Liverpool - CSKA Sofia

Tirs 23.08.05 kl 21:05 (Champions League, 3.kvalifiserende runde, 2.kamp) - ITV1/lfc.tv / Tilskuere: 42 175 / Dommer: Wolfgang Stark (GER) / Anfield / Skrevet av: Tore Hansen/Magne Thoresen (spillerbørs)

De røde gikk på et uventet nederlag hjemme mot Sofia. Etter en dårlig førsteomgang, spilte de seg opp i andre og skulle ha scoret minst en gang. Det viktigste er likevel at avansement til gruppespillet er sikret.

Matic

Liverpool står foran siste hinder for å nå det forgjettede gruppespillet i Champions League. De røde har en 3-1 ledelse å gå på fra bortemøtet med CSKA Sofia, og skulle ha alle muligheter til å ro dette i land på Anfield.

Fem endringer på laget som startet mot Sunderland lørdag. Carson får en kamp mellom stengene igjen, men Josemi går inn i forsvaret. Riise og Potter starter på flankene, mens Hamann er tilbake på midtbanen.  Det gir en sterk reservebenk, dersom Rafa skulle bli tvunget til å gjøre noen grep utover i kampen.

1. min: Liverpool tar avspark og spiller mot Anfield RD End i første omgang.

Det er ikke utsolgt på Anfield i kveld. Billettprisene til 3. runde kvalik kampen ligger på £20. Josemi spiller i midtforsvaret sammen med Hyypiä. Finnen er kaptein i kveld.

6. min: Bra gjennomspill fra Riise mot Cissé. Fra litt skrå vinkel kommer keeper ut og får såvidt avverget. Sofia stiller med ny keeper til denne kampen. Ikke overraskende. Cissé frempå med et par andre tidlige halvsjanser like etterpå.

15. min: Til tross for å ha hatt spillet det første kvarteret er det gjestene som scorer først i kveld. Det skjer når de vinner et frispark på høyrekanten. De slår en kort ball til Valentin Iliev, som var suspendert i forrige kamp, som umarkert setter ballen i lengste hjørne. Sjokkstart fra CSKA. De må imidlertid score to mål til for å gå videre.

20. min: Kjempesjanse til CSKA som oppstår når Sissoko mister ballen på midten og gjestene stormer mot 16-meteren vår. En god Carson kommer ut og redder med beina. Todorov bommer på nesten åpent mål når han forsøker å sette inn returen.

25. min: Frispark som dyttes til Cissé som klemmer til på direkten. Franskmannen får kjempetreff, men keeper redder skuddet imponerende enkelt.

30. min: De røde har vunnet tilbake kontrollen på kampen etter at CSKA hadde noe gode minutter før og etter scoringen. Halvsjanser både til Riise og Cissé. Kampen veksler veldig både, og alt tyder på at det blir flere mål i kveld.

37. min: Liverpool vender spillet fra venstre mot høyre og Potter finner Sissoko som kommer bakfra. Midtbanespilleren skyter med venstre, men 2-3 meter til side for mål.

43. min: Riise skyter hardt over på frispark fra 30 meter.

45. min+: Bra corner fra Riise som Sami ikke klarer å styre mot mål fra god posisjon.

Pauserapport

Ingen stor omgang på Anfield hvor et par gode forsøk fra Djibril Cissé har vært alt vi har produsert mot aggressive og kontringsvillige gjester. Etter en bra start, hvor vi produserte de fleste sjansene i omgangen, var det et en upresset Iliev som sendte CSKA i ledelse med et godt skudd i Carsons lengste hjørne. Ingen kom ut på skuddet og keeper kan vanskelig lastes for målet. Med fem endringer er utvilsomt noe av balansen borte fra laget. Josemi i midtforsvaret har ikke spilt dårlig isolert sett, men noe av tryggheten er liksom borte og fremover på banen har midtbanen vært langt under pari. Ingen av de nye på midtbanen har klart å gjøre noen forskjell, Riise har riktignok vært frempå et par ganger og vist seg frem foran mål. Potter sliter igjen med å vise seg frem på kanten, og feilpasninger fra Sissoko holdt på å koste dyrt et par ganger. Like etter målet var det nettopp en slik feil som nesten gav 0-2. I perioder har det vært for nervøst og vaklende av de røde. Vi trenger mer trøkk og presisjon fremover. Spissene må ha bedre service. Morientes får igjen nesten ikke et eneste innlegg å forfølge foran kassa. Ingen blir overrasket dersom det kommer tidlige endringer på laget.

46. min: Garcia kommer inn for Potter før avspark.

47. min: Riise tar frispark fra over 30 meter som går rett i muren. På returen skyter han på volley, knallhardt høyt, men nokså rett på keeper. Målvakten får såvdit fistet ballen over tverrligger og til corner.

50. min: Innkast fra Warnock som Morientes header ut til Riise. Normannen kommer til avsluttning igjen. Denne gangen med høyre. Skuddet går et par meter til side for mål. Bra spill - god åpning av omgangen. The Kop forsøker å bidra med sitt.

55. min: Kjempesjanse til CSKA som skyter i nettveggen fra frispark. Millimetere fra å lure seg inn til høyre for Carson. Benitez rasende på benken.

64. min: Warnock halter og blir byttet med Zenden. Riise ned på venstreback.

67. min: Nytt farlig frispark fra Riise. Skuddet går i muren og like til side for mål. Kjempesjanse. CSKA ikke så farlige foran mål som i første - Liverpool har stort sett kontrollen.

