Liverpool - Newcastle

Man 26.12.05 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport/SBO / Tilskuere: 44.197 / Dommer: Mark Halsey / Anfield / Skrevet av: Tore Hansen/Torbjørn Flatin (børs)

Solid kamp og mye bra fotball fra de røde da de sikret seg sin åttende strake i ligaen. Beste start noensinne i Premier League og tangering av klubbrekord for antall ligakamper uten baklengs.

LiverpoolNewcastle
Mål
2-0 (2-0 til pause)
Gerrard (14)
Crouch (43)
Lagoppstilling
Reina
Finnan
(Josemi'78)
Carragher
Hyypiä
Riise
Garcia
Alonso
Gerrard
Kewell
(Pongolle'67)
Crouch
(Cissé'72)
Morientes
Given
Ramage
Taylor
(Bramble'28)
Boumsong
Babayaro
N'Zogbia
(Solano'46)
Faye
Bowyer
Luque
(Ameobi'86)
Owen
Shearer
Innbyttere
Carson
Warnock
Elliott
Harper
Gule kort
Crouch
Røde kort
Bowyer

2.juledag blir det gjensyn med Michael Owen på Anfield. En Owen som gjorde sitt første hat-trick for Newcastle i deres forrige kamp, da de slo West Ham 4-2.

1. min: Kampen er i gang.

3. min: Første halvsjanse til Liverpool når Morientes løfter videre til Kewell som ikke klarer å presse ned skuddet.

4. min: De røde bombarderer skjærene i åpningsminuttene og Given presterer årets redning når han gjør en fantastisk enhåndsredning fra Kewells skudd. Crouch vinner en duell i luften og Harry klemmer til på hel volley 5-6 fra målstreken. Han treffer ikke klokkerent og det gir keeper en ørliten sjanse til å få opp hånda. Intens åpning som Liverpool dominerer stort.

 14. min: Garcia slår inn foran mål og Crouchy legger igjen til kaptein Steven Gerrard som går igjennom og avslutter sikkert oppe til høyre for keeper. Et pent angrep og en helt fortjent  ledelse.

21. min: De røde står høyt, har fullstendig kontroll på midtbanen og er flinke til å involvere kantene. Med mye fart på ballen og god presisjon har de foreløpig vært et par nummer for store for gjestene fra Tyneside.

23. min: Riise rydder opp når Newcastle for første gang i kampen åpner opp forsvaret vårt og kommer med et farlig innlegg.

 28. min: Taylor slår opp en skade i skulderen og inn kommer Bramble til stor jubel på The Kop. Stopperen scoret selvmål på Anfield forrige sesong. Han har også satt  ballen i eget nett for Ipswich mot de røde...

31. min: Given gjør ny god redning på Gerrards god plasserte markkryper i keeperhjørnet. De røde også farlig frempå på returen.

36. min: Garcia avslutter kanskje høyt over Given, men igjen er godt angrep av de røde når Crouch hælsparker videre til Gerrard som setter fart på venstre. Med bare et par touch på ballen avanserer han raskt 20-25 meter og slår raskt inn til Luis i midten. Spanjolen drar til på direkten, men får ikke presset skuddet mellom stengene.

 43. min: Merkelig mål når Crouch legger på til 2-0. Kewell kommer løs på venstre, ser opp og finner hodet til Crouch inne i feltet. Peter kommer høyest og sender en godt plassert heading mot mål. Den er ikke altfor hard, men ruller via stanga og keeper og såvidt over streken.

Crouchy kommer høyest på et innlegg fra Kewell og header mot mål. Ballen går i stolperota, og treffer en liggende keeper i skulderen og er såvidt innenfor.

45+.min: På overtid er Crouch nesten alene med keeper, men velger til slutt å sentre til Garcia som kommer i fart bakfra. Spanjolen får ikke presset ballen ned og skyter over på nesten blank goal!

Crouch jubler sammen med Riise etter at dommeren har godkjent målet.

Pauserapport

På tampen av året presterer de røde omtrent årsbeste i ligaen på Anfield. Med et mannskap som oser av offensive krefter har spesielt godt spill på kantene vært med på å kjøre helt over Newcastle og Michael Owen i første omgang. Gjestene har knapt nok satt Reina på en eneste prøve de første 45. Det er gledelig å se en Harry Kewell, som på tross at han ikke lenger har den store farten i kroppen, leverer kvalitet på innleggene og bidrar stort i det offensive spillet. Bakerst er vi som vanlig bunnsolide og sentralt på midten styrer Alonso og spesielt kaptein Gerrard. Han scoret det viktige åpningsmålet og har også vært sentral i hele omgangen. På topp har både Morientes og Crouch skapt problemer. Med fart og presisjon på ballen har vi vært nærmere 3-0 og 4-0 enn Newcastle redusering. De 11 røde har nesten lekt seg til 2-0 og vært bunnsolide hele veien.

 

 46. min: 2. omgang er i gang. Newcastle bytter fra avspark. Solano inn for N'Zogbia.

 

50. min: Morientes kommer høyt opp på en corner og header inn. Solano står ved bakerste stolpe og bruker hånda helt inntil kroppen til å klarere med. Nando vil ha hands og straffespark. Kontroversiell situasjon.

