Birmingham - Liverpool

Ons 08.11.06 kl 20.45 (Carling Cup, 4.runde) - SportN/VS1/Sky / Tilskuere: 23 061 / Dommer: Howard Webb / St. Andrews / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Liverpool er klare for kvartfinalen i ligacupen, etter at Daniel Agger ble matchvinner på St Andrews. Sissoko kjørt til sykehus etter å ha slått skuldra ut av ledd.

Paletta (54)

Liverpool møter Birmingham borte i 4.runde i ligacupen. Begge lags supportere og spillere har nok de rødes overkjøring og 7-0 seier fra FA-cupen i fjor på samme arena friskt i minne.

Send meldingen LFC LIVE START til 2180 dersom du vil motta lagoppstilling og scoringsvarsel fra kampen.

Robbie Fowler leder Liverpool som kaptein mot Birmingham i kveld, og får med seg Craig Bellamy på topp. Bellamy er tilbake etter skade, mens Fowler som kjent også spilte i 3.runde mot Reading.

Jermaine Pennant starter på høyrekanten mot sin gamle klubb, med Sissoko og Zenden sentralt, og Gonzalez ute til venstre. Forsvaret fra 4-3 seieren over Reading får fornyet tillit. Det betyr Peltier på høyre, Agger og Paletta som midtstoppere og Warnock på venstrebacken. I mål får, som annonsert, Jerzy Dudek sin første kamp for sesongen.

1.omgang
1.min:
Birmingham tar avspark, og spiller mot Liverpool-svingen i første omgang.

4.min: Svenske Sebastian Larsson med et friskt raid som skaper litt trøbbel for Liverpools venstreside. De røde får til slutt klarert.

5.min: Frisk åpning av hjemmelaget, som har tatt initiativet i kampen. Gray skyter over Dudeks mål.

7.min: Tilløp til pipekonsert når Jermaine Pennant får ballen for første gang i spill mot sin gamle klubb.

12.min: Gonzalez med Liverpools første avslutning mot mål. Skuddet fra distanse går over og til side for Birmingham-kassa.

14.min:  Nafti får kampens første gule kort, etter å ha kommet alt for sent inn i en takling på Zenden.

18.min: Flott raid av Peltier på høyre, men innlegget blir ikke tatt vare på av Fowler. Friskt satset av unggutten.

21.min: Sissoko går ned for telling etter en duell med Nafti på midtbanen. Det ser svært alvorlig ut. Alonso i full oppvarming, mens Momo får behandling ute på banen. Midtbanespilleren blir tilført surstoff av en lege. Antagelig er skulderen slått ut av ledd, eller kravebenet brukket.

27.min:  Etter å ha mottatt behandling ute på banen i hele 6 minutter, blir en tilnærmet livløs Sissoko båret av banen på båre. Xabi Alonso kommer inn.

37.min:  Etter mye stillingskrig på midtbanen, er kampen nå i ferd med å åpne seg opp litt. Et skudd fra Gonzalez etter et cornertrekk treffer et Birmingham-bein, og er svært nær ved å ende opp i nettmaskene.

44.min:  Kjemperedning av Dudek når to Birmingham-spisser får stå umarkert inne i feltet. Polakken gjør seg stor på avslutningen fra Campbell fra kloss hold. Kampens største sjanse så langt.

45.min: Som ventet blir det lagt til hele 7 minutter på grunn av Sissokos stygge skade.

45.min: Ett minutt inn i tillagt tid vinner Bellamy en løpsduell med Taylor, og kommer alene med keeper. Han blir imidlertid avblåst fordi han vant duellen mot Birmingham-stopperen med uredelige midler.

45.min: Zenden med et skuddforsøk fra 16 meter tre minutter inn i tillagt tid. Ballen triller et stykke utenfor. Like etter header Fowler på mål. Ballen går i en Birmingham-back og til corner.

45.min:  0-1 AGGER. Daniel Agger dundrer ballen i nettaket fra kloss hold etter Liverpools andre corner på rad. Kontant av dansken. Klokken viser fem minutter av tillagt tid, altså 50 minutter spilt.

45.min:
I omgangens siste minutt bruker Paletta muskler i en duell hvor han er bakerste mann. Birmingham roper på rødt kort og frispark like utenfor 16 meteren, men dommer Webb gjør det riktige og vinker det hele videre.

Pauserapport
Liverpool har såvidt gjort seg fortjent til en snau ledelse i en relativt tam førsteomgang, der de fleste sjansene ble skapt mot slutten. Like før Agger gjorde Liverpools ledermål, hadde Jerzy Dudek en svært bra redning i motsatt ende. Selv om spillet ikke har vært det store, er det antagelig Sissokos alvorlige skade som volder Rafael Benitez mest bekymring akkurat nå. Midtbanekrigeren gikk overende i hva som så ut som en uskyldig duell med Birminghams Nafti. Han falt forkjært, og slo skulderen ut av ledd. Armen lå i en helt unaturlig stilling, og smertene virket store. Sissoko fikk surstoff-tilførsel før han ble båret ut av stadion.

Det blir nå bekreftet på Sky Sports at Mohamed Sissoko har slått skuldra ut av ledd. Han skal ha store smerter, og akkurat nå står ambulansen utenfor stadion klar til å kjøre afrikaneren til sykehus.

2.omgang
46.min:
Fowler og Bellamy setter i gang andre omgang. Liverpool skal nå angripe mot sine egne supportere.

53.min: Hjemmelaget har åpnet andreomgangen best, og presser de røde over på defensiven.

54.min:  Paletta får gult kort etter en kroppstakling på Danns drøye 20 meter fra mål, litt skrått ute til venstre.

