Liverpool-Blackburn

Lør 15.10.05 kl 16.00 (Premier League) - Canal+ / Tilskuere: 44 697 / Dommer: Mark Halsey / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Tore Hansen

Djibril Cisse ble matchvinner på Anfield, i en kamp der Blackburn måtte spille i en time med bare ti mann. Fortjent seier til de røde.

Khizanishvili (32)

Et Liverpool-lag i poengnød er i dag vertskap for Blackburn på Anfield. Peter Crouch vil trolig få en varm velkomst av Anfield-publikumet når han entrer banen, etter hetsen han ble utsatt for av Englands-publikumet på Old Trafford under landskampene mot Østerrike og Polen.

Ny overraskende lagoppstilling av Benitez, der det går mot tre stoppere og offensive vingbacker i Finnan og Warnock. Sami Hyypiä er verken på banen eller benken. Uvisst av hvilken grunn. Jamie Carragher er dagens kaptein, i Steven Gerrard sitt skadefravær.

Josemi, Sissoko, Zenden og Cisse er nye i startoppstillingen i forhold til laget som startet mot Chelsea for to uker siden.

Det blir spennende å se hvilken formasjon Liverpool starter kampen i. Mulighetene er mange: 3-5-2, 5-3-2, 5-4-1, 4-4-2, eller avarter av disse med en mann i mellomrommet mellom midtbanen og en eller to på topp.

1.min:
Liverpool taper målvalget, og må spille mot The Kop i første omgang. De røde tar avspark i solskinnet på Anfield. Hjemmelaget ser ut til å gå ut i en tradisjonell 4-4-2 formasjon, med Josemi og Warnock på backene, og Traore som stopper sammen med Carragher. Crouch og Cisse ser ut til å utgjøre en duo på topp.

2.min: Blackburn har åpnet best, og vinner en corner. Liverpool-forsvaret rydder opp.

3.min: Brukbart Liverpool-angrep, men Sissoko velger å drible i stedet for å passe til umarkerte Zenden. Like etter kontrer Blackburn, men Gamst Pedersens innlegg går over alle og til utspark.

5.min: Josemi mister ballen, og Alonso må gi frispark i farlig posisjon når Gamst Pedersen avanserer. Heldigvis utnytter ikke Blackburn muligheten.

10.min: Stor sjanse for Cisse på en Alonso-corner. Men han bommer fullstendig i et forsøk på et brassespark.

13.min: Ny flott innsvinger fra Alonso. Denne gang på frispark. Finner hodet til Carragher, som header i bakken, men utenfor.

15.min: Peter Crouch og The Kop roper på straffe, når ballen treffer en Blackburn-forsvarer i hånden inne i feltet. Dommeren rister på hodet.

19.min: Zenden nær ved å drible seg gjennom hele Blackburn-forsvaret. Ballen faller for Peter Crouch, som skyter i en Blackburn-spiller. Like etter header Cisse et innlegg utenfor.

24.min: Djibril Cisse blir feilaktig avvinket for offside, når han kommer helt alene med keeper. Her kan Liverpool ha blitt snytt for ledermålet av linjemannen!

32.min:  Mark Halsey dømmer først straffe til Liverpool, når Djibril Cisse blir felt av bakerste mann, men omgjør det hele til frispark like utenfor 16-meteren etter samråd med linjemannen. Khizanishvili får korrekt rødt kort. Fellingen startet utenfor, så frispark er også korrekt.

35.min:  Det tar tid før frisparket blir tatt. Dette setter Zenden i tverrliggeren og over.

36.min:  Taktisk bytte av Blackburn. Spissen Dickov ut, og midtstopper Todd inn som erstatning for Khizanishvili.

37.min:  Jamie Carragher nær ved å komme på scoringslista når han er sist på et frispark fra Alonso.

39.min:  Cisse header et godt innlegg fra Josemi like over.

44.min: Zenden finner Crouch med en stuss på Josemis oppspill, men volleyforsøket til den lange spissen ender langt oppe på The Kop.

45.min: To minutter tilleggstid i første omgang.

45.min:  Cisse får stå umarkert på en corner, men header utenfor.

Pause

Blackburn-manager Mark Hughes raste mot dommer Mark Halsey da lagene gikk i garderoben, men utvisningen til Khizanishvili var helt korrekt. Felling som bakerste mann, da Cisse ville ha kommet helt alene med keeper. Blackburn åpnet kampen best, men Liverpool kom snart til hektene igjen, og tok over banespillet. Noen halvsjanser ble skapt, før Cisse altså ble felt med fri vei mot mål. Etter utvisningen tok Blackburn ut en spiss, og satte inn en midtstopper, og spilte tydelig for ett poeng resten av omgangen. Selv om det har blitt servert noen gode innlegg, kan det bli vanskelig for de røde å åpne opp et ti mann sterkt forsvar om det fortsetter i samme gata etter hvilen.

46.min:
Blackburn tar avspark. Ingen bytter i pausen.

56.min: Hendelsesfattige første ti minutter av andre omgang, der hjemmelaget, som vi spådde i pausen, sliter med å åpne opp Blackburns forsvar. Luis Garcia gjør seg klar til innhopp.

58.min: Nytt godt frispark inn i feltet av Alonso, men Carragher får ikke styring på sin heading.

60.min:  Offensivt bytte av Benitez. Garcia inn for Josemi.

60.min:  Liverpool snytt for et straffespark av Mark Halsey, når Warnock klart felles av Tugay på vei inn i feltet.

65.min: Friedel tipper en Cisse-heading over til corner. Liverpool trykker på mot et Blackburn-lag som ligger med samtlige unntatt Kuqi i forsvar.

