski Nationial Stadium / Skrevet av: Tore Hansen

De røde skaffet seg et meget godt utgangspunkt til returkampen på Anfield i 3. kvalifiseringsrunde til Champions League. Cissé og Morientes scoret målene på en kveld hvor unge Barragan fikk sin debut.

Warnock

Rafa Benitez har mønstrer et sterkt lag foran kveldens møte - noe som viser hvor viktig denne kampen er. Med herrene Moores og Parry tilbake i Liverpool for å handle inn nye spillere, kan et bra resultat sette fortgang når det gjelder innkjøp av nye spillere. Det er ventet at de røde kjøper minst to spillere til før transfervinduet stenges. En plass i gruppespillet vil gi klubben godt over £10M i inntekter.

Steven Gerrard starter på midtbanen og jakter flere mål i E-Cupen i kveld. Med 16 mål så langt i karrieren er han bare  seks mål bak rekorden til Owen (22). Stevie har scoret 5 på rad i Europa, noe som er klubbrekord for Liverpool. I kveld kan han pynte på statistikken ytterligere.

CSKA Sofia var tidligere hærens lag i Bulgaria og har vunnet hjemlig liga 30 ganger. De har slått ut tittelforsvareren fra serievinnercupen tre ganger tidligere. I 1973/74 mot Ajax, 1980/81 mot Nottingham Forest og i 1981/82 mot Liverpool. Vi får se hva som skjer i kveld...

Kampen spilles på landslagets hjemmebane, like ved Sofias egen bane. Billettprisene skrudd i været til denne kampen, noe som gjør at det er mange ledige seter.

1. min: Sofia, i rødt, tar avspark.

2. min: Cissé bruker farten på høyrekanten og skyter rett på keeper fra spiss vinkel.

6. min: Frisk start i Sofia. Mye fart og rom og spille i for begge lag. Cissé avslutter igjen. Denne gangen utenfor fra langt hold.

8. min: Mål fra Riise underkjent for offside. Riktig avgjørelse. Like etterpå løper Zadi litt for enkelt igjennom i midten og er nær ved å skape en stor sjanse for Sofia.

15. min: Avslutning på halv volley etter Sofia-corner. Skuddet går fem meter over tverrligger. Åpen og fartsfylt kamp det første kvarteret.

22. min: Steven skyter først over og så utenfor mål i løpet av få sekunder. Jevn og underholdene kamp.

26.min: Steven Gerrard  legger an til nytt skudd, men sender i stedet en livlig Djibril Cissé igjennom med en perfekt pasning. En både god og dyktig franskmann scorer med et hardt, lavt skudd mellom beina på keeper fra skrå vinkel. Hans 4. mål i kvalifiseringen.

31. min: To mål på fem minutter når Morientes header inn et frispark Gerrard fra høyrekanten. El Moro kommer høyt på innlegget og header i bakken og i mål. En perfekt utvikling på omgangen.

35. min: Yanev hinker ut med en sår hamstring. Vingen P. Dimitrov kommer inn.

37. min: Riise legger inn et godt innlegg fra venstre. Cissé er på ballen i god posisjon, men klarer ikke å treffe ordentlig.

39. min: Markeringen på bakre stolpe svikter delvis på corner når Sofia (heldigvis) skyter utenfor på en bra sjanse.

44. min: Gerrard driver ut mot høyre og slår inn foran kassa. Morientes kaster seg frem og styrer ballen like utenfor lengste stolpe. Bra angrep og bra avslutning.

45. min: Sofia kombinerer pent på venstrekanten og setter forsvaret vårt ut av spill med fart og teknikk. Når innlegget kommer svikter i tillegg markeringen fullstendig og Dimitrov kan stå upresset og styre ballen forbi Reina.

Pauserapport
En åpen og underholdene kamp med tidvis mye fart på ballen og raske overganger. Sofia gikk ut og forsøkte å sette press på de røde, uten å lykkes spesielt bra. Med fart og teknikk gikk de i angrep så ofte de kunne og blottet seg delvis bakover. De klarte sjeldent å utspille forsvaret vårt – i stedet utnyttet vi i stedet det rommet angrepsspillerne vår fikk. Ikke minst ved en god og bevegelig Djibil Cissé. Han scoret et viktig åpningsmål i en kamp som lenge hadde vært jevn. Da Morientes headet inn 2-0 bare minutter senere, virket det som om Liverpool hadde fullstendig kontroll. Sekunder før slutt sviktet konsentrasjonen vår da det ble gjort feil på feil i forsvarspillet. En viktig redusering for hjemmelaget. Rafa sikkert skuffet over målet, men vi har likevel scoret to viktige bortemål og har levert en godkjent omgang.

46. min: Andre omgang er i gang.

54. min: Cissé skyter først hardt på keeper fra 17-18 meter før Morientes skyter i nettveggen etter å ha blitt spilt igjennom av Alonso. Kampen fortsetter i samme spor som i første. Sofia nesten litt overivrige i perioder.

58. min: Ny tomålsledelse når Cissé vrir spillet fra høyre mot venstre. Gerrard finter og går mot dødlinja. Foran mål finner han Morientes med ryggen mot keeper. El Moro vrir seg og skyter. Ballen går mellom beina på målvakten og over streken. Viktig mål for kampens videre utvikling. Minutter senere holder Morientes på legge på til 4-1 med en god heading.

