Manch City - Liverpool

Lør 26.11.05 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport (o) / Tilskuere: 47 105 / Dommer: Alan Wiley / City of Manchester Stadium / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Liverpool var det beste laget, og vant fortjent i en sjansefattig kamp. John Arne Riise ble matchvinner, og igjen holdt de røde nullen.

Crouch (65)

De røde er inne i en bra "run" i Premier League. Klarer Liverpool å ta sin andre strake borteseier og den andre for sesongen på utebane?

Kampen går i opptak på C+Sport lørdag kveld.

Dersom du ønsker SMS fra kampen send meldingen: LFC LIVE START til 2180

Boudewijn Zenden har pådratt seg en kneskade i forkant av møtet med Manchester City i dag, og er satt ut av spill i 3-4 uker. Det var mot slutten av kampen mot Real Betis på onsdag at nederlenderen pådro seg en leddbåndskade i sitt høyre kne. Han skal oppsøke en spesialist i dag, og Liverpool håper nå at en periode med hvile skal kurere problemet.

Skaden til Zenden fører til at John Arne Riise blir flyttet fram til midtbanens venstreside, mens Stephen Warnock kommer inn på venstrebacken. Steven Gerrard fortsetter å spille på høyresiden av midtbanen. På topp er Djibril Cissé tatt inn i varmen igjen, på bekostning av Fernando Morientes.

Spillerne bærer sørgebind, og det blir holdt ett minutts stillhet før avspark, til minne om George Best. Fotball-legenden døde som kjent i går.

1.min:
Hjemmelaget tar avspark på City of Manchester Stadium. Bare 20 sekunder er gått når Warnock får en smell i  hodet i en duell med Vassell, og må ha behandling. Scouseren er imidlertid raskt tilbake på beina.

4.min: City har kommet best i gang, og har skapt et par farligheter foran Reina, men har ved begge anledninger blitt avvinket for offside.

6.min: Warnock har problemer med Croft ute på kanten, og har blitt lurt ved en par anledninger.

8.min: City vinner kampens første corner, etter at Warnock får blokkert et innleggsforsøk fra Croft.

13.min:  Kampens første store sjanse, når Musampa runder Finnan, og får lagt inn til en umarkert Vassell. City-spissen header imidlertid et godt stykke utenfor.

19.min: Liverpool har omsider begynt å komme litt inn i kampen, uten å skape de store farlighetene foran David James.

26.min: Et farlig innlegg fra Riise, fører til at City må gi corner. Resultatløs.

27.min: Cissé er nær ved å komme fri, og vinner en corner. Hyypiä header mot mål, men Musampa får ryddet unna.

31.min: Riise slår den andre upresise ballen i retning Cissé på kort tid. Mest stillingskrig på midtbanen for øyeblikket.

34.min: Reina har problemer med å fange et høyt City-frispark inn i feltet, men tar seg inn igjen og fanger til slutt ballen.

34.min:  Liverpools største sjanse så langt, når Cissé får avsluttet fra fem meters hold. Avslutningen er imidlertid alt for svak, og James har ingen problemer.

37.min: Gerrard og Crouch skaper trøbbel for City-forsvaret. Flere nestensjanser til de røde.

38.min: Liverpool er inne i en god periode nå, og har fått etablert et visst press på City de siste minuttene.

42.min:  Kampens største sjanse så langt, når Riise spiller Gerrard, som dribler seg fri inne i City feltet, og prøver å skru ballen i lengste hjørne. Ballen går centtmetre utenfor stolpen. Gerrard var borti ballen med hånden, men dommeren blåste ikke, og kapteinen burde her strengt tatt gitt de røde ledelsen.

43.min: Vassell på et farlig raid, men tre Liverpool-forsvarere får i samarbeid rensket unna.

45.min:  Djibril Cissé får gult kort for en kommentar til dommeren. På det påfølgende frisparket får City en brukbar mulighet, men ingen av hjemmelagets spisser får beinet på ballen inne i feltet.

Pause

En sjansefattig førsteomgang, der det har vært mest stillingskrig på midtbanen. City begynte best, men Liverpool tok over mot slutten. Det har kun vært tre sjanser av betydning. En halvsjanse hver seg til Vassell og Cissé, mens Gerrard burde ha gitt gjestene ledelsen helt mot tampen av omgangen. Etter å ha lurt sin oppasser, får han ballen i hånda. Dette ser ikke dommeren. Dermed får Liverpool-kapteinen kontrollere ballen helt alene inne i feltet. Han prøver å skru ballen bak James og inn i lengste hjørne, men lærkula går 20-30 centimeter utenfor bortre stolpe. Selv om Liverpool tok mer og mer styring utover i omgangen, håper vi på atskillig friskere takter etter pause.

2.omgang:

46.min:
Liverpool setter i gang andre omgang. Morientes, Kewell og Garcia er i oppvarming langs sidelinja,

47.min: City åpner igjen omgangen friskest og vinner en corner. Ballen blir slått inn i feltet, over alle, og over dødlinja til utspark.

48.min: Crouch får tilsnakk etter å ha klaget på en dommeravgjørelse fra Wiley.

51.min:  Harry Kewell blir byttet inn for en tydelig misfornøyd Djibril Cissé. Liverpool legger om til fem på midtbanen, og med Crouch alene på topp.

