Benfica - Liverpool

Tir 21.02.06 kl 20.45 (Champions League 1/8 finale) - TV3/VS1 / Tilskuere: 65 000 / Dommer: Konrad Plautz (AUT) / Estadio da Luz / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Liverpool hadde god kontroll i 84 minutter i Lisboa, men sovnet et øyeblikk på en frisparksituasjon og tapte 1-0.

Hamann (54)

Vinterpausen er over og det er klart for Champions League igjen med 1/8 finaler og cupspill.  De helrøde reiser fra tøffe kamper mot Arsenal og Manchester United for å skaffe seg et bra resultat i Lisboa, før returen går på Anfield om to uker.

Ønsker du oppdateringer fra kampen direkte til din mobiltelefon, send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2180.

Robbie Fowler får tillit fra start mot Benfica i kveld. Som partner på topp får han med seg Fernando Morientes. Den store overraskelsen er likvel at Steven Gerrard er plassert på innbytterbenken. Kapteinen skal i følge ryktene ha fått føling med en lårskade, og manager Benitez velger dermed ikke å risikere sin mest verdifulle spiller fra start av. Dermed blir det Jamie Carragher som leder Liverpool som kaptein i kveld.

1.min:
Liverpool i hvite drakter tar avspark i Benfica. Før stadionuret har rundet minuttet pådrar Luis Garcia seg gult kort for en stygg tackling på Leo. Portugiseren må ha behandling på sidelinja.

7.min: Nervøs åpning i Lisboa, der lagene føler på hverandre. Mye kriging på midtbanen, og vi har merket oss flere harde dueller mellom Garcia og Leo allerede.

13.min: Liverpool-spillerne er kjapt oppe i Benfica-spillerne, nekter de rom, og gjestene begynner å få et visst grep om kampen.

14.min: Kampens første målsjanse, når Alonso legger et innøvd frispark som Fowler flikker mot mål med et elegant hælspark. Ballen når imidlertid ikke frem til Hyypiä bare et par meter fra målstreken.

24.min: Benfica-keeper Moretto feilberegner fullstendig en høy ball inn i feltet under press fra Fowler, og Liverpool får en gratissjanse. Benfica får imidlertid klarert til corner.

26.min:  Benfica kontrer og Simao blir spilt helt fri alene med Reina. Liverpool-keeperen er våkent fremme og blokkerer det som er kampens klart største sjanse så langt. Jamie Carragher ligger alt for dypt i forhold til resten av forsvarsrekka ved denne anledningen, og opphever offsiden.

29.min:
Beto treffer Sissoko i ansiktet med et høyt spark, og får gult kort. Sissoko er groggy, og må ha behandling. Det ser alvorlig ut, og midtbanespilleren kjøres ut på båre. Det blir gitt signaler til benken om at Sissoko ikke kan fortsette.

35.min:  Etter å ha spilt fem minutter med 10 mann på banen kommer Hamann inn for Sissoko.

37.min: Benfica har fått mer blod på tann etter at Sissoko måtte ut, og har blant annet spilt seg til et par cornere.

45.min: Tre minutter er lagt til i første omgang. Mye av årsaken er nok skaden til Sissoko.

45.min: Benfica får et frispark i farlig posisjon, 20 meter rett foran mål, 20 sekunder før overtiden er over. Heldigvis går skuddet over.

Pause

Liverpool har gjort jobben så langt i Lisboa. 0-0 ved pause er godkjent. Gjestene fra Merseyside dominerte kampen den første halvtimen, frem til Sissokos skade. Etter dette fikk Benfica blod på tann, og har tatt over kommandoen over midtbanen. Sissokos skade så forøvrig svært alvorlig ut. Han ble sparket i siden av hodet av Beto, og var veldig groggy da han ble kjørt ut fra stadion på båre. Hamann har ikke klart å sette like stort preg på kampen etter innhoppet, som Sissoko gjorde den første halvtimen. Det har vært langt mellom sjansene til begge lag. Den største falt for Benficas Simao, men en årvåken Reina kom ut i feltet og ryddet opp foran beina på portugiseren. En Reina som igjen har virket meget sikker og som har vært kjapp til å sette i gang spillet.

46.min:
Utrolig usportslig av Benfica i pausen. Banemannskapene har vannet banen i hele avbrekket, men bare på EN banehalvdel. Den Benfica skal angripe på. I følge rapportene har man formelig pøst på med vann.

52.min: Fowler forsøker med et skudd fra distanse, som blir blokkert. Mer fart i kampen nå, og Benfica kontrer umiddelbart.

54.min:  Hamann pådrar seg gult kort for en felling på Nuno Gomes midt på banen.

55.min: Garcia gjør et elegant medtak, og skaffer seg rom innenfor Benficas 16-meter. Dessverre prøver han å dra av en spiller til, i stedet for å avslutte eller spille til godt plasserte Fowler.

