Kaunas - Liverpool

Tirs 26.07.05 kl 20:45 (Champions League, 2.kvalifiserende runde, 1.kamp) - Sky Sports 1 / Tilskuere: 8 300 / Dommer: Knud Erik Fisker (DEN) / S.Darius & S.Gireno / Skrevet av: Tore Hansen

Til slutt en komfortabel seier for de røde etter mål fra Cissé, Carragher og Gerrard. Seieren bør gjøre retur kampen mot en heller svak motstander til en transportetappe på Anfield kommende tirsdag.

Petrenko (58)Zenden (29)

Liverpool reiser til Litauen i den første kampen i andre kvalifiserende runde til Champions League. FC Kaunas slo ut HB Torshavn fra Færøyene med sammenlagt 8-2 i den første runden, og vil nok yte bedre motstand enn TNS gjorde mot de røde i første runde.

Både Alonso og Gerrard spiller fra start i Litauen. Darren Potter fortsetter på høyrekanten, mens kveldens spisspar blir Cissé og Champions League debutanten Peter Crouch.
I forsvar kjører Rafa på det trygge med sommerens keeperkjøp Reina i mål og Hyppiä/Carragher i midtforsvaret. Riise fortsetter på venstrebacken mens Josemi spiller for Steve Finnan. Iren sliter med et mageonde.

Det er verdt å merke seg at Milan Baros verken er på laget eller benken.

1. min: Liverpool tar avspark - 62 dager etter seieren i Istanbul.

10. min: Rolig start på kampen, uten noen store sjanser hittil. Hjemmelaget har blitt avblåst for hårfin offside et par ganger.

11. min:  Første store sjanse når Alonso finner Cissé litt til venstre utenfor 16-meteren med en klassisk langpasning. Spissen gjør alt riktig og spiller motsatt mot Crouch. Den tidligere Southampton-spilleren er nær scoring når keeperen kaster seg ut foran føttene hans.

16. min: Crouch avslutter foran Zenden etter et karakteristisk raid av Gerrard. Cissé hælsparker ballen videre, men avsluttningen står ikke i stil. Lekkert angrep med både fart, teknikk og finesse.

20. min: Sjokkscoring til hjemmelaget når Hyypiä blir rundet på høyrekanten. Det legges inn foran mål og Barenvicius scoret enkelt alene med Reina.

26. min: 1-1. Glimrende angrep og scoret når Zenden slår inn fra kanten. Crouch header ned til Cissé. Franskmannen har en mann på seg, men får frem en fot og styrer ballen forbi keeper. Et mål som er en sann  måljager verdig.

29. min. 1-2. Carragher snur kampen med en heading etter corner fra Gerrard. Ballen går inn via en Kaunas-spiller på streken. Men ingen tvil om at det Carra sitt mål. Hans første scoring på seks sesonger!

29. min: Zenden hardt straffet av den danske dommer. Dommeren mener tydeligvis at han hevet foten i en nærduell.

41. min: Kaunas svært nær utligning når hjemmelaget igjen finne mye rom på høyrekanten. Det legges igjen inn foran kassa og ballen går like utenfor. Nesten kopi av det første målet.

43. min: Cisse scorer nesten igjen når han løfter ballen forbi keeper ute fra kanten av 16-meteren. Ballen ruller ensom mot mål, men blir løpt opp av en forsvarsspiller som klarerer på streken.

45. min: En skadet Pacevicius blir erstattet av Petrenko

Pauserapport
To mål på tre minutter snudde kampen for Liverpool etter at Kaunas tok en overraskende ledelse etter 20 minutter. Et forsvar som har vært ruskede ved flere anledninger ble igjen lurt på høyresiden. Hyypiä ble syndebukken etter å ha blitt rundet som sistemann. Barevicius scoret relativt enkelt når ballen legges inn for mål. En lett tap-in som Reina kunne gjøre lite med. På dette tidspunktet i kampen lå hjemmelaget dypt og slo langt etter å ha åpnet litt mer offensive. Liverpool hadde mye av ballen og skapte også et par brukbare muligheter utenom målene. Det er ikke ufortjent at de leder med et mål ved pause. 2-1 var en lekker sak som Zenden startet på venstre. Innlegget får en høy kurve etter å ha vært innom en spiller, men det er ingen utfordring for Crouch som finner Cissé i kamp med en oppasser. Franskmannen bruker skulderen og slenger frem skuddfoten. Ballen smeller i nettet bak keeper. Lærebokstoff. Noen få minutter senere scorer Carragher med en heading fra corner. Ballen går imidlertid via en spiller på streken og i mål. Hans første scoring på seks sesonger. En stor sjanse til hvert lag rett før pause. Cissé’ forsøk ble stoppet på streken.

