Liverpool - Portsmouth

Lør 19.11.05 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport (o) / Tilskuere: 44 394 / Dommer: Peter Walton / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Liverpool vant fortjent 3-0 over Portsmouth, men skader på Garcia og Alonso var en malurt i begeret på en fin dag på Anfield.

Viafara (62)

Ny ligakamp hvor Liverpool bør ta alle tre poengene for å krype lenger opp på tabellen. Kampen går ikke direkte på noen av de vanlig kanalene. Canal+ Sport sender kampen i oppptak lørdag kveld.

For å få scoringsvarsel rett til din mobil send meldingen: LFC LIVE START til 2180

Da er lagoppstillingen klar. Warnock kommer inn for Riise på venstrebacken. Riise blir altså hvilt, slik som vi antydet på liverpool.no i går. På midtbanen vanker det nye sjanser for Hamann og Zenden, mens Alonso er plassert på benken. Sissoko er hverken på benken eller banen. På topp er Peter Crouch og Djibril Cissé blitt foretrukket fremfor Fernando Morientes. Vi vil tro at dette betyr at de røde går ut i en tradisjonell 4-4-2 formasjon. Lagoppstillingen innebærer fire endringer i forhold til forrige ligakamp, mot Aston Villa.

1.min:
Liverpool tapte målvalget, og angriper mot The Kop i første omgang.

2.min: Danske Priske handser, og Liverpool får et frispark i god posisjon. Resultatløst.

4.min: Finnan og Garcia kombinerer, og Liverpool vinner en corner.

11.min: Et skudd fra Hamann forandrer retning på en forsvarer, og går til corner. Bra jobb av Gerrard og Crouch i forkant av avslutningen.

12.min:  Gerrard slår en corner inn i feltet, og Crouch får hodet på ballen. God enhåndsredning av Ashdown. Liverpool har tatt initiativet, og presser Portsmouth over på defensiven.

14.min: Carragher må gi corner, under press fra LuaLua.

15.min:  Luis Garcia har fått seg en smell, og må ha behandling av fysioterapeuten på sidelinja. Liverpool spiller for øyeblikket med ti mann.

16.min: Cisse får hodet på et innlegg fra Finnan, men Ashdown har full kontroll.

19.min: Garcia er på banen igjen, men sliter. Det ser ut til at han må gå ut. Fernando Morientes varmer opp. Det kan bety Cisse på høyrekanten.

22.min:  Morientes inn for Garcia.

23.min:  1-0 Zenden. Straffe for Liverpool, etter at Zenden ble dyttet overende av Andy Griffin. Peter Crouch tar den, og bommer, men Zenden scorer på returen med hodet. Ingen god straffe av Crouch, som ble servert en mulighet til å gjøre sitt første mål for Liverpool.

26.min: Ambisiøst brassespark av Peter Crouch, men Ashdown har full kontroll.

28.min: Portsmouth roper på straffe i en situasjon der Warnock vinner en duell ved hjelp av å bruke skuldra.

29.min: Djibril Cisse vinner en corner i en duell med Robert.

33.min: Reina plukker ned en cross fra Robert.

34.min:  Ashdown bokser bort en heading fra Morientes, etter et flott innlegg fra Cissé.

39.min:  2-0 Cissé. Et fantastisk mål av franskmannen, helt oppe i lengste hjørnet. Faktisk ikke godt å vite om det var et innlegg eller et skudd! Mest sannsynlig var det et innlegg som seilte inn i nettmaskene fra høyreflanken!

43.min:
Danske Priske ligger nede i feltet med skade. Han blør fra kneet, men sannsynligvis er det en albue i hodet han ligger nede for.

45.min: Zenden i ferd med å spille fri Gerrard med fri vei mot mål, i det dommerens fløyte lyder for pause.

Pause

Liverpool leder fortjent 2-0 ved halvtid. Zenden headet inn 1-0 på retur fra Crouch sin straffe. Så gjorde Cissé 2-0 på et innlegg! Liverpool har dominert i store deler av omgangen, og var vel nærmere 3-0 enn Pompey var redusering. Liverpool fikk straffe da Zenden gikk over ende i en duell midtveis i omgangen. Det hersket lenge tvil om hvem som skulle ta straffesparket, men til slutt ble ballen forært til Peter Crouch. Dermed hadde den lange spissen en gylden mulighet til å gjøre sitt første mål for Liverpool, mot sin gamle klubb. Straffen fra Crouch var imidlertid ikke særlig god, og Ashdown reddet. Men Zenden, som har storspilt i første omgang, dukket opp og headet inn returen. 2-0 var en merkelig scoring, der et innlegg fra Cissé fra høyrekanten seilte inn oppe i hjørnet, helt inne ved stolpen. Den største bekymringen til Rafa Benitez ved pause er trolig skaden til Luis Garcia.

46.min:
Portsmouth tar avspark mot The Kop.

48.min: Crouch kjemper om ballen inne i feltet, men Ashdown får klarert.

53.min:  Liverpool vinner en corner, og Peter Crouch får en enorm mulighet til å score etter litt frem og tilbake i feltet. Men heller ikke denne gangen lykkes den lange spissen.

54.min:  Crouch kommer alene med keeper, etter fantastisk forspill av Fernando Morientes. Ashdown redder. Det vil seg ikke for Peter Crouch!

56.min: Et skudd fra Zenden treffer Griffin og går til corner. Flott angrepsspill av de røde.

