Liverpool - Real Betis

Ons 23.11.05 kl 20.45 (Champions League, gruppespill) - svZTV/VS1(o)/TV3(ro)/
Sky / Tilskuere: 42.077 / Dommer: Eric Poulat (FRA) / Anfield / Skrevet av: Tore Hansen
Spillervurdering: Einar Kvande

Etter en jevnspilt førsteomgang dominerte de røde fullstendig i andre omgang. Sammen med Chelsea er de videre fra gruppe G, men kampen på Stamford vil avgjøre hvem som vinner puljen.

Lopez

Med minium uavgjort fra denne nest siste gruppespillkampen i årets Champions League vil Liverpool være sikret avansement til neste runde i turneringen. Spanske Real Betis, med blant annet Joaquin på laget, er imidlertid ingen enkel motstander. Det fikk Chelsea erfare i forrige runde.

Verken Alonso (kne) eller Garcia (hofte) ble skadefrie og kan spille. Heldigvis er Sissoko tilbake fra skaden som gjorde at han måtte stå over mot Portsmouth. Steven Gerrard spiller trolig på høyre, med Sissoko og Hamann sentralt. Riise er tilbake på ventrebacken og Crouch får forsette på topp. I dag sammen med Morientes fra start.

1. min: Kampen er i gang.

5. min: Mye fart og kjemping de første fem. Pasningssikre gjester forsøker å bringe Liverpool ut av stilen. Ingen tvil om at det det er mye som står på spill for begge lag.

8. min: Hamann vinner ballen rett utenfor 16-meteren og Morientes er nær ved å komme alene mot keeper.

11. min: Chelsea leder i Belgia. Dette betyr at bare seier er godt nok for Real Betis hvis stillingen står seg.

16. min: Lite etablert spill av noen av lagene. Morientes får en smell i ansiktet og er nede for telling. Kommer inn etter et par minutter.

18. min: Chelsea har økt til 2-0. Alt presset ligger på Anfields gjester i kveld.

23. min: Lopez går hardt i Sissoko.

25. min: Etter lite sjanser foran mål eksploderer nesten kampen i fire raske store sjanser til Peter Crouch. Den siste er den største når et hardt innlegg fra høyre blir headet like utenfor på lengste. Fortsatt vil det ikke lykkes for Crouchy.

29. min: Kveldens første sjanse for Betis når de skyter fem meter over tverrligger fra drøyt 20 meter.

33. min: Hardt skudd i nettveggen, men Reina kontrollerer.

35. min: Nytt skudd fra Betis, som er godt inne i kampen igjen, skyter igjen. Igjen redder Reina kontrollert.

37. min: To raske sjanser fra de røde når Gerrard klemmer knallhardt til fra litt skrå vinkel fra sin høyrekantposisjon. Keeper redder uten helt å skjønne hva som traff ham. Sissoko snapper opp returen og finter av et par mann før han skyter over.

43. min: Morientes skjærer foran stopperen på et langt innlegg fra Gerrard, men setter kula et par meter utenfor.

Crouch hadde en ny god kamp uten å score. I kveld var han igjen veldig når nettkjenning. Benitez mente han var vår bestemann.

Pauserapport
Real Betis vet at det er kniven på strupen i kveld og gikk ut med høyt tempo og presise pasninger for å tvinge Liverpool tilbake på banen. Med 2-0 til Chelsea mot Anderlecht må de vinne hvis det ikke skjer noe spesielt i Belgia. Taktikken har nok hele tiden vært å ta alle poengene. Gode i duellene og tente på oppgaven har de ikke gjort det enkelt for oss. Vi har imidlertid har full defensiv kontroll og Betis har ikke skapt mer enn et par enkle langskudd. Gjestene har hatt ballen noen prosent mer enn Liverpool de første 45, men det er hjemmelaget som har skapt alle sjansene. 3-4 av de største har falt på Crouch som spesielt på den ene var svært nær sin første scoring for klubben. Steven har også hatt et godt skudd mellom stengene. Spørsmålet før siste omgang er mye Betis tørr å våge fremover?

I pausen fikk Kenny Dalglish, Phil Neal og Bob Paisley UEFA-utmerkelsen ”Champions of Europe”. Sønnene til Paisley mottok den på vegne av faren. Tildelingen er en del av UEFAs markering av 50 år med Champions League fotball.

46. min: Andre omgang er i gang.

47. min: Stort rødt press de første sekundene. Første er det Morientes som er nesten alene med keeper før skudde blir blokkert til corner. Deretter slipper Nando videre et innlegg og Crouch er nær ved å styre ballen mellom stengene.

50. min: God heading fra Hyypiä like over. De røde har tatt skikkelig tak i kampen.

54. min: Farlige kontring av Betis når Joaquin drar i gang på høyre. Blir muligens feilaktig avblåst for offisde, men Reina gjør uansett en veldig god redning. Kvinnelig assistendommer på Anfield i kveld!

58. min: Sissoko tvinger frem et brassespark, men ingen problemer for keeper. Hamann feller bakfra og får gult.

63. min: Kampen har jevnet seg mer ut igjen etter markant overtak til hjemmelaget etter pause. Fortsatt har Betis ikke skapt noe av bry for Reina.

64. min: Nye kjemper sjanser. Først skyter Crouch et skudd som blir stoppet av armen innenfor 16-meteren. Dommeren ser det ikke og unngår dermed å blåse for straffespark. Like etterpå header Peter ned et oppspill til Morientes som treffer på halv volley. Bra angrep og fin avslutning, men ballen går dessverre like utenfor.

