Liverpool - West Ham

Lør 29.10.05 kl 16.00 (Premier League) - C+ Sport / Tilskuere: 44.537 / Dommer: Uriah Rennie / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Trym Oust Sonstad

Scoringer fra Xabi Alonso og innbytter Bolo Zenden etter pause ordnet fortjent og kjærkommen hjemmeseier.

Steve Bywater

Fem mål på åtte kamper er den magre statistikken for Liverpool i ligaen.  Benitez har denne gang valgt Morientes og Cissé på topp, mens Steven Gerrard synes å få en rolle på høyrekanten.  Steve Finnan og John Arne Riise er tilbake på backene i en offensiv oppstilling.

1.omgang:

Liverpool angriper mot Anfield Road End i første omgang.  Det er ventet at de røde vil gå ut i 4-4-2 med Gerrard og Garcia på kantene.

4.min: West Ham får et frispark ute på høyrekanten, en West Ham spiller kommer foran Reina på innlegget mot første stolpe, men uten at gjestene får noe ut av det.

5.min:  Alonso spiller fram Cissé i en lynrask kontring, men franskmannen skyter vilt utenfor med bedre plasserte spillere inne i feltet.

6.min:  En corner ender med at Alonso prøver seg på direkten fra 25 meter, men spanjolen treffer ikke skikkelig.

8.min:  Luis Garcia lurer av en mann inne i feltet i etterkant av en corner, men skuddet blir blokkert ut til et nytt hjørnespark.  Liverpool har begynt å presse hardt etter en litt rotete start.

12.min:  West Ham får frispark i farlig posisjon like utenfor 16-meteren da Hyypiä feller Benayoun.  Israeleren tar imidlertid selv frisparket og setter det rett i muren.

Liverpool har spilt en del bra pasningsfotball det første kvarteret, men uten å skape de store sjansene.  Så langt har det ikke vært noe vellykket trekk med kaptein Gerrard ute på høyrekanten, som har kommet nokså lite med i kampen.

15.min:  Et hardt innlegg fra West Ham blir satt i egen nettvegg av Sami Hyypiä, og til en resultatløs corner.

18.min: 1-0 Xabi Alonso - Nok en corner fra Luis Garcia blir klarert ut i rommet foran 16-meteren.  Denne gang treffer Alonso, og ballen stusser såvidt borte et forsvarshode før den finner veien til nettmaskene.

21.min:  Gerrard spiller inn i midten til Cissé, og franskmannen skyter et par meter over på et spektakulært forsøk fra 16-meter streken.

25.min:  Repka slår inn mot 1.stolpe og Harewood sender ballen et par meter utenfor med hælen, presset av Sami.

Spillet har reoet seg etter en god periode av Liverpool rundt scoringen.

28.min:  Luis Garcia skyter nokså svakt rett på keeper fra hjørnet av straffefeltet, etter at Finnan og Gerrard hadde dratt opp et fint angrep.

30.min.  Harewood får en skuddmulighet skrått fra 18 meter, men sender ballen langt utenfor.

33.min:  Publikum stønner da Cissé prøver på et sirkusnummer da han skal spille fram Morientes foran mål.  Forsøket blir blokkert.

Dødt på Anfield nå, akkurat i det kameraet sveiper over Kenny Dalglish og Ian Rush på direktørtribunen.  De røde har skapt få sjanser.

40.min:  Et snorrett forsvar hos gjestene rykker ut da en mer sentral Gerrard spiller fram en Cissé med klar bane til mål, og franskmannen går i offside.

43.min:  Den aktive Garcia skyter mer i håp enn med tro fra drøyt 25 meter, og ballen går fem meter utenfor.

Liverpools startoppstilling i dag var nok lik den veldig mange røde supportere håpet på.  Det lå an til en offensiv fotball med hurtig spill langs ballen, og med håp om å få spissene Morientes og Cissé inn i kampen.  Helt knirkefritt har det imidlertid ikke gått.  De røde har vist angrepsvilje, men mange angrep har endt i corner som Garcia har tatt og endt ute i returrommet.  Det var derfor ikke ulogisk at nettopp en slik situasjon sørget for målet fra foten til Xabi Alonso.  Angriperne har imidlertid ikke kommet til avslutninger å snakke om og Steven Gerrard har også bare delvis greid å involvere seg ute på høyrekanten.  I små glimt har vi fått se kjapt pasningspill, men samtidig har West Ham hatt nok oppløp i motsatt ende til at man ikke føler seg sikre på tre kjærkomne hjemmepoeng.  Forhåpentligvis greier man nå å punktere kampen foran The Kop, som enda ikke har fått se en rød scoring i "deres" nett så langt i ligasesongen.

2.omgang:

46.min:  Alonso meier ned Benayoun i åpningsekundene.  Frispark, men intet kort.

49.min: Morientes er siste Liverpoolspiller som prøver å få fatt i en forserende Rio-Coker.

Liverpool har ikke greid å få noe flyt på sitt spill så langt etter pause.

52.min:  Mullins feller Alonso 20 meter fra eget mål, men Liverpool utnytter frisparket dårlig.

53.min:  Fin prestasjon av Stevie G da han vender opp på drøyt tyve meters hold og skyter hardt et par meter utenfor bortre stolpe.

