Liverpool-Blackburn

Ons 16.03.05 kl 21:00 (Premier League) - Sky Sports 1 / Tilskuere: 37 763 / Dommer: Barry Knight / Anfield / Skrevet av: Tore Hansen/Torbjørn Flatin (spillerbørs)

En tam og grå forestilling av de røde i en viktig hengekamp i kampen om 4. plassen i Premier League. Knapt nok et skudd på mål i løpet av nitti minutter sier det meste...

LiverpoolBlackburn
Mål
0-0 (0-0 til pause)
Lagoppstilling
Dudek
Finnan
Pellegrino
Carragher
Warnock
(Biscan'82)
Garcia
Hamann
Gerrard
Smicer
(Riise'46)
Morientes
Baros
(Nunez'70)
Friedel
Neill
Todd
Nelsen
Johansson
(Matteo'62)
Emerton
Mokoena
Flintcroft
Reid
Gamst Pedersen
Stead
(Gallagher'75)
Innbyttere
Hyypiä
Carson
Tugay
Johnson
Enckelman
Gule kort
Gerrard '29Flitcroft '32

Liverpool trenger alle tre poengene i hengekampen mot Blackburn for å kunne holde kontakten med nabo Everton i kampen om CL-kvalifisering.

Som vi antydet tidligere er både John Arne Riise og Sami Hyypiä ute av kvelden lag. Sistnevnte skal være småskadet og har ikke trent normalt den siste tiden. Sky Sports melder at han har trøbbel med magen. Det er usikkert om John Arne blir hvilt og spart til Everton eller om han også sliter med en smell.
Pellegrino og Smicer skal fylle plassene til våre nordiske venner, mens Morientes er tilbake på topp sammen med Baros.

For Blackburn har verken Paul Dickov eller David Thompson bestått en fitness test før kampen. Robbie Savage var allerede ute med skade før dette oppgjøret. 4-5-1 oppstilling for gjestene.

1. min: Brad Friedel får stor applaus i det han inntar målet foran The Kop. Liverpool tapte myntkastet og spiller "hjem" i første omgang. Garcia på høyre og Smicer på venstre side av midtbanen.

5. min: Liverpool best i gang, mest agressive. Baros nede og må få behandling.

8. min: Baros holdes klart av Todd ved kortlinjen, dommeren lar spillet gå. 

11. min: Frispark etter at Baros blir felt. Skuddet ender opp med corner for de røde.

12. min: Finnan og Morientes kombinerer fint og varter opp med godt angrepsspill. Ballen går imidlertid utover linja før de får lagt inn foran kassa.

15. min: Få sjanser foreløpig i kampen. Blackburn satser på mye folk på midtbanen og gir hjemmelaget lite rom og dårlig med tid når de forsøker å bygge opp. Ingen avslutninger så langt. Et ikke helt uventet kampbilde. Baros mot Todd ser ut til å bli kveldens duell.

17. min: Baros avblåses for en tvilsom offside. Tsjekkeren gjør et tilsynelatende perfekt "bueløp" og kommer alene med keeper, før dommeren blåser. Ganske fullt på Anfield i kveld. Ser ut som de har klart å fylle opp brukbart etter at det tidligere i dag ble annonsert "pay at the gate".

19. min: Warncok får slått inn en god ball foran kassa, men ingen klarer å få kontakt.

 29. min: Carragher er ute av posisjon når Blackburn bryter. Gerrard pådrar seg kort når han skal stoppe Stead på vei igjennom. De røde sliter med å skaffe seg skaffe seg rom på midten og oppe på topp.

 32. min: Flitcroft i boka etter takling av Smicer.

37. min: Langskudd fra Pellegrino fra over 30 meter, uten at Friedel blir satt på noen stor test. Første skudd mellom stengene! Forsatt ikke en eneste skikkelig redning å gjøre for den tidligere Liverpoolspilleren.

39. min: Dudek gjør en dårlig klarering, men Reid skyter heldigvis over.

40. min: God corner av Liverpool, men Blackburn får til slutt klarert. Riise varmer opp. Starter nordmannen i andre omgang? De røde trenger sårt et åpningsmål...

Baros ble litt overraskende byttet ut i andre omgang.

41. min: Volley av Pellegrino, som havner på The Kop, etter ny corner fra Gerrard.

45+ min: Godt innlegg av Garcia som blir klarert til corner.

45+ min: Garcia får lagt inn igjen, Morientes får nesten kontroll i god posisjon, men Todd feier til slutt ballen unna. Brukbart angrep.

Pauserapport

Målløst på Anfield ved pause, og få målsjanser. Brad Friedel har i rettferdighetens navn nesten ikke gjort en eneste kvalifisert redning. Liverpool har hatt ballen mest, mens sliter med å spille seg til tid og rom på en overbefolket midtbane. De klarer sjeldent å bygge opp et ordentlig angrep bakfra. Ingen uventet taktikk av Blackburn, som har vært småfarlige på overgangsmulighetene og vil bli vanskelige å spille mot dersom de stjeler et ledermål. Midtbanen vår har enda ikke fått et ordentlig grep om kampen. Fremover er det Milan Baros som har vært mest synlig, og farlig, når han på karakteristisk vis bøyer hodet og setter fart på ballen. Kanskje ble han feilaktig avblåst for offside alene med keeper. Liverpool må løfte spillet minst to hakk i andre omgang dersom de skal sikre seg alle tre poengene.

