U18: Liverpool - Manchester City

Lør 19.11.05 kl 12.00 (Academy League) - / Tilskuere: / Dommer: / Akademiet, Kirkby / Skrevet av: Einar Kvande
Torbjørn Flatin (I Kirkby)

Liverpool U18 gikk på sitt tredje strake nederlag, da man tapte 1-0 for Manchester City på hjemmebane i dag. De røde ble dermed også passert av City på tabellen.

(Michael Burns 90)

Jack Hobbs spiller sin første kamp for Liverpool U18. Den unge stopperen har vært fast inventar på reservelaget så langt etter overgangen fra Lincoln. Også Adam Hammill blir brukt mye på reservelaget. Begge disse spillerne holder junioralder, og at de nå blir brukt på U18 tyder på at Liverpool har juniorcupen og møtet mot Cardiff i desember i tankene.

Hobbs og kaptein Stephen Darby utgjør de rødes stopperpar i denne kampen. Jordan Holmes bekler høyrebacken, med John Beehan på motsatt side. Adam Hammill starter på høyrekanten av midtbanen, med Paul Barratt på venstre. Ryan Flynn og James Ryan utgjør den sentrale midtbanen. På topp er det altså duoen Lindfield og Platt som har fått oppgaven med å gjøre målene.

4.min:  Stor Liverpool-sjanse etter et flott framspill av Flynn. Platt kommer igjennom, men keeper redder til corner.

5.min:  Ny stor sjanse for de røde på corneren, da Lindfield header like utenfor.

11.min:  Veldig bra angrep av Liverpool, der Hammill spiller ut til Barratt. Sistnevnte legger innn til Lindfield, men keeper får slått avslutningen ut til corner.

15.min: Det står 0-0 i Kirkby, etter at Liverpool åpnet kampen best og produserte to store sjanser ved henholdsvis Conal Platt og Craig Lindfield. Etterhvert har kampen jevnet seg noe ut, og Manchester City har kommet noe mer med i spillet i denne toppkampen i akademiligaen.

22.min:  Manchester Citys første store sjanse i kampen, der høyrevingen Ashley Grimes avslutter i nettveggen.

31.min: Bra Liverpool-angrep, nok en gang regisert av konstruktive Adam Hammill. Han får slått en farlig dupper inn i feltet, men Conal Platt kommer akkurat for seint til å nå ballen.

34.min:  Stor City-sjanse ved storvokste Javan Vidal. Han avslutter et innlegg fra siden med et skudd like utenfor.

37.min:  0-1 Karl Moore gjør 1-0 for bortelaget. Et langt fremspill fra Citys venstreback går over Liverpools høyreback Holmes. Moore smetter inn bak Holmes, og heller ikke Hobbs når fram når Moore avslutter pent fra litt skrått hold.

Pause

Det har vært en jevn omgang i Kirkby. Liverpool begynte best. Deretter jevnet spillet seg ut, før Manchester City tok over og dominerte mot slutten av omgangen. Det var derfor ikke unaturlig at bortelaget tok ledelsen ikke lenge før sidebytte. Det har vært servert mye godt spill av de to lags svært så konstruktive midtbanespillere, og spesielt Adam Hammill har utmerket seg positivt for de røde. Han har vært svært sentral i alt Liverpool har foretatt seg, har vandret mye, og har også etterhvert byttet side med Barratt. Hjemmelaget slet imidlertid mer og mer med å skape sjanser utover i omgangen, og trener Owens må nok foreta noen taktiske grep før andre omgang sparkes i gang.

2.omgang:

52.min:  City-spissen Vidal fyrer av fra 16 meters hold, og Liverpool-keeper Roberts gjør en meget god redning når han får slått det gode skuddet til corner.

74.min:  Liverpool-spissene Platt og Lindfield kombinerer fint, og sistnevnte sender i vei ett lavt skudd fra 12-13 meters hold, som blir reddet av Citys keeper.

Slutt

Veldig lite å skrive hjem om i andre omgang. Sett bort i fra en sjanse til hvert av lagene, ble det i det hele tatt en veldig tam og hendelsesfattig omgang. Liverpool hadde ballen mest, men klarte rett og slett ikke å skape sjanser foran kassa. Dermed gikk Liverpool U18 på sitt tredje strake tap, og begynner for alvor å slå sprekker etter den gode sesonginnledningen. Resultatet betyr også at Manchester City passerer de røde på tabellen.