57.min:  Fin forsering av Cissé på høyrekanten, men det klareres til corner rett foran Garcia.  Luis slår hjørnesparket og et hardt skudd fra Hyypiä reddes på streken.

60.min  Aliadiere kommer inn for Bellion hos gjestene.

61.min:  Et hardt innlegg fra Repka på nærmeste stolpe blir til et skudd som Reina har litt problemer med.

62.min:  Gerrard slår fram mot Morientes i god posisjon, men ballen blir akkurat litt for hardt.

66.min:  En sjelden kombinasjon angriperne i mellom, da Cissé spller fram til Nando, men Ferdinand takler ut til resultatløs corner.

67.min: Sheringham inn for Etherington.

68.min:  Finnan slår inn med venstra, og Hislop redder headingen fra Morientes fra 8-10 meter.

70.min:  Garcia drar til med et langskudd og Hislop må gjøre en god redning nede i sitt venstre hjørne.  En mer åpen kamp nå.

71.min:  Steve Finnan gir fra seg et frispark utenfor straffefeltet, og får gult.

74.min:  Bolo Zenden inn for en nokså anonym Djibril Cissé.

Luis Garcia går fram sammen med Fernando Morientes.

76.min:  Flott angrep da Bolo Zenden slår inn fra venstre og Garcia header like utenfor.

77.min:  Morientes slår tilbake til Gerrard, får en pasning tilbake, men Hislop er hurtig oppe i spanjolen da han skyter.

78.min:  Gerrard slår hardt inn fra venstre, men Hislop når ballen såvidt foran Garcia.

Mye bra spill av Liverpool de siste minuttene.

81.min:  Collins inn for Repka hos West Ham.

82.min: 2-0 Bolo Zenden - Innbytteren ordner sitt første mål for Liverpool da han dunker ballen inn via den bortre stolpen og i mål, etter fremspill med hodet fra John Arne Riise.

90.min:  Taktisk bytte da Peter Crouch kommer inn for Morientes.

90.min:  Helt i sluttsekundene får ikke Crouch noe kraft i en heading etter innlegg fra Gerrard.

NB  Beklager noe sen oppdatering de siste minuttene p.g.a tekniske problemer.

Med en offensiv og positiv oppstilling greide ikke Liverpool å sikre seieren helt før i sluttminuttene, da Bolo Zenden scoret både sitt første mål i helrød trøye og årets første ligascoring for hjemmelaget foran The Kop.  Det er uansett 20 ligakamper siden man har vunnet med to mål.  Kombinasjonen Cissé og Morientes fungerte langt fra knirkefritt, og man slet litt med å få god effekt av kapteinen Steven Gerrard som startet som høyreving men flyttet mer rundt i 2.omgang, men totalt sett var det likevel en positiv kamp.  Et mer offensivt rettet spill med pasninger langs bakken gjorde ikke minst til at Luis Garcia fikk mye ballkontakt.  Etter at man skaffet mange cornere i de 45 minuttene kom også sjansene utover i 2.omgang mot en stadig mer sliten motstander.  Vel blåst og gjerne samme laget neste gang, Rafa!

Spillervurdering:

José Reina (6)
Uvanlig slurvete på utspill i første omgang. Da svikter han også i feltarbeidet. Bedre i andre omgang, og særlig da det koker foran keeperen kvarteret ut i andre omgang.

Steve Finnan (8)
Flott kamp! Gjør små, gode valg hele veien, og slipper sjelden motstanderne forbi seg. Raider sjelden framover, men flytter seg gradvis opp på banen. Flott innlegg til Fernando Morientes.

Sami Hyypiä (7)
Kommer på etterskudd et par ganger, og står bak noen slurvete framspill. Ellers god kontroll.

Jamie Carragher (7)
Gjør de avgjørende inngrepene, i siste liten. Fungerer som en innpisker og slags kaptein i de bakre rekkene.

John Arne Riise (6)
Sliter med West Hams høyre flanke, som får slippe fram for ofte i første omgang. Samtidig er han uvanlig sjelden med fram selv, og når han er det, ender det for ofte i slurv.

Luis Garcia (8)
Banens beste! Lykkes med omtrent alt han gjør, unntatt å score. Det er en prestasjon med tanke på at han ikke bare gjør enkle valg.

Xabi Alonso (7)
Flott mål og god kamp! Representerer roen på midtbanen, og løser opp innviklede situasjoner på en måte som stiller savnet etter Dietmar Hamann.

Mohamed Sissoko (6)
River og sliter, men gjør en del feil valg. Bidrar heller ikke til å skape noe særlig i dag.

Steven Gerrard (6)
Er ikke i form igjen etter skadeavbruddet. Veldig anonym, særlig i førsteomgang da han ble brukt på høyrekanten. Det kan skyldes at de røde ikke er vant til å bruke en kantspiller. Bedre, men ikke bra nok, da han ble flyttet inn i andre.

Djibril Cissé (6)
Leken og skapende, men kanskje litt for ambisiøs. Gjør en del feil valg, så vel taktisk som teknisk. Det viktigste er likevel at han viser vilje.

Fernando Morientes (6)
Jobber og sliter, men kommer for ofte på etterskudd. Burde ha scoret. Morientes’ smarthet kombinert med Cissés hurtighet, ville ført til mange mål i denne kampen – og i alle andre kamper.