55.min: Ballen slår tydelig i hånda på en City-forsvarer rett foran øynene på dommeren inne i City-feltet. Gerrard roper på straffe, men Wiley, som må ha sett situasjonen, bare rister på hodet.

56.min: Gerrard treffer ikke ballen rent etter et innlegg fra Riise. Kapteinen var i god posisjone, men det ender med at ballen spretter inn til James. Liverpool har nå etablert seg inne på Citys banehalvdel.

59.min: Corner fra Kewell. Hyypiä dukker opp på fremste stolpe og header høyt over.

60.min: City kontrer, og Vassell avslutter med et skudd fra 16 meters hold. Reina holder ballen enkelt.

61.min:  0-1 Riise kombinerer med Gerrard, og nordmannen dunker ballen knallhardt i mål med strak vrist med venstrebeinet fra drøye 16 meters hold. Flott kombinasjon der Hamann også var involvert, før det flotte veggspillet mellom Riise og Gerrard.

65.min:
Crouch får gult kort etter å ha felt Barton bakfra.

68.min:  City gjør sitt første bytte. Sinclair kommer inn for Musampa.

70.min: Hamann får tilsnakk etter en felling på Dunne.

71.min: Lang ball opp mot Kewell, som er i ferd med å komme alene mot James, men blir oppløpt av Mills. Liverpool vinner imidlertid en corner.

74.min: Carragher gjør en sjelden feil når han bommer på ballen på 16-meteren, og løper ned Andy Cole i feltet i det han skal rette opp feilskjæret. Dommeren lar imidlertid tvilen komme Liverpool-stopperen til gode.

76.min:  Jihai kommer inn for Jordan for City.

77.min:  Målscorer Riise gjør plass for Garcia.

81.min:  Crouch ut, Morientes inn.

82.min:  David James roter det til, noe Gerrard nær utnytter.

84.min:  Mohamed Sissoko går ned for telling, og må ha behandling på sidelinja.

84.min:  City satser offensivt, og Bradley Wright-Phillips kommer inn for Danny Mills.

85.min: Sissoko kommer inn igjen.

86.min:   City vinner et frispark ute ved sidelinja. Warnock må ha behandling for krampe.

90.min: 3 minutter tilleggstid på City of Manchester Stadium.

92.min: Reina må gi en corner, men Finnan får headet unna.

Slutt

Liverpool vant sin fjerde ligakamp på rad, og også sin andre bortekamp på rad, og det må være en stund siden det skjedde sist. En flott måte å markere Rafael Benitez sin 50.ligakamp som Liverpool-manager, De røde var det beste laget, og vant fortjent i en sjansefattig kamp. John Arne Riise ble matchvinner i sin 150.ligakamp, og igjen holdt de røde nullen. Dermed fortsetter Rafas gutter sin gode run, mye takket være stor laginnsats, knallhard jobbing i alle ledd, og ikke minst solid og disiplinært spill. Nå venter ny bortekamp mot Sunderland på onsdag, og deretter hjemmekamp mot Wigan lørdag om en uke. Plukker Liverpool full poengpott i disse to kampene, kan det virkelig begynne å lukte fugl av dette også i ligaen.

Reina (7)
God stødig opptreden av spanjolen gjennom hele kampen. Tar innleggene uten problemer, og har noen gode utboksninger i tillegg. Lar seg heller ikke vippe av pinnen på et par litt vanskelige tilbakespill.

Finnan (6)
Grei kamp av iren selv om han ved et par anledninger var litt uryddig. Langt mellom de gode bidragene fremover – men backene hadde trolig fått beskjed om å legge mest i de defensive oppgavene i dag.

Hyypiä (7)
Konge i luften og god på dødballer foran motstanderens mål. Rutinert og gjør få feil.

Carragher (7)
Har et par feil i dag som kunne blitt skjebnesvangert. Var for eksempel feilplassert på den største sjansen til City. Gjør samtidig et par match-vinnende taklinger inne i feltet.

Warnock (6)
Hadde trøbbel med å få tak på Lee Croft i første omgang og ikke helt patent i det defensive arbeidet. Som vanlig helhjertet innsats.

Gerrard (7)
En kamp hvor han ikke var så veldig synlig. Men i det viktigste situasjonene er han likevel der. Involvert i målet og er som regel hjernen bak det meste som skjer fremover. Liverpools bestemann i dag med knapp margin.

Hamann (6)
Litt større feilprosent på pasningene sine enn vanlig i dag. Likevel en stødig og ryddig kamp.

Sissoko (7)
Dette var en dag hvor vi fikk god nytte av hans enorme arbeidskapasitet. Vinner mange viktige baller og dueller på innsatsen.

Riise (6)
Pluss for et viktig mål, hans første i liga siden februar. Godt å se nordmannen på scoringslisten igjen. Jobber godt, men klarer ikke å skape så mye fremover. Kommer sjeldent med innlegg fra kanten.

Crouch (6)
Møtte mange gode hodespillere i midtforsvaret til City og kom godt ut av det. Synd at ikke mange av ballene han vant ikke ble plukket av folk rundt ham. Kom ikke til så mange avslutninger som vi har sett i de siste kampene.

Cissé (5)
Ingen god kamp av franskmannen i dag. Jobber for lite og klarer sjeldent å utfordre City-forsvaret. Helt greit av Rafa å ta ham av banen så tidlig i andre omgang.