60.min: Ashdown redder igjen fra Crouch, etter glimrende forspill av Gerrard.

62.min:  Viafara får kampens første gule kort, etter å ha lagt ned Gerrard.

62.min: Peter Crouch lobber over. Ny brukbar mulighet for Liverpool-spissen.

63.min:  Robert prøver seg med et langskudd for Portsmouth.

64.min:  Portsmouth gjør sitt første bytte. Franske Robert ut, og serberen Vukic inn.

65.min: Hamann med et skuddforsøk, etter godt forarbeide av Morientes og Zenden. Mye godt pasningsspill fra Liverpools side nå.

68.min: Taylor crosser fra venstre, og Porstmouth vinner en corner da ballen går over dødlinja via Finnan.

68.min:  Steve Finnan redder på streken fra Priske i situasjonen som oppstår fra corneren.

69.min:  Begge lag gjør bytter. Alonso kommer inn for Cissé for Liverpool, mens LuaLua byttes ut til fordel for Mbesuma for Pompey.

74.min:  Portsmouth gjør ett nytt bytte. Skopelitis kommer inn for Hughes.

75.min:  Dietmar Hamann pådrar seg gult kort etter en tøff takling på Viafara.

79.min:  3-0 Morientes. Steven Gerrard legger inn, Peter Crouch header ballen tilbake til Morientes, som stusser til Hyypia. Finnen serverer ballen tilbake til Morientes, som scorer.

83.min:  Kjempesjanse for Gerrard, som burde ha gjort 4-0 etter flott framspill av Morientes.

83.min:  Josemi kommer inn for Gerrard.

86.min: Alonso får seg en smell i en duell med Skopelitis, og halter rundt ute på banen.

88.min: Alonso må ha behandling av fysioeterapeuten for en skade i venstre kne, og må gå tidlig i garderoben. Liverpool må avslutte kampen med 10 spillere. De røde har brukt opp sin innbytterkvote.

90.min: Dommeren har lagt til to minutter.

Slutt

Liverpool var minst ett nummer for store for Portsmouth på Anfield i dag, og vant meget fortjent 3-0 etter tidvis å ha vartet opp med meget godt spill. De røde var langt nærmere både 4-0 og 5-0 enn Pompey var utligning. En stygg malurt i begeret var imidlertid skadene til spanjolene Garcia og Alonso. Garcia så ut til å ha fått seg en kraftig smell i siden, mens Alonso hinket i garderoben fire minutter før slutt med en kneskade. På det tidspunkt hadde ikke Liverpool flere reserver å sette inn, og de røde måtte avslutte kampen med ti mann. Peter Crouch hadde flere muligheter til å åpne sin målkonto i denne kampen. Etter å ha mislykkes fra straffemerket før pause, brente han to-tre store målsjanser også etter hvilen.

Spillerbørs:

Reina(6)
Sjelden har vel betegnelsen ”rolig dag på jobben” vært mer passende. Har et par gode utboksinger, men gjør en liten glipp på en heading etter corner. Gjorde ellers det han skulle.

Finnan (7)
Full kontroll bakover. Flink til å støtte opp på høyrekanten. Alltid spillbar, og leverer bra pasningsspill.

Carragher (8)
Suverent overblikk og kontroll bak. Tar seg friheter til et par forseringer framover på banen, og spiller litt for galleriet. Fullstendig kontroll defensivt.

Hyypiä (7)
Hadde en lett jobb i dag. Bra i duellspillet, og har god kontroll både i lufta og på bakken.

Warnock (6)
Helt grei jobb på en dag da forsvaret hadde lite bryderi. Viste seg lite frem offensivt, og var litt mer rufsete enn de andre i den bakre fireren.

Cisse (6)
Hadde noen øyeblikk der han glimtet til. Spesielt når han fikk demonstrere farten sin. Utgjorde en trussel for Portsmouth, men gjør ofte feil valg, og er da frustrerende å se på. Serverte ett og annet godt innlegg, men blir i det store og hele for ujevn.

Hamann (7)
Veldig stødig. Rolig og funksjonell. Portsmouth prøver å overbefolke midtbanen, men tyskeren gjorde ryddejobben effektivt. Rasjonell og sikker i pasningsspillet.

Gerrard (7)
Satte sitt preg på kampen i perioder. Har ikke turboen påslått i samtlige 90 minutter, men glimtvis var han den sentrale pådriveren vi kjenner. Tar seg litt for mange pauser i denne kampen til å få toppkarakter.

Zenden (8)
Aktiv og våken. Bidrar med mange smarte løsninger, og slår gode innlegg. Kreativ, og jobber i tillegg hardt. Er involvert i mye av det Liverpool skaper i dag, og leverer en meget positiv kamp. Liverpools beste etter vår mening.

Crouch (7)
Får aldri den scoringen han skulle ha hatt i denne kampen. Får et lite minus for å ha bommet på straffesparket, men står på med helhjertet innsats i 90 minutter. Er uheldig som ikke får nettkjenning, etter flere gode forsøk. Fine flikker og fremspill, og gjør en god jobb som target-man. Hele tiden aktiv.

Morientes (6)
Begynte svakt etter det tidlige innhoppet for Garcia. Virket tung, og slet med å komme inn i spillet. Manglet tempo. Spilte seg opp, og ble mer involvert utover i kampen. Fikk etter hvert vist et par fine detaljer, i tillegg til at han gjør ett mål.