Liverpool-Manchester U

Søn 18.09.05 kl 13.00 (Premier League) - C+ Sport/SS1 / Tilskuere: 44.917 / Dommer: Rob Styles (Waterlooville) / Anfield / Skrevet av: Tore Hansen
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

For første gang i Premier Leagues historie ender det målløst mellom de to gigantene. Liverpool har dermed startet med tre 0-0 kamper på de fire første ligakampene.

LiverpoolManchester U
Mål
0-0 (0-0 til pause)
Lagoppstilling
Reina
Finnan
Carragher
Hyypiä
Warnock
(Traore'84)
Garcia
Alonso
Gerrard
Riise
Pongolle
(Sissoko'71)
Crouch
(Cissé'79)
Van der Sar
O'Shea
Silvestre
Ferdinand
Richardson
Scholes
Keane
(Giggs'89)
Smith
Ronaldo
(Park'90+)
Rooney
(Fletcher'89)
van Nistelrooy
Innbyttere
Carson
Josemi
Bardsley
Howard
Gule kort
Carragher
Traore
Scholes
Keane

Liverpool tapte tilsvarende oppgjør forrige sesong med 0-1, etter at Jerzy Dudek igjen hadde gjort en brøler mot United.  Denne gangen vil det være José Reina skal prøve å holde buret rent i et av årets mest prestisjefylte kamper. Vi trenger ingen flere keepertabber mot United og Reina kan få en fin start på sin Anfield karriere i dag ved å storspille foran The Kop.

Benitez har tatt ut et offensivt lag i dagens kamp. Finnan og Warnock har ikke overraskende kommet inn på backene i forsvaret. På midtbanen har han valgt å sette "krigeren" Sissoko på benken og starter med Alonso og Gerrard sentralt med Garcia og Riise på kantene. Sissoko skal har slitt med en liten skade etter Champions League seieren mot Betis. Litt overraskende har Pongolle igjen fått tillit fra start. Han spiller sammen med Crouch. Kanskje har Pongo å spille mot urutinerte Richardson på backen?

Liverpool kommer garantert til å gå ut for å vinne midtbanen. Roy Keane er tilbake for bortelaget. Spørsmålet blir også om de klarer å gjøre Van Nistelrooy, Rooney og Ronaldo arbeidsløse i de viktigste fasene av kampen?

Stor banner på siste brua over M62 fra Manchester til Liverpool: "5 TIMES".

1. min: Kampen er i gang. Liverpool tar avspark og spiller mot Anfield Road End i første omgang.

2. min: Pongolle begynner på høyre, mens Garcia ligger bak Crouch.

4. min: Lang løpeball mot Gerrard som kommer på løp igjennom midten. Van der Sar får klarert like innenfor 16-meteren.

8. min: Lang frispark fra Steven fra venstre skrur seg nesten i mål etter å ha gått i gresset foran van Der Sar.

10. min: van Nistelrooy tar frispark på motsatt side. Skuddet ca ca 20 meter går rett i armene på Reina.

 16. min: Mye fart og harde taklinger innledningsvis. Scholes blir den første i dommerens bok etter å ha gått hardt i kroppen på Alonso.

23. min: Etter at Liverpool kontrollerte det meste innledningsvis har United hatt det meste av kula de sisteminuttene. Ingen store sjanser til noen av lagene.

35. min: Ti minutter før pause har tempoet falt og spill og sjanser har jevnet seg helt ut. Det har faktisk ikke vært noen sjanser å nevne enda, for å være pinlig nøyaktig. Fortsatt stillingskrig og mye nerver.

37. min: Alonso forsøker å kopiere målet mot Middlesbrough, men skyter over på frispark fra ca 22 meter.

41. min: Endelig avslutning mellom stengene når Sinama kommer på løp og avslutter med skudd. Keeper redder imidlertid enkelt.

 44. min: van Nistelrooy med omgangens største sjanse når han blir spilt fri igjennom midten, Reina kommer ut men stopper på 5-meteren heldigvis når hollenderen velger å løfte ballen i stedet for å skyte. Ballen lander på nettaket.

Mange dueller og skuffende lite spill i kampen mot United i dag.

Pauserapport

 

Dette har foreløpig ikke vært noen klassiker. Ved pause har toppkampen vært preget av å være både nervøs og sjansefattig. Ingen av lagene har våget å slippe seg løs og tatt sjanser fremover på banen. Da van Nistelrooy kom løs igjennom midten et par minutter før pause og la ballen over Reina og på nettaket, var det samtidig kampens største sjanse hittil. Liverpool har i perioder ligget ørlite over i spill, og forsøker å sette ballen raskt i gang. Som oftest har det gått for raskt og de har i perioder mistet ballen for lett. Laget Rafa har satt sammen funger egentlig bra, men de 11 sliter foreløpig med å finne åpninger. Vi har kontroll defensivt, men sliter fortsatt med å vinne midtbanen. Sinama har vært positiv på høyrekanten. Garcia har ligget foran Gerrard og Alonso og vært en link opp mot en god Crouch. Den lange spissen har vært suveren i luften, men har foreløpig fått ingen baller å jobbe med foran kassa. Det har aldri blitt målløst mellom disse to i Premier league...

