Liverpool-Middlesbrough

Lør 30.04.05 kl 16.00 (Premier League) - Canal+Sport / Tilskuere: 43.250 / Dommer: Phil Dowd / Anfield / Skrevet av: Tore Hansen
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Etter en dårlig første omgang utlignet Gerrard med et drømmetreff tidlig i andre omgang. Kvaliteten sank utover i omgangen. Skuffende med tanke på Evertons nederlag i London.

Zenden (82)

Liverpool er i ferd med å bli hektet av i kampen om fjerdeplassen, og kun tre poeng er godt nok dersom man fortsatt skal ha et lite håp om å kunne passere Everton på tabellen innen sesongslutt. Kun tre poeng er godt nok.

Middlesbrough har ikke vunnet på Anfield på de siste 16 ligakampene. Siste seier kom så langt tilbake som i 1976. Med seier i dag er Liverpool garantert spill i UEFA-Cupen neste sesong. Vinner Middlesbrough tar de sin første "dobbel" over oss i ligaen siden 1958-59. John Arne Riise spiller i dag sin 200. kamp.

Fem endringer i forhold til laget som spilte mot Chelsea i midtuken, inkludert et par overraskelser. Harry Kewell er med i startoppstillingen og spiller trolig i angrep sammen med Morientes. Steven Gerrard blir ikke spart, men kan bli byttet tidlig ut med en Hamann tilbake fra skade. Pellegrino inn for Hyypiä i forsvar, mens Traore blir helt hvilt. Warncok spiller venstreback. Sesongens sterkeste benk hittil?

1. min: Kampen er i gang.

2. min: Doriva skyter optimistisk fra langt hold. Ti meter utenfor.

4. min: Sjokkåpning når Nemeth drar seg forbi Pellegrino og scorer foran The Kop. Litt enkelt, men samtidig en god prestasjon av spissen som gjør alt rett og avslutter med kirurgisk presisjon nede til høyre for Dudek.

11. min: Liverpool sliter med å komme i gang med spillet sitt. Spesielt fremover på banken. Klart overtak til gjestene hittil.

13. min: Alonso med en lang ball til Riise på løp inne i feltet. God adresse fra spanjolen, men nordmannen får dessverre ikke kontroll på ballen i god posisjon.

19. min: Godt innlegg fra Nunez fra høyre. Riise møter på nærmeste, kommer på ballen før Jones, og header like utenfor. Liverpool har løftet seg ett hakk og har begynt å presse Boro bakover.

27. min: Godt skudd fra Riise fra ca 25 meter. Keeper må gi retur og Boro får såvidt ryddet opp. God mulighet.

28. min: Nunez får advarsel etter å ha kommet for sent inn i en takling.

31. min: Nytt godt skudd fra Riise. Det går like utenfor keepers høyre stolpe.

35. min: Dobbeltsjanse til Boro. Først redder Dudek et innlegg som skrifter retning. På corneren faller en løs ball ned i feltet og gjestene er nær ved å sette ballen i nettet.

43. min: Godt forarbeid av Kewell, som ikke har fått gjort så mye i denne omgangen, ender med en ball ut i feltet. Nunez klemmer til fra, delvis med ryggen mot mål, men skuddet går i nettveggen.

Pauserapport

Dette har ikke vært godt nok, og spillerne vet det. Middlesbrough har kommet altfor enkelt til og vi har ikke fått kontroll over kampen. Da Nemeth lurte en Carragher som forsøkte å bryte og skar forbi en Pellegrino som brukte både armer og bein for å felle ham, avsluttet ham en et godt skudd inne ved stolperota. Uttakbart for Dudek og et Kop i bakrus etter London (?) har ikke fått sett mye av den innsatsen og samspillet som har preget laget i Champions League. Bortsett fra et par gode muligheter ved Riise og et skudd fra en god Nunez har det skjedd lite foran Jones. Mistanken om at Kewell var og er et sjansespill fra Benitez har blitt styrket i løpet av de første 45. Heller ikke makker Morientes har markert seg. Liverpools dårlige statistikk etter Champions League ser dessverre ut til å bli styrket ytterligere. Samtidig er det ingen andre lag som har klart å snu kampen etter å ha kommet et mål bakpå så mange ganger denne sesongen som nettopp Liverpool. Fire ganger har vi kommet bakpå og vunnet. Når våre blå konkurrenter ligger under 0-2 i London, vet spillerne hva som forventes i andre omgang.

46. min: Garcia kommer inn for Pellegrino. Det ser ut som de går for tre bakerst med Finnan, Carragher og Riise.

47. min: Morientes kommer til med en heading på bakre stolpe. Spanjolen er svært nær ved å styre inn en utligning. Stor sjanse.

51. min: Garcia treffer god på ei heading etter innlegg fra Finnan. Jones får såvidt avverget.

52. min: Helt fortjent når Steven Gerrard får drømmetreff fra ca 25 meter. Ballen skrur seg inn i det lengste krysset. Nå er det kamp i igjen, de røde på hugget helt fra avspark!

57. min: Doriva feller Garcia uregelmentert bakfra.

59. min: Liverpool er inne i en god periode og kom til 2-3 raske halvsjanser. Bare Liverpool nå.