70. min: Lang ball opp til Garcia, som går høyre, venstre før han avslutter med et skudd rett på keeper.

72. min: Sakaliev for Yurukov.

73. min: Ny stor sjanse når Morientes blir spilt fri og kommer på løp. Alene med keeper blir han for ubesluttsom og CSKA får folk tilbake som redder på streken. Cissé isfornøyd med at han ikke får ballen på bakre stolpe.

77. min: Garcia skyter rett på mål på et frispark fra skrå vinkel. Forsøket går utenfor lengste stolpe.

80. min: Nesten bare Liverpool utover i omgangen, men foreløpig sørgelige inneffektive. Zenden avslutter med skudd noen meter utenfor keepers høyre stolpe når det gjenstår ti minutter å spille.

82. min: Pongolle kommer inn til sin første kamp på syv og en halv måned når han erstatter Cissé.

84. min: P. Dimitrov inn for Zadi. Et offensivt bytte for CSKA som har blitt presset bakover utover i omgangen.

90. min: Dramatikk på overtid når Sissoko avslutter et langt løpt med å smelle ballen i tverrligger. Sekunder senere får CSKA et mål korrekt underkjent for offside...

Sluttrapport

Liverpool er videre til gruppespillet i Champions League. Det er den viktigste beholdningen på en kveld hvor Rafa byttet ut nesten halve laget. Etter en grei start hvor Cissé var tidlig frempå et par ganger med gode halvsjanser, ble vi altfor nervøse og altfor passive etter scoringen i mot etter 15 minutters spill. Bare sekunder senere var Sofia nær 2-0. Bare en god beinparade av Carson utenfor egen 16-meter forhindret katastrofe. Spillet vekslet mye frem og tilbake etter scoringen og Liverpool slet med å kontrollere kontringsfarlige Østeuropeere. I pausen gjorde en endring ved å ta ut en Potter som ikke fikk til noen verdens ting og satte inn Garcia. Etter et tidlig farlig frispark fra CSKA, som gikk noen millimeter utenfor stolpen og traff nettveggen, var Liverpool mer eller mindre i kontroll. Ballen gikk raskere fremover og flankene kom mer til sin rett. Likevel lyktes vi sjeldent med å få spillet til å gli helt inn til spissene. Det ble i første rekke mange, gode avslutninger fra langt hold og enkeltprestasjoner. Riise hadde 2-3 gode forsøk. En på volley. Sissoko kom bakfra og avsluttet i tverrligger på overtid. Vi slet med å involvere spissene som begge gjorde en god kamp i Sofia. Derfor ble vi altfor ofte altfor enkle å stoppe ved gjestenes 16-meter. Men vi er videre, og det er egentlig alt som teller. Etter seks kamper på 41 dager er vi tilbake i det gode selskap.

Gruppespillet trekkes torsdag ettermiddag.

Carson (5)
Gjør det han skal gjøre i de fleste situasjoner. En kjemperedning i første omgang. Arbeidsledig mye av andre omgang. Ikke alle like heldig med igangsettingen av spillet.

Finnan (4)

Slet stort i første omgang sammen med Potter på høyresiden. CSKA fikk altfor mye spillerom på den siden før hvilen. Tok seg sammen i andre og kom lenger frem på banen og leverte et par gode innlegg.

Josemi (6)
Nestbest i dag, etter at det tok litt tid både for spillerne og The Kop til å helt stole på spanjolen som midtstopper. Spiller med ro og viser at han behersker spill i den posisjonen.

Hyypiä (5)
Finnen har vært bedre. Slet med distribusjonen av ballen og var et par ganger helt ute av posisjon.

Warnock (5)
Ny, bra kamp av Stephen. Solid defensiv. Flink til å vri spillet mot høyre med lange crossballer. Stopper ofte på midtstreken og er ikke så altfor god fremover.

Potter (3)
Et mareritt av en kamp fra unggutten. Det er nesten så man synes synd på ham. Bidrar med ingenting, finner ikke tonen med Finnan og gjør ingenting kreativt. Helt nødvendig bytte i pausen.

Hamann (5)

En kamp på det jevne av tyskeren.  Stabilt spill i begge omgangene, uten å fremheve seg.

Sissoko (7)
Vår bestemann i dag. Har en del rusk i maskineriet også i dag, men løper som en gud over hele banen og legger ned en fantastisk innsats gjennom 90 minutter. Manglet mål på slutten.

Riise (5)

Tam førsteomgang, men spiller også han seg opp og kommer til en del gode avslutninger. Var ganske nær scoring på et par av dem.

Morientes (4)
Ble ofte liggende altfor dypt og fikk det ikke til å gli som møtende spiss. Fungerte ikke som bindeledd. Mer farlig når han får utfordre rett foran kassa. Brente en stor sjanse da han endelig kom til en god avslutning.

Cissé (4)

Begynte bra med et par gode sjanser før CSKA scoret. Varierte mye på prestasjonene utover i kampen, til tross for en del rom å bruke farten sin i. Var ikke målfarlig nok i dag og sliter også han med effektiviteten.

Garcia (5)
Et greit innhopp. Er med å løfte spillet i andre omgang og spiller på mange måter en typisk ”Garcia-kamp”. Gjør en del bra forseringer og fiske ting før han i neste øyeblikk spolerer alt. Men er milevis bedre enn Potter i dag.

Zenden kom inn uten å gjøre seg spesielt bemerket. Pongolle ble cup-tied i turneringen. Det rimer dårlig med kveldens rykter om at Lyon er i forhandlinger vedrørende kjøp.