55.min:  Pennant kommer endelig til et godt innlegg på sin gamle hjemmebane, og Bellamy er svært nær ved å øke Liverpools ledelse. Waliseren får imidlertid ikke helt klem på skuddet, som går via et Birmingham-bein, og nær utmanøvrerer Taylor. Like etter er de røde frampå med et par skuddforsøk som Birmingham-keeperen ordner opp i.

58.min:   Birmingham gjør et dobbelt spissbytte. Campbell og Jerome ut, og ny angrepsrekke inn i form av McSheffrey og Bendtner. Dermed har Birmingham satt inn sine to toppscorere denne sesongen.

63.min:  Gonzalez med et kjemperaid før han blir klippet ned av Jaidi. Straffespark til Liverpool. Jaidi blir belønnet med gult kort.

64.min:  Meget svakt satt straffespark av Craig Bellamy. Maik Taylor redder enkelt, selv om han går for tidlig.

66.min:
Ny kjempesjanse til Liverpool, når Bellamy misbruker et kreminnlegg fra Zenden for nærmest blank goal.

68.min:  Birmingham gjør sitt tredje og siste bytte. Muamba inn for Nafti.

70.min: Gonzalez med et godt skudd etter en cornersituasjon, som Birmingham med nød og neppe får klarert til en ny corner.

72.min:  Liverpool gjør et bytte. Ut går kaptein Fowler. Inn kommer Dirk Kuyt. Jerzy Dudek overtar kapteinsbindet.

75.min:  Ny kjemperedning av Dudek, når han stopper et forsøk fra Gray fra klosshold, etter at polakken klarer å sideforskyve tilstrekkelig på et innlegg.

75.min:  Warnock må ha behandling etter å ha blitt taklet hardt av McSheffrey like i forkant av Grays store sjanse. Venstrebacken kan imidlertid fortsette kampen.

82.min: Birmingham får dratt opp et bra angrep ved Gray og Sadler, men igjen kommer Dudek ut og gjør en god redning.

86.min: Ny brukbar Birmingham-mulighet, som Peltier heldigvis klarer å beina unna foran Julian Gray.

87.min:  Zenden spiller elegant fri Bellamy, og waliseren brenner sin tredje kjempesjanse for kvelden.

88.min:  Sebastian Larsson får gult kort for protester.

89.min:  Danny Guthrie kommer inn for en svak Craig Bellamy.

90.min: Zenden skyter over etter en Liverpool-overgang. Dommer Howard Webb har klart å finne hele 4 minutter å legge til etter pause.

Slutt

Sluttrapport
Liverpool er klare for kvartfinalen i ligacupen, etter at Daniel Agger ble matchvinner på St Andrews. En fortjent seier, som kunne ha vært ett mål eller to større hadde det ikke vært for den særdeles ineffektive Craig Bellamy. Waliseren skuslet bort to kjempesjanser, i tillegg til at han brente et straffespark som Mark Gonzalez hadde skaffet. Når Bellamy ikke klarte å finne veien til nettmaskene, ble det kanskje mer nervepirrende på slutten enn Rafael Benitez satte pris på. Spanjolen vil uansett ha fått grå hår i hodet etter denne kampen, ettersom han nå må unnvære Mohamed Sissoko i flere uker. Sky Sports har nemlig bekreftet at midtbanespilleren ble sendt på sykehus etter å ha slått skuldra ut av ledd.

SPILLERVURDERING

Jerzy Dudek 7 – Til tross for at Birmingham ikke hadde alt for mange angrep måtte Jerzy gjøre et par svært viktige redninger.  Virket våken og alert til tross for lite kamptrening.

Lee Peltier 6  – Unggutten gjorde seg ikke bort mot rutinerte Julian Gray, selv om hjemmelaget kom en del fram på hans side.  Til tross for en bra forsering tidlig i kampen konsentrerte han seg om det defensive.

Gabriel Paletta 6 – Argentineren er kompromissløs i duellene, men manglende timing ga også en del farlige situasjoner og kunne gitt bort et frispark/straffespark på kanten av straffefeltet sent i 1.omgang.

Daniel Agger 7 – Liverpools beste forsvarer og ble matchvinner med en kontant avslutning fra kort hold.  Til tross for enkelte skjønnhetsfeil er han konstruktiv og presis med sine pasninger og klok med sine brytninger.

Stephen Warnock 5 – Jobber og sliter i kjent stil, men greier ikke helt å verken demme opp bakover eller skape noe framover.

Jermaine Pennant 5 – Prøvde å være litt mer direkte i starten, slik Rafa ba ham om, men lyktes sjelden og gikk etter hvert nokså sur ute på kanten.

Bolo Zenden 7 – Flott innstilling i 90 minutter, hvor han jobbet hardt og hele tiden prøvde å gjøre noe konstruktivt framover.  Liverpools beste totalt sett.

Xabi Alonso 6 – Xabi fikk en ufrivillig time etter skaden til Sissoko, men syntes aldri å komme skikkelig i gang som ballfordeler og anker på midtbanen.

Mark Gonzalez 7 – Søramerikaneren var frisk med et par susende skudd og en forsering som medførte straffespark.  Behøver å bli mer stabil i sitt spill, men får pluss for at han hele tiden prøvde.

Robbie Fowler 5 – Veteranen kom sjelden til mot de to betongblokkene i forsvaret til Birmingham, og var en halvmeter for sent ute i mange situasjoner.

Craig Bellamy 5 – Waliseren virker tydelig preget at han ikke finner nettmaskene i helrødt.  Synes å trenge en scoring desperat, og burde hatt flere i dag med et svakt straffespark som den største synden.