62. min: Downing inn for målscorer Nemeth.

70. min: Langskudd fra Garcia, keeper må igjen gi retur. Ingen er frempå og får stresset Jones.

72. min: Parlour holder Garcia i trøya når den teknisk spanjolen runder og forsøker å kontre.

73. min: Cissé inn for Nunez.

74. min: Garcia takler Boateng hardt bakfra og kjefter når spilleren blir liggende nede. Southgate kommer bakfra og dytter spanjolen i brystet. Dommerne velger å overse dette.

76. min: Liverpool har mistet litt av trøkket og rytmen i angrep og banespillet har utlignet seg etter en meget god start på omgangen av de røde.

78. min: Parlour ut til fordel for Parnaby.

82. min: Zenden går rett i beina på Gerrard som blir liggende med smerter.

Eveton ligger fortsatt under i London. Liverpool trenger desperat et mål for ta med seg alle tre poengene.

84. min: Hamann inn for Warnock.

90. min: spillet har falt veldig i kvalitet. Ikke en eneste god sjanse for oss i løpet av de siste 20 minuttene. Det er lagt til tre minutter.

Sluttrapport

Denne kampen handlet kun om en ting; seier og tre poeng. Slik skulle det ikke gå. Liverpool snublet igjen på eget gress i ligaen og har kun tatt to poeng på de fire siste ligakampene hvis man ser bort fra Portsmouth. Når Everton i tilegg går på 0-2 nederlag i London, er det ekstra bittert. Det går likevel ikke an å bebreide andre enn oss selv for det uføre vi nå har havnet i med tanke på kampen om fjerde plassen. Tre poeng opp til Everton og en kamp mer spilt skal normalt sett ikke holde med kun to kamper igjen å spille. Vi er i hvert fall helt avhengig av å slå Arsenal neste søndag for å klatre forbi de blå på sesongens siste dag. Og da må Everton fortsatt tape poeng…

Liverpool gikk ut i hundre i andre omgang anført av en god og briljant innbytter i Garcia. Middlesbrough var nesten ikke over midtstreken i løpet av de første 15 minuttene. Vi skjøt, headet, driblet og fintet, men ballen ville over streken. Det måtte noe spesielt til – enter Steven Gerrard. Kapteinen slo til da vi trengte det som mest, en kjempescoring som skrur seg inn i lengste hjørne. 1-1 etter bare syv minutters spill av omgangen var nettopp det vi trengte. Vi fortsatte der vi slapp de neste 5-6 minuttene, men Boro var disiplinerte og organiserte bakover og jobbet seg gravis inn i kampen igjen. Etter hvert steg også temperaturen. Det haglet en stund med frispark og kort – og vi kom ut av rytmen. Mot slutten av kampen mistet vi litt hode og klarte aldri å gjenvinne det overtaket vi hadde hatt. Vi skapte knapt nok en sjanse de siste 20 minuttene – og avsluttet med en følelse av dette igjen var en ligakamp preget av tapte muligheter.

SPILLERVURDERING

Jerzy Dudek 6 – Fikk en svært rolig dag på jobben, og kan ikke gjøre noe med baklengsmålet.

Steve Finnan 6  – Solid kamp på backen uten å få engasjert seg særlig mye framover.

Jamie Carragher 7 – Spiller med autoritet og overblikk, og har full kontroll.

Mauricio Pellegrino 5 – Blir løpt fra på det fatale åpningsmålet til Middlesbrough, og selv om han er trygg når han har tid på seg er han en sårt punkt med sine gamle og stive ben.  Spilte sin siste omgang i helrødt?

Stephen Warnock 6 – Scouseren blir som vanlig gjennomsvett på ryggen, uten at han greide å sette sitt preg på hendelsene i særlig grad.

Antonio Nunez 7 – Får til mange og av og til gode innlegg fra kanten, og selv om han også roter bort ballen ved en del tilfeller var han helhjertet og frisk i dag.

Xabi Alonso 6 – Glimter til med noen ypperlige pasninger, men har en uvanlig høy feilprosent og mister ballen et par ganger i farlige posisjoner.

Steven Gerrard 8 – Ingen kan klage på innsatsen til kapteinen i dag, og scorer et av sesongens mål foran The Kop.

John Arne Riise 7 – Flere gode skuddforsøk da han spilte på kanten i mesteparten av 1.omgang, og også flere flott pasninger og initiativ da han ble flyttet ned i forsvaret.  Sterk kamp og nordmannen synes å være oppe av den bølgedalen han befant seg i.

Harry Kewell 6 – Fortsatt er det Harry langt unna sitt beste, men viste såpass under Liverpool sterke periode tidlig i 2.omgang av vi synes han fortjener en svak 6’er.

Fernando Morientes 5 – Det ble slått atskillige gode innlegg fra sidene i dag, men bare svært unntaksvis kom den spanske spissen først på ballen.  Det var skuffende, og Morientes har fortsatt langt igjen til noen toppform.

Luis Garcia 7  -  Luis kom inn ved starten av 2.omgang, og utgjorde en positiv forskjell etter pause.  En susende heading hadde nær gitt scoring og han var involvert i mange bra angrep fra hjemmelaget.