Tottenham-Liverpool

Lør 10.09.05 kl 16:00 (Premier League) - Canal+ / Tilskuere: 36 148 / Dommer: Howard Webb / White Hart Lane / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Det endte målløst i en underholdende kamp på White Hart Lane. Liverpool har dermed fortsatt til gode å slippe inn mål i ligaen.

Hyypiä (60)

Liverpool krysser fingrene for at Steven Gerrard og alle de andre landslagspillerne er friske og raske etter sine VM-kamper, da Tottenham er første motstander etter to uker uten ligafotball.

Rafael Benitez satser offensivt mot Spurs, og ser ut til å gå ut i en 4-4-2 formasjon med Cisse og Crouch på topp. Overraskende nok er det Dietmar Hamann som skal være Steven Gerrards partner sentralt på midtbanen, mens Mohamed Sissoko og Xabi Alonso tar plass på benken begge to. John Arne Riise er også foretrukket på venstrekanten fremfor Boudewijn Zenden. Nederlenderen er ikke engang å finne på benken.

Peter Crouch får altså sin ligadebut for Liverpool i dag. Debuterer for sin klubb, gjør også sør-koreaneren Lee og polakken Rasiak hos Spurs, samt Jermaine Jenas som kom fra Newcastle.

1.omgang:
1.min:
Liverpool tar avspark på White Hart Lane, ved Gerrard og Cisse.

5.min: Stort ballinnehav til de røde de første fem minuttene. Gjestene har begynt best i nord-London, uten å skape de store sjansene.

7.min: Stephen Warnock er uheldig med en avklarende heading, og gir Defoe en gratissjanse. Spurs-angriperen klarer imidlertid ikke å få kontroll over situasjonen.

11.min:  Defoe skyter like utenfor, etter å ha vendt av Jamie Carragher inne i feltet. Flott forspill av Davids, som fant sin lagkamerat med en intelligent pasning. Ikke helt patent av Liverpool-stopperen ved den anledningen. Tottenham har nå hatt de to største sjansene så langt i kampen.

15.min:  Kjempebom av Jose Reina, som tar øynene bort fra ballen på et innlegg, og Jenas er nær ved å nå fram. Heldigvis får Stephen Warnock klarert den prekære situasjonen.

21.min: Et langt oppspill finner Djibril Cisse på løp ut mot hjørneflagget. Peter Crouch når imidlertid ikke fram på franskmannens innlegg. Like etterpå får Rasiak en halvsjanse for Spurs. Helt åpen kamp på White Hart Lane så langt.

27.min: Et langt og høyt innlegg fra Stephen Warnock finner Luis Garcia ledig på bakre stolpe. Spanjolen avslutter imidlertid i nettveggen fra skrått hold, i stedet for å prøve og finne bedre plasserte røde inne i feltet.

29.min: Lee skaffer en corner for Spurs, etter å ha skapt hodebry for Finnan ute på kanten. Etter klabb og babb inne i feltet, får Spurs enda en corner. Denne blir avklart.

34.min: Crouch header like over på et Gerrard-frispark. Han får imidlertid ikke kraft bak headingen, og Robinson har trolig kontroll på situasjonen.

36.min: I stedet for å utfordre en mot en, prøver Cisse på et håpløst skudd fra skrått hold.

41.min:  Veldig nære 1-0 for Spurs, når Rasiak header i tverrliggeren, etter at Reina må gi retur på et hardt skudd fra Davids. Sjansen oppstod etter at Garcia hadde gitt bort et unødvendig frispark på 25 meters hold.

44.min:  Edgar Davids med en forferdelig tackling av Luis Garcia, der han treffer spanjolen midt over tynnleggen med knottene først. Begge spillerne må ha behandling, men kommer seg på beina igjen. Ett minutt legges til i første omgang.

Pause

Målløst ved pause på White Hart Lane. Spurs var nærmest scoring med en heading i tverrliggeren, da polakken Rasiak nådde en frispark-retur fra Reina først. Liverpool åpnet kampen best, med stort ballinnehav. Men etterhvert kom hjemmelaget til hektene, og har skapt de klart fleste og mest farlige sjansene så langt. Nevnte Rasiak har vært nærme ved to anledninger. Hos Liverpool falt den største muligheten til Luis Garcia, men han valgte å skyte på direkten fra skrått hold når han heller burde ha lagt inn til umarkerte Crouch i feltet. Hos de røde vil vi trekke fram Dietmar Hamann og Sami Hyypiä som de mest toneangivende spillerne så langt. Spesielt Hamann har imponert, ved å bryte opp flere gode Spurs-angrep, og fore Riise med flere langpasninger i Alonso-klassen. Lengst fremme har vi sett fint lite til Peter Crouch og Djibril Cisse. Uansett er denne kampen helt åpen foran de siste 45 minuttene.

46.min:
Dietmar Hamann har måttet kaste inn håndkledet i pausen, etter at han fikk en ball knallhardt i hodet i første omgang. Inn kommer Mohamed Sissoko.

47.min: En cross finner Riise ute på kanten. Spurs får klarert innlegget til corner.

48.min: Liverpool har startet andre omgang friskt i regnet på White Hart Lane. Garcia prøver et skuddforsøk fra langt hold, men Robinson fanger lett.

49.min:  Flott Liverpool-angrep, der Cisse kommer løs på kanten og får lagt 45 grader ut til en umarkert Luis Garcia. Spanjolen bredsider ballen rett i brystet på Ledley King.