45. min: Andre omgang er i gang.

52. min: Ettermiddagens høyeste jubel foreløpig når United kontrer og Steven Gerrard gjør et 50 meter langt løp og takler klokkerent en Rooney på vei igjennom...

55. min: Litt med fart på ballen når Gerrard finner Riise på kanten og kommer i posisjon foran mål på innlegget fra nordmannen. Ballen går til side, men de røde er mest villige til å gå fremover akkurat nå.

 61. min: Carra får gult etter en takling like utenfor 16-meteren.

"Attack, attack, attack", skrikes det fra The Kop.

 67. min: Garcia driver fremover og finner Gerrard. Kapteinen skyter fra drøyt 20 meter og tvinger keeper ut i full lengde.

 70. min: Garcia og Gerrard kombinerer. Førstnevnte får igjen ballen og skyter utenfor fra skrå vinkel. Brukbart forsøk.

 71. min: Sissoko kommer inn for Sinama. Garcia ut på høyre og Gerrard skyves fremover. Et nødvendig bytte slik kampen står nå.

 79. min: Crouch blir klappet av banen når Cissé kommer inn.

 83. min: Gerrard legger inn fra venstre og Garcia får god kontakt med ei heading. Ballen går et par meter utenfor lengste stolpe.

 84 .min: Warnock ut til fordel for Traore.

 89. min: dobbeltbytte for United når Giggs og Fletcher kommer inn for Keane og Rooney.

 90+. min: Traore kommer for sent inn i en takling.

 90+. min: Park inn for Ronaldo.

Sluttrapport

 

Aldri tidligere har det endt 0-0 mellom Liverpool og Manchester United i Premier League. Denne kampen hadde målløst skrevet over seg i nesten samtlige nitti minutter og det var derfor ikke overraskende at det endte nettopp slik. De røde har mest grunn til å være misfornøyd. Ikke fordi resultatet ikke stod i stil med spill og sjanser. Poengdeling var et rettferdig resultat. Ingen kan si noe annet. Det går mer på at Liverpool hadde fordel av hjemmebane og spilte mot et redusert mannskap fra Old Trafford. Til tider ble det altfor lett og puslete fremover med både Sinama og Garcia på midtbanen. Vi gav bort ballen for lett, det var ikke nok vilje og vi kunne med fordel ha hatt nytte av mer muskler fra start. Det manglet trøkk fremover, nesten alt stoppet opp på 16-meteren. For den nøytrale seer var dette en kjedelig kamp å følge. Kampen manglet fart, spenning og ikke minst mål. Ingen av lagene virket kjempeinteressert i å yte akkurat nok til å kontrollere oppgjøret. Derfor ble det etter hvert også en skuffende og tam kamp fra begge lag.

SPILLERVURDERING

 

Pepe Reina 7 – Gir inntrykk av å være en personlighet og syntes aldri å være preget av stundens alvor.  Sikker på det lille han må gjøre.

 

Steve Finnan 7  – Solid spill i en bakre firer som fortsatt ikke har sluppet inn mål i Premier League.  Innbyr til en del offensivt spill sammen med Pongolle, uten at det blir alt for mye ut av det.

 

Jamie Carragher 7 – Hadde en tøff motstander i van Nistelrooy, men spilte seg stort opp etter en litt uryddig start.

 

Sami Hyypiä 8 – Meget sterk i luftrommet og har også  bra kontroll på sine fremspill.  Fullstendig konsentrert.

 

Stephen Warnock 7  - Greide seg bra mot hurtige Ronaldo og hadde mange friske og gode initiativ.

Florent Sinama-Pongolle 6 – En del fikse detaljer ute på høyrekanten, selv om han aldri fikk taket på ferske Richardson.  Likevel godkjent av den ”nye” høyrekanten.

Xabi Alonso 6 – Hadde spent spenningsbuen minst et hakk for mye i dag, og greide aldri å få vanlig rytme og presisjon i sitt pasningsspill.  Vant mange dueller og viste god innsats.

Luis Garcia 5 – ”Ikke en kamp for Luis”, skrev vi på blokka etter ti minutter.  Mistet ballen, ble for puslete i dueller, og var sjelden til hjelp offensivt for Crouch.  Overraskende at han aldri ble byttet ut, selv om vi hele tiden drømte om at han skulle dunke inn en på volley fra 25 meter…

 

Steven Gerrard 8 – Banens dominerende i 2.omgang, da han tillot seg og fikk noe mer offensiv frihet.  Et par tilbakeløp med ditto taklinger var blant kampens ypperste prestasjoner.  Liverpools beste, etter vår mening.

 

John Arne Riise 6 – Jobbet, slet og var mye involvert.  Har problemer med å skape noe offensivt som kantspiller når han møter motspillere av en slik kvalitet som i dag.


Peter Crouch 7 – Vant mye i lufta, og viste glimt av den ballbehandlingen som han har kapasitet til å gjøre også med beina.  Fikk imidlertid for liten støtte til at det kunne bli resultater av hans jobb som målskive på topp.