46. min: Hjemmelaget starter andre omgang.

54. min: 1-3. Steven Gerrard felles like innenfor 16-meteren etter et raid og dommeren peker på straffemerket. Toppscoreren i kvalifiseringen tar selv straffesparket. Han setter det med innsiden, til venstre for keeper. Ikke altfor godt plassert, og målvakten får to fingre på ballen. Men skuddet er for hardt til å kunne stoppes. Gerrards sjette mål i turneringen er et faktum.

58. min: Vertenes Petrenko får gult kort.

60. min: Gerrard blir hvilt. 20-årige Sissoko kommer på.

63. min: Garcia kommer inn for Potter.

70. min: Kampen har roet seg. Liverpool kontrollerer, men få sjanser begge veier. De røde trolig fornøyd med resultatet.

71. min: Målscorer Barevicius ut til fordel for Papeckys.

74. min: Morientes inn for Crouch.

80. min: Bra overlegg fra Zenden. Garcia, toppscorer i forrige sesongs CL-turnering for klubben, forsøker å styre den inn i lengste.

83. min: Cissé misbruker en kjempesjanse etter å ha blitt spilt igjennom av Garcia. Igjen velger spissen å skyte raskt i stedet for å forsøke å dra ballen forbi keeper. Alene med keeper setter han den høyt over.

87. min: Tamosaukas ut. Maciulis inn.

Sluttrapport

Til slutt et bra sluttresultat og en grei gjennomkjøring av Liverpool mot ukjent Kaunas. Laget fra Litauen har aldri kommet forbi andre kvalifiseringsrunde av Champions League. De ser ikke ut til å lykkes denne gangen heller. Et relativt tidlig mål i andre omgang punkterte på mange måter oppgjøret. Et par store sjanser mot slutten, en av dem misbrukt av Cissé var stort sett alt som ble produsert i omgangen. Kaunas skapte omtrent ingenting. Reina måtte ikke gjøre en eneste kvalifisert redning. Backene vår virket rustne, Crouch og Cissé fikk til en del på topp, og Garcia virket kvikk og rask da han kom inn. Zenden gjorde også en bra figur og fikk lagt inn mange baller i feltet. På midtbanen hadde Alonso og Gerrard alltid full kontroll. Returen bør bli en transportetappe.

Og på fredag trekkes 3. runde...

Reina (6)
Knapt nok en kvalifisert redning i løpet av 90 minutter. Det sier en del om dagens motstander. Ute og brøt et par farlige angrep i første, arbeidsledig i andre. Stod likevel frem på en positiv måte. Ropte og dirigerte på folkene foran seg.

Josemi (5)
Skuffende mye slurv og unøyaktighet mot en så svak motstander. Viser igjen han er et cover for Finnan og at han ikke blir i startoppstillingen når alvoret starter.

Carragher (6)
Scoret sitt første mål siden januar 1999, ved hjelp av en motspiller på streken. Har spilt bedre kamper i den røde trøya. Bommet stygt på en ball i første, men er igjen vår mest stødige utespiller i forsvar.

Hyypiä (5)
Slet urovekkende mye, spesielt når han ble lurt ut på løpetur. Lå for nærme da han ble lurt på det første målet. Finnen slet imidlertid med at heller ikke Riise hadde en god dag.

Riise (5)
Ute av posisjon altfor ofte. Gav motstanderen for mye rom de gangene de kom fremover. Ofte på raske overganger. Fant aldri helt rytmen og virket utenfor.

Potter (5)
Er ingen kantspiller og lider under det. Feilprosenten stor på det han forsøker seg på, og klarer sjeldent å gjøre noe utenom det helt enkle.

Alonso (7)
Solid gjennom 90 minutter. Har overblikket, teknikken og fant en fornuftig arbeidsfordeling sammen med Gerrard. Er med å styre kampen for Liverpool.

Gerrard (8)
Han fikk bare en time, men det var likevel nok. Hans sjette scoring i kvalifiseringen var et faktum da han satte inn straffesparket. Ingen kamp helt i toppklasse, men spiller med en annen dimensjon enn de fleste rundt seg. Vår bestemann i dag.

Zenden (6)
En grei kamp av nederlenderen. Får lagt inn en del foran mål, er spillbar og søker hele tiden kreative løsninger. Han også evnen til å snu spillet når det trengs.

Cissé (7)
Positiv kamp av franskmannen. Burde kanskje fått større trekk for å ha misbrukt to kjempesjanser. Er litt for ivrig og skyter på direkten i stedet for å forsøke å dra av keeper. Spesielt den siste sjansen skulle han ha satt under tverrligger. Viste goalgetter teft på utligningsmålet.