52.min:  Godt volleyskudd av Cisse, etter at Crouch header ballen ned til han, og Robinson må gi retur på det harde skuddet. Liverpool i siget nå.

53.min: Nytt langskudd fra de røde. Denne gangen er det John Arne Riise som tester Robinson fra nærmere 40 meter!

57.min:  Helt utrolig volleyskudd av John Arne Riise fra 20 meter slår i undersiden av tverrliggeren og ned på streken bak Robinson. Sjansen kom etter en corner-situasjon. Ville ha blitt årets mål om skuddet hadde gått inn. Spurs går rett i angrep, og får en kjempesjanse. Linjemannen vinker imidlertid for offside.

60.min:  Hyypiä pådrar seg et strengt idømt gult kort, etter at Defoe går i bakken drøye 20 meter fra mål. Frisparket går i muren, og til Spurs-corner. Corneren header Rasiak kontant i mål, men ballen var over dødlinja på veien til polakkens hode, og linjemannen dømmer femmeter.

69.min:  Xabi Alonso kommer inn for Stephen Warnock, som tilsynelatende har pådratt seg en skade. Riise går ned som venstreback.

70.min: Peter Crouch header en corner kontant i mål, men akkurat som for Spurs noen minutter tidligere blir scoringen underkjent, fordi linjemannen har oppdaget at innlegget var bak dødlinja.

72.min:  Peter Crouch ligger nede med krampe, men kommer seg på beina igjen etter litt behandling.

74.min: Mohamed Sissoko finner Djibril Cisse inne i feltet med et glimrende gjennomspill. Franskmannen er imidlertid ikke klar over hvor god tid han har på seg, og treffer heller ikke ballen skikkelig når han skal skyte. Dermed renner sjansen ut i sanden.

76.min:  Edgar Davids blir notert i dommerens bok, etter en felling av Xabi Alonso på midtbanen.

77.min:  Djimi Traore kommer inn for Peter Crouch, og Riise inntar igjen venstrekanten. Dermed har de røde kastet alle sine innbytterkort.

82.min:  Dobbeltbytte for Spurs. Brown inn for Lennon, mens Keane kommer inn for Rasiak.

89.min:  Steven Gerrard faller forkjært etter en hodeduell, og pådrar seg trolig krampe som en følge av fallet. 3 minutter lagt til av dommer Howard Webb.

Slutt

Sluttrapport: En kanon i undersiden av tverrliggeren på volley fra John Arne Riise, samt to identiske annulerte mål etter corner - et til hvert av lagene - sørget for at det ble en underholdende 0-0 kamp på White Hart Lane. I en fartsfylt andreomgang åpnet de røde best, og spilte seg til en rekke muligheter. Utover i omgangen jevnet det hele seg imidlertid ut igjen, og poengdeling må sies å være et rettferdig resultat. Liverpool har fortsatt til gode å slippe inn mål i ligaen denne sesongen, men fremover på banen har man ikke helt funnet mestertaktene ennå.

SPILLERVURDERING

Pepe Reina 6 – Gjør en kjempeblunder da han feilberegner et fremspill i 1.omgang, men har også flere bra redninger.  Ujevne prestasjoner ute i feltet.

Steve Finnan 6  – Hadde litt  trøbbel mot kvikke angripere og var lite synlig framover.  Totalt sett en grei defensiv jobb i et forsvar som ennå ikke har sluppet inn ligamål.

Jamie Carragher 7 – Fikk nok å gjøre mot kvikksølvet Defoe, men viser også sitt sterke duellspill og autoritet ved en rekke anledninger.

Sami Hyypiä 7 – Stod fjellstøtt da Tottenham angrep friskt i 1.omgang, og markerte seg også med flere gode langpasninger.  Fikk litt mer problemer med å henge med i svingene etter pause, men alt i alt synes vi han fortjener bestemannspremien i dag.

Stephen Warnock 6  - Aggressiv og frisk på den siden hvor Tottenham konsentrerte sitt angrepspill minst, men er ikke alltid like presis i sitt spill.  Måtte ut med skade.

Luis Garcia 6 – En typisk bortekamp av spanjolen, hvor han har friske initiativ men blander det med enkle feil.

Dietmar Hamann 7 – God 1.omgang av Didi hvor han var ryddig i sin ankerrolle og stabil i sitt pasningspill.  Ble igjen i pausen, trolig etter å ha fått en lettere smell i hodet.

Steven Gerrard 7 – Kapteinen hadde ikke turboen på hele tiden, men vinner likevel mange dueller på midten.

John Arne Riise 6 – Etter en svak 1.omgang våknet nordmannen til liv etter pause, og var noen millimetere fra å score årets mål med en spektakulær volley.  Sløste bort gode sjanser da han slo dårlige innlegg fra gode posisjoner mot slutten av kampen.

Djibril Cissé 6 –En spennende, men også frustrerende angriper.  Er en trussel med sin enorme hurtighet, og kan skyte fra alle distanser, men sløser også grovt med sjansene.

Peter Crouch 6 – Fikk vist glimt av hvilken styrke han har i luftrommet, selv om han aldri ble særlig sentral i kampen.  Kombinasjonen med Cissé på topp virker likevel lovende.

Muhamed Sissoko 6 – Gjør en grei jobb som innbytter for Hamann i ankerrollen, uten at vi får se mye av hans sterke forseringer fremover.