66.min:  Garcia legger ballen nydelig tilbake til en umarkert Cisse. Franskmannen avslutter tamt og svakt utenfor.

67.min:  Fernando Morientes gjør sitt comeback etter skade. Kommer inn for Peter Crouch. For Blackburn går Gamst Pedersen ut og Emerton inn. De bytter også ut Tugay, og setter inn Mokoena. Bortelaget drøyer tid ved envher anledning nå.

74.min:  Riise kommer inn for Warnock.

75.min:  1-0 Zenden blir felt av Savage. Frisparket fra 20 meter blir dyttet til side, og Djibril Cisse dundrer ballen i mål.

76.min:
Bentley får gult kort for en meget sen tackling på Zenden.

77.min:  Neill får gult kort for protester.

80.min:  Kjempesjanse for Morientes, som fullstendig misser med en heading fra kloss hold, etter et meget godt innlegg fra Finnan.

81.min:  Savage får det gule kortet, etter å ha meiet ned Finnan.

86.min:  Stor sjanse for Kuqu, når linjemannen fullstendig overser at finnen står i offside.

87.min:  Morientes misbruker en ny kjempesjanse, når Friedel gir retur på et skudd fra Riise. Utrolig nok setter han ballen svakt utenfor fra bare et par meter.

88.min:  Morientes burde nå ha hatt et hat-trick etter innhoppet. Header svakt over i kjempeposisjon, etter et flott innlegg fra Zenden.

90.min: Tre minutter er lagt til på Anfield.

90.min: To minutter på overtid prøver Alonso seg med et spektakulært langskudd. Langt opp på Anny Rd End.

Slutt

Liverpool slet med å åpne opp Blackburn-forsvaret helt fram til Djibril Cisse knallet ballen i mål fra 20 meter etter et frispark. Etter scoringen åpnet kampen seg opp, og Morientes burde faktisk ha gjort ekte hat-trick i løpet av kampens siste ti minutter. De røde ble også klart snytt for et straffespark på stillingen 0-0, og vant en meget fortjent seier. Blackburn hadde knapt skudd på mål etter pause.

Spillerbørs:

REINA (6)
Jose gjorde knapt nok en eneste redning i kampen. Løste de oppgavene som kom på en grei måte. ”Rolig dag på jobben”-floskelen kunne knapt nok passet bedre enn til en slik kamp.

JOSEMI (6)

Begynte med å slurve, men tar seg bra inn og gjør ingen dårlig kamp. Det er likevel en viss usikkerhet over spillet hans som aldri helt synes å slippe taket.

CARRAGHER (7)

Sjefen bakerst på en dag for de røde spilte det meste av kampen med tre mann bakerst. Rutinert og stødig opptreden – sprer trygghet rundt seg og er den Carra vi har lært å kjenne.

TRAORE (6)

En dag på det jevne for Djimi. Får ikke så altfor store defensive oppgaver å jobbe med og har alltid ei lang tå å bruke dersom han kommer på etterskudd.

WARNOCK (6)
Solid innsats også for Stephen. Får starte en kamp igjen og viser at han er stor nok for oppgaven. I en slik oppstilling mangler han litt krutt fremover på banen, men skulle nok hatt straffespark da han ble hektet innenfor 16-meteren i andre omgang.

FINNAN (6)

Iren spiller seg opp utover kampen etter han i likhet med flere brukte tid på å komme i gang. Det blir til slutt en del gode innsvingere foran kassa, men har enda mer å gå på.

ALONSO (7)
Midtbanegeneral i dag uten full tenning på alle sylinderne. Utrolig viktig mann med Gerrard ute. Holder hodet kaldt, bruker blikket og pasningsfoten – selv om vi har sett det enda bedre.

SISSOKO (7)

Det tok tid også før Mali-spilleren kom i gang med det effektive duellspillet og de vinnende taklingene. 6+ hadde kanskje passet best, men han gjennomfører totalt gode 90 minutter. Får først og fremst trekk for pasningsspillet og velger ikke alltid de beste løsningene.

ZENDEN (6)
Hadde en suser i tverrliggeren foran The Kop i første. Det var kanskje målet han manglet for å komme skikkelig i gang? Gjør totalt en positiv kamp, spesielt når han trekker innover og kan være med i det raske kombinasjonsspillet på den 5-mannssterke midtbanen.

CROUCH (6)

Får aldri helt kampen inn i sitt spor og må la sin franske makker ta seg av avslutningene. Virket sjeldent målfarlig og slet i perioder med å komme med i spillet.

CISSÉ (8)
”The Lord has landed” – stod det på en banner på The Kop. Forfriskende å se en spiss som tørr og våger og med stor tro på seg selv foran kassa. Sløste, men ingen kan si at han ikke vinner kampen for oss. Målet var ikke bare en seier for de røde det var også en seier for Cissé. Manageren kan like det eller ei, men nummer 9 er vår målfarligste spiller. Blir kanskje aldri den mest effektive, og kanskje har Rafa brukt litt psykologisk ”krigføring”? – for nå er Djibril Cissé i form!

GARCIA (6)
Luis kom inn og fikk en halvtime. Får litt rom på kanten når Blackburn kommer bakpå, men klarer aldri helt å skape noe virkelig farlig foran Friedel.

MORIENTES

Endelig tilbake etter å ha mistet seks kamper etter å ha skadet seg på trening med Spania for noen uker siden. Mistet tre gode sjanser, hvor den ene var en grov miss alene med keeper. Men positivt innhopp, så lenge sjansene kommer vil målene følge etter.

RIISE
Nordmannen kom inn og viste at han er ivrig etter å vise seg frem. Kom til et par gode halvsjanser og ville nok gjerne ha startet kampen i en slik oppstilling.