67. min: Kveldens første bytte når Cissé kommer inn for Nando. Djibril ser ut til å bli liggende på høyre. Steven inn bak Crouch.

70. min: Assuncao ut, Capi inn.

76. min: Kjempeangrep når Riise slår langt og Crouch stusser ballen videre til Gerrard. Kapteinen går på et typisk løp på venstrekanten, drar seg forbi en forsvarsspiller og forsøker å sette ballen forbi keeper med innsiden av foten.

78. min: Bascon inn for Fernandez.

80. min: Crouch er der igjen når Cissé gjør et bra løp på høyre og finner hodet til Peter inne i feltet. Headingen går noen meter utenfor stolpen. Liverpool har hatt full kontroll på denne andreomgangen.

84. min: Kewell inn for Crouch.

86. min: Bra kombinasjonsspill på venstrkanten. Riise legger inn, og Cissé header ikke altfor vanskelig på keeper.

88. min: Gerrard brenner kanskje den største sjansen i kveld, og en gylden mulighet til å vinne kampen, når Sissoko vinner ballen på midten og Kewell finner kapteinen på løp i midten. Alene med keeper forsøker han å plassere ballen kontrollert i lengste, men keeperen leser kroppsspråket og gjør en god redning.

90. min: Potter inn for Gerrard.

90.+ min: Et corner tre minutter på overtid tvinger Reina til å gjøre en av sine få kvalifiserte redninger i kveld.

Sluttrapport

Liverpool gjorde jobben og er sikret avansement til cupspillet etter uavgjort mot Real Betis. Etter en jevnspilt førsteomgang, hvor Real Betis forsøkte å sette Liverpool under press og hadde ballen mye, tok Liverpool fullstendig over etter hvilen. De kontrollerte alle faser av siste omgang. Betis, som visste de måtte vinne, skapte knapt nok en mulighet foran Reina. Liverpool hadde totalt 5-6 store sjanser og både burde og skulle scoret på minst en av dem. Nærmest var Steven Gerrard et par minutter før slutt da han var alene med keeper. Avisene vil garantert fokusere på nye tapte sjanser av Peter Crouch. Spissen gjør igjen en positiv figur, og er igjen uheldig når han ikke setter en av dem. Nærmest er han på slutten av første omgang med ei heading. Han fikk også et skudd stoppet av armen innenfor 16-meteren og de røde ble snytt for et straffespark. Resultatene i kveld betyr uansett at vi er vinner av gruppe G dersom vi ikke taper på Stamford Bridge første uken av desember.

"...his feet sticks out of bed, Peter Crouch". Crouchy takker dagens kvinnelige assistentdommer for kampen...

Spillerbørs:

Reina (7)
Som i flere kamper i det siste er spanjolen nærmest arbeidsledig. Må foreta to enkle redninger før pause. Etter pause er han våken på et farlig gjennomspill som blir feilaktig avvinket for offside, og foretar en bra boksning på en corner tre minutter på overtid.

Finnan (7)
Full kontroll bakover. Sikre oppspill. Ny solid kamp, uten å ta sjanser offensivt.

Carragher (8)
Styrer forsvarsrekka med stor eleganse. Kraftfull og sikker. Ingen feilskjær.

Hyypiä (6)
Hadde en stygg markeringssvikt i første omgang, som ville ha ført til en kjempesjanse til Betis om midtbanespilleren deres hadde sett sin helt ledige medspiller. Hadde også en meget dårlig klarering mot slutten av kampen, som nær hadde gitt spanjolene en gratissjanse. Bortsett fra dette leverer finnen en grei kamp.

Riise (6)
Ble kjørt karusell med av Joaquin et par ganger i første omgang. Spiller seg opp i andre omgang, og leverer da en sikker defensiv innsats. Lite synlig offensivt.

Gerrard (7)
Brenner kampens største sjanse bare et par minutter før stadionuret runder 90 minutter. Nøler i en situasjon der han absolutt burde ha avgjort kampen. Hadde også et par andre gode sjanser, men skuddforsøkene gikk rett på keeper. Ellers leverer han en oppofrende innsats, og en solid kamp.

Hamann (8)
Nøkkelmann på midtbanen i dag. Ligger foran forsvarsfireren og samler opp alt som kommer, og gjør jobben til forsvarsrekka utrolig enkel. Vinner dueller og andreballer, og setter raskt i gang spillet med enkle løsninger i lengderetningen. En stor kamp av tyskeren og vår Man of the Match.

Sissoko (7)
Et stort arbeidsfelt, og legger ned en enorm innsats. Når han blir overspilt, retter han snart på egne feil ved å løpe opp ballen igjen. Nær ved å lykkes med noen herlige dribleraid.

Zenden (6)
Stort sett usynlig i første omgang. Spilte seg opp etter pause, og leverte en rekke gode innlegg.

Morientes (7)
Jobbet hardt, og leverte flere tekniske lekkerbiskener. Virker av og til litt tung, men alt i alt en god kamp.

Crouch (7)
Er der det skjer, og får 3-4 store muligheter i første omgang. Har fortsatt ikke marginene på sin side, men spiller en svært god kamp som oppspillspunkt, med fine oppspill blant annet til Morientes og Gerrard. Alltid spillbar, og serverer også lekre tekniske detaljer.

Cisse
Skaper en del problemer for Betis sin venstreback med sin hurtighet. Variabel kvalitet på innleggene.

Kewell
Spiller frem Gerrard til kampens største sjanse i løpet av sitt korte innhopp.

Potter
Får tre hektiske minutter på banen, der han blant annet må være med å forsvare en farlig corner.