62. min: Hidiouad langer ut mot Finnan og havner i boka.

64. min: Hamann inn for Alonso.

70. min: Sissoko inn for Gerrard.

72. min: Liverpool har skiftet ut sin sentral midtbane i en periode av kampen hvor ingenting fortsatt er avgjort. Sofia presser fortsatt fremover og legger press på forsvaret. De har på ingen måter gitt opp og jager en redusering.

79. min: Barragan får en mulighet til å vise seg frem når han kommer inn for Morientes. Garcia blir dyttet fremover, mens Barragan spiller på høyre midtbane.

80. min: Zadi ut, Yordanov inn.

86. min: Garcia takler bakfra og blir straffet.

89. min: Warnock "akkumulerer" seg til advarsel...

90+min: To kjempesjanser fra Sofia på overtid, når forsvaret vårt sover. Først skyter de i nettveggen. Deretter gjør Reina en meget bra en håndsredning når de kommer igjennom i midten.

Sluttrapport

Hjemmelaget var friske og raske i perioder, og forsøkte å kjøre over vårt forsvar med et til tider presist kombinasjonspill. Bortsett fra reduseringen før pause, og et par muligheter på overtid i andre omgang, hadde vi full kontroll. Sofias offensive spill gav oss både rom og muligheter, og våre spisser viste sin klasse med å score alle målene i kveld. Ikke minst moro å se Morientes finne scoringsformen igjen. Begge de to på topp gjorde en god kamp. Det gjorde ikke minst også kaptein Steven Gerrard. Han scoret riktignok ikke i kveld, men la opp til alle tre målene og viser igjen sin betydningsfulle rolle for laget. Rafa byttet både han og Alonso ut midtveis i siste omgang og satte på Hamann og Sissoko. På det tidspunktet var kampen enda ikke i boks. Sofia var fortsatt livlige. Det viser god bredde på de posisjonene når en manager kan gjorde et slikt trekk på det tidspunktet. Alt i alt en bra kamp av de helrøde, som sikret seg et meget godt utgangspunkt før returkampen på Anfield.

Reina (7)
Vår spanske nye keeper gjorde kanskje sin viktigste redning på overtid i andre omgang. Virker konsentrert og kommanderende i feltet, selv om han bommet minst en gang. Ble ikke satt på noen skikkelige prøver av et til tider aggressivt hjemmelag.

Finnan (6)
Ingen direkte dårlig kamp – men slet litt med å komme opp i mannen sin hele tiden, og blir trukket for det. Så det spesielt på reduseringen i på tampen av første omgang, hvor han ble valset rundt med et par ganger. Iren kommer garantert sterkere tilbake.

Carragher (7)
De to i midten ble ikke arbeidsledige i kveld, og slet litt med plasseringen når Sofia satte opp tempoet. Hadde imidlertid stort sett full kontroll, uten å ta frem storspillet.

Hyypiä (7)
Finnen sa han var irritert over reduseringen før pause da kampen var over. Konsentrasjonen glapp både for Sami og andre rundt seg 2-3 ganger i kveld. Det kunne kostet mer. Sofia var gode til å bruke flankene, og likte å utfordre med fart og teknikk. Den tidligere kapteinen som nå er den syvende på listen over mest spilte kamper i E-Cupen for LFC, holdt imidlertid stand da det gjaldt som mest.

Warnock (7)
En bra kamp av Stephen som legger mye arbeid og innsats til grunn. Tok vare på sjansen sin. Takler så det lukter svidd. Overdriver noen ganger, og det kostet ham et kort i kveld. Absolutt godkjent mot en småvrien motstander på bortebane i Champions League.

Garcia (7)
Har blitt en viktig mann i det offensive spillet vårt. Veldig spillbar og fungerer bedre og bedre sammen med spillerne rundt seg. Har blitt en viktig spiller for oss, og står frem i en på papiret vanskelig bortekamp. Det liker vi.

Alonso (7)

Spiller annenfiolin på midtbanen og konsentrer seg om grovarbeidet. Hadde i perioder litt stor feilprosent på de lange ballene, men ser samtidig ut til å finne mer og mer ut av rollen sin på en midtbane sammen med Steven Gerrard.

Gerrard (8)
Steven blir igjen vår stjernemann med pondus og driv så lenge han var på banen. La opp til alle de tre målene våre og viser igjen at vi kan forvente store ting av ham denne sesongen.

Riise (6)
Jobber og står på, men det ble lite ut av det på en kveld med mye bakrom å boltre seg på. Uvanlig anonym i perioder. Mer å gå på.

Morientes (8)
Endelig fikk Nando vist seg frem. Det tok tid før han ble varm, men med den rette servicen rundt seg, viste han seg frem til en goalgetter. Kunne raskt ha endt med minst tre mål på samvittigheten i kveld.

Cissé (7)

Gjorde mange lange løp og virket i form. Forsvaret hadde problemer med ham i hele kampen. Scoret det viktige åpningsmålet og viser med sine fire mål hittil i sesongen at han begynner å finne seg til rette i Liverpooltrøya.