 

 46. min: John Arne Riise har kommet inn for Vladimir Smicer i andre omgang.

 

47. min: Reid kommer løs på høyre og legger inn en god ball i feltet. Dudek ute og plukker.

 

48. min: Riise gjør et godt løp på venstre og kommer til dødlinja. Han legger inn 45 grader, Baros skyter himmelhøyt over fra 8-9 meter. Mer fart og en helt annen kamp i åpningsminuttene.

 

56. min: Garcia og Baros løper nesten i hverandre når de utnytter en feil i forsvaret ved kanten av 16-meteren. Liverpool presser.

 

57. min: Klassisk Riise-frispark like over...

 

59. min: Skudd fra Stead klareres til hjørnespark. Baros plukker opp ballen dypt inn på egen banehalvdel og setter fart, men blir taklet.

 

 62. min: Matteo inn for Johansson.

 

 70. min: Overraskende bytte når Nunez kommer inn for Baros. Garcia legger seg i "hullet" bak Morientes.

 

74. min: Etter en brukbar start på omgangen er det i ferd med å bli ganske frustrerende igjen. Løpene og presisjonen stemmer ikke fremover på banen, ingen ser ut til å kunne ta ut noe ekstra i denne viktige kampen foran et mer og mer frustrerende hjemmepublikum. Forsatt er ikke Blackburn keepers blitt satt på en skikkelig prøve.

 

 75. min: Gallagher inn for Stead.

 

 

Morientes i kampen Todd. Spissene våre lyktes, i likhet med resten av laget, ikke med å løse oppgavene mot Blackburn.

 

 82. min: Biscan inn for Warnock. Rafa omrokkerer på laget sitt når Gerrard går inn bak El Moro på topp. Igor spiller på midten, Garcia på ventre og Riise ned på backen.

 

84. min: Liverpool tar et raskt frispark, og Morientes setter ballen i ventre stolpe med innsiden av foten. Dommeren blåser imidlertid fordi frispark ble tatt for raskt.

 

Det legges til tre minutter.

 

Sluttrapport

Totalt sett en svært skuffende kamp og et resultat som passer Liverpool dårlig i ligainnspurten. Målløst hjemme mot Blackburn, og bare ei lompe på mål fra Pellegrino blir mager kost og en dårlig generalprøve foran søndagens byderby mot Everton. Men mest skremmende er likevel spillet og innsatsen laget legger for dagen i en kamp av så stor betydning. Det kollektive sviktet, og de fleste presterte under pari. Det er mye som må rettes på så raskt som mulig. Blackburn gjorde det riktignok så vanskelig som mulig for oss – det skal imidlertid være mulig å utfordre keeper med større sjanser og mer trøkk enn det vi gjorde i nitti minutter i kveld. Bortsett fra de første femten minuttene i andre omgang var og ble dette en rimelig grå forestilling hvor det meste manglet. Det blir dessverre stadig vanskeligere å se hvordan vi skal kvalifisere oss til Champions League neste sesong uten å vinne turneringen selv…

 

Spillerbørs

 

Dudek 6

Usikker på et par baller i første omgang, men gjør også et par viktige inngrep på en ikke altfor vanskelig dag på jobben. Spiller slik vi er blitt vandt med å se Jerzy på det jevne.

 

Finnan 6

Iren begynte bra på høyrebacken, men ble sjeldent eller aldri med fremover. Det hadde vært viktig på en dag som dette.

 

Carragher 7

Carra er totalt vår bestemann. Solid i alt han gjør. Feiler sjeldent og står frem i forsvaret og viser ryggrad.

 

Pellegrino 7

En god kamp av argentineren som vinner dueller, bryter foran og er bra i luften. Er solid og spiller på det sikre.

 

Warnock 7

Gjør 3-4 skikkelige publikumstaklinger og spiller en ny god kamp. Opptatt på å vise seg frem og av å kapre backplassen denne våren. Byttet ut av taktiske årsaker.

 

Garcia 7

Blir den mest kreative i dag, bidrar med fikse fremspill og inviterer til veggspill. Gjør også i dag sine feil, men er involvert og bidrar til å skape noe og viser formstigning.

 

Hamann 6

Er lite synlig, men har nok å stri med på en overbefolket midtbane. Holder godt på ballen uten å bidra med noe fremover på banen.

 

Gerrard 6

Stevie sliter fortsatt med formen og bortsett fra 3-4 40-meterspasninger blir han for anonym i altfor lange perioder av kampen. Står ikke frem som kaptein.

 

Smicer 5

Ble kort og godt for lett og puslete mot en robust motstander. Rafa gjør rett i å bytte ham ut med Riise i pausen.

 

Riise 6

Kom inn og satte fart i begynnelsen av andre omgang. Faller etter hvert av og klarer ikke å holde trøkket oppe på en midtbane som ikke fungerte.

 

Baros 5

Begynte egentlig bra, men falt sterkt av. Bortsett fra et par gode løp var han sjeldent en trussel foran kassa. Likevel uventet at Rafa byttet ham ut til tross for at han fikk lite til.

 

Morientes 5

Spilte seg litt opp utover i andre omgang, hvor var nesten gjennom ved et par anledninger. PÅ en vanskelig dag for spissene ble det likevel altfor tynt og altfor lite involverende.