56.min: Nuno Gomes filmer seg til et frispark fra 25 meter, i en duell med Carragher. Forsøket går imidlertid over.

58.min:  Vertene gjør sitt første bytte. Karagounis inn for Beto.

63.min: Midtbanespiller Petit prøver seg med en lobb fra midtbanen mot Reina, som står langt ute. Spanjolen rekker imidlertid tilbake, og får reddet det gode forsøket.

65.min: Stor sjanse til Benfica, da et gjennomspill går over hele Liverpool-forsvaret. Heldigvis er Reina på alerten, samtidig som linjemannen feilaktig vinker for offside.

66.min:  Cissé kommer inn for Fowler.

67.min: Morientes header et langt innkast fra Riise over.

77.min:   Nelson kommer inn for Robert for Benfica.

78.min:  Morientes tas av, og Gerrard kommer inn.

80.min: Benfica får et par cornere på rappen. Resultatløst. Det har vært en åpnere 2.omgang, men svært jevnt.

83.min: Benfica får et frispark i god posisjon, etter at Hamann går i kroppen på en Benfica-spiller.

84.min:  1-0 Luisao (84) Ballen vippes inn i feltet fra frisparket, og Luisao stiger umarkert til værs og header utagbart i hjørnet bak Reina.

85.min:
Benfica får en vitamininnsprøytning av den uventede scoringen, og angriper nå villig vekk.

87.min:  Rocha erstatter Leo.

88.min: Moretto på ny skovtur når Liverpool pumper en høy ball inn i feltet, men stussen ruller fem meter utenfor.

90.min: Liverpool vinner en corner. Resultatløst. Like etter vinner de en ny corner, men heller ikke denne klarer gjestene å utnytte. Det er lagt til tre minutter også i andre omgang.

Slutt

Dette var en kamp som hadde 0-0 skrevet over hele seg. Liverpool hadde full kontroll defensivt, og så ut til å ri av stormen i Lisboa. Men drøye fem minutter før slutt gjør Hamann en klønete felling 30 meter fra mål. Frisparket vippes inn i feltet, hvor Hyypiä har mistet konsentrasjonen et lite øyeblikk, og dermed får Luisao fritt spillerom. Han rager høyest av alle, og header kontant bak Reina. Frem til da hadde Liverpool gjort en ny god defensiv kamp på utebane i Europa. De hadde holdt nullen lenge nok til å ha satt klubbrekord i antall minutter uten baklengs i europacupene, og så ut til å få med seg det resultatet de hadde kommet for. Men i og med at Benfica fikk sin scoring er det nå helt åpent foran returen på Anfield.

SPILLERVURDERING

Jose Reina 7 – Bunnsolid kamp hvor han var kjapt ute en par ganger for å avverge farlige situasjoner, sikker i feltet, og våken på en ikke altfor travel kveld.

Steve Finnan 8  – Hvis Liverpool hadde speidet på Simao i dag ville neppe rapporten vært særlig positiv, siden Finnan hadde god kontroll på sin side.  Iren er i kjempeform.

Jamie Carragher 7 – Sjefen i et midtforsvar som etter hvert hadde noen skjønnhetsfeil.  God til å starte spillet.

Sami Hyypiä 7 – Finnen hadde også stort sett kontroll, men ødelegger linja og kommer bakpå ved baklengsmålet og var også litt på utrygg grunn da Simao prøvde å stikke igjennom før pause.

John Arne Riise 8  - God kamp av nordmannen som var pigg og aggressiv og mye involvert.  Vi synes han fortjener tittelen Liverpools beste, i hard kamp med resten av forsvaret.

Luis Garcia 5 – Rafa ville ha håpet at Luis skulle dukke opp med en scoring og spanjolen var i nærheten, men dette var en kveld hvor han ikke lyktes med mye.

Momo Sissoko  7 – Startet veldig bra med aggressivt og disiplinert spill i den halvtimen han spilte og hvor Liverpool hadde kontroll på midtbanen.

Xabi Alonso 6 – Pasningseleganten greide aldri helt å styre kampen slik han gjerne vil, og måtte konsentrere seg om å gjøre en grovjobb på midten.

Harry Kewell 6 – Begynte bra med slepent vingspill hvor han greide å holde ballen inne på vertenes banehalvdel, men ble etter hvert veldig seig i steget og mindre involvert.

Fernando Morientes 6 – Jobbet steinhardt på topp og bidrar til å stresse Benfica, men er igjen ufarlig foran mål og heller ikke presis nok når han skal spille fram.

Robbie Fowler 5 – Robbie kom veldig lite i kontakt med ballen i en kamp hvor Liverpool hadde stor avstand fram til spissene og fikk utrettet veldig lite.

Dietmar Hamann 6 – Etter en meget god kamp på Anfield på lørdag var tyskeren mer upresis i pasningspillet og ikke like godt oppe i situasjonene i dag.