53. min: Shearer kommer til med et godt skudd, men treffer egen spiller inne i feltet.

56. min: Stor nestensjanse til Garcia på frispark fra Gerrard. Ballen er på lokkene til Luis i god posisjon og han forsøker å styre den inn uten å få skikkelig kontakt.

59. min: Alan Shearer, som er ett mål å tangere klubbrekorden, skyter fra skrå vinkel. Ufarlig for Reina. Liverpool fortsetter imidlertid med å trøkke på og leverer det ene gode angrepet etter det andre. 3-0 målet ligger i luften.

  65. min: Bowyers sene takling på Alonso sender spillerne i strupen på hverandre og det blir håndgemeng i en kamp som inntil nå har vært fair played. For andre året på rad blir spilleren utvist i dette oppgjøret.

 66. min: Crouch får gult for å ha vært ute og dyttet til Bowyer etter hendelsen.

Det kokte ute på gressmatta etter at Bowyer gikk hardt i Alonso. Crouch og Gerrard ville "ta" Newcastlespilleren som sekunder senere fikk rødt kort av dommeren.

 67. min: Rafa benytter oppholdet i spillet til å bytte Kewell for Pongolle. Harry har hatt en god kamp og blir spart til senere kamper i jula. Pongolle inn på høyre, Garcia går over på venstre.

 72. min: Cissé inn for Crouch.

 78. min: Rafa gjør dagens siste bytte når Josemi kommer inn for Finnan.

82. min: Bra mulighet for Djibril når han blir spilt gjennom av Gerrard med en tversover pasning. Fra litt skrå vinkel skyter han godt, men Given redder.

 86. min: Luque ut til fordel for Ameobi.

87. min: Gerrard får ballen fra Morientes og skyter over. Sekunder senere er kapteinen på farten igjen når Pongolle gjør en fin forsering. Skuddet går denne gangen utenfor.

92+.min: Innlegg fra Pongolle, som har gjort et positivt innhopp, Morientes header rett på keeper.

Sluttrapport 
De røde fikk en perfekt start på juleprogrammet med 2-0 mot Newcastle og tre nye poeng i Premier League. Etter en svært god førsteomgang hvor Liverpool til tider lekte seg mot gjestene, ble spillet mer oppstykket siste halvvei. Ikke minst i forbindelse med utvisningen til Lee Bowyer som førte til håndgemeng blant spillerne. Liverpool kontrollerte imidlertid fra start til slutt og det eneste negative i dag er den manglende effektiviteten foran mål. Hjemmelaget var nærmere 4-0 enn Newcastle redusering. Dette var klubbens åttende strake i ligaen – en tangering av klubbrekorden. Dette er også den beste starten Liverpool har gjort i Premier League etter 16 kamper. Hele laget er i flytsone, spillerne oser av selvtillit. Bevegelsene og løpene stemmer og laget står på midtbanen og trykker fremover uten å slippe motstanderen til. Michael Owen fikk således et trist gjensyn med Anfield og må ha gjort seg tanker etter kampslutt. Det viktigste imidlertid tre nye poeng. De røde beholde dermed 3. plassen på tabellen etter en overbevisende seier.

SPILLERVURDERING 
Pepe Reina 7 – En rolig start på jula for Pepe, som fortsatt holder buret rent i Premier League.  Våken de få gangene han måtte i aksjon, selv om han var litt nølende på et langskudd.

Steve Finnan 7  – Sørget for at Albert Luque var helt anonym kampen igjennom og bidro til mye bra kombinasjonspill ute på høyrekanten.

Jamie Carragher 7 – Det var nesten så en følte seg litt snytt.  Duellen mellom Carra og Michael Owen krympet ned til et par situasjoner hvor Jamie uten problemer brøt foran sin tidligere romkamerat.

Sami Hyypiä 7 – Fullstendig kontroll defensivt på en rolig kveld, og hvor finnen var positiv med gode fremspill og tyngde på dødballene.

John Arne Riise 7  - En kan legge blåpapir med innsatsen til Finnan på den andre backen.  Helt problemfritt defensivt, og alltid spillbar fremover.

Luis Garcia 7 – Leken, kreativ og også med mer innsats og guts enn tilfellet var tidlig i hans karriere hos Liverpool.  Sløste imidlertid med de sjansene han fikk.

Steven Gerrard 9 – Sjefen med stor S da han kom tilbake i sin favorittrolle sentralt.  Spenner frem brystkassa og kunne fort ha scoret et hattrick.

Xabi Alonso 7 – En av de få røde som i beste fall var på pari nivå.  Er med på mye godt spill, men tok ikke helt fram sin beste pasningsfot.

Harry Kewell 7 – Hadde ikke på turboen og virker fortsatt et stykke fra at han er hundre prosent matchfit.  Det han gjør er det imidlertid kvalitet over og det blir velkjent ”pass and move” spill når Harry er involvert.

Peter Crouch  8 – Lange Peter ble et mareritt for et shaky forsvar hos Newcastle, enten han vinner i lufta eller flotte touch med beina.  Alltid involvert.

Fernando Morientes  8 – Nando er også hele tiden på sprang, og viser tekniske detaljer og styrke i lufta.  Er ikke like målfarlig som man kanskje skulle ha ønsket, men har en rolle i det Liverpool som spilte